Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Ο Ν.Ο.Κατερίνης στους διασυλλογικούς αγώνες του Μαυροχωρίου

Posted: 03 Jul 2013 10:49 AM PDT

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Με κύριο χαρακτηριστικό τον πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών που έφτασαν τους 270 αθλητές από 15 ομίλους της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 30 Ιουνίου οι διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Μαυροχωρίου στη λίμνη της Καστοριάς προς τιμήν των απόδημων Μαυροβινών.
            Από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν 16 κυρίως νέοι αθλητές και αθλήτριες, που πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση κερδίζοντας τις πρώτες τους εμπειρίες στον αγωνιστικό στίβο. Από αυτούς κατόρθωσαν να διακριθούν κατακτώντας ένα μετάλλιο οι Μαχαιρίδης Κυριάκος και Καζάκας Γιώργος που ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών, ο Ζέρβας Ειρηναίος που κατέκτησε τη δεύτερη θέση (αργυρό μετάλλιο) στο σκιφ εφήβων κάνοντας δυναμική επιστροφή μετά από πολύμηνη απουσία από τους αγώνες λόγω σχολικών υποχρεώσεων (Γ΄ Λυκείου) καθώς και οι Τσιβούλα Ράνια και Δήμου Ευτυχία που τερμάτισαν τρίτες (χάλκινο μετάλλιο) στο διπλό σκιφ κορασίδων 12-14 ετών.
            Στην τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Τσελίκας Νίκος, Τσέτσας Αντώνης, Χατζησαββίδης Χρήστος και Δράντζιος Σπύρος στο τετραπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών, η Κίκερη Δέσποινα στο σκιφ κορασίδων καθώς και ο Ηρακλείδης Κωνσταντίνος στο σκιφ παίδων 12-14 ετών. Πέμπτοι τερμάτισαν ο Μπούφτας Μανώλης στο σκιφ παίδων 12-14 ετών και η Τελμετίδου Χρυσή στο σκιφ κορασίδων 12-14 ετών, ενώ στην έκτη θέση του αγωνίσματός τους τερμάτισαν οι αδελφές Άννα και Κωνσταντίνα Ψωμιάδου στο διπλό σκιφ κορασίδων καθώς και ο Ζαβαντίας Κωνσταντίνος στο σκιφ παίδων 12-14 ετών.
            Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους και έκαναν τις απονομές των επάθλων στους νικητές ο π.Πρόεδρος της Βουλής Φ.Πετσάλνικος, ο Πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κ.Ι.Καρράς ο Έφορος Εθνικών ομάδων κ.Κ.Παπαγιάννης, ο Τεχνικός Σύμβουλος της Εθνικής μας Ομάδας κ.Τζ.Ποστιλιόνε, οι Ομοσπονδιακοί προπονητές κ.Α.Αθανασιάδης και Χ.Βλασταρίδης καθώς και ως εκπρόσωπος των αθλητών της Εθνικής μας Ομάδας η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Κατερίνα Νικολαΐδου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης.

            Την αποστολή του Ν.Ο.ΚΑΤ. στο Μαυροχώρι της Καστοριάς συνόδεψαν ο Β΄Αντιπρόεδρος Κ.Καρυώτης η Γ.Γραμματέας Χ.Παρλίτση, ο Έφορος κωπηλασίας Ι.Νικολαΐδης, ο Τεχνικός Σύμβουλος του τμήματος Γ.Μπικογιάννης καθώς και πολλοί γονείς των αθλητών και φίλοι της κωπηλασίας που δημιούργησαν πολύ θερμή ατμόσφαιρα και ενίσχυσαν την προσπάθεια των νεαρών αθλητών. 

Ψήφισμα του Δ.Σ. του Ν.Ο.Γιαννιτσών για τον απροσδόκητο χαμό του Πρωταθλητή του Κάνοε Καγιάκ, ΑΝΔΡΕΑ ΚΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗ

