Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Παγκόσμιο πρωτάθλημα Α-Γ: Πάτησε Ελλάδα η Εθνική -Δηλώσεις

Posted: 01 Sep 2013 09:05 PM PDT


Την Εθνική ομάδα που κατέκτησε ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών της Κορέας υποδέχθηκε σήμερα η Ελλάδα. Παρόντες ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Μωυσίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Αργυρίου , ο έφορος Ανάπτυξης και Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος με την σύζυγό του Παγκόσμια πρωταθλήτρια Χρύσα Μπισκιτζή καθώς και ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής.

Αθλητές και προπονητές της Εθνικής ομάδας πλην του Τζιάνι Ποστιλιόνε που θα μεταβεί απευθείας στην Ιταλία δήλωσαν στο «Ελ. Βενιζέλος»

Σπύρος Γιάνναρος (Χρυσό μετάλλιο): «Ήταν μια πολύ δυνατή κούρσα , φύγαμε λίγο πιο διστακτικά στην αρχή, είχαμε κόντρα αέρα , μετά το 1000άρι ανεβάσαμε την ταχύτητα της βάρκας και αρχίσαμε να περνάμε μπροστά από τους αντιπάλους προσπαθώντας να διατηρήσουμε τη θέση μας και να ανοίξουμε την απόσταση»

Παναγιώτης Μαγδανής (Χρυσό μετάλλιο): «Μετά από την περσινή ολυμπιακή προετοιμασία ήταν μια ακόμη πολύ δύσκολη προετοιμασία φέτος . Το θέλαμε πολύ αυτό το μετάλλιο που ήρθε κι αυτό αρκετά δύσκολα».

Λευτέρης Κόνσολας (Χρυσό μετάλλιο): « Ήμουν σίγουρος για το χρυσό και μάλιστα είχα στόχο και το Παγκόσμιο ρεκόρ. Το οποίο ο καιρός δεν μας βοήθησε να το σπάσουμε . Το πίστευα, το ήθελα και το κυνήγησα. Αφιερώνουμε το μετάλλιο στους γονείς μας και σε όλους τους παράγοντες που μας βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτή την επιτυχία».

Γιώργος Κόνσολας (Χρυσό μετάλλιο): «Ξεκινήσαμε με λίγο άγχος στην εκκίνηση μετά στην πορεία άρχισε κι έφευγε το άγχος, η κούρσα έγινε πιο ανταγωνιστική και δώσαμε τη δύναμη στη βάρκα για να πάει πιο γρήγορα. Δώσαμε τα πάντα , όλη μας την ψυχή , βγήκε η προπόνηση που κάναμε και είμαστε ικανοποιημένοι»

Κατερίνα Νικολαΐδου (Ασημένιο μετάλλιο): «Ήθελα να πάρω την καλύτερη θέση στον τελικό, ξεκίνησα την κούρσα όσο καλύτερα μπορούσα κι από την στιγμή που καταλάβαινα ότι βρισκόμουν στις θέσεις που δίνουν μετάλλιο προσπαθούσα να το κάνω όλο και καλύτερο. Κατάφερα να πάρω το αργυρό αυτή τη φορά, είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Ανδρών-Γυναικών και μπορώ να πω ότι είμαι ευτυχισμένη». 

Για τα τέσσερα μετάλλια στη χρονιά μέσα: «Γνώριζα ότι ίσως σε αυτή την κατηγορία φέρω καλύτερα αποτελέσματα αλλά δεν περίμενα να έρθουν τόσο γρήγορα. Ελπίζω και οι επόμενες χρονιές να είναι τόσο καλές όσο και η φετινή»

Για τον μεγάλο στόχο στο μέλλον: «Σίγουρα είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο το 2016 αλλά πριν έχουμε κι άλλους στόχους που είναι κι άλλα παγκόσμια πρωταθλήματα κι άλλα παγκόσμια Κύπελλα , οπότε δουλεύουμε στους κοντινούς για να φτάσουμε στους μακρινούς»

Για το που αφιερώνει το μετάλλιο: « Θέλω να αφιερώσω στον Αλέξανδρο Δαφνή , τον συναθλητή μας από την Κέρκυρα ο οποίος τώρα που ήμουν στην Κορέα έμαθα ότι είχε ένα ατύχημα, του εύχομαι καλή ανάρρωση και να επιστρέψει σύντομα κοντά μας»

