Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Επέστρεψε η Εθνική Εφήβων - Δηλώσεις

Posted: 12 Aug 2013 09:24 AM PDT



Έχοντας στις αποσκευές της ένα ασημένιο μετάλλιο, δυο 4ες θέσεις αλλά και δυο προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας του 2014 επέστρεψε το μεσημέρι της Δευτέρας 12/8 από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-Νεανίδων που έγινε στο Τρακάι της Λιθουανίας η Εθνική ομάδα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής και Ολυμπιονίκης Κώστας Κοντομανώλης χαρακτήρισε θετική την συγκομιδή στο Τρακάϊ και επισήμανε ότι τη σημασία να δουλεύουν όλοι οι κωπηλάτες μια μια ενιαία τεχνική προκειμένου να έρθουν επιτυχίες και σε μεγάλα πληρώματα.

Προετοιμασμένοι για την κατάκτηση του μεταλλίου δήλωσαν οι ασημένιοι πρωταθλητές κόσμου Γιώργος Παπασακελλαρίου και Μιχάλης Κουσκουρίδας ενώ τόνισαν ότι τα «όπλα» τους για να ανέβουν στο βάθρο ήταν η τεχνική και η σταθερότητα τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των αθλητών και του ομοσπονδιακού τεχνικού:

Γιώργος Παπασακελλαρίου: «Περιμέναμε το μετάλλιο, ήμασταν γρήγορα βάρκα και τελικά το καταφέραμε. Νομίζω ότι η τεχνική μας και η αντοχή ήταν τα στοιχεία που μας έδωσαν το κάτι παραπάνω για να φτάσουμε σε αυτή την επιτυχία»

Μιχάλης Κουσκουρίδας: «κατάφερα να σημειώσω την ίδια επιτυχία με πέρυσι κι αυτό ήταν που επεδίωκα. Νομίζω ότι η σταθερότητα που δείξαμε σε όλες τις κούρσες ήταν το μυστικό της επιτυχίας αφού την ώρα που τα άλλα πληρώματα έπεφταν εμείς διατηρούσαμε το ρυθμό μας. Στην κυριολεξία όμως τα δώσαμε όλα . Πιάσαμε ταβάνι, τα δώσαμε όλα ...Πεθάναμε»

Κώστας Κοντομανώλης: Ο απολογισμός είναι θετικός και καλύτερος από την περσινή χρονιά αφού αν και είχαμε δυο μετάλλια πέρυσι, φέτος καταφέραμε να βάλουμε τρία πληρώματα σε τελικούς όπου τα δυο έφτασαν στην 4η θέση και το ένα κέρδισε μετάλλιο. Επίσης σημαντικό όμως είναι κι ότι καταφέραμε να βάλουμε ένα πλήρωμα σε τελικό τετρακώπου. Αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία αφού στα ομαδικά πληρώματα υστερούμε και θα πρέπει να δουλέψουμε ώστε να βελτιώσουμε την ομαδικότητα η οποία μας λείπει. Και λείπει γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει να δουλεύουμε σε μια ενιαία τεχνική. Κι αυτό θα πρέπει να το εξετάσουμε με τον κύριο Ποστιλιόνε και να βρούμε μια χρυσή τομή για να μπορέσουν τα σωματεία να καταλάβουν ότι μόνο με την ενιαία τεχνική, το ενιαίο πρόγραμμα, την ενιαία προσπάθεια θα μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι πιο θετικό από ότι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα».
Πηγή: kopilasia.gr

Συγχαρητήρια Π. Σκοτινιώτη στους Βολιώτες κωπηλάτες Γ.Παπασακελλαρίου και Μ.Κουσκουρίδα

Posted: 12 Aug 2013 09:17 AM PDT


Πανηγυρίζει το Βελεστίνο και η Μαγνησία. Δεύτερος στον κόσμο ο κωπηλάτης Μ. Κουσκουρίδας

Τα συγχαρητήριά του στους νεαρούς Βολιώτες πρωταθλητές κωπηλασίας Γιώργο Παπασακελλαρίου και Mιχάλη Κουσκουρίδα, για τη σημαντική διάκριση που πέτυχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας εφήβων που διεξήχθη στη Λιθουανία, απευθύνει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, αναφέροντας σε δήλωσή του τα ακόλουθα:

