Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Παγκόσμιο πρωτάθλημα Α-Γ: Τρία πληρώματα στην πρεμιέρα-Δηλώσεις

Posted: 23 Aug 2013 04:54 AM PDT



Ο Νίκος Αφεντούλης θα πέσει πρώτος από ελληνικής πλευράς στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας Ανδρών -Γυναικών που ξεκινάει στην πόλη Τσουνγιού της Κορέας την Κυριακή το πρωί (+6 ώρες διαφορά).

Ο Έλληνας αθλητής μετέχει στο σκιφ ελ βαρών οι προκριματικές σειρές του οποίου ξεκινούν στις 04:00 (ώρα Ελλάδας).

Αμέσως μετά, στις 04:35 θα ξεκινήσουν οι προκριματικοί του σκιφ ελ βαρών των γυναικών όπου παίρνει μέρος η Κατερίνα Νικολαΐδου. Η ελληνική παρουσία για την 1η μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλείνει με την συμμετοχή του διπλού σκιφ ελ βαρών των ανδρών και τους Παναγιώτη Μαγδανή και Σπύρο Γιάνναρο. Οι προκριματικές σειρές του διπλού έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 05:52. 

Το τέταρτο και τελευταίο ελληνικό πλήρωμα που θα αγωνιστεί στην Κορέα , το τετραπλό σκιφ ελ βαρών που αποτελούν οι Λευτέρης Κόνσολας-Παναγιώτης Μαγδανής-Σπύρος Γιάνναρος και Γιώργος Κόνσολας θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του στα προκριματικά τη Δευτέρα 26/8 στις 04:28

Λίγο πριν ανοίξει η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Γιώργος Κόνσολας, ο Σπύρος Γιάνναρος και ο Νίκος Αφεντούλης δήλωσαν σχετικά με τη συμμετοχή τους:

Γιώργος Κόνσολας: "Πάμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα . Έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ελπίζουμε να βγει η προπόνηση. Στόχος μας μετά την προσαρμογή να παρουσιαστούμε στους αγώνες με το καλύτερο δυνατό πρόσωπο".

Σπύρος Γιάνναρος: "Αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι πρόκληση και μεγάλο κίνητρο για μένα, μετά την κακή εμφάνιση που έκανα στο Παγκόσμιο Νέων ανδρών. Πλέον είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, έχω ξεπεράσει και το πρόβλημα των αμυγδαλών που με ταλαιπώρησε πέρυσι και πάω στην Κορέα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Νίκος Αφεντούλης: "Πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά. Η προσαρμογή θα παίξει σημαντικό ρόλο γιατί είναι μια μακρινή χώρα. Ελπίζω σε κάτι καλό και πιστεύω μια θέση στην 12άδα του σκιφ ελ βαρών θα είναι σημαντική επιτυχία. Φέτος ήταν πολύ πιο σκληρή η προπόνηση από κάθε άλλη χρονιά . Όλοι δουλεύουμε για το μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016. Σε αυτό τον προγραμματισμό εντάσσεται και το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα που δεν παύει να είναι η σημαντικότερη διοργάνωση της χρονιάς".
Πηγή: www.kopilasia.gr