Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Η Ζάκυνθος αγκαλιάζει την κωπηλασία

Posted: 11 Aug 2014 09:33 AM PDT

Την Παρασκευή 1η Αυγούστου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Ζακύνθου από τον έφορο ανάπτυξης της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας και Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για να δημιουργηθεί τμήμα κωπηλασίας από τον τοπικό Όμιλο.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Ομίλου κος Μαρίνος Ιωάννης, η προπονήτρια Καλογεράτου Αγγελική, η Ολυμπιονίκης Χρύσα Μπισκιτζή καθώς και μέλη του ΔΣ του συλλόγου.

Συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να ενταχθεί στη δύναμη της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και εκφράστηκε από όλους η βεβαιότητα πως οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να αναπτυχθεί το άθλημα και στο πανέμορφο νησί της Ζακύνθου .

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο από την συνάντηση
Πηγή: www.kopilasia.gr

6οι ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ -ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Posted: 11 Aug 2014 09:25 AM PDT

Την έκτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος της δικώπου εφήβων κατέλαβαν οι πρωταθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. Νίκος Κακούρης και Θωμάς Καραμήτρος , ολοκληρώνοντας την επιτυχημένη παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων-Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας από τις 6 ως τις 10 Αυγούστου.
Ο καιρός που ήταν καλός τις προηγούμενες ημέρες των αγώνων επεφύλασσε μια άσκημη έκπληξη για τους συμμετέχοντες, την τελευταία μέρα διεξαγωγής των τελικών, με πολύ δυνατούς (5 μποφόρ) πλάγιους ανέμους, που ευνοούσαν τα πληρώματα σε κάποιες διαδρομές (5η,6η) ενώ εμπόδιζαν έντονα τα πληρώματα σε άλλες (1η,2η) ιδιαίτερα στο πρώτο μισό της κούρσας.
Το ελληνικό πλήρωμα των δυο κατερινιωτών, που αγωνιζόταν στη χειρότερη διαδρομή (1η) είχε το πιο αργό πέρασμα στα πρώτα 500 μέτρα και στα υπόλοιπα 1500 μέτρα αναγκάστηκε να κυνηγά τα υπόλοιπα πληρώματα. Οι Κακούρηςκαι Καραμήτρος δεν τα παράτησαν και έκαναν ένα πολύ δυνατό φίνις με το δεύτερο γρηγορότερο πέρασμα στο τελευταίο πεντακοσάρι που ο καιρός καλμάριζε κάπως. Τελικά με χρόνο 7:47:55 το Ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την έκτη θέση στον κόσμο, με τη συνολική εμφάνισή του σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να κρίνεται επιτυχημένη. Νικητές του τελικού της δικώπου εφήβων ήταν οι Τσέχοι (7:14:50) με δεύτερο το πλήρωμα της Ρουμανίας (7:20:49) και τρίτο το πλήρωμα της Αυστρίας (7:27:15)

Οι δυο πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, μετά την επιστροφή τους από τη Γερμανία, αναχωρούν άμεσα την επόμενη μέρα Τρίτη 12 Αυγούστου για την Κίνα όπου θα είναι οι δυο από τους τρείς κωπηλάτες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέωνπου θα διεξαχθούν από τις 16 ως 28 Αυγούστου στην πόλη Nanjin

Οι νεαροί πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι. «έλαμψαν» στο Παγκόσμιο Εφήβων

Posted: 11 Aug 2014 03:02 AM PDT

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι νεαροί πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι. «έλαμψαν» στο Παγκόσμιο Εφήβων
Χάλκινη η Κατερίνα Ζέρβα, στις πρώτες εξάδες Ν. Βλάχος – Στ. Ντούσκος

Μία ακόμη μεγάλη διεθνή επιτυχία γιορτάζουν αυτές τις ημέρες η Γιαννιώτικη Κωπηλασία και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων. Ο λόγος για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε η πρωταθλήτρια του Ν.Ο.Ι. Κατερίνα Ζέρβα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων το οποίο διεξήχθη στο Αμβούργο της Γερμανίας.
Στην μεγάλη αυτή διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν 57 χώρες, αγωνίστηκαν τρεις νεαροί Γιαννιώτες πρωταθλητές, η Κατ. Ζέρβα, ο Νίκος Βλάχος και ο Στέφανος Ντούσκος, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις και φτάνοντας όλοι τους στους τελικούς και στις κορυφαίες εξάδες του κόσμου, με τα πληρώματά τους! Τα τρία Γιαννιωτόπουλα απέδειξαν έτσι ότι στους κόλπους του Ν.Ο.Ι. «εκκολάπτεται» μια νέα φουρνιά πρωταθλητών που τα επόμενα χρόνια μπορούν να κυριαρχήσουν στους διεθνείς κωπηλατικούς στίβους.
Οι επιτυχίες
*Η Κατερίνα Ζέρβα μαζί με την Αθηνά Αγγελοπούλου τερμάτισε την Κυριακή στην τρίτη θέση στον τελικό του διπλού Σκιφ Νεανίδων και ανέβηκε στο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Αυτό ήταν και το μοναδικό που πήρε η ελληνική Εθνική Ομάδα στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι στους ίδιους αγώνες η νεαρή Γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια είχε καταλάβει την τέταρτη θέση στο διπλό Σκιφ των Νεανίδων.
*Εξαιρετική εμφάνιση έκανε στο Παγκόσμιο Εφήβων και ο Νίκος Βλάχος, ο οποίος πήρε το… βάπτισμα του πυρός σε αγώνα τόσο υψηλού επιπέδου. Ο νεαρός πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι.  έφτασε στον τελικό της Τετρακώπου άνευ των Εφήβων και με τους Χ. Αθανασίου, Κ. Λεμονά και Γ. Παπασαλεκαρίου κατέλαβαν τελικά την πέμπτη θέση στον κόσμο!
*Στον τελικό κατάφερε να φτάσει και το διπλό Σκιφ Εφήβων με τον Στέφανο Ντούσκο. Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής, που επίσης έτρεξε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Εφήβων, κατετάγη μαζί με τον Γ. Πέτρου στην έκτη θέση. Ο Στ. Ντούσκος είχε βρεθεί πρόσφατα στην πρώτη οκτάδα και του Παγκ. Πρωταθλήματος για αθλητές κάτω των 23 ετών, στο διπλό Σκιφ ελαφρών βαρών.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Πως να τους εγκαταλείψεις;

Posted: 10 Aug 2014 11:25 PM PDT



Η αυγουστιάτικη πανσέληνος, είναι η πιο λαμπρή της χρονιάς. Το φεγγάρι πλησιάζει τη γη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέρα του έτους. Πρέπει να το παραδεχθούμε, πως αυτή η συγκυρία μας κάνει όλους πιο ρομαντικούς. Η μουσική, η ποίηση, η φωτογραφία όλα ξεχειλίζουν από ρομαντισμό. Για την ελληνική κωπηλασία, το αυγουστιάτικο ολόγιομο φεγγάρι δε σημαίνει και πολλά γιατί ο ρομαντισμός είναι η κινητήριος δύναμη της. Όλο το χρόνο.

του Θανάση Νικολάου

Η κωπηλασία είναι ένα από τα πιο αδικημένα αθλήματα στην Ελλάδα. Από το 2004 και μετά (με την έλευση του Ιταλού προπονητή Τζιάνι Ποστιλιόνε) τα ελληνικά πληρώματα επιστρέφουν από μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακούς, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα) έχοντας κατακτήσει μετάλλια. Εξ' ορισμού από τα πιο ευγενή αθλήματα, ουδέποτε έχει δημιουργησεί κάποιο… παρατράγουδο. Δεν προβάλλεται όσο της πρέπει αλλά επιβιώνει λόγω αγάπης. Των αθλητών (και των οικογενειών τους), των προπονητών και των ανθρώπων που ασχολούνται με το άθλημα.

Από αγάπη άλλο τίποτα. Ο ρομαντισμός που