Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Επίσκεψη του Πύρρου Δήμα στο Ν.Ο.Κατερίνης

Posted: 12 Aug 2014 12:32 PM PDT

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ

Τις τρεις τελευταίες ημέρες το τμήμα κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης είχε την τιμή και τη χαρά να έχει κοντά του τον τέσσερις φορές ολυμπιονίκη και βουλευτή Πύρρο Δήμα.

Ο θρύλος του ελληνικού αθλητισμού που συμμετείχε σε τέσσερις διαδοχικές ολυμπιάδες φέρνοντας στη χώρα μας τρία χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο παρακολούθησε από κοντά με ενδιαφέρον τις προπονήσεις του τμήματος κωπηλασίας τόσο στο κανάλι του Λιτοχώρου όσο και στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.ΚΑΤ. στην Παραλία. Μίλησε με τους αθλητές και τους παρότρυνε να συνεχίσουν να ασχολούνται με αφοσίωση με τον αθλητισμό, καθώς και με τους προπονητές Γ. Μπικογιάννη και Κ. Φυτοπούλου τους οποίους και συνεχάρη για τις πολύ μεγάλες επιτυχίες που έχει φέρει ο Ν.Ο.ΚΑΤ στη χώρα μας. Ακόμη ο Πύρρος Δήμας μίλησε με γονείς των αθλητών και με τον έφορο του τμήματος κωπηλασίας κο Νικολαΐδη καθώς και τον παλιό πρωταθλητή και Β' Αντιπρόεδρο του Ν.Ο.ΚΑΤ. κο Καρυώτη και τους έδωσε συγχαρητήρια για την πολύ καλή και μεθοδική δουλειά που γίνεται στο τμήμα κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος με τον πολύ μεγάλο αριθμό νέων παιδιών που ασχολούνται με την κωπηλασία.

Μια θερμή αγκαλιά άνοιξε για τους νεαρούς Πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι.!

Posted: 12 Aug 2014 12:26 PM PDT

                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια θερμή αγκαλιά άνοιξε για τους νεαρούς Πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι.!
Υποδοχή χθες στα Γιάννενα και δηλώσεις από Κατ. Ζέρβα, Στ. Ντούσκο και Ν. Βλάχο



Μια θερμή αγκαλιά περίμενε τους τρεις νεαρούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων χθες κατά την άφιξή τους στα Γιάννενα!
Μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι. συγγενείς, φίλοι και συναθλητές υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και τις… καθιερωμένες ανθοδέσμες κατά την άφιξή τους στο σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, την Κατερίνα Ζέρβα, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με το διπλό Σκιφ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που διεξήχθη στο Αμβούργο και τους Νίκο Βλάχο και Στέφανο Ντούσκο που βρέθηκαν στις καλύτερες εξάδες του κόσμου με τα πληρώματά τους.
Τι δήλωσαν
*«Το χάλκινο μετάλλιο ήταν μια μεγάλη επιτυχία για μας, δεν το περιμέναμε, αν και φέτος πηγαίναμε για υψηλότερο στόχο από πέρυσι και θέλαμε ένα μετάλλιο. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, παρόλο που ο καιρός στον τελικό δεν μας βοήθησε καθόλου, για να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και συγκινημένη για το αποτέλεσμα», δήλωσε αμέσως μετά την άφιξή της στα Γιάννενα η χάλκινη Πρωταθλήτρια Κατερίνα Ζέρβα. Όπως είπε, επόμενος στόχος είναι ένα ακόμη καλύτερο μετάλλιο στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που του χρόνου θα γίνει στην Βραζιλία!  Παράλληλα, ευχαρίστησε τους γονείς και τους προπονητές της που είναι διαρκώς δίπλα της στην προσπάθεια που κάνει, τονίζοντας ότι «χωρίς αυτούς δεν ξέρω αν θα πετύχαινα έστω και τα μισά απ' αυτά που έχω κάνει μέχρι σήμερα».
*Συγκινημένος δήλωσε ο Στέφανος Ντούσκος για την κατάκτηση της έκτης θέσης στο διπλό Σκιφ των Εφήβων, τονίζοντας ότι «μπορούσαμε ν' ανεβούμε κι εμείς στο βάθρο, όμως ο καιρός δεν μας βοήθησε. Την επόμενη φορά πιστεύω ότι θα βρεθούμε μέσα στα μετάλλια». Παράλληλα, ευχαρίστησε το σωματείο του, τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, σημειώνοντας ότι κάθε φορά βγαίνουν απ' αυτόν καινούριοι πρωταθλητές οι οποίοι πρωταγωνιστούν εντός κι εκτός Ελλάδος.
*Τέλος, από την πλευρά του ο Νίκος Βλάχος, ο οποίος βρέθηκε στην πέμπτη θέση του κόσμου με την Τετράκωπο άνευ των Εφήβων, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε στην υποδοχή τους στα Γιάννενα, τον Ν.Ο.Ι. και τους ανθρώπους της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας «που πίστεψαν σ' εμάς και μας στήριξαν σ' αυτή την υπερπροσπάθεια», όπως χαρακτηριστικά είπε. «Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Εφήβων ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, έχω να θυμάμαι μόνο θετικά πράγματα. Μόνο και μόνο το ότι βρεθήκαμε σ' ένα χώρο με μεγάλους αθλητές ήταν σπουδαίο για μας και δώσαμε το εκατό τοις εκατό απ' αυτό που είχαμε να δώσουμε για να εκπροσωπήσουμε επάξια την Ελλάδα», κατέληξε ο νεαρός Πρωταθλητής.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Επίσκεψη Βασίλη Πολύμερου στα Γιαννιτσά με αφορμή το κοινόβιο Ανάπτυξης

Posted: 12 Aug 2014 11:44 AM PDT

Τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη, ο δύο φορές Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας και Έφορος Ανάπτυξης της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Βασίλης Πολύμερος συνοδευόμενος από την σύζυγο του Χρύσα Μπισκιντζή, επίσης Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας, με αφορμή το κοινόβιο Ανάπτυξης που βρισκόταν στη δεύτερη φάση του με αθλητές του 2000. 
Το ζεύγος των Ολυμπιονικών υποδέχθηκε στην Πέλλα ο Πρόεδρος  του ΝΟΓ όπου εκ μέρους του ΔΣ τους έκανε δώρο από μια μπλούζα του Ομίλου ως αναμνηστικό της επίσκεψης. Επίσης, παρέδωσε στον Βασίλη και στην Χρύσα, εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ένα λεύκωμα με θέμα  την Αρχαία Πέλλα.

Αμέσως μετά οι Ολυμπιονίκες μίλησαν για αρκετή ώρα με τους Αθλητές, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και έκαναν βόλτα με σκάφος στο ποτάμι, 20 περίπου χρόνια μετά από την τελευταία φορά που συμμετείχαν σε δοκιμασίες της Εθνικής Ομάδας στον Λουδία.
Ακολούθησε μια σύντομη επιθεώρηση των εγκαταστάσεων
που προπονούνται οι νεαροί επίλεκτοι Κωπηλάτες και κωπηλάτριες και στην συνέχεια ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του ΝΟΓ παρέθεσαν γεύμα στους φιλοξενούμενους και στους Ομοσπονδιακούς Προπονητές σε γνωστή Ταβέρνα της πόλης.
Το απόγευμα της Πέμπτης οι Αθλητές χαλάρωσαν κάνοντας βόλτα στην πόλη των Γιαννιτσών μια και το Σάββατο έπεφτε η αυλαία του Προπονητικού Κοινοβίου και τα παιδιά θα επέστρέφαν στα σπίτια τους και στην φροντίδα των γονιών τους. 
Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών τους συγχαίρει για την άψογη συμπεριφορά τους κατά την διαμονή τους  στο Κωπηλατικό Κέντρο και τους εύχεται καλή πρόοδο στο σχολείο και πολλές επιτυχίες στην Κωπηλασία.

Την ευθύνη της επιλογής των ταλαντούχων Αθλητών και την τεχνική εποπτεία του κοινοβίου είχε η Ομοσπονδιακή προπονήτρια ανάπτυξης της ΕΚΟΦΝΣ, Δήμητρα Γιαννιού, μαζί με τους συνεργάτες της προπονητές της κατηγορίας, Παναγιώτη Ζυγούρα και Ρία Αξιώτη. 

