Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Π.Π.Κ. Α-Γ 2013: Στον τελικό Α', Νικολαΐδου και Μαγδανής-Γιάνναρος

Posted: 28 Aug 2013 07:59 PM PDT

Με ημιτελικούς συνεχίστηκε για πέμπτη μέρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α-Γ στη λίμνη Ταντζέουμ της Κορέας και τα δύο ελληνικά πληρώματα που συμμετείχαν σ΄αυτούς κατάφεραν να προκριθούν στους αντίστοιχους τελικούς Α.
Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Νικολαΐδου που αγωνίστηκε πρώτη, τερμάτισε δεύτερη, πίσω από την Michaela Taupe-Traer από την Αυστρία και, μαζί με την Alena KRYVASHEYENKA από την Λευκορωσία, πέρασε στην κορυφαία εξάδα του κόσμου στο σκιφ γυναικών ελ.β. Από τον άλλο ημιτελικό πέρασαν οι Ruth Walczak (GBR), Fabiana Beltrame (BRA) και Ursula Grobler (RSA).
Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του διπλού σκιφ ανδρών ελ.β., με τους Παναγιώτη Μαγδανή και Σπύρο Γιάνναρο, οι οποίοι τερματίζοντας στη τρίτη θέση πέρασαν και αυτοί στα έξι καλύτερα πληρώματα του κόσμου. Μαζί τους πέρασαν οι Ελβετοί Simon Schuerch και Mario Gyr και οι Ιταλοί Andrea Micheletti και Pietro Ruta και από τον άλλο ημιτελικό οι Richard και Peter CHAMBERS από την Μ. Βρετανία, Kristoffer Brun, Are Strandli από την Νορβηγία και οι Γερμανοί Konstantin Steinhuebel, Lars Hartig.
Ο Νίκος Αφεντούλης, που αγωνίστηκε στον ημιτελικό Γ/Δ, τερμάτισε στη πρώτη θέση και θα συνεχίσει στον τελικό Γ' για τις θέσεις 13-18. 
Διαβάστε περισσότερα »

Π.Π.Κ. Α-Γ 2013: Ο Drysdale χάνει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του

Posted: 27 Aug 2013 11:24 PM PDT



Ο προημιτελικός του σκιφ ανδρών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2013, σήμανε το τέλος της σεζόν για τον Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Νεοζηλανδό Mahe Drysdale.
Ο Drysdale είχε ως βασικούς αντιπάλους τον Γερμανό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Marcel Hacker, τον νικητή της Henley Royal Regatta, Aleksandar Aleksandrov από το Αζερμπαϊτζάν και τον τρίτο νικητή στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2 στο Ήτον, Georgi Bozhilov από την Βουλγαρία.
Ο Drysdale έπρεπε να τερματίσει μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις και μέχρι τα 1500μ του αγώνα ήταν μέσα σ' αυτές αλλά πιεζόταν από τον Aleksandrov και τον Bozhilov, ενώ ο Hacker ήταν άνετα μπροστά. Έφτασαν στο τελικό σπριντ και ο Drysdale, ο οποίος έκανε μεγάλο διάλειμμα μετά τη νίκη του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν άντεξε στην πίεση των αντιπάλων του και τερμάτισε τέταρτος.
Οι τρεις άλλοι προημιτελικοί ήταν πιο αργοί με τους Alan Campbell από την Βρετανία, Angel Fournier Rodriguez από την Κούβα και Ondrej Synek από την Τσεχία να έχουν εύκολο έργο στις σειρές τους. Συνολικά ο Hacker κατέγραψε τον καλύτερο χρόνο.