Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Καρράς: «Διαφορετικά περιστατικά»

Posted: 09 Jul 2013 08:32 PM PDT

Καμία σχέση με θέματα ντόπινγκ δεν έχει ο θάνατος του Στρατή Αλεξίδη, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς, στον NovaΣΠΟΡ FM94.6.



Ο Γιάννης Καρράς τόνισε πως ο θάνατος του Στρατή Αλεξίδη δεν σχετίζεται με την περίπτωση του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, καθώς πρόκειται για αθλητές διαφορετικού επιπέδου. Επίσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ξεκαθάρισε πως η θέση του δεν σχετίζεται με πολιτικές «πεποιθήσεις».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Καρράς στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:
«Εγώ και η ομοσπονδία δεν έχουμε καμία απολύτως πολιτική χροιά, μόνη μας ενασχόληση αποτελεί το άθλημα. Είναι ένα θέμα που συνδέθηκε και με άλλα πράγματα, για ένα άτομο που δεν έχει ακόμη ταφεί. Σε επικοινωνία που είχα με τους γονείς του από τη Νορβηγία με παρακάλεσαν να κάνω ότι μπορώ για να μην σπιλωθεί το όνομά του. Πρόκειται για ένα παιδί πολύ σοβαρό και με άξια οικογένεια.

Ήταν περισσότερο ένα ερασιτέχνης αθλητής, ακολούθησε τις σπουδές του και μετά το 2009 αποσύρθηκε από τις υποχρεώσεις. Αντιθέτως, ο Ανδρέας είχε τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι αυτομάτως τελείως διαφορετική περίπτωση βάσει επιπέδου. Το ότι είχε ο Αλεξίδης αυτό το θλιβερό τέλος δεν γίνεται να το μπλέξουμε με θέματα ντόπινγκ. Αν είναι ποτέ δυνατόν».

Για τα φάρμακα στον αθλητισμό: «Είναι λάθος αντίληψη και μπορώ να διαβεβαιώσω τους πάντες πως με σωστή και προγραμματισμένη δουλειά δεν χρειάζονται τα συμπληρώματα. Είμαστε σε μία χώρα που έχει τα πάντα, τα παιδιά μου κάνουν προπονήσεις και δεν έχουν καμία σχέση με σκευάσματα». 

Για το αν έχει επηρεάσει ο θάνατος του Αλεξίδη την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας: «Υπάρχει αγανάκτηση στην αποστολή λόγω των όσων γράφτηκαν. Όλα όσα έγιναν αυτές τις μέρες βλάπτουν την ψυχολογία των παιδιών που παράλληλα χάνουν την συγκέντρωση τους φοβούμενοι πως θα κατηγορηθούν για τις επιδόσεις τους».
Πηγή: www.sport-fm.gr

Απάντηση της ΕΚΟΦΝΣ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 09 Jul 2013 03:06 AM PDT

Mε μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αμέσως μετά την τραγική απώλεια του πρώην αθλητή της Κωπηλασίας Στρατή Αλεξίδη.

Κατ' αρχήν θα περιμέναμε τον αυτονόητο σεβασμό στη μνήμη του και όχι την σύνδεση ή ατυχείς συνειρμούς για το τραγικό αυτό γεγονός «με εύλογα ερωτηματικά».

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας είμαστε υποχρεωμένοι να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

1. Οι δύο αθλητές που «χάθηκαν» το τελευταίο διάστημα δεν ανήκαν ούτε στο ίδιο άθλημα , ούτε στις ίδιες ομοσπονδίες

2. Ο αδικοχαμένος Στρατής Αλεξίδης είχε σταματήσει την αθλητική του δραστηριότητα εδώ και τέσσερα χρόνια όπως καταγράφεται στα μητρώα της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας

3. Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στις εθνικές ομάδες υπόκειτο σε όλους ανεξαιρέτως τους ελέγχους αντιντόπινγκ και ουδεμία περίπτωση Θετικού δείγματος υπήρξε ποτέ

4. Όλα αυτά τα χρόνια η Ομοσπονδία έχει ξοδέψει μεγάλα κονδύλια για τους ιατρικούς ελέγχους και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μελών της εθνικής ομάδας, κάτι που εξακολουθεί να κάνει παρά την δραστική περικοπή των επιχορηγήσεων στον αθλητισμό.

5. Πέραν των τακτικών ελέγχων αντιντόπινγκ με συχνότατες αποφάσεις του Δ.Σ., οι αθλητές των εθνικών ομάδων για χρόνια τώρα υποβάλλονται και σε «αιφνιδιαστικούς» εκτός αγώνων ελέγχους

6. Σε ότι αφορά τους προληπτικούς ελέγχους υγείας των αθλητών μας στις εθνικές ομάδες, η ΕΚΟΦΝΣ είναι και πάλι πρωτοπόρα πραγματοποιώντας ετησίως πλήθος, καρδιολογικών, αιματολογικών, εργοφυσιολογικών και οποιωνδήποτε άλλων αναγκαίων για αθλητές «υψηλού Πρωταθλητισμού» ελέγχων.

Εν κατακλείδι θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι τα μετάλλια και οι διακρίσεις της Ελληνικής Κωπηλασίας από την ίδρυση της και ειδικά τα τελευταία χρόνια (ανάμεσά τους τρια Ολυμπιακά) είναι ικανά να «πνίξουν» κάθε σκιά που κάποιοι προσπαθούν κακόβουλα ή από άγνοια να ρίξουν στο άθλημα της Κωπηλασίας.

Τέλος νιώθουμε την ανάγκη να διαβεβαιώσουμε, για μια ακόμη φορά, τους Έλληνες φιλάθλους καθώς και τους απανταχού «όψιμα ενδιαφερόμενους» για τα ιατρικά δρώμενα στην ομοσπονδία μας ότι, θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη της Ελληνικής Κωπηλασίας με ένα και μόνο γνώμονα. ΤΟΝ ΥΓΙΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!

Το ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτήματα εγείρουν οι κατά συρροή απώλειες αθλητών από λευχαιμία

Posted: 08 Jul 2013 11:39 PM PDT

Οι κατά συρροή απώλειες αθλητών από οξεία λευχαιμία εγείρουν εύλογα ερωτήματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το θάνατο του κωπηλάτη Στρατή Αλεξίδη.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η αθλητική ηγεσία και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν άμεσα, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για συμπτωματικά γεγονότα ή υπάρχουν πλευρές που σχετίζονται με την πολύχρονη προπονητική διαδικασία και την ιατροφαρμακευτική αγωγή που πιθανά ελάμβαναν οι αθλητές.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει, η αθλητική ηγεσία και οι αθλητικές ομοσπονδίες οφείλουν να λαμβάνουν τα μέτρα τους για την προστασία των αθλητών, με τακτικούς προληπτικούς ελέγχους υγείας αλλά και πιστή εφαρμογή των κανονισμών αντιντόπινγκ.

«Όλοι γνωρίζουν, ότι εξαιτίας των περικοπών και στον αθλητισμό, έχουν ατονήσει πλήρως τόσο η πρόληψη όσο και οι έλεγχοι, δυστυχώς με οδυνηρά αποτελέσματα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και διερωτάται αν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες είχε φύγει από τη ζωή και ο πρωταθλητής στην κωπηλασία Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, επίσης από οξεία λευχαιμία ενώ τον περασμένο Απρίλιο νικήθηκε, στα 23 της χρόνια, από την επάρατο νόσο η κύπρια αθλήτρια του στίβου Μαριάννα Ζαχαριάδη.
Πηγή: naftemporiki.gr

Συλλυπητήρια Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στον πρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ

Posted: 08 Jul 2013 11:16 PM PDT

Τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια της κωπηλασίας για τον πρόωρο χαμό του 26χρονου πρωταθλητή Στρατή Αλεξίδη, εξέφρασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.
Ο κ. Ανδριανός απέστειλε προς τον πρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ, Γιάννη Καρρά, την εξής επιστολή:
«Αγαπητέ πρόεδρε,
Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, όπως ήταν ο πρωταθλητής της κωπηλασίας Στρατής Αλεξίδης, είναι οδυνηρό γεγονός.
Παρακαλώ να διαβιβάσετε τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του εκλιπόντος».