Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Η συγκομιδή στα τελευταία 5 χρόνια - Δηλώσεις Μαγδανή

Posted: 21 Aug 2013 09:02 PM PDT



Απόλυτα ισορροπημένη είναι η συγκομιδή μεταλλίων της Ελλάδας στα Παγκόσμια πρωταθλήματα κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι Έλληνες πρωταθλητές έχουν κατακτήσει συνολικά 15 μετάλλια εκ των οποίων 5 χρυσά, 5 ασημένια και 5 χάλκινα.

Η πλουσιότερη συγκομιδή ήταν πέρυσι στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας όπου παρά τις απουσίες αθλητών, αφού είχαν προηγηθεί οι Ολυμπιακοί αγώνες, η Εθνική μας κατέκτησε 4 μετάλλια (1 χρυσό, 2 ασημένια,1 χάλκινο).

Διαβάστε περισσότερα »

The Boys in the Boat by Daniel James Brown -- Official Book Trailer

Posted: 21 Aug 2013 09:34 AM PDT


The Boys in the Boat celebrates the 1936 U.S. men's Olympic eight-oar rowing team—nine working class boys who stormed the rowing world, transformed the sport, and galvanized the attention of millions of Americans.

For more information visit: http://www.danieljamesbrown.com/

Πρόκληση για τους Ολυμπιακούς κωπηλάτες τα κύματα και οι στροφές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας 2013

Posted: 21 Aug 2013 03:27 AM PDT



Ορισμένοι Ολυμπιακοί κωπηλάτες βγήκαν από τα λεπτά σκάφη της κλασικής κωπηλασίας και μπήκαν στα πιο στιβαρά της παράκτιας κωπηλασίας, για να αντιμετωπίσουν τα ταραγμένα νερά του Χέλσιμποργκ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας του περασμένου Σαββατοκύριακου. Κάποιοι από αυτούς στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αμφισβήτησαν τους έμπειρους κωπηλάτες της παράκτιας, ενώ κάποιοι άλλοι δεν τα κατάφεραν. 

DSC_2723Ο Ολυμπιακός κωπηλάτης Lassi Karonen μας εξηγεί ότι, «η ομοιότητα με την κωπηλασία σε ήρεμα νερά είναι μόνο στην κίνηση των κουπιών. Όλα τα άλλα είναι διαφορετικά. Μια από τις διαφορές είναι ο στίβος. Στα ήρεμα νερά οι διαδρομές είναι 2000μ σε ευθεία, προστατευμένες από καιρικά φαινόμενα και εξασφαλίζουν ένα δίκαιο αγώνα, ενώ στην παράκτια το πρωτάθλημα γίνεται σε διαδρομές 4000μ και 6000μ με απότομες στροφές και ο αέρας και τα κύματα δίνουν περισσότερο ενθουσιασμό στον αγώνα»

Διαβάστε περισσότερα »