Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας ΙΙΙ 2014: Το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών (ημέρα 1η)

Posted: 10 Jul 2014 09:34 AM PDT



Ξεκινά αύριο, Παρασκευή 11 Ιουλίου, η 3η φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κωπηλασίας 2014 (Π.Κ.Κ. ΙΙΙ 2014) στη Λουκέρνη της Ελβετίας, με τη συμμετοχή 7 ελληνικών πληρωμάτων στους προκριματικούς.

Η πρώτη ελληνική συμμετοχή είναι η ελαφριά δίκωπος των ανδρών με τους Γιώργο Κόνσολα και Νίκο Αφεντούλη στις 10:10 ώρα Ελλάδας. Οι δύο πρώτες βάρκες προκρίνονται στον ημιτελικό, ενώ οι υπόλοιπες θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στον επαναληπτικό.
10:10 LM2- (20) Heat 3 AUT2 SUI JPN HUN GRE 1-2->SA/B, 3..->R

Στη συνέχεια, ο Σπύρος Γιάνναρος στον προκριματικό του σκιφ ανδρών ελ. βαρών, στις 10:25. Οι δύο πρώτοι περνούν στον ημιτελικό και οι υπόλοιποι τρέχουν επαναληπτικό
10:25 LM1x (18) Heat 3 SUI1 DEN1 GRE1 DEN2 SRB 1-2->SA/B, 3..->R

Στο σκιφ γυναικών ελ. βαρών η χώρα μας συμμετέχει με δύο αθλήτριες, με την Κατερίνα Νικολαΐδου να αγωνίζεται πρώτη στις 10:30 και την Αμαλία Τσιάβου, στην πρώτη της συμμετοχή σε υψηλού επιπέδου αγώνες, αμέσως μετά στις 10:35, με στόχο μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στον ημιτελικό του αγωνίσματος.
10:30 LW1x (17) Heat 1 GRE1 AUT1 ITA AUS HKG 1-3->SA/B, 4..->R
10:35 LW1x (17) Heat 2 NED2 NZL GER2 JPN1 GRE2 1-3->SA/B, 4..->R

Δύο συμμετοχές και στη δίκωπο άνευ των ανδρών με τους Τζιάλλα Γιώργο, Χρήστου Γιάννη και Τσίλη Γιάννη, Διονύση Αγγελόπουλο και μάλιστα θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον προημιτελικό του αγωνίσματος αγωνιζόμενοι στην ίδια προκριματική σειρά, στις 11:10
11:10 M2- (2) Heat 6 NED1 GRE2 ARG GRE1 1-3->Q, 4..->Q OR FE

Τελευταία ελληνική συμμετοχή το διπλό σκιφ ανδρών ελ. βαρών με τους Παναγιώτη Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα, στις 11:15. Η πρώτη βάρκα στον ημιτελικό και οι υπόλοιπες επαναληπτικό.
11:15 LM2x (9) Heat 1 SUI FIN ITA RSA GRE NZL 1->SA/B, 2..->R

Ο "Greek Rowers" θα σας κρατά ενήμερους για την εξέλιξη των ελληνικών συμμετοχών, ενώ στη σελίδα του "Ζωντανά η εξέλιξη των αγώνων" μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη όλων των αγώνων.

Μετάλλιο και στη Λουκέρνη θέλουν οι Γ. Τσίλης – Γ. Τζιάλλας, «Βάπτισμα του πυρός» για την Αμαλία Τσιάβου

Posted: 10 Jul 2014 08:34 AM PDT

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η κατάκτηση του βάθρου στον τρίτο και τελευταίο φετινό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κωπηλασίας είναι το νέο στοίχημα για τους Ολυμπιονίκες του Λονδίνου Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα.
Οι Γιαννιώτες υπερ – πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι. βρίσκονται ήδη στην Λουκέρνη της Ελβετίας με την αποστολή της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας και από αύριο ρίχνονται στη μάχη για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, με διαφορετικά πληρώματα αυτή τη φορά. Ο Γ. Τσίλης θα τρέξει με τον Διον. Αγγελόπουλο από την Αθήνα και ο Γ. Τζιάλλας με τον επίσης τέταρτο Ολυμπιονίκη Γ. Χρήστου από την Καστοριά σε διπλέ βάρκες. Ο αγώνας αυτός θα είναι το τελευταίο μεγάλο τεστ για όλη την Ελληνική ομάδα ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών που θα διεξαχθεί την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στο Άμστερνταμ και αποτελεί το μεγάλο φετινό στόχο για τους Τσίλη και Τζιάλλα.
Στην ενδεκάδα την Ελληνική αθλητικής αποστολής εκτός των δύο Ολυμπιονικών περιλαμβάνεται και μία αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, η νεαρή Αμαλία Τσιάβου, από τις μεγάλες ελπίδες της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας, η οποία θα πάρει στην Λουκέρνη το… βάπτισμα του πυρός σε διεθνή αγώνα αυτού του επιπέδου.
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης, που θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή, έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 750 αθλητές κι αθλήτριες από 44 χώρες, ανάμεσα στους οποίους και όλα τα ισχυρά πληρώματα της Ευρώπης. Στην αποστολή της Ελλάδας μετέχει και ο Γιαννιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος.

Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Ελληνική παρουσία και στο Χένλεϊ

Posted: 10 Jul 2014 08:15 AM PDT

Σε μια από τις πλέον παραδοσιακές κωπηλατικές ρεγγάτες, αυτή του Χένλεϊ, πήρε μέρος στις αρχές Ιουλίου, η ελληνική δίκωπος άνευ με πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Χρηστομάνο (ΝΟΒΑ) και Απόστολο Λαμπρίδη (ΝΟΙ), συνοδευόμενοι από τον προπονητή της Κέρκυρας, Αλέξανδρο Γκόγκα.

Οι δυο Έλληνες αθλητές δεν κατάφεραν να προχωρήσουν με το σύστημα match race ωστόσο κέρδισαν σημαντικές εμπειρίες. Τα έξοδα της μετάβασής της ελληνικής αποστολής κάλυψε η Life Action Trust, την οποία ευχαριστεί ιδιαίτερα η Κωπηλατική Ομοσπονδία. Στον αγώνα παραβρέθηκαν η αντιπρόεδρος της εταιρείας κυρία Χατζηπατέρα και το μέλος κ. Πέππας οι οποίοι παρέδωσαν την επιταγή στους δυο αθλητές. 
Πηγή: www.kopilasia.gr