Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Πρώτο βήμα προκρίσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Posted: 14 Aug 2013 01:06 AM PDT


Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Τρακάι της Λιθουανίας, δεν μοίρασε μόνο μετάλλια και Παγκόσμιους τίτλους στους νεαρούς αθλητές, αλλά ήταν παράλληλα και η βασική ρεγκάτα προκρίσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2014, που θα γίνουν στην πόλη Ναντζίνγκ της Κίνας.
Από τους 12 τελικούς του Παγκοσμίου E-N, οι χώρες που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να πάρουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων βάσει της τελικής κατάταξης σε κάθε αγώνισμα και από τις θέσεις που είχαν προκαθοριστεί. Το βασικό είναι ότι την πρόκριση την παίρνει η χώρα και όχι οι αθλητές. Έτσι, οι αθλητές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς του 2014, πιθανόν να μην είναι αυτοί που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο του 2013.

Διαβάστε περισσότερα »

«Ασημένια» παγκοσμίως τα κουπιά του ΟΕΑ-ΝΑΒ (Photos)

Posted: 13 Aug 2013 11:37 PM PDT

Δεύτερη και τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κωπηλασίας Εφήβων - Συγχαρητήρια από την Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου

Άλλη μια παγκόσμια επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του το Τμήμα Κωπηλασίας του ΟΑΕ-ΝΑΒ, που εκπροσωπήθηκε με δύο κωπηλάτες στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων, που έγινε στο Τρακάι της Λιθουανίας και με απολογισμό μια δεύτερη θέση στη δίκωπο χωρίς πηδαλιούχο και μια τέταρτη στην τετράκωπο άνευ. Η επιτυχία της δικώπου, έφερε για την Ελλάδα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (Youth) που θα γίνουν το 2014 στη Κίνα.

Συγκεκριμένα, στους τελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που έγιναν στη χώρα της Βαλτικής, το περασμένο Σάββατο 10 Αυγούστου, η αμιγώς Βολιώτικη δίκωπος, με πλήρωμα τον Γιώργο Παπασακελλαρίου του ΟΕΑ-ΝΑΒ και τον Μιχάλη Κουσκουρίδα του ΝΟΒΑ, κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση και να πάρει το ασημένιο μετάλλιο, με χρόνο 6.36.92. Η Βολιώτικη δίκωπος τερμάτισε πίσω από τη Γερμανία (6.35.22) και ακολούθησαν Σλοβενία, Σερβία, Τσεχία και Αυστρία.
Διαβάστε περισσότερα »