Χρόνης Βλασταρίδης (Ομοσπονδιακός προπονητής): « Η Κωπηλατική ομοσπονδία και η Εθνική ομάδα προχωράνε και χτίζουν τις Εθνικές ομάδες τους σύμφωνα με τα άτομα τα οποία έχουν. Φέτος το χειμώνα πραγματικά κάποια παιδιά κάθισαν να ξεκουραστούν, και είπαν πως θα ρθούν από την επόμενη χρονιά. Τα παιδιά όμως τα οποία έμειναν δούλεψαν σκληρά όλη τη χρονιά με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο του τετραπλού σκιφ ελ βαρων, το οποίο κάπου το περιμέναμε, δεν το λέγαμε φυσικά. Ήρθε από την σκληρή δουλειά των παιδιών και τη δική μας Κάναμε πολύ σκληρή προετοιμασία. ¨Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας και η δυσκολία μεγάλων γιατί δυο από τα τέσσερα παιδιά αγωνίστηκαν και στο διπλό σκιφ ελ βαρών , στο οποίο κατάφεραν και μπήκαν τελικό, σε ένα αγώνισμα στο οποίο η Ελλάδα έχει πολύ βαριά ιστορία. Ο Βασίλης Πολύμερος χρόνια ήταν στους τελικούς των παγκοσμίων πρωταθλημάτων κι έχει φέρει εντυπωσιακά μετάλλια. Δεν είναι μόνο το χρυσό μετάλλιο λοιπόν που καταφέραμε, καταφέραμε και τα δυο παιδιά, ο Παναγιώτης Μαγδανής και ο Σπύρος Γιάνναρος, να βάλουν το διπλό και στον τελικό του αγωνίσματος. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι, έτσι όπως τελείωσε η χρονιά, η Κατερίνα Νικολαΐδου βγήκε δεύτερη μια πολύ μεγάλη επιτυχία και γενικά κρίνουμε ότι η χρονιά έκλεισε πάρα πολύ καλά»

Τόλης Παλαιοπάνος (Ομοσπονδιακός προπονητής): «Φεύγοντας για την Κορέα είχα πει ότι μια ασιατική πόλη μπορεί και πάλι να αποδειχθεί τυχερή όπως είχε γίνει το 2005 στο Γκιφού στην Ιαπωνία. Αποδείχθηκε πάρα πολύ καλή χρονιά για μας, τόσο για τα παιδιά, γιατί όλα ήταν υγιεί, ανταποκρίθηκαν και στις συνθήκες της απόστασης και το σημαντικό είναι ότι δημιουργήθηκε μια πολύ καλή βάση για τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2016. Κάναμε μια σπουδαία δουλειά πριν από οχτώ χρόνια, δημιουργήσαμε μια πολύ καλή ομάδα, βέβαια για τους προσωπικούς λόγους ο κάθε αθλητής παρά τις υποσχέσεις της Πολιτείας, δημιουργούμε πάλι από την αρχή μια καινούργια ομάδα. Οι επιτυχία αυτό το καλοκαίρι ήταν πολύ μεγάλες. Πιστεύω αν συνεχίσουμε έτσι και τα επόμενα χρόνια η ομάδα αυτή θα έχει τα ανάλογα αποτελέσματα με την προηγούμενη».  

Γιάννης Τσαβαρής (Δήμαρχος Σαλαμίνας): «Η Σαλαμίνα έχει ιστορία με τη θάλασσα. Μην ξεχνάτε ότι διεξήχθη μια ναυμαχία η οποία καθόρισε τις τύχες του πολιτισμού. Το να έχουμε μεγάλες και υψηλές διακρίσεις στο κομμάτι των θαλασσίων σπορ δείχνει ότι υπάρχει DNA, ότι υπάρχει συνέχεια και πιστεύουμε ότι ως Δήμος θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να βοηθήσουμε και τα παιδιά αυτά αλλά και όσα νέα παιδιά από το νησί μας έχουν την τάση και την επιλογή». 
Πηγή: kopilasia.gr

Τζιοβάνι Ποστιλιόνε, ένας Ιταλός κάτοικος Παρθενώνα

Posted: 01 Sep 2013 11:29 AM PDT

«Υπάρχουν χώρες που παίρνουν και χώρες που δίνουν. Η Ελλάδα έχει πάντα κάτι να δώσει, ιστορία, κουλτούρα, πολιτισμό...».
Τάδε έφη ο ομοσπονδιακός προπονητής της κωπηλασίας Ιταλός Τζιοβάνι Ποστιλιόνε που από το 2005 μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει στον ελληνικό αθλητισμό κάτι, ας πούμε όμοιο, με τον «χρυσό αιώνα» του Περικλέους.

Και στο ενδιάμεσο, οι επιτυχίες των Ελλήνων πρωταθλητών της κωπηλασίας του έχουν χαρίσει δυο φορές, μάλιστα, από τη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς στον κόσμο ολόκληρο, το 2006 και το 2011.

Η Ελλάδα, σε αντίθεση με κάθε τι άλλο ελληνικό, είτε λέγεται τραγούδι είτε ποίηση είτε πολιτική είτε οικονομία, διαπρέπει τα μέγιστα και με συνέχεια και άφθαστη συνέπεια στην κωπηλασία.

