Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


W.R.C. 2013: 9 Days to go

Posted: 16 Aug 2013 08:51 AM PDT

Παγκόσμιο Παράκτιας: Στον τελικό προκρίθηκαν οι Γκουντούλα - Τσιάβου

Posted: 16 Aug 2013 09:10 PM PDT




Στους προκριματικούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας 2013, που έγιναν σήμερα, Παρασκευή 16 Αυγούστου, πήραν μέρος οι Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας στο διπλό σκιφ ανδρών και η Αλεξάνδρα Τσιάβου στο σκιφ γυναικών και, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, προκρίθηκαν στον αυριανό τελικό των αγωνισμάτων τους.
Το αγώνισμα της παράκτιας κωπηλασίας ή αλλιώς Costal Rowing είναι ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο σπορ που πραγματοποιείται σε ανοιχτή θάλασσα κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες χωρίς κουλουάρ και σε απόσταση 6 ή 8 χιλιόμετρων σε τρίγωνη ή τραπέζια διαδρομή.
Οι αδελφοί Γκουντούλα και η Τσιάβου που αγωνίζονται με τα χρώματα των ομίλων τους, Όμιλος Φίλων Θαλάσσης και Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας αντίστοιχα, είναι οι πρώτοι Έλληνες αθλητές που παίρνουν μέρος σε παρόμοια διοργάνωση, ενώ η συμμετοχή τους συνδέεται άμεσα και με την ανάληψη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2014 από την Ελλάδα που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα αποτελέσματα των σειρών που συμμετείχαν τα ελληνικά πληρώματα είναι τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα »

Ικανοποίηση στο Ν.Ο.Θ. για τις επιτυχίες των αθλητών του στο Παγκόσμιο Ε.-Ν. 2013

Posted: 16 Aug 2013 02:29 AM PDT

Παγκοσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων Κωπηλασίας
Μεγάλη επιτυχία για δύο αθλητές μας – μέλη της Εθνικής Ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων που διεξήχθη στο Τρακάι της Λιθουανίας από τις 7 έως τις 11 Αυγούστου.

Την 4η θέση κατέκτησε ο αθλητής μας Χάρης Αθανασίου ως μέλος της ελληνικής τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου εφήβων χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο για δύο μόλις δευτερόλεπτα, ενώ στην 7η θέση κατετάγη η Δήμητρα Κουκλοτίδου κερδίζοντας τον μικρό τελικό ως μέλος της δικώπου άνευ πηδαλιούχου νεανίδων.

Παναγιώτης Μαγδανής: “World Rowing’s Rising Star”

Posted: 16 Aug 2013 02:15 AM PDT


Birth Date 29/11/1990
Profession Student
Hobbies Fishing
Country GRE
Place of Residence Mirina Limnoy
Sex male
Civil Status Single
Language for Interviews Greek, English
Height 174cm
                                Weight 64kg
                                Other Sports Tennis


Συνέντευξη με τον Παναγιώτη Μαγδανή

Ο Παναγιώτης Μαγδανής άρχισε να αγωνίζεται σε διεθνές επίπεδο το 2008 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο σκιφ. Ενώνοντας τις δυνάμεις του με τον Λευτέρη Κόνσολα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο -23, το 2010 στο Μπρεστ της Λευκορωσίας. Έκτοτε έχει αγωνιστεί σε σκιφ, διπλό και τετραπλό σκιφ και έχει στη συλλογή του δύο Ευρωπαϊκά μετάλλια, ένα ασημένιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο και ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο του 2012. Στα 22 του μόλις, ο Μαγδανής είναι ένα ταλέντο στα ελαφρά βάρη και γι' αυτό χαρακτηρίστηκε "World Rowing's Rising Star" για το μήνα Αύγουστο.

Κωπηλατώ επειδή…. η κωπηλασία μου χαρίζει πολύ όμορφες στιγμές που αλλιώς δεν θα τις ζούσα.

Η λιγότερο αγαπημένη μου προπόνηση…. είναι τα βάρη.

Η πλέον αγαπημένη μου προπόνηση…..
το τρέξιμο.

Η πιο δύσκολη κούρσα….. ο μικρός τελικός στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012.

Το κίνητρό μου…. η επιθυμία μου να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα.

Η αγαπημένη μου βάρκα.... είναι το τετραπλό σκιφ.

Μετά από δέκα χρόνια…. ελπίζω να έχω κατακτήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο και να έχω κάνει οικογένεια.

Στο εργόμετρο ακούω…. τον προπονητή μου.

Το αγαπημένο μου φαγητό….. οποιοδήποτε σπιτικό φαγητό.

Μια τυπική μου μέρα….. ξεκινά με προπόνηση μετά το πρωινό και συνεχίζεται με το μεσημεριανό φαγητό, λίγη ξεκούραση και προπόνηση και πάλι. Μετά χαράρωση με τους φίλους.
Μετάφραση "Greek Rowers" από www.worldrowing.com


Ρεκόρ συμμετοχών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2013

Posted: 15 Aug 2013 10:19 PM PDT


Νέο ρεκόρ συμμετοχών αποτελούν οι 73 χώρες που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας 2013 (Π.Π.Κ.), που θα διεξαχθεί στην πόλη Chungju της Κορέας. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 68 χώρες, το 2011 στο Bled της Σλοβενίας. Αυτός ο αριθμός χωρών έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των συμμετεχόντων αθλητών στους 948, σε 384 σκάφη.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κορέα και μόλις η δεύτερη στην Ασία. Η πρώτη ήταν το 2005 στο Gifu της Ιαπωνίας. Η διεξαγωγή των αγώνων στην Ασία ώθησε αρκετές ασιατικές χώρες όπως η Ινδία, Ινδονησία, Ιαπωνία και Μαλαισία, να πάρουν μέρος. Η Κορέα θα έχει παρουσία σε 21 από τα 27 αγωνίσματα, με υψηλές προσδοκίες διάκρισης στα ελαφρά βάρη των ανδρών και στο σκιφ γυναικών. 

Τα 27 αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στο Διεθνές Κωπηλατοδρόμιο της λίμνης Tangeum είναι τα 14 Ολυμπιακά, τα 8 διεθνή και 5 αγωνίσματα Παρα-κωπηλασίας. Στην Παρα-κωπηλασία (Para-rowing) θα πρωτοεμφανιστεί το αγώνισμα LTAMix2X με συμμετοχές από πέντε χώρες.

Το σκιφ των ανδρών έχει τις περισσότερες συμμετοχές (36) και μεταξύ αυτών θα είναι και οι τρείς Ολυμπιονίκες του Λονδίνου, Mahe Drysdale (NZL), Ondrej Synek (CZE) και Alan Campbell (GBR). Οι τρείς αυτοί σκιφίστες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν. Ο Synek και ο Campbell αγωνίστηκαν στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ ο Drysdale απείχε για κάποιο διάστημα μετά τους Ολυμπιακούς.

Το σκιφ γυναικών θα έχει συμμετοχές από 24 χώρες, με την Ολυμπιονίκη και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Mirka Knapkova (CZE), να επιστρέφει για να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Η Knapkova αναμένει σκληρό ανταγωνισμό από την Αυστραλή Kim Crow, καθώς επίσης και από την Αμερικανίδα Eleanor Logan και την Νεοζηλανδή Emma Twigg, οι οποίες είναι υπόψήφιες για μια θέση στο βάθρο.

Οι Η.Π.Α. έχουν την μεγαλύτερη ομάδα με πληρώματα και στα 27 αγωνίσματα και τις περισσότερες πιθανότητες για μετάλλιο τις έχουν στις οκτακώπους ανδρών και γυναικών και στην τετράκωπο των ανδρών, μετά τις νίκες που σημείωσαν στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Λουκέρνη, τον περασμένο μήνα. Η Ιταλία έχει δεύτερη μεγαλύτερη αποστολή με 24 πληρώματα και οι υψηλότερες προσδοκίες της για μετάλλιο είναι στο διπλό ελ.β. γυναικών και στο τετραπλό ελ.β. των ανδρών.

Στον αριθμό ρεκόρ συμμετεχουσών χωρών στο Π.Π.Κ.2013 περιλαμβάνονται και πέντε χώρες που παίρνουν μέρος για πρώτη φορά και είναι το Κατάρ, η Ναμίμπια, η Λιβύη, η Ακτή Ελεφαντοστού και το Βανουάτου.

Λόγω του γεγονότος ότι τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων δεν διεξάγεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το προηγούμενο είχε γίνει το 2011 στο Bled της Σλοβενίας και η Μ. Βρετανία ήταν στη κορυφή του πίνακα μεταλλίων με 19 μετάλλια.

Οι αγώνες ξεκινούν την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 10:00 τοπική ώρα (4:00 ώρα Ελλάδας).
Μετάφραση "Greek Rowers" από www.worldrowing.com