Οι κωπηλάτες–τριες (γεν. 2001) που πήραν μέρος στην 1η φάση είναι οι παρακάτω:
Ευαγγελία Πιπερίδου ΝΑΟΚΘ, Ευσεβεία Πρίγκου ΝΑΟΚΘ, Δανάη Βέγγου ΝΑΟΣαλ, Μαρία Σταμπόλκου ΝΟΓ, Μαρία Κυρίδου 
ΝΟΘ, Ελίνα Μπλέτσα ΝΟΙ, Μαρία Τσαρούχα ΝΟΚΑΤ, Μαρία Τσακίρη ΝΟΜαυρ, Θεόδωρος Ιωάννου ΔΝΟΗ, Αντώνης Λυμπερόπουλος ΕΝΟΑ, Γιώργος Μερκούρης ΝΑΟΚ, Δημητρης Μολυβάτος ΝΑΟΚ, Μενέλαος Γκιοργκίνης ΝΑΠΕΣΠ, Θεόδωρος Λαπίκωφ ΝΕΚ, Γεράσιμος Μπούρας ΝΟΑργ, Βασίλης Ζέρβας ΝΟΙ, Νίκος Γραμματόσης ΝΟΚΑΤ, Σωτήρης Ναστός ΝΟΚΑΤ, Μάρκος Σταμόπουλος ΝΟΚΑΤ, Νίκος Λεκάνης ΝΟΛ, Γιάννης Γιακμής ΝΟΜυτ, Ιάσωνας Καραπατόγλου ΟΦΘ.

Στην 2η φάση του κοινοβίου οι αθλητές γεν. το 2000, που πήραν μέρος είναι οι εξής:
Παναγιώτης Υψηλάντης ΙΟΘ, Χρήστος Χατζησαββίδης ΝΟΚΑΤ, Αντώνης Τσέτσας ΝΟΚΑΤ, Γρηγόρης Σχοιζοδήμος ΟΕΑΝΑΒ, Χαράλαμπος Καλαμπούκας ΟΕΑΝΑΒ, Γιάννης Παπαχριστούδης ΝΟΓ, Στέφανος Καπάκογλου ΝΟΓ, Ηλίας Κουδούνας ΝΑΟΣαλ, Αθανάσιος Σαχινίδης ΟΕ, Αλέξανδρος Μαμάκης ΝΟΙ, Ανδρέας Κλεφτάκης ΔΝΟΗ, Άγγελος Ματιός ΝΑΠΕΣΠ, Χριστίνα Μπούρμπου ΝΟΘ, Φλωρεντία Βέρμπη ΔΝΟΗ, Μαργαρίτα Λούπα ΔΝΟΗ, Ευγενία Χριστοφίδη ΔΝΟΗ, Ευγενία Ιωαννίδου ΝΟΒΑ και Ευαγγελία Δέμελη ΝΟΒΑ.

Λίγα λόγια για τον Βασίλη και την Χρύσα:
Ο Βασίλης Πολύμερος είναι ο κορυφαίος Έλληνας Κωπηλάτης και δόξασε την Ελλάδα αμέτρητες φορές, γεννήθηκε  στον Βόλο στις 20 Φεβρουαρίου του 1976 και σε ηλικία 14 ετών ασχολήθηκε με το άθλημα της κωπηλασίας. Μόλις στον δεύτερο χρόνο προπόνησης κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ήταν η αρχή μιας μακράς και ένδοξης πορείας που συνεχίζεται ως σήμερα.
Χάλκινος Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 με τον Ν. Σκιαθίτη και Ασημένιος Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008 με τον Δ. Μούγιο, έχει λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα 1996 - 10ος με συναθλητή του τον κορυφαίο Αθλητή του ΝΟΓ τον Γιάννη Κουρκουρίκη, και στο Σύδνεϋ 2000 -8ος με τον Π. Μηλιώτη.
Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο μονό σκιφ το 2005 και η συλλογή των διακρίσεων  συνεχίζεται με Παγκόσμια, Πανευρωπαϊκά, Μεσογειακά και Βαλκανικά μετάλλια, ενώ έχει στεφθεί Πανελληνιονίκης 36 φορές. Αριστίνδην μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προσφέρει τις γνώσεις του και την εμπειρία του  στην εξέλιξη και ανάπτυξη του Ελληνικού αθλητισμού. Σήμερα  είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας με ευθύνη του τον τομέα Ανάπτυξης και πρόσφατα εκλέχθηκε Πρόεδρος της Μαραθώνειου Ακαδημίας Κωπηλασίας & Κανό Καγιάκ.
Η Χρύσα Μπισκιτζή γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1974. Ξεκίνησε την κωπηλασία στον Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών (ΕΝΟΑ) το 1990 και το 1994 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα. Στην τροπαιοθήκη της ξεχωρίζουν: η 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 με συναθλήτρια την Αλ. Τσιάβου, τα δύο χάλκινα μετάλλια από Παγκόσμια πρωταθλήματα γυναικών (1998, 2006), ενώ έχει δύο πρωτιές σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2007, 2008) όπως και πολλά Πανελλήνια μετάλλια.
Γραφείο Τύπου Ν.Ο.Γιαννιτσών.

Συνέντευξη της Αθηνάς Αγγελοπούλου στο sportfeed

Posted: 11 Aug 2014 11:11 PM PDT

Από μετάλλιο σε μετάλλιο
By sportsfeed


Με το χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε από το φθινοπωρινό Αμβούργο, και πριν καλά-καλά προλάβει να ξεπακετάρει ετοιμάζεται για Άπω Ανατολή και τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων (16-28/08) στην μακρινή πόλη Νανζίν της Κίνας! Η νεαρή κωπηλάτρια του Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου, Αθηνά Αγγελοπούλου, τραβάει… κουπί κυριολεκτικά και μεταφορικά, ωστόσο δείχνει να απολαμβάνει την κάθε του στιγμή.

συνέντευξη Νίκος Κούδας
Η νεαρή Πειραιώτισσα -που δηλώνει λάτρης ενός άλλου λιμανιού, αυτού της Θεσσαλονίκης- είχε την τιμή να υψώσει την ιερή Ολυμπιακή φλόγα στον ουρανό του Παναθηναϊκού σταδίου κατά την τελετή αφής και παράδοσης της φλόγας στην κινεζική αντιπροσωπεία, στις 30 Απριλίου. Φαίνεται ότι η μαγεία του Ολυμπιακού φωτός την ωφέλησε, καθώς πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ των γυναικών μαζί με την Κατερίνα Ζέρβα από τα Ιωάννινα, στη μοναδική επιτυχία της ελληνικής αποστολής στο πλαίσιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος κωπηλασίας νέων, που διεξήχθη στο φημισμένο γερμανικό λιμάνι του Αμβούργου.

Αθηνά καλησπέρα και καλώς όρισες! Πώς ήταν η πτήση σου;
Ευχαριστώ πολύ! Ήταν μια χαρά!
Διαβάστε περισσότερα »

Ολυμπιακές ελπίδες

Posted: 11 Aug 2014 10:58 PM PDT

By Sportsfeed
Αναχωρεί ΄σημερα το πρωί η ελληνική αποστολή των 22 αθλητών που θα συμμετάσχουν στου Ολυμπιακούς Αγώνες νέων του Νανζίν (16-28 Αυγούστου). Η ομάδα αποτελείται από 12 νέους αθλητές και 10 νέες αθλήτριες μέχρι 18 ετών.

Η ελληνική αποστολή έχει ελπίδες για διάκριση, ιδίως στην κολύμβηση με τον Απόστολο Χρήστου, στην κωπηλασία με τους Καραμήτρο-Κακούρη και Αγγελοπούλου, καθώς και στη σκοποβολή με την Άννα Κορακάκη. Συνολικά οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστούν σε οκτώ αθλήματα. Στον στίβο, την κολύμβηση, την ποδηλασία, την ξιφασκία, τη γυμναστική, την κωπηλασία, την ιστιοπλοϊα και τη σκοποβολή.

Η ελληνική αποστολή
Διαβάστε περισσότερα »