Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Ν.Ο.Α.: Ένα Ασημένιο μετάλλιο και 10ος στην κατάταξη του Πανελληνίου Παίδων-Κορασίδων

Posted: 30 Jul 2014 10:12 AM PDT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

           Το τμήμα κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου συμμετείχε στην Β΄Φάση του 80ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας κατηγορίας Παίδων – Κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα 25-27/07/2014.
          Συμμετείχαν 28 σύλλογοι με μεγάλο αριθμό αθλητών, με υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού.  Όπως κάθε χρόνο, κλασικά, αναδείχθηκε πρώτος σύλλογος ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων.  Εμείς με τις θέσεις που καταλάβαμε φτάσαμε στη 10η θέση της γενικής κατάταξης.
Η δική μας ομάδα αποτελείτο από 15 αθλητές – αθλήτριες με προπονητή τον κ. Γαβριηλίδη Παύλο και συνοδό τον Πρόεδρο κ. Νιφοράτο Λουκά.

          Τα αποτελέσματα των Τελικών έχουν ως: 
Διαβάστε περισσότερα »

Κ.Ο.ΚΩΠ.: Θετική η παρουσία των αθλητών μας στο Παγκόσμιο Νέων

Posted: 30 Jul 2014 03:40 AM PDT

Οι δύο πέμπτες θέσεις που κατέλαβαν τα Κυπριακά πληρώματα στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών που διεξήχθη στο Βαρέζε της Ιταλίας μεταξύ 23-27 Ιουλίου 2014, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την μεγάλη ανάπτυξη και την πρόοδο του συγκεκριμένου αθλήματος στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα η πρωταθλήτρια μας Άννα Ιωάννου στο αγώνισμα του μονού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών και οι Αλέξανδρος Ζησιμίδης, Όμηρος Αντωνίου, Χρήστος Αριστείδου και Μιχάλης Χριστοδούλου στο αγώνισμα του τετραπλού ελαφρών βαρών ανδρών κατέλαβαν μετά από εξαιρετικές προσπάθειες τις πολύ τιμητικές πέμπτες θέσεις στα αντίστοιχα
Διαβάστε περισσότερα »

H Bρετανική ομάδα κωπηλασίας Warwick Rowers είναι και πάλι γυμνή

Posted: 30 Jul 2014 03:34 AM PDT

Για το ετήσιο ημερολόγιο κατά της ομοφοβίας στον αθλητισμό

Magnify Image
Οι Warwick Rowers είναι η ομάδα κωπηλασίας του Πανεπιστημίου Warwick στη Βρετανία και τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να γίνουν γνωστοί όχι από τις αθλητικές τους επιδόσεις, αλλά από το γυμνό ημερολόγιο που κυκλοφορούν.

Η πρώτη έκδοση έγινε το 2009 και η υποδοχή ήταν παραπάνω από θερμή. Έκτοτε τα αγόρια της ομάδας πετάνε τα ρούχα τους μια φορά το χρόνο και φωτογραφίζονται για να συγκεντρώσουν χρήματα για την ομάδα, αλλά κυρίως να στηρίξουν το φορέα Sport Allies ο οποίος μάχεται την ομοφοβία στον αθλητικό χώρο.

Το promotion για φέτος ξεκίνησε με τις πρώτες γυμνές φωτογραφίες και το teaser ενώ όσοι θέλετε να συνεισφέρετε στην προσπάθεια αυτή μπορείτε να το κάνετε εδώ. Σημειώνεται πως φέτος όσοι
Διαβάστε περισσότερα »

Παγκόσμιο Παράκτιας 2014: Απόλυτη ικανοποίηση για την προετοιμασία

Posted: 30 Jul 2014 12:31 AM PDT

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο από 17-19 Οκτωβρίου με συνδιοργανωτές τον Δήμο της πόλης και την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία.

Το τριήμερο 21-23 Ιουλίου δύο μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κωπηλασίας επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη, για δεύτερη φορά μετά τις αρχές Φεβρουαρίου και είχαν σειρά συναντήσεων με τα μέλη της Εκτελεστικής και της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της προετοιμασίας της διοργάνωσης που αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 500 αθλητές και συνοδούς από όλο τον κόσμο.

Τα μέλη της επιτροπής της FISA "Rowing for all" ο Ιταλός Πασκουάλε Τριτζιάνι και ο Σουηδός Μαρς
Διαβάστε περισσότερα »

Κ. Νικολαΐδου στην ΕΡΑ Σπορ: «Στόχος το Παγκόσμιο, όνειρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Posted: 29 Jul 2014 11:42 PM PDT

Η 22άχρονη πρωταθλήτρια, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο U23, μίλησε για το ξεκίνημά της, το παρόν και το μέλλον της στη κωπηλασία…

Νικολαΐδου στην ΕΡΑ Σπορ: «Στόχος το Παγκόσμιο, όνειρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες»Η Κατερίνα Νικολαΐδου, μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας U23 στο Βαρέζε της Ιταλίας, μίλησε στο ertopen.com και την εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, «Παιχνίδι είναι…» με τη Σεβαστή Βρακατσέλη και το Γιώργο Πετρίδη…
Η 22άχρονη αθλήτρια αναφέρθηκε στα συναισθήματα της την ώρα του τερματισμού και του βάθρου και εξήγησε τις βάσεις που χρειάζονται, ενόψει του επερχόμενου Παγκοσμίου Ανδρών/Γυναικών, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Άμστερνταμ, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι και ο μεγάλος της στόχος.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Κατερίνας Νικολαΐδουστην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:
Διαβάστε περισσότερα »

Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Ακαδημαϊκού έτους 2014-2015

Posted: 29 Jul 2014 10:04 PM PDT

Εστάλη από τη ΕΚΟΦΝΣ στα σωματεία προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διακριθέντων αθλητών στο Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, η οποία είναι η παρακάτω: