Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Από το Παγκόσμιο Ε-Ν 2013 οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2014

Posted: 01 Aug 2013 07:56 PM PDT


Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων-Νεανίδων 2013, που θα διεξαχθεί στη λίμνη Galve στο Τρακάι της Λιθουανίας, από τις 7 έως τις 11 Αυγούστου.

Σχεδόν 800 αθλητές κάτω των 19 ετών, από 59 χώρες, θα αγωνιστούν σε 13 κατηγορίες σκαφών τις πέντε ημέρες των αγώνων. Η Γερμανία, η Ιταλία και οι ΗΠΑ κατεβάζουν τις μεγαλύτερες ομάδες, με 13 πληρώματα και 49 αθλητές η κάθε μία. Οι κατηγορίες που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές είναι το σκιφ εφήβων με 36 και το σκιφ Νεανίδων με 28.

Οι φετινοί αγώνες είναι παράλληλα η βασική ευκαιρία των πληρωμάτων για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2014. Οι Αγώνες θα γίνουν ένα χρόνο μετά, 16 με 28 Αυγούστου 2014, στο Nanjing της Κίνας και η κάθε χώρα μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έχει δικαίωμα συμμετοχής με ένα πλήρωμα ανδρών και ένα γυναικών. Τα σκάφη με την ακόλουθη σειρά κατάταξης στο Παγκόσμιο Εφήβων-Νεανίδων θα δώσουν την απευθείας πρόκριση των χωρών τους στα αντίστοιχα αγωνίσματα:
Για το σκιφ Εφήβων (JM1x): οι έξι πρώτες θέσεις του JM1x, οι τέσσερεις πρώτες θέσεις του JM2x και η πρώτη θέση του JM4x.

Για το σκιφ Νεανίδων (JW1x): οι έξι πρώτες θέσεις του JW1x, οι τέσσερεις πρώτες θέσεις του JW2x και η πρώτη θέση του JW4x.

Για τη δίκωπο άνευ Εφήβων (JM2-): οι πέντε πρώτες θέσεις της JM2-, οι τρεις πρώτες θέσεις της JM4- και η πρώτη θέση της JM8+.

Για τη δίκωπο άνευ Νεανίδων (JW2-): οι πέντε πρώτες θέσεις της JW2-, οι τρεις πρώτες θέσεις της JW4- και η πρώτη θέση της JW8+.

Η FISA, στις 30 Αυγούστου 2013, θα δηλώσει στη Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, το πρώτο γκρουπ προκρίσεων. Ο τελικός αριθμός συμμετοχών θα συμπληρωθεί από τους ηπειρωτικούς προκριματικούς αγώνες που θα γίνουν ως εξής: Για την Αφρική, στην Τύνιδα της Τυνησίας τον Οκτώβρη, για την Ασία, στο Σάμαρκαντ του Ουζμπεκιστάν και πάλι τον Οκτώβρη και για την Λατινική Αμερική, στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης τον Μάρτιο του 2014.

Οι αθλητές που παίρνουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων πρέπει να είναι 18 ετών ή μικρότεροι. Ένας αθλητής μπορεί να αγωνίζεται ως τζούνιορ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο συμπληρώνει τα 18. Μετά από αυτή την ημερομηνία αγωνίζεται στην κατηγορία -23.
Ορισμένοι αθλητές από αναπτυσσόμενες χώρες θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο μέσω δωρεών από τους συμμετέχοντες στην World Rowing Masters Regatta (αθλητές άνω των 27 ετών).

Αποτελέσματα σε "ζωντανή" μετάδοση, ραδιοφωνική Web μετάδοση, αποτελέσματα και φωτογραφίες θα είναι διαθέσιμα στη σελίδα της FISA www.worldrowing.com.
Στην ίδια σελίδα θα βρείτε τις πλήρεις λίστες συμμετοχών και το ωρολόγιο πρόγραμμα των αγώνων.