Posted: 03 Jul 2013 03:13 AM PDT

To Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών εκφράζει εκ μέρους των αθλητών και αθλητριών του Ομίλου κάνοε-καγιάκ και κωπηλασίας και των μελών του, τα θερμότερα συλλυπητήριά του για τον απροσδόκητο και άδικο χαμό του Πρωταθλητή του Κάνοε Καγιάκ, ΑΝΔΡΕΑ ΚΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗ. Η απώλεια ενός αθλητή από τον αθλητισμό, ενός γιου, συζύγου, πατέρα από την οικογένεια και ενός νέου ανθρώπου από τους φίλους του και την κοινωνία είναι πάντα τραγική. Τα λόγια, οι χρονικές αναδρομές, οι διαπιστώσεις περιττεύουν. Δυστυχώς δεν κέρδισε τον αγώνα της ζωής. Θα τον θυμόμαστε πάντα μαχητή στους στίβους, ευγενή και δυναμικό από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησης του με το άθλημα που τόσο αγάπησε, ως το τέλος. Κάποιος είπε: «… σε γνώριζα 18 χρόνια... Όλο αυτό το διάστημα πέρασαν από το χώρο τόσοι πολλοί αθλητές και τα παράτησαν όπως και εγώ. ΕΣΥ όμως επέμενες... πάλευες γι αυτό που αγαπούσες. Ακόμα και τώρα ήσουν με το κάνοε, το κουπί σου και πήγες να τρέξεις σε αγώνες... Μέχρι το τέλος ΚΑΝΟΪΣΤΑΣ.... Πάντα σε θαύμαζα και τώρα ακόμα περισσότερο...». Κάποιος άλλος φίλος είπε: «Τι σου έλεγα σε κάθε αγώνα "ο Θεός είναι μεγάλος δεν θα μας εγκαταλείψει σε κανέναν αγώνα". Βάλε τα δυνατά σου Ανδρέα σε περιμένουμε στον τερματισμό"… δεν περίμενα να μην τερματίσεις στην τελευταία σου κούρσα. Μας έκοψες τα πόδια. Δόξα και τιμή στη μνήμη σου. Θα σε θυμόμαστε για πάντα.»
Καλή Δύναμη και Κουράγιο στους οικείους του ! «ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΔΡΕΑ»
Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε να παρευρεθεί σύσσωμο στην κηδεία του Ανδρέα και αντί στεφάνου να καταθέσει χρήματα μετά από επιθυμία της οικογένειας του σε λογαριασμό που άνοιξε για το σκοπό αυτό.
Ο Ελληνικός αθλητισμός θρηνεί τη μεγάλη απώλεια, το κάνοε-καγιάκ είναι φτωχότερο, η οικογένεια του έμεινε ορφανή. Ο αγωνιστής Ανδρέας Κιλιγκαρίδης έφυγε. ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΧΩΜΑ ΕΛΑΦΡΥ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ!

Το Δ.Σ. του Ν.Ο.Γ.

Έξι νέοι του Ν.Ο.Ι. πήραν «εισιτήριο» για την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας

Posted: 03 Jul 2013 02:29 AM PDT

Θα αγωνιστούν στα φετινά Παγκόσμια Πρωταθλήματα

Μία πολλά υποσχόμενη «φουρνιά» νέων αθλητών εκκολάπτεται στις τάξεις του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, η οποία σύντομα πρόκειται να βγει στους διεθνείς στίβους, φέρνοντας νέες μεγάλες διακρίσεις στην Γιαννιώτικη κωπηλασία.

 Το υψηλό επίπεδο των νέων αθλητών του Ν.Ο.Ι. αποδείχθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο την Δευτέρα στην Καστοριά, όπου η Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας διεξήγαγε τις καθιερωμένες χρονικές δοκιμασίες. Σκοπός της η επιλογή των καλύτερων αθλητών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες ενόψει των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Εφήβων – Νεανίδων και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών.
Από πλευράς του Ν.Ο.Ι. ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους και παρέμειναν στην Καστοριά για προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής έξι συνολικά κωπηλάτες. Όσον αφορά την κατηγορία των Νεανίδων, από τις τέσσερις αθλήτριες που πήραν το «εισιτήριο» για την Εθνική οι δύο είναι Γιαννιώτισσες. Πρόκειται για την Κατερίνα Ζέρβα και την Ξανθή Κολτσίδα. Στους Εφήβους προσκλήθηκε από την ΕΚΟΦΝΣ ο Μιχάλης Παπατσίμπας, ενώ στο κοινόβιο παρέμεινε ως αναπληρωματικός για προπονήσεις με την Εθνική Ομάδα ένας ακόμα αθλητής του Ν.ΟΙ., ο Γιάννης Ζησης.
Οι παραπάνω κωπηλάτες θα ταξιδέψουν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου στο Τρακάι της Λιθουανίας, όπου θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων – Νεανίδων. Στην Καστοριά παρέμειναν για προπονήσεις με την Εθνική και οι Ελένη Διαμάντη και Κώστας Μαγκλάρας, οι οποίοι θα αγωνιστούν με τα χρώματα της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αθλητών κάτω των 23 ετών που θα γίνει από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου στο Λινζ της Αυστρίας.
Άτυχοι πάντως στάθηκαν δύο ακόμη επίλεκτοι αθλητές του Ν.Ο.Ι. οι Στέφανος Ντούσκοςκαι Βάσια Ζυγούρα, που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα Γιάννινα για λόγους υγείας.
Παρών στις δοκιμασίες της Καστοριάς ήταν και ο επικεφαλής προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ. Θύμιος Βλάχος, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις των αθλητών του και φυσικά για την αυξημένη εκπροσώπηση του Ομίλου στην Εθνική Ομάδα της Κωπηλασίας.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων