Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Αναβάλλεται η 3η Ρεγγάτα παλαιμάχων

Posted: 31 Jul 2013 04:40 AM PDT

Αναβάλλεται λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος και μικρής συμμετοχής η 3η Ρεγγάτα παλαιμάχων που είχε προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή 4 Αυγούστου στα Γιαννιτσά.

Η Ρεγγάτα θα οριστεί σε νέα ημερομηνία προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ενδιαφερόμενους να λάβουν μέρος
Πηγή: www.kopilasia.gr

Στην Καστοριά η ομάδα του Παγκοσμίου

Posted: 31 Jul 2013 04:38 AM PDT


Προπονητικό κοινόβιο ξεκινάει την Τετάρτη (31/7) στην Καστοριά η Εθνική ομάδα που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών το οποίο θα διεξαχθεί στην Κορέα από 25 Αυγούστου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου.

Την ομάδα αποτελούν οι: Αφεντούλης Νίκος (ΝΟ Σαλαμίνας), Γιώργος Κόνσολας (ΝΟ Σαλαμίνας), Λευτέρης Κόνσολας (ΝΟ Σαλαμίνας) , Παναγιώτης Μαγδανής (ΝΟ Λήμνου) , Σπύρος Γιάνναρος (ΕΝΟΑ) και Κατερίνα Νικολαΐδου (ΝΟ Κατερίνης).

Μαζί τους ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Σάκης Αθανασιάδης, Τόλης Παλαιοπάνος και Χρόνης Βλασταρίδης

Η ομάδα θα παραμείνει στην Καστοριά ως τις 10 Αυγούστου και στις 12 θα αναχωρήσει για την Κορέα και την πόλη Γκουντσού προκειμένου να πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. 
Πηγή: www.kopilasia.gr

Κατερίνα Νικολαΐδου:"Μετάλλιο και στην Κορέα"

Posted: 31 Jul 2013 01:55 AM PDT


Στην κατάκτηση ακόμη ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στην Κορέα στα τέλη Αυγούστου στοχεύει η Κατερίνα Νικολαϊδου όπως δήλωσε κατά την επιστροφή της από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 όπου κρέμασε στο στήθος το 3ο χρυσό μετάλλιο της χρονιάς. Είχαν προηγηθεί τα χρυσά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σεβίλης και στους Μεσογειακούς αγώνες της Μερσίνης

Η πρωταθλήτρια της Κατερίνης αναφέρθηκε στον μεγάλο τελικό του Λιντζ αλλά και τους επόμενους στόχους της:
«Η κούρσα ήταν πολύ δύσκολη, έκανα μια πολύ καλή εκκίνηση ήμουν πρώτη από την αρχή , προσπάθησα μέχρι και τα τελευταία μέτρα και τα κατάφερα να πάρω την πρώτη θέση. Περίμενα την δεύτερη αθλήτρια την Λευκορωσίδα πιο δυνατή αλλά αποδείχθηκα καλύτερη. Είχα προετοιμαστεί πολύ καλά και η ζέστη με διευκόλυνε αφού την προτιμώ.
Τώρα έχουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών ελπίζω να καταφέρω να κερδίσω κι εκεί το χρυσό μετάλλιο».

Στην 5η θέση που κατέκτησε μαζί με τον Αλέξανδρο Δαφνή στον τελικό της δικώπου άνευ αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Χρηστομάνος:
«Ήταν πολύ δυνατή κούρσα ξέραμε ότι θα ήταν μια δύσκολη κούρσα και προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος για να κατακτήσουμε τελικά την 5η θέση. Σίγουρα η αλλαγή πληρώματος που έγινε λίγο πριν τους αγώνες με μπέρδεψε λίγο αλλά όσο περνούσε ο καιρός πηγαίναμε καλύτερα. Είμαι ευχαριστημένος για φέτος και πιστεύω ότι του χρόνου θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο»

Ο Σπύρος Γιάνναρος που πήρε την πρώτη θέση στον μικρό τελικό του σκιφ ελ βαρών μίλησε για τον αποκλεισμό του από τον μεγάλο τελικό:
«Έκανα μια πολύ κακή κούρσα στον ημιτελικό, ενώ ξεκίνησα καλά και μέχρι τα 1000μ. ήμουν μέσα στις θέσεις που έπαιρναν την πρόκριση στην συνέχεια ακολούθησα μια πολύ κακή στρατηγική , οι αντίπαλοί αντέδρασαν πολύ σωστά και δεν μπόρεσα να τους προλάβω στα τελευταία μέτρα που είχαν φύγει. Ελπίζω στην Κορέα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών να κάνω μια καλύτερη εμφάνιση και να δείξω τον πραγματικό μου εαυτό».

Τον απολογισμό της κατηγορίας έκανε ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Αθανασιάδης ενώ αναφέρθηκε και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών που πλησιάζει:
«Πιστεύω ότι εν μέρει πετύχαμε τους στόχους μας σε αυτή την κατηγορία . Φέραμε ένα χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα , μια 5η θέση, δυο 7ες και μια 8η θέση Θα λέγαμε ότι σχετικά είμαστε ικανοποιημένοι , παρόλα αυτά περιμέναμε πολύ περισσότερα από τους αθλητές μας και θα προσπαθήσουμε για ακόμα καλύτερα στο μέλλον.

Μπροστά μας τώρα έχουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στην Κορέα, εκεί το πιθανότερο να πάμε με έξι αθλητές. Ευελπιστούμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»
Πηγή: www.kopilasia.gr

Τρία μετάλλια κατέκτησαν αθλητές του ΟΕΑ/ΝΑΒ στο Πανελλήνιο Κωπηλασίας Παίδων-Κορασίδων

Posted: 31 Jul 2013 01:46 AM PDT


Με νέες επιτυχίες για τον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. ολοκληρώθηκε η Β΄ Φάση του 79ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στις κατηγορίες Παίδων –Κορασίδων , που διεξήχθη στη λίμνη της Καστοριάς .

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. μετά από μία σκληρή προετοιμασία , με έντονο συναγωνισμό κατέκτησαν τρία Μετάλλια, ένα Χρυσό και δύο Ασημένια καθώς μία...
...τέταρτη θέση και μία έκτη θέση στους μεγάλους Τελικούς ανεβάζοντας τον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. στην Τρίτη θέση.

Συγκεκριμένα :

Στο αγώνισμα του Σκίφ (1Χ) Παίδων Χρυσός Πανελληνιονίκης αναδείχτηκε ο Γιώργος Παπασακελαρίου ενώ Ασημένιος Πανελληνιονίκης αναδείχθηκε ο Ιωάννης Καλανδαρίδης σε σύνολο 26 πληρωμάτων.

Το δεύτερο Ασημένιο Μετάλλιο κατέκτησαν, στην Δίκωπο άνευ (2-) Κορασίδων , οι Δώρα Στούκα και η Μαργαρίτα Γεωργούδη

Στον Τελικό του ( 4Χ) Τετραπλού Σκίφ Παίδων το πλήρωμα του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. με τους Μάριο Παπασταφίδα , Στέφανο Λυγνό , Βασίλειο Κουκουτή και Σταύρο Κυρατσάκη μετά από σκληρό συναγωνισμό , παλεύοντας μέχρι την τελευταία στιγμή για το Χάλκινο Μετάλλιο , κατέκτησε τελικά την Τέταρτη θέση.

Την Έκτη θέση του μεγάλου Τελικού κατέκτησαν τα κορίτσια του Διπλού Σκίφ (2Χ) Μαρία-Έλενα Βλαχάβα και Ζωή Χριστοδούλου που ανήκουν στο νέο δυναμικό του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β..

Επίσης ο νέος αθλητής του Ομίλου Γεώργιος Τσίρτογλου είχε μία πολύ καλή παρουσία στο αγώνισμα του (1Χ) Σκιφ Παίδων.

Αποτέλεσμα των παραπάνω επιτυχιών ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., να βρίσκεται για μια ακόμη χρονιά στις πρώτες θέσεις της Ελληνικής Κωπηλασίας .

Συγκριμένα ο πίνακας των Μεταλλίων για την Β' Φάση ανά Όμιλο έχει ως εξής :

1. Ν.Ο.Ι. 6 ΧΡΥΣΑ 1 ΑΣΗΜΕΝΙΑ 0 ΧΑΛΚΙΝΑ
2. Ν.Ο.Θ. 2 1 0
3. Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. 1 2 0
4. Ν.Ε.Κ. 1 0 2
5. Ν.Α.Ο.Κ. 1 0 1
6. Ν.Ο.Καστοριάς 1 0 0
7. Ν.Ο.Β.-Α. 0 2 2
8. ΝΑΟΚΘ 0 2 1
9. ΔΝΟΗ 0 1 1
10.ΝΟΜυτ 0 1 0
11. ΝΟΜαυροχ 0 1 0
ΝΟΚΑΤ 0 1 0
13. ΝΟ Σούδας 0 0 1
ΝΑΣ 0 0 1
ΝΟ Γιαννιτσών 0 0 1
ΟΦΘ 0 0 1
17. Όμιλος Ερετών 0 0 1

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., συγχαίρει τους αθλητές και τις αθλήτριες του για τις επιτυχίες τους, τους γονείς τους που συμπαραστέκονται ποικιλοτρόπως σε όλη αυτή την προσπάθεια, όπως επίσης τους προπονητές τους , Σίμο Σάμιο, Λευτέρη Καραγιάννη, Σοφία Τάσσιου και Μαρία Παρδάλη, που επίσης συντελούν καθημερινά στην ποιοτική εκγύμναση των μικρών κωπηλατών και κωπηλατριών του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. στην ακτή του Αγίου Κωνσταντίνου με ευέλικτα ωράρια και προγράμματα γυμναστικής, όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Για εγγραφές στα νέα τμήματα του Αυγούστου αρχαρίων κωπηλασίας στο τηλέφωνο 6942657181 και στην ιστοσελίδα του τμήματος Κωπηλασίας του ΟΕΑ&ΝΑΒ www.kopilasiaoeanav.blogspot.com.
Πηγή: www.goalpost.gr

Σταθερός ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών στο ραντεβού με τις Πανελλήνιες Διακρίσεις και το 2013

Posted: 31 Jul 2013 01:47 AM PDT


Στην όμορφη πόλη της Καστοριάς διεξήχθη στις 20 και 21 Ιουλίου η Β΄ φάση του 79ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων και ΑΜΕΑ, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 300 αθλητών-τριών από 28 σωματεία όλης της χώρας.

Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών συμμετέχει σταθερά τα τελευταία 30 χρόνια σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατακτώντας κάθε χρόνο πληθώρα διακρίσεων, κατάφερε για 2η φορά φέτος να κατακτήσει άλλο ένα Χάλκινο μετάλλιο στο 4Χ Κορασίδων που τον κατέταξε στην 13 τρίτη θέση του πίνακα μεταλλίων ενώ η συνολική εμφάνιση της ομάδας έφερε τον Όμιλο στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας της .

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πληρωμάτων του Ομίλου:
3η και Χάλκινο Μετάλλιο σε μια πολύ δύσκολη κούρσα για το τετραπλό σκιφ Κορασίδων με τις Αλμπαντάκη Πηνελόπη, Μαξούρη Κατερίνα, Μπαλλή Κατερίνα, και Θωμαΐδου Ράνια.

Ο Μπαλλής Πέτρος στο σκιφ Παίδων, αν και πέρασε πρώτος στον ημιτελικό του αγωνίσματος δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, έδειξε όμως ότι είχε τις δυνατότητες για κάτι καλύτερο και πήρε την 1η θέση στον μικρό τελικό που τον κατέταξε στην έβδομη θέση σε ένα αντικειμενικά πολύ δύσκολο αγώνισμα που είχε 24 συνολικά συμμετοχές.


Το διπλό σκιφ Κορασίδων με τις Παλαιοχωρινού Ματίνα και Σταμπόλκου Γιώτα στην πρώτη τους συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αγωνίστηκαν στον προκριματικό και τον επαναληπτικό, αλλά λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκαν στον μικρό τελικό.



Στο σκιφ Κορασίδων η Μαρκοπούλου ΒαΙτσα και στο σκιφ Παίδων ο Καλλισθένης Μιχάλογλου, παρά την καλή παρουσία τους δεν κατάφεραν να προκριθούν στους ημιτελικούς.


Την ομάδα συνόδευσε ως Αρχηγός αποστολής ο έφορος εγκαταστάσεων κ. Τάσος Μητκάκης και οι Προπονητές κ.κ. Ανδρέας Λιγγερίδης και Λευτέρης Καράμαλης. Στην Καστοριά παρευρέθηκε επίσης  ο ταμίας του Ομίλου κ. Νίκος Αλμπαντάκης και αρκετοί γονείς που ήρθαν να εμψυχώσουν τα παιδιά τους. 

Στην Β΄φάση του 79ου ΠΠΚ παρευρέθη ο Πρόεδρος του Ομίλου και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κος Νικόλαος Θωμαίδης.

Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών ευχαριστεί τον χορηγό του το ΙΚΤΕΟ Γιαννιτσών, την Πέλλα τηλεόραση καθώς και το ταξιδιωτικό γραφείο του Γιώργου Χρυσίδη για την πολύτιμη βοήθειά του,

Το Δ.Σ. του Ν.Ο.Γιαννιτσών


Πηγή: nogiannitson.blogspot.gr