Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Ο Γάλλος Ρολάντ νέος πρόεδρος της FISA

Posted: 02 Sep 2013 09:05 PM PDT



Ο 45χρονος Γάλλος Ολυμπιονίκης Ζαν-Κριστόφ Ρολάντ θα είναι ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στην Τσουνγιού της Κορέας στο ετήσιο συνέδριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών παρουσία και του προέδρου της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννη Καρρά.

Ο Ρολάντ έλαβε 117 ψήφους έναντι 50 του Αυστραλού Μπούλτμπι και 12 της Καναδέζας Τρίσια Σμιθ .

Ο νέος πρόεδρος της FISA θα αναλάβει καθήκοντα από τον Ιούλιο 2014 όταν και παραδώσει την προεδρία ο Ντένις Όσβαλντ ο οποίος ήταν στο τιμόνι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από το 1989 και θα παραμείνει ως ισόβιος επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Διαβάστε περισσότερα »

Τι έγραψε το site της FISA για τις κούρσες του LW1X και LM4X

Posted: 02 Sep 2013 01:31 AM PDT

Lightweight Women's Single Sculls (LW1x) – Final
_Q7T1617
Great Britain's Ruth Walczak,
Austria's Michaela Taupe-Traer,
Greece's Aikaterini Nikolaidou and
Belarus' Alena Kryvasheyenka are exhausted
after the A-final of the lightweight women's single
sculls at the 2013 World Rowing Championships in
Chungju, Korea. ©Igor Meijer/FISA
Ήταν μια σπουδαία σεζόν για την Αυστριακή Michaela Taupe-Traer αλλά θα κατάφερνε να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην καριέρα της σήμερα (το Σάββατο); Η Taupe-Traer ήταν στην αρχή του αγώνα πίσω από την Βρετανίδα Ruth Walczak και στο μέσον της κούρσας είχε βρεθεί στην κορυφή. Όμως, ένα μόνο δευτερόλεπτο χώριζε τις τέσσερεις πρώτες βάρκες και συνειδητοποιώντας το η Taupe-Traer, κράτησε ψηλά το ρυθμό της στις 34 κουπιές.  

Στο μεταξύ, η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια -23, Κατερίνα Νικολαΐδου, έκανε την κούρσα της καριέρας της. Στο δεύτερο μισό η Νικολαΐδου κυνηγάει την Taupe-Traer που προηγείται. Όταν η Taupe-Traer ξεκινούσε τη διεθνή της καριέρα, η Νικολαΐδου δεν είχε καν γεννηθεί και αυτή είναι η ομορφιά της κωπηλασίας – ένα άθλημα ζωής! Στη συνέχεια η Νικολαΐδου, μη δείχνοντας τον παραμικρό σεβασμό, πήρε το προβάδισμα. Ωστόσο η Taupe-Traer δεν ήταν διατιθεμένη να το επιτρέψει αυτό.
Η 38χρονη Taupe-Traer από το Klagenfurt κατάφερε να τερματίσει πρώτη και έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια στον 22ο χρόνο της διεθνούς καριέρας της. Η Νικολαΐδου πήρε το ασημένιο και  η Walczak το χάλκινο.
Results: AUT, GRE, GBR, BRA, RSA, BLR

Διαβάστε περισσότερα »