Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Γιώργος και Λευτέρης Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής... Η Ελλάδα στην κορυφή με το... κουπί

Posted: 13 Sep 2013 11:06 AM PDT

Μαρία Λεμονιά
Στα τελευταία μόλις μέτρα, οπλισμένοι με αποφασιστικότητα, έβαλαν τα δυνατά τους και απέσπασαν τον τίτλο των παγκόσμιων πρωταθλητών στο άθλημα της κωπηλασίας. Τέσσερις νεαροί αθλητές κατάφεραν χάρη στα κουπιά τους να μας κάνουν υπερήφανους στη μακρινή Κορέα και σε ολόκληρο τον κόσμο...

Στα 200 τελευταία μέτρα ένιωσαν έντονη κόπωση. Τότε ακούστηκε η φράση: «Πάμε, παιδιά, μπορούμε!» του Λευτέρη Κόνσολα και τα χέρια, αν και σκισμένα από την προσπάθεια, πήραν φωτιά. «Πάντα μια φωνή λειτουργεί καταλυτικά καθώς, όπως και να 'χει, η κούραση σε κάνει πολλές φορές να λυγίζεις», λέει ένας εκ των πρωταθλητών, ο Παναγιώτης Μαγδανής, και συνεχίζει: «Όταν άκουσα τον συναθλητή μου να το λέει αυτό, ήρθαν στο μυαλό μου εικόνες από την Ελλάδα αλλά και την οικογένειά μου. Το σώμα μου ήταν κουρασμένο και τα χέρια μου είχαν βγάλει ρόζους αλλά σκέφτηκα ότι άξιζε να κάνουμε την υπέρβασή μας. Έτσι, πήραμε βαθιές ανάσες, ρίξαμε ένα φευγαλέο βλέμμα ο ένας στον άλλον και τερματίσαμε πρώτοι».
Διαβάστε περισσότερα »

Ν.Ο.Κατερίνης: Δύο μετάλλια για τους αθλητές του ΝΟΚΑΤ στους Βαλκανικούς αγώνες

Posted: 12 Sep 2013 11:30 PM PDT



Με τη συγκομιδή δυο ακόμη μεταλλίων αυτή τη φορά στους Βαλκανικούς Αγώνες Κωπηλασίας έκλεισε το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου η φετινή διεθνής αγωνιστική σεζόν για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης.

Πιο συγκεκριμένα οι κωπηλάτες του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κακούρης Νίκος και Καραμήτρος Θωμάς κατέκτησαν την Κυριακή 8/9 το χάλκινο μετάλλιο ως μέλη του πληρώματος της οκτακώπου εφήβων στους Βαλκανικούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή πάνω από 300 αθλητών σε 100 πληρώματα από 7 Βαλκανικές χώρες.

Νωρίτερα το Σάββατο 7/9 οι δύο Κατερινιώτες πρωταθλητές είχαν τερματίσει τέταρτοι στο αγώνισμα της δικώπου εφήβων σε μια διοργάνωση που φέτος διακρίνονταν για το πολύ υψηλό επίπεδο των συμμετοχών.

ΟΕΑ&ΝΑΒ: ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Posted: 12 Sep 2013 09:20 PM PDT


Για μία ακόμη φορά, πλούσιος ήταν ο απολογισμός των Μεταλλίων πού κατέκτησαν οι τρεις αθλητές του ΟΕΑ&ΝΑΒ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που διεξήχθη στο Βελιγράδι της Σερβίας στις 7-8 Σεπτεμβρίου 2013.
Συγκεκριμένα ο Γεώργιος Παπασακελαρίου (Δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2013, στην δίκωπο άνευ) αναδείχθηκε Χρυσός Βαλκανιονίκης στο αγώνισμα του τετραπλού Σκιφ Παίδων και Ασημένιος Βαλκανιονίκης στο Σκιφ Παίδων,  αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Διαβάστε περισσότερα »