Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Π.Π.Κ.U23 2014: Πρεμιέρα αύριο με δύο ελληνικές συμμετοχές

Posted: 22 Jul 2014 11:12 AM PDT


Ξεκινά αύριο το απόγευμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων που φέτος διεξάγεται στο Βαρέζε της Ιταλίας, με περισσότερους από 800 αθλητές από 51 χώρες να παίρνουν μέρος σε αυτό.
Η χώρα μας συμμετέχει με 10 αθλητές και αθλήτριες σε 7 πληρώματα, με τους Σπύρο Γιάνναρο και Διονύση Αγγελόπουλο να αγωνίζονται στους προκριματικούς του σκιφ ελ.β ο πρώτος και στο σκιφ ο δεύτερος.
Ο Σπύρος Γιάνναρος αγωνίζεται στις 18:13 ώρα Ελλάδας, στην 4η προκριματική σειρά, με τους τέσσερεις πρώτους να περνούν απευθείας στον προημιτελικό.
1 CRO RADONIC Luka 02 FEB 1993
2 GRE GIANNAROS Spyridon 12 MAY 1992
3 ITA PEGORARO Francesco 13 AUG 1993
4 SVK ZELINKA Peter 26 SEP 1995
5 RSA BRITTAIN James
BLM1x (54) Heat 4 CRO GRE ITA SVK RSA 1-4->Q, 5..->R

Στις 18:55 ο Διονύσης Αγγελόπουλος τρέχει στην 5η σειρά του σκιφ ανδρών. Και εδώ οι τέσσερεις πρώτοι περνούν απευθείας στον προημιτελικό.
1 GRE ANGELOPOULOS Dionysios 05 AUG 1992
2 SVK REDR Andre 10 FEB 1992
3 NOR HELVIG Jan 02 OCT 1995
4 ITA GARIBALDI Federico 17 OCT 1994
5 SUI KESSLER Markus 18 MAY 1992
BM1x (59) Heat 5 GRE SVK NOR ITA SUI 1-4->Q, 5..->R

Ο "Greek Rowers" θα σας κρατά ενήμερους για την εξέλιξη των ελληνικών συμμετοχών.

Δελτίο Τύπου Κ.Ο.ΚΩΠ. για τη συμμετοχή της Κύπρου στο Παγκόσμιο U23

Posted: 22 Jul 2014 04:24 AM PDT



Μετά από ένα μήνα εντατικής προετοιμασίας σε κοινόβιο στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο Γιαννιτσών στον ποταμό Λουδία, η Κυπριακή ομάδα κωπηλασίας έφτασε χθες το βράδυ στον προορισμό της, στο Βαρέζε της Ιταλίας, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών.
Την ομάδα μας αποτελούν οι: Αννα Ιωάννου, Όμηρος Αντωνίου, Αλέξανδρος Ζησιμίδης, Μιχάλης Χριστοδούλου, Χρήστος Αριστείδου, Αυγουστής Ιωακείμ και ο ομοσπονδιακός μας προπονητής Σπύρος Ασπρογέρακας.

Οι πιο πάνω αθλητές θα απαρτίσουν δύο πληρώματα, ένα μονό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών με την Άννα Ιωάννου (BLW1x) και ένα τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών (BLM4x). Η τελική σύσταση της ομάδας του τετραπλού θα αποφασιστεί από τον ομοσπονδιακό μας προπονητή μέσα στις επόμενες ώρες επιλέγοντας τους τέσσερεις εκ των πέντε κωπηλατών, διατηρώντας τον πέμπτο κωπηλάτη μας ως αναπληρωματικό της ομάδας στην Ιταλία. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξεκινά την Τετάρτη 23 Ιουλίου και διαρκεί μέχρι την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 και θα διεξαχθεί στην πανέμορφη λίμνη του Βαρέζε στην Βόρεια Ιταλία.

Η Άννα Ιωάννου αγωνίζεται φέτος για τελευταία φορά στην συγκεκριμένη κατηγορία U23 και στοχεύει θέση στο βάθρο επαναλαμβάνοντας έτσι τον θρίαμβο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2012 στην Λιθουανία όπου κατέλαβε την 3η θέση. Πέρσι μία άτυχη στιγμή (ίωση την ημέρα του αγώνα) της στέρησε την δυνατότητα να επαναλάβει την επιτυχία της γι' αυτό και επιστρέφει φέτος πιο έτοιμη από ποτέ και με μεγαλύτερη θέληση και ψυχική δύναμη να επανακτήσει την θέση που της αξίζει στην ελίτ της διεθνούς κωπηλασίας κάτω των 23 ετών στην κατηγορία των ελαφρών βαρών γυναικών.

