Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Ο.Α.Ν. 2014: Στον επαναληπτικό οι Κακούρης - Καραμήτρος

Posted: 17 Aug 2014 09:15 PM PDT

Δεν κατάφεραν να προκριθούν απευθείας στον τελικό της δικώπου άνευ οι Νίκος Κακούρης και Θωμάς Καραμήτρος. Οι αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. τερμάτισαν στην 5η θέση και έτσι θα έχουν μια δευτερη ευκαιρία για πρόκριση μέσα από τον αυριανό επαναληπτικό. Την απευθείας πρόκριση πήρε το πλήρωμα από την Τσεχία με τους JECH Miroslav και HELESIC Lukas.

Ο.Α.Ν. 2014: Στον ημιτελικό η Αγγελοπούλου

Posted: 17 Aug 2014 07:49 PM PDT

Στις δώδεκα καλύτερες σκιφίστριες των 2ων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων πέρασε πριν από μερικά λεπτά, η Αθηνά Αγγελοπούλου. Η νεαρή αθλήτρια του ΝΑΣ τερμάτισε στη δεύτερη θέση του επαναληπτικού με χρόνο 3:54:79, πίσω από την Τσέχα Zabova Anna (3:52:93) και έτσι, αύριο, θα αγωνιστεί στον ημιτελικό του αγωνίσματος για την είσοδό της στο μεγάλο τελικό.

Ο.Α.Ν. 2014: Το πρόγραμμα των πληρωμάτων μας (ημέρα 2η)

Posted: 17 Aug 2014 07:03 AM PDT

Μετά την ολοκλήρωση της 1ης ημέρας της ρεγκάτας κωπηλασίας των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, τα δύο πληρώματα που μας εκπροσωπούν θα διεκδικήσουν αύριο την πρόκρισή τους στους ημιτελικούς.
Συγκεκριμένα, η Αθηνά Αγγελοπούλου στον επαναληπτικό του σκιφ νεανίδων στις 5:30 το πρωί (Ω.Ε.). Η Αγγελοπούλου αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στις Kulgovaya Yulduz από το Ουζμπεκιστάν, Ettaieb Nour Elhounda από την Τυνησία, Zabova Anna από την Τσεχία και Ayivon Akossiwa από το Τόγκο και να περάσει στον ημιτελικό της Τρίτης. Οι δύο πρώτες βάρκες περνούν στους ημιτελικούς Α/Β.
Αντιθέτως, οι Κακούρης-Καραμήτρος, στη δίκωπο άνευ εφήβων στις 6:50, θα έχουν δύσκολο έργο απέναντι στους Τσέχoυς Jech Miroslav και Helesic Lukas και τους Αυστριακούς Seifriedsberger Christoph και Querfeld Ferdinand που έρχονται με φόρα από το Παγκόσμιο Εφήβων που ήταν πρώτοι και τρίτοι αντίστοιχα. Οι άλλοι αντίπαλοι των Ελλήνων πρωταθλητών είναι οι Kumar Amit και Kumar Atul από την Ινδία, οι Κροάτες Samardzic Bernard και Bonacin Ivo και οι Romo Figueroa Sebastian και Abaroa Cesar από τη Χιλή. Από τον προκριματικό αυτό μόνο η πρώτη βάρκα περνάει απευθείας στον ημιτελικό και οι υπόλοιπες πάνε σε επαναληπτικό. 

Στην 3η θέση οι Κακούρης-Καραμήτρος στην πρεμιέρα των Ο.Α.Ν. Δηλώσεις Μπικογιάννη

Posted: 17 Aug 2014 07:02 AM PDT

ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΡΗ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η δίκωπος της Ελλάδας με τους Θωμά Καραμήτρο και Νίκο Κακούρη, στον αγώνα κατάταξης (Seeding Heat) στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που ξεκίνησαν σήμερα το πρωί και θα ολοκληρωθούν για το άθλημα της κωπηλασίας στις 20 Αυγούστου, στην πόλη Nanjing της Κίνας.
Οι δυο κατερινιώτες πρωταθλητές τερμάτισαν τρίτοι στην πιο γρήγορη σειρά με χρόνο 3:17:10 μόλις 8 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από το πλήρωμα της Αυστρίας (3:17:02), ενώ πρώτο και με τον καλύτερο χρόνο από όλες τις σειρές τερμάτισε το πλήρωμα της Τουρκίας(3:13:84).
Οι Κακούρης και Καραμήτρος θα αγωνιστούν και πάλι αύριο το πρωί στις 6:50 ώρα Ελλάδας στον προκριματικό αγώνα, όπου μόνο η πρώτη θέση οδηγεί σε απευθείας πρόκριση στον τελικό, απέναντι στα πληρώματα της Τσεχίας (Χρυσοί Παγκόσμιοι Πρωταθλητές 2014), της Κροατίας, της Αυστρίας (χάλκινοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές 2014), της Χιλής και της Ινδίας. Τα πληρώματα που δεν θα καταφέρουν να προκριθούν απευθείας, θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία να περάσουν στην τελική εξάδα, μέσα από τις επαναληπτικούς αγώνες  που θα πραγματοποιηθούν την  Τρίτη. 
Στους ίδιους αγώνες η Αθηνά Αγγελοπούλου που αγωνίστηκε στο σκιφ κατέλαβε την δεύτερη θέση και θα αγωνιστεί και αυτή αύριο διεκδικώντας την είσοδο στις 12 καλύτερες αθλήτριες της διοργάνωσης.
Ο προπονητής των Καραμήτρου και Κακούρη κος Γ. Μπικογιάννης δήλωσε:

«είναι πολύ μεγάλη τιμή για τους αθλητές μας το να αγωνίζονται εκπροσωπώντας την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Ήδη εφέτος ο Θωμάς και ο Νίκος αγωνίστηκαν στο μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων κατακτώντας την έκτη θέση. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που σήμερα ξεκίνησαν θα διεκδικήσουν και νομίζω θα τα καταφέρουν να ανεβούν ακόμα πιο ψηλά δικαιώνοντας τις προσδοκίες όλων μας»