Και βέβαια οι Ελληνες δεν έχασαν την ευκαιρία. Προς τιμήν της ανέπτυξαν και το αστείο «έχουμε μάθει να τραβάμε κουπί όλοι μας, έτσι εξηγούνται τα μετάλλιά μας».

Ο Ποστιλιόνε, γεννημένος το 1960 στην ιστορική από τις μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πόλη του Σαλέρνο, ήρθε στην πατρίδα μας το 2005, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο μας στην ιστορία του θεσμού, από τους Πολύμερο - Σκιαθίτη.

Και με βάση αυτήν τη μαγιά, αυτά τα υλικά, έκτισε... Παρθενώνα.

Όπου κι αν ταξιδεύει, πλέον, η ελληνική κωπηλασία, ποτέ δεν μας πληγώνει!

Τι κι αν εγκαταλείπουν κυρίως για βιοποριστικούς λόγους μεγάλοι πρωταθλητές και ολυμπιονίκες, τι κι αν οι αθλητικές ομοσπονδίες καταδικάζονται σε οικονομικό μαρασμό, αυτός ο τρελο-Ιταλός δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Από το μηδέν γεννά χρυσάφι και σε όλους εμάς τους φορολογούμενους δεν στοιχίζει ούτε 100.000 ευρώ τον χρόνο.

Περίπου 300.000 ευρώ του πρότειναν για μεταγραφή δυο μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος αλλά αυτός εκεί, στην αγαπημένη του Ελλάδα που τόσα διάβασε και μαγεύτηκε απ' αυτήν όταν ήταν πιτσιρικάς.

Και όταν κάποιος βρήκε το κουράγιο και τον ρώτησε για απαγορευμένες ουσίες, ο Ποστιλιόνε απάντησε:

«Η Ελλάδα έχει τόσο μεγάλη ποικιλία φρούτων, φθηνά και πολλά, που δεν χρειάζεται όχι φάρμακα, αλλά ούτε και βιταμίνες να δίνουμε στους αθλητές μας».
Πηγή: Τάσος Παπαχρήστου www.sentragoal.gr

Ν.Ο.Κατερίνης: 2η Θέση για την Νικολαΐδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Posted: 01 Sep 2013 11:21 AM PDT

            Τέσσερα στα τέσσερα για την Κατερίνα Νικολαΐδου το «Χρυσό Κορίτσι» του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που αυτό το καλοκαίρι είχε μια θριαμβευτική πορεία στους διεθνείς στίβους της κωπηλασίας και έδωσε την ευκαιρία στους φίλαθλους της Πιερίας και όλης της Ελλάδας να πανηγυρίσουν για τις μεγάλες της διακρίσεις.
                Η Νικολαΐδου μετά από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα με σκληρή προετοιμασία και αλλαγή κατηγορίας που σήμαινε σημαντική μείωση του σωματικού της βάρους, είδε αυτό το καλοκαίρι, τις επίπονες προσπάθειές της να δικαιώνονται με τον καλύτερο τρόπο, αφού κατάφερε να στεφθεί χρυσή πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τους Μεσογειακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, ενώ η φετινή «μαγική» χρονιά έκλεισε την Παρασκευή 30 Αυγούστου στην Ν.Κορέα με τη Νικολαΐδου να ανεβαίνει και πάλι στο βάθρο των νικητών αυτή τη φορά στην κορυφαία Παγκόσμια Διοργάνωση της κωπηλασίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών όπου η
Διαβάστε περισσότερα »

Δήλωση Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού Γ. Ανδριανού για τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών

Posted: 01 Sep 2013 10:21 AM PDT

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 31 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, μετά τις αλλεπάλληλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού (χρυσό μετάλλιο από τον Απόστολο Χρίστου στα 100 μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων, χρυσό μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών από τους Γιώργο Κόνσολα, Λευτέρη Κόνσολα, Σπύρο Γιάνναρο, Παναγιώτη Μαγδανή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, αργυρό μετάλλιο από την Κατερίνα Νικολαϊδου στο σκιφ ελαφρών βαρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας, χάλκινο μετάλλιο από τον Ηλία Ηλιάδη στα 90 κ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο, χάλκινο μετάλλιο από τον Μιχάλη Κοντιζά στα 50 μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων, τέταρτη θέση στην κορδέλα από την Βαρβάρα Φίλιου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυναικών) έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών τις τελευταίες μέρες είναι μια πολύτιμη ανάσα χαράς και αισιοδοξίας για κάθε Έλληνα φίλαθλο. Και ταυτόχρονα, βεβαίως, είναι μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη ότι, παρά την κρίση και τις υπαρκτές της συνέπειες, ο ελληνικός αθλητισμός διατηρεί την ανταγωνιστικότητά του στο υψηλότατο επίπεδο. Εύχομαι στους διακριθέντες αθλητές μας υγεία και καλή συνέχεια με αντίστοιχες επιτυχίες και στο μέλλον."