«Με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων, οι δυο Βολιώτες αθλητές μας έκαναν για μία ακόμη φορά υπερήφανους και ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο τη θέση του Βόλου στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές του ΟΕΑ/ΝΑΒ Γιώργο Παπασακελλαρίου και του ΝΟΒΑ Μιχάλη Κουσκουρίδα, οι οποίοι, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση, κατάφεραν να ανέβουν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και να δικαιώσουν τους κόπους, τις προσδοκίες και τα όνειρά τους. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, αποτελεί σπουδαία διάκριση η οποία γεμίζει με υπερηφάνεια τις οικογένειες των δύο αθλητών, τους προπονητές τους, τα αθλητικά τους σωματεία, αλλά και όλους τους Βολιώτες που καμαρώνουμε για τις επιτυχίες της πόλης μας στην κωπηλασία και γενικότερα σε διεθνή αθλητικά γεγονότα.

Ως Δημοτική Αρχή, παρά την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, στηρίζουμε όσο είναι δυνατόν τις προσπάθειες των αθλητών και των αθλητικών σωματείων του Δήμου μας και είμαστε βέβαιοι ότι στο μέλλον θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, συνεχίζοντας την μακρά παράδοση της πόλης μας σε σπουδαίες αθλητικές επιδόσεις».

Μ. Κουσκουρίδας στο mousikovagoni.com: "Έκανα πάλι περήφανο το Βελεστίνο"

Posted: 12 Aug 2013 09:12 AM PDT


Μ. Κουσκουρίδας στο mousikovagoni.com: "Εκανα πάλι περήφανο το Βελεστίνο"

Το γεγονός ότι παλέψανε μαζί με τον Γιώργο Παπασακελλαρίου σαν Έλληνες, με ψυχή, ανέφερε ως κυρίαρχο στοιχείο της μεγάλης αντεπίθεσης στον τελικό και εν τέλει της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου ο Μιχάλης Κουσκουρίδας. (Διαβάσε το άρθρο εδώ)
Το ελληνικό δίδυμο ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μαζί με τον Γιώργο Παπασακελλαρίου στην δίκωπο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τρακάι (Λιθουανία). Μάλιστα ήταν το μοναδικό μετάλλιο για την Ελλάδα στη διοργάνωση.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο 18χρονος αθλητής ευχαριστεί τους ανθρώπους του Βελεστίνου για τη στήριξη και το ενδιαφέρον που έδειξαν καθώς και τους γονείς του ενώ ως επόμενο στόχο θέτει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!


επιμέλεια: Φοίβος Παπαγεωργίου
Αναλυτικά:
"Ημασταν λίγο αργοί στην αρχή αλλά παλέψαμε σαν Ελληνες, με ψυχή και κάναμε την μεγάλη ανατροπή. Χαίρομαι που έκανα περήφανο το χωριό μου για δεύτερη φορά" (πέρυσι είχε κατακτήσει το ασημένιο στο Παγκόσμιο της Βουλγαρίας), τονίζει ο κωπηλάτης του ΝΟΒΑ για την μεγάλη αντεπίθεση στον τελικό (στα πρώτα 500 μέτρα τελευταίοι), ενώ για τη στήριξη του κόσμου στο Βελεστίνο -και όχι μόνο- που σήμερα υπέστη ντελίριο χαράς ανέφερε: "Τους ευχαριστώ όλους τους Βελεστινιώτες που με στηρίζουν. Και για το ενδιαφέρον που δείχνουν για μένα αλλά και για την κωπηλασία που δεν είναι γνωστό σαν άθλημα".

Οσον αφορά τον επόμενο στόχο; "Στην Ολυμπιάδα Νέων της Κίνας το 2014 δεν μπορώ να πάω λόγω ηλικίας, εγώ πήρα την πρόκριση αλλά θα τρέξει άλλος στη θέση μου. Ο στόχος είναι η κανονική ολυμπιάδα στην Βραζιλία".

Η αφιέρωση: "Το μετάλλιο το αφιερώνω στους φίλους μου και στους προπονητές μου, Γιώργο Κουρκούμπα από τον όμιλο και τον ΝΟΒΑ, επίσης και στους προπονητές της Εθνικής Ομάδας και πάνω από όλα στους γονείς μου που με στηρίζουν συνέχεια".

Ν.Ο.Ιωαννίνων: «Έλαμψαν» οι νεαροί αθλητές του Ν.Ο.Ι. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Posted: 12 Aug 2013 02:50 AM PDT

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι τρεις νεαροί πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες στο Τρακάι της Λιθουανίας, το οποίο αποτελεί και την μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου στην κατηγορία τους.
Την καλύτερη θέση κατέλαβε η Κατερίνα Ζέρβα, η οποία αγωνίστηκε στο Διπλό Σκιφ των Νεανίδων και στον τελικό της Κυριακής κατέλαβε την τέταρτη θέση. Το πλήρωμα με την Γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια στάθηκε άτυχο, αφού για ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου έχασε το χάλκινο μετάλλιο. Παρόλα αυτά, η 
Κατερίνα Ζέρβα έθεσε μία πολύ ελπιδοφόρα παρακαταθήκη για τη συνέχεια, καθώς, λόγω του νεαρού της ηλικίας της, μπορεί να αγωνιστεί και του χρόνου στο ίδιο πρωτάθλημα, στοχεύοντας σε ένα μετάλλιο!
Η Ξανθή Κολτσίδα στη Δίκωπο άνευ των Νεανίδων κατέλαβε την Κυριακή την πρώτη θέση στον μικρό τελικό του αγωνίσματος και την έβδομη στην γενική κατάταξη. Η συγκεκριμένη θέση αποτελεί επίσης μεγάλη επιτυχία για την πρωταθλήτρια του Ν.Ο.Ι.
Τέλος, ο Μιχάλης Παπατσίμπας πήρε την πρώτη θέση στην τελικό Δ΄ του Σκιφ Εφήβων και την 19η στη γενική κατάταξη του αγωνίσματός του.

Ο Θύμιος Βλάχος
Εξαιρετικές χαρακτήρισε τις εμφανίσεις των τριών νεαρών αθλητών του Ν.Ο.Ι. στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Λιθουανίας ο επικεφαλής προπονητής του Ομίλου κ. Θύμιος Βλάχος, τονίζοντας πως «οι επιτυχίες που κατέκτησαν τα παιδιά είναι τεράστιες, αν λάβει κανείς υπόψη πως μιλάμε για παγκόσμια διοργάνωση, η οποία συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των αθλητών νεαρής ηλικίας απ' όλο τον κόσμο».

Δυνατές εμφανίσεις στην Αυστρία από Ελ. Διαμάντη – Κ. Μαγκλάρα

Εξαιρετικές εμφανίσεις έκαναν δύο ακόμη νεαροί πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, η Ελένη Διαμάντη και ο Κώστας Μαγκλάρας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για αθλητές κάτω των 23 ετών που διεξήχθη πρόσφατα στο Λιντζ της Αυστρίας.
Η Διαμάντη αγωνίστηκε στο Σκιφ νέων Γυναικών, έχοντας ως αντιπάλους της έμπειρες αθλήτριες της δύσκολης αυτής κατηγορίας και κατέλαβε την όγδοη θέση στη γενική κατάταξη. Ο Μαγκλάρας έτρεξε στο Διπλό Σκιφ ελαφρών βαρών, όπου κατέλαβε την δέκατη έβδομη θέση της γενικής κατάταξης.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Π.Π.Κ. Ε.-Ν. 2013: Τερματισμός οκτακώπου εφήβων (Photo finish)

Posted: 12 Aug 2013 02:03 AM PDT

Οι αγώνες που κρίνονται από το Photo finish πάντα γοητεύουν και όταν πρόκειται  για οκτακώπους ακόμη περισσότερο. Ο τελικός στην οκτάκωπο εφήβων είχε τρεις βάρκες στον τερματισμό με διαφορές 1/100 του δευτερολέπτου η δεύτερη (Ιταλία) και 23/100 η τρίτη (Σερβία)  από την πρώτη (Γερμανία).
Here is the photo finish of the junior men's eight, what a fantastic race!
Rank
Boat
500 m
1000 m
1500 m
2000 m
1
GER
01:24.16 (1)
02:52.80 (2)
04:25.02 (2)
05:50.05 (1)
2
ITA
01:25.91 (5)
02:54.88 (5)
04:25.91 (3)
05:50.06 (2)
3
SRB
01:24.90 (3)
02:52.13 (1)
04:23.17 (1)
05:50.28 (3)
4
GBR
01:25.52 (4)
02:54.62 (4)
04:25.96 (4)
05:51.81 (4)
5
AUS
01:26.47 (6)
02:55.58 (6)
04:27.08 (6)
05:54.32 (5)
6
ROU
01:24.86 (2)
02:53.84 (3)
04:26.92 (5)
05:55.82 (6)