Το πλήρωμα του τετραπλού σκιφ απαρτίζεται από πολύ νεαρούς κωπηλάτες οι ηλικίες των οποίων, με εξαίρεση των Όμηρο Αντωνίου ο οποίος είναι 20 χρόνων, είναι 15 και 16 χρονών. Παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους έχουν πείσει τόσο τον ομοσπονδιακό προπονητή όσο και την Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας  με την σοβαρότητα, την πειθαρχία αλλά κυρίως με τα αγωνιστικά τους αποτελέσματα καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς και μεταβαίνουν στο Βαρέζε όχι μόνο για την εμπειρία που σίγουρα θα τους χρησιμεύσει στο άμεσο μέλλον αλλά και για μία αξιοπρεπέστατη παρουσία στους διεθνείς κωπηλατικούς στίβους.

Με Εκτίμηση,

Παντελής Κούζης
Εκπρόσωπος Τύπου
Δ.Σ ΚΟΚΩΠ

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΝΕΩΝ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ

Posted: 22 Jul 2014 04:16 AM PDT

Στο Βαρέζε της Ιταλίας βρίσκεται από τη Δευτέρα η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνα Νικολαΐδου όπου θα συμμετάσχει ως μέλος της Εθνικής μας Ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων (κάτω των 23 ετών) που ξεκινά την Τρίτη 23 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27 Ιουλίου.
            Η Νικολαΐδου, περσινή πρωταθλήτρια κόσμου στο σκιφ ελαφρών βαρών Νέων Γυναικών, θα ριχτεί στη μάχη της διατήρησης του τίτλου της, την Πέμπτη 24 Ιουλίου, οπότε θα αγωνιστεί σε μια από τις 4 προκριματικές σειρές του αγωνίσματός της, διεκδικώντας αρχικά, μια θέση στη δωδεκάδα.
            Καθώς τον Οκτώβριο η Νικολαΐδου συμπληρώνει τα 22 της χρόνια, είναι η τελευταία φορά που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και θέλει να εγκαταλείψει την κατηγορία διατηρώντας τον τίτλο της.

            Σε αυτή τη διοργάνωση που συγκεντρώνει 800 συμμετοχές από 51 χώρες, η Νικολαΐδου θα έχει πολλές και σημαντικές αντιπάλους στο αγώνισμά της με κυριότερες τις αθλήτριες της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Βελγίου.

Τρεις αθλητές του Ν.Ο.Ιωαννίνων στο Παγκόσμιο Νέων

Posted: 22 Jul 2014 02:17 AM PDT


                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμπρίδης – Τσιάβου – Ντούσκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων
Οι τρεις πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι. αγωνίζονται με την Εθνική στο Βαρέζε της Ιταλίας


Μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις της Κωπηλασίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών ξεκινάει αύριο στο Βαρέζε της Ιταλίας και από την αποστολή της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας δεν θα μπορούσαν να λείπουν και αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, οι οποίοι εξάλλου είναι παρόντες σε κάθε μεγάλο κωπηλατικό αγώνα!
Δέκα αθλητές θα αγωνιστούν στο Βαρέζε ως μέλη επτά συνολικά πληρωμάτων και ανάμεσά τους υπάρχουν τρία Γιαννιωτόπουλα. Πρόκειται για τον Αποστόλη Λαμπρίδη, με επιτυχημένη διεθνή παρουσία σε διάφορες διοργανώσεις, ο οποίος θα αγωνιστεί στην Δίκωπο άνευ μαζί με τον Κων/νο Χρηστομάνο στοχεύοντας σε ένα μετάλλιο, την Αμαλία Τσιάβου που πρόσφατα πήρε το… βάπτισμα του πυρός στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σερβίας, η οποία θα είναι στο διπλό Σκιφ ελ. Βαρών με την Μαρία Πέργουλη και για τον Στέφανο Ντούσκο που είναι ένας απ' τους αθλητές οι οποίοι εκπροσωπούν το νέο αίμα της Εθνικής Ομάδας και μεγάλη ελπίδα της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας. Θα αγωνιστεί στο Διπλό Σκιφ ελ βαρών μαζί με τον Γιάννη Πέτρου. Στην Ελληνική αποστολή είναι και ο Γιαννιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος. Το Παγκ. Πρωτάθλημα Νέων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων