Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Π.Π.Κ.U23 2014: Το πρόγραμμα των ελληνικών πληρωμάτων (3η ημέρα)

Posted: 24 Jul 2014 07:22 PM PDT


Συνεχίζεται για 3η ημέρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που διεξάγεται στη λίμνη του Βαρέζε της Ιταλίας και, μετά τις χθεσινές προκρίσεις των Νικολαΐδου (BLW1X), Τσιάβου - Πέργουλη (BLW2X) και Χρηστομάνου - Λαμπρίδη (BM2-), τέσσερα ακόμη πληρώματα διεκδικούν την είσοδο στη δωδεκάδα μέσα από προημιτελικούς και επαναληπτικούς.
Αναλυτικά:
Ο Σπύρος Γιάνναρος στον προημιτελικό του σκιφ ελ.β. ανδρών στις 11:05
11:05 BLM1x (54) Quarterfinal 4 POR BRA BEL GRE UGA NOR 1-3->SA/B, 4..->SC/D

Ο Γιάννης Πέτρου με τον Στέφανο Ντούσκο στον επαναληπτικό του διπλού σκιφ ελ.β. ανδρών στις 12:08
12:08 BLM2x (66) Repechage 2 PAR IRL ESP GRE BLR 1-2->SA/B, 3..->SC/D

Ο Διονύσης Αγγελόπουλος στον προημιτελικό του σκιφ ανδρών στις 12:57
12:57 BM1x (59) Quarterfinal 3 USA SWE CZE GRE RUS NZL 1-3->SA/B, 4..->SC/D

Και τέλος, στις 13:18 η Σοφία Ασουμανάκη στον επαναληπτικό του σκιφ γυναικών
13:18 BW1x (58) Repechage 2 GRE NED SRB RUS 1-2->SA/B, 3..->SC/D
Σημ.: τα τρία πρώτα πληρώματα των προημιτελικών και τα δύο πρώτα των επαναληπτικών προκρίνονται στους ημιτελικούς, ενώ τα υπόλοιπα συνεχίζουν σε τελικούς κατάταξης.

Ο "Greek Rowers" θα σας κρατά ενήμερους για την εξέλιξη των ελληνικών συμμετοχών, ενώ στη σελίδα του "Ζωντανά η εξέλιξη των αγώνων" μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη όλων των αγώνων.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων & Α.Με.Α 2014: Κληρώσεις

Posted: 24 Jul 2014 11:45 AM PDT

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο το ωρολόγιο πρόγραμμα - κληρώσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων & Α.Με.Α., που ως γνωστόν θα γίνει στα Ιωάννινα 26 με 27 Ιουλίου 2014.
  Π.Π.Κ. Β' Φάση - ΩΡΟΛΟΓΙΟ 

6 ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ

Posted: 24 Jul 2014 08:25 AM PDT


Η σταθερά ανοδική πορεία της κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης φαίνεται ότι θα έχει μέλλον, αφού ολοένα αναδεικνύονται και νέοι ταλαντούχοι αθλητές, αποδεικνύοντας την πολύ καλή και μεθοδική δουλειά που γίνεται  από την προπονήτρια Κατερίνα Φυτοπούλου και τον τεχνικό σύμβουλο κωπηλασίας Γιώργο Μπικογιάννη.
Γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ότι 6 νεαροί αθλητές και αθλήτριες του Ν.Ο.ΚΑΤ. επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν σε προπονητικό καμπ  37 επίλεκτων κωπηλατών  από όλη την Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιουλίου μέχρι 9 Αυγούστου στο Ναυταθλητικό Κέντρο του Λουδία, υπό την εποπτεία της Ομοσπονδιακής Προπονήτριας ανάπτυξης Δήμητρας Γιαννιού και των συνεργατών της. Πρόκειται  για τους αθλητές: Νάστο Σωτήρη, Σταμκόπουλο Μάρκο, Τζιόμπανο Ζαχαρία, Τσαρούχα Μαρία, Τσέτσα Αντώνη, και Χατζησαββίδη Χρήστο. Το προπονητικό κάμπ στο οποίο θα συμμετάσχουν διεξάγεται στα πλαίσια του προγράμματος ανάπτυξης που σχεδίασε και υλοποιεί η ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία με στόχο την διάδοση του αθλήματος και τον εντοπισμό νέων ταλαντούχων αθλητών και περιλαμβάνει πρόγραμμα επισκέψεων ομοσπονδιακών προπονητών στους συλλόγους και διενέργεια ειδικών τεστ, πρόγραμμα κοινών προπονήσεων επίλεκτων αθλητών και άλλα.
Οι 6 νεαροί αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν μαζί με άλλους κορυφαίους αθλητές της κατηγορίας τους από όλη την Ελλάδα αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες. Έτσι θα δημιουργηθεί μια δεξαμενή νέων ταλαντούχων κωπηλατών, με κοινή τεχνική και εμπειρίες που μελλοντικά θα στελεχώσουν την Εθνική μας Ομάδα στις μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες.
Πολύ ευχαριστημένοι με την επιλογή των 6 αθλητών δηλώνουν η προπονήτρια Κατερίνα Φυτοπούλου και ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Μπικογιάννης οι οποίοι τονίζουν ότι στις τάξεις του Ν.Ο.ΚΑΤ. υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί αθλητές στην κατηγορία αυτή, οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες αν επιδείξουν τον απαραίτητο ζήλο και επιμονή να διακριθούν.

Ιωάννης Νικολαϊδης
Έφορος κωπηλασίας Ν.Ο.ΚΑΤ.

ΕΚΟΦΝΣ: Τριπλή πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου U23

Posted: 24 Jul 2014 07:20 PM PDT

Τρεις απευθείας προκρίσεις σε ημιτελικούς, δυο σε προημιτελικούς και δυο νέες ευκαιρίες σε επαναληπτικούς κέρδισαν τα 7 ελληνικά πληρώματα που παίρνουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών που ξεκίνησε την Τετάρτη 23 Ιουλίου στο Βαρέζε της Ιταλίας.

Στα ημιτελικά και τα 12 καλύτερα πληρώματα του κόσμου προκρίθηκαν κερδίζοντας την πρώτη θέση στα προκριματικά η Κατερίνα Νικολαΐδου στο σκιφ ελ βαρών και οι Αμαλία Τσιάβου-Μαρία Πέργουλη στο διπλό σκιφ ελ βαρών. Στην κυριολεξία πάνω στον τερματισμό κέρδισε την 2η θέση και την πρόκριση για τα ημιτελικά και η δίκωπος άνευ με τους Κωνσταντίνο Χρηστομάνο και Απόστολο Λαμπρίδη.

Από την πρώτη μέρα τα δυο σκιφ των αγοριών το βαρύ με τον Διονύση Αγγελόπουλο και το ελαφρύ με τον Σπύρο Γιάνναρο είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση τους στα προημιτελικά τερματίζοντας στην 1η θέση ο καθένας στη σειρά τους.

Τέλος μια ακόμη ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά θα έχουν τα δυο πιο νέα πληρώματα της ομάδας και συγκεκριμένα οι Πέτρου-Ντούσκος στο διπλό σκιφ ελ βαρών και η Σοφία Ασουμανάκη στο σκιφ που τερμάτισαν 4οι στις προκριματικές σειρές των αγωνισμάτων τους και θα αγωνιστούν στους επαναληπτικούς της Παρασκευής.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Π.Π.Κ. U23 2014: Διαρκής ροή αποτελεσμάτων (2η ημέρα)

Posted: 24 Jul 2014 04:17 AM PDT

Από τον επαναληπτικό θα προσπαθήσει για την πρόκριση στον ημιτελικό του σκιφ γυναικών η Σοφία Ασουμανάκη, αφού ήταν τέταρτη στη σειρά της και προκρίνονταν μόνο η πρώτη..


Δεν κατάφερε το ελαφρύ διπλό σκιφ ανδρών, με τους Γιάννη Πέτρου και Στέφανο Ντούσκο, να περάσει απευθείας στον ημιτελικό. Οι νεαροί αθλητές τερμάτισαν στην 4η θέση και θα προσπαθήσουν ξανά στον επαναληπτικό.


Τρία στα τρία! Η Αμαλία Τσιάβου και η Μαρία Πέργουλη πέρασαν στα 12 καλύτερα πληρώματα του διπλού σκιφ ελ. β. γυναικών τερματίζοντας στην πρώτη θέση της σειράς τους.


Δεύτεροι στη δίκωπο άνευ ανδρών οι Κων/νος Χρηστομάνος και Απόστολος Λαμπρίδης, πέρασαν και αυτοί στον ημιτελικό.



Με την Κατερίνα Νικολαΐδου στο ελαφρύ σκιφ γυναικών, ξεκίνησαν οι ελληνικές συμμετοχές στην 2η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων, στο Βαρέζε της Ιταλίας και, όπως αναμενόταν, ήταν πρώτη στη σειρά της. Συνέχεια λοιπόν στον ημιτελικό του Σαββάτου.