Μετάφραση "Greek Rowers" από www.worldrowing.com

Κωπηλάτης του Ν.Ο.Γιαννιτσών σε προπονητικό κοινόβιο Ανάπτυξης της ΕΚΟΦΝΣ στην Κεφαλονιά

Posted: 01 Aug 2013 11:46 AM PDT


Αναχώρησε την Πέμπτη 1η Αυγούστου ο νεαρός κωπηλάτης του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών Γιάννης Παπαχριστούδης για το Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς για να συμμετάσχει σε προπονητικό κοινόβιο που διοργανώνει η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία στα πλαίσια Ανάπτυξης του αθλήματος στις μικρότερες ηλικίες.
Ο Αθλητής του ΝΟ Γιαννιτσών επιλέχθηκε μαζί με άλλους 37 κωπηλάτες και κωπηλάτριες απ΄ όλη την Ελλάδα μέσα από εκατοντάδες Αθλητές, μετά από ειδικά τεστ που έγιναν στην αρχή της χρονιάς από την Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Ανάπτυξης κα Δήμητρα Γιαννιού.
Ο Γιάννης ξεκίνησε την Κωπηλασία λίγους μόλις μήνες πριν μαζί με πολλά ακόμη αγόρια και κορίτσια, που επέλεξαν να γνωρίσουν την κωπηλασία στα ήρεμα νερά του Λουδία και γοητεύτηκαν από την καθημερινή επαφή με το νερό και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Κωπηλατικού Κέντρου.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική ανάγκη για την Ελληνική νεολαία η προσήλωση στην μόρφωση του πνεύματος και στην εκγύμναση του σώματος. Ο Ναυτικός όμιλος Γιαννιτσών είναι μία μόνο επιλογή από πληθώρα αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σε πάρα πολλά αθλήματα, είναι όμως το μοναδικό ΄΄Ναυταθλητικό΄΄ σωματείο του Νομού Πέλλας και είναι επίσης το κορυφαίο Αθλητικό σωματείο σε απόλυτο αριθμό Πανελλήνιων Διακρίσεων.

Καλούμε τους νέους και νέες της περιοχής να έρθουν στο Υπερσύγχρονο Κωπηλατικό Κέντρο του Λουδία και να δουν από κοντά μια καθημερινή προπόνηση των αθλητών και να γίνουν μέλη της μεγάλης και ζεστής οικογένειας ενός Ομίλου με Ιστορία και προσφορά στον Αθλητισμό.

Η Ακαδημία του Ομίλου δεχεται αθλητές από 10 έως 15 ετών.

Μέρες και ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (8:30 π.μ.) Τηλ. επικοινωνίας: 6936116105 κος Μαξούρης

Για το ΔΣ του ΝΟΓ
Αθανάσιος Γίδαρης (έφορος Δημ. Σχέσεων)

Με έξι πληρώματα στο Παγκόσμιο Εφήβων

Posted: 01 Aug 2013 08:15 AM PDT

Με 15 αθλητές που αποτελούν 6 πληρώματα θα αγωνιστεί η Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που ξεκινάει στις 7 Αυγούστου στο Τρακάϊ της Λιθουανίας.

Την αποστολή που αναχωρεί το Σάββατο 3/7 αποτελούν:
Σκιφ εφήβων: Παπατσίμπας Μιχάλης
Δίκωπος άνευ εφήβων: Παπασακελλαρίου Γεώργιος-Κουσκουρίδας Μιχάλης
Τετράκωπος άνευ εφήβων: Αθανασίου Χάρης-Μητρομάρας Χρήστος-Κακούρης Νίκος-Καραμήτρος Θωμάς
Τετραπλό σκιφ εφήβων: Πέτρου Ιωάννης-Πετρίδης Αριστείδης-Αιβατζίδης Ιωάννης-Βαγενάς Κωνσταντίνος
Δίκωπος άνευ νεανίδων: Κουκλοτίδου Δήμητρα-Κολτσίδα Ξανθή
Διπλό σκιφ νεανίδων: Ζέρβα Κατερίνα-Αγγελοπούλου Αθηνά Μαρία

Επικεφαλής της αποστολής είναι ο έφορος Εθνικών ομάδων Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων Κώστας Νταλαμάγκας ενώ τους αθλητές θα συνοδεύσουν ο τεχνικός σύμβουλος Τζιάνι Ποστιλιόνε , ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κοντομανώλης και οι βοηθοί -σωματειακοί- προπονητές Γκόγκας Αλέξανδρος και Χασιώτης Βασίλης.
Πηγή: www.kopilasia.gr