Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Κοσμοπλημμύρα στη Β΄φάση του Πανελληνίου στα Γιάννενα

Posted: 25 Jul 2014 09:21 AM PDT

Με σημαντική αύξηση στον αριθμό των συμμετεχόντων ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων η Β΄φάση του 80ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας που αφορά στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων και ΑΜΕΑ. 

Συνολικά 340 αθλητές κι αθλήτριες από 28 σωματεία θα δώσουν μάχες στα νερά της ιστορικής λίμνης για την διάκριση ενώ στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση που είχε διεξαχθεί στη λίμνη της Καστοριάς είχαν πάρει μέρος 288 αθλητές.

Την μεγαλύτερη συμμετοχή έχει ο «οικοδεσπότης» Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων που θα πάρει μέρος με 52 αθλητές κι αθλήτριες σε όλα τα αγωνίσματα του προγράμματος.

Ο ΝΟΙ είναι και φέτος το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας παρακαταθήκη και τα 15 μετάλλια (10-2-3) που κατέκτησε στην Α΄ Φάση τον περασμένο Απρίλιο στο Σχοινιά.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ανοίγει στις 08:00 με προκριματικούς κι επαναληπτικούς ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί. Αναλυτικά το ωρολόγιο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ
Πηγή: www.kopilasia.gr

Τα 6 στα 7 πληρώματα πέρασαν ημιτελικό στο Παγκόσμιο U23

Posted: 25 Jul 2014 09:13 AM PDT

Ακόμη τρία ελληνικά πληρώματα σφράγισαν το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος κάτω των 23 ετών που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βαρέζε της Ιταλίας φτάνοντας έτσι τα έξι στα επτά που εκπροσωπούν τα γαλανόλευκα κουπιά στην κορυφαία διοργάνωση.

Μετά την Κατερίνα Νικολαϊδου στο σκιφ ελ βαρών, τις Αμαλία Τσιάβου-Μαρία Πέργουλη (φωτο) στο διπλό σκιφ ελ βαρών και τους Χρηστομάνο-Λαμπρίδη στην δίκωπο ήρθαν να προστεθούν κατά την σημερινή τρίτη μέρα των αγώνων οι προκρίσεις του Σπύρου Γιάνναρου που ήταν 2ος στον προημιτελικό του σκιφ ελ βαρών, των Πέτρου-Ντούσκου που τερμάτισαν 1οι στον επαναληπτικό του διπλού σκιφ ελ βαρών καθώς και του Διονύση Αγγελόπουλου που ήταν 2ος στον προημιτελικό του σκιφ. Αντίθετα η Σοφία Ασουμανάκη τερμάτισε 3η στον επαναληπτικό του σκιφ και θα διεκδικήσει μια θέση στον Γ΄τελικό του αγωνίσματος.

Έτσι όλα τα βλέμματα επικεντρώνονται στους έξι ημιτελικούς του Σαββάτου που θα φέρει για μια ακόμη φορά την ελληνική κωπηλασία στο παγκόσμιο προσκήνιο .

Οι ημιτελικοί θα ξεκινήσουν στις 14:30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας και θα διαρκέσουν περίπου δυο ώρες.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Η Άννα Ιωάννου στο Live Blog της ιστοσελίδας της FISA

Posted: 25 Jul 2014 09:10 AM PDT

Η Άννα Ιωάννου "φιλοξενήθηκε" πριν από λίγο στο Live Blog της ιστοσελίδας της FISA με το σχόλιο "Την ξέρετε; Η Άννα Ιωάννου έγραψε ιστορία κατακτώντας το μοναδικό μετάλλιο της χώρας της στην κωπηλασία. Αγωνίζεται αύριο στον ημιτελικό του σκιφ ελ.β. γυναικών." 
Να προσθέσουμε ότι η Άννα θα τρέξει δίπλα ακριβώς στην Κατερίνα Νικολαΐδου. Καλή επιτυχία και στις δύο κοπέλες.
   


Π.Π.Κ. U23 2014: Διαρκής ροή αποτελεσμάτων (3η ημέρα)

Posted: 25 Jul 2014 03:35 AM PDT

Τελευταία ελληνική συμμετοχή για σήμερα ήταν στον επαναληπτικό του σκιφ γυναικών και η Σοφία Ασουμανάκη δεν κατάφερε να προκριθεί στη δωδεκάδα καθώς τερμάτισε στην 3η θέση. Η συνέχεια στους τελικούς κατάταξης.


Ένα ακόμη πλήρωμα στους ημιτελικούς. Ο Διονύσης Αγγελόπουλος πέρασε σαν δεύτερος από τον προημιτελικό στους δώδεκα καλύτερους σκιφίστες της διοργάνωσης.
Διαβάστε περισσότερα »

Ο Ν.Ο.Ι. διεκδικεί ξανά τον τίτλο του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος –Στη… μάχη με ομάδα 52 αθλητών και σύμμαχο τη ΔΩΔΩΝΗ

Posted: 25 Jul 2014 02:06 AM PDT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πανελλ. Πρωτάθλημα Κωπηλασίας  το Σαββατοκύριακο στην Παμβώτιδα
Ο Ν.Ο.Ι. διεκδικεί ξανά τον τίτλο του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος –Στη… μάχη με ομάδα 52 αθλητών και σύμμαχο τη ΔΩΔΩΝΗ


Στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στον υγρό στίβο της Παμβώτιδας θα γραφεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο επίλογος του φετινού 80ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας για τις κατηγορίες Παίδων, Κορασίδων και ΑμεΑ και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, οικοδεσπότης αυτών των αγώνων, έχει στόχο να επισφραγίσει την κυριαρχία του στο άθλημα, κατακτώντας για μία ακόμη χρονιά τον επίζηλο διπλό τίτλο του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος.
Σ' αυτή του την προσπάθεια ο Ν.Ο.Ι. έχει φέτος έναν μεγάλο σύμμαχο. Την Ηπειρωτική Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, η οποία στηρίζει έμπρακτα την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου στην απαιτητική πορεία προς την  κορυφή της Ελληνικής Κωπηλασίας!
Ο Ν.Ο.Ι. διατηρεί πάντως ένα εντυπωσιακό προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων σωματείων μετά
Διαβάστε περισσότερα »

Με 12 αθλητές ο Ν.Ο.Γιαννιτσών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Παίδων-Κορασίδων 2014

Posted: 25 Jul 2014 09:22 AM PDT

Δελτίο Τύπου

Με 12 αθλητές ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Παίδων-Κορασίδων

Με τη συμμετοχή 28 ομίλων από όλη τη χώρα και 340 αθλητών και αθλητριών, διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 26-27 Ιουλίου, στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, η Β' φάση του 80ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων.
Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα πάρει μέρος σε αυτό με εννέα αθλητές και τρεις αθλήτριες, οι οποίοι θα επανδρώσουν πέντε πληρώματα.

Η αποστολή του Ομίλου απαρτίζεται από τους:
Πέτρο Μπαλλή σκιφ παίδων,
Σεραφείμ Χατζηδάκη, Στέφανο Καπάκογλου, Καλλισθένη Μιχάλογλου, Βασίλη Τσαλικίδη τετραπλό σκιφ παίδων,
Γιάννη Παπαχρηστούδη, Γιώργο Μπαντά, Δημήτρη Γρηγοριάδη, Παναγιώτη Κοσμίδη τετραπλό σκιφ παίδων,
Πηνελόπη Αλμπαντάκη σκιφ κορασίδων,
Μαρία και Γιώτα Σταμπόλκου διπλό σκιφ κορασίδων. 

Την αποστολή, που αναχώρησε σήμερα το πρωί, συνοδεύουν οι προπονητές Ανδρέας Λιγγερίδης και Χριστίνα Πασχαλούδη, ο Πρόεδρος Νίκος Θωμαΐδης, ο Έφορος υλικού Τάσος Μητκάκης και το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Αλμπαντάκης.
Το Δ.Σ. εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές του. Επίσης, ευχαριστεί το Δήμο Πέλλας και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στάμκο για την πολύτιμη βοήθειά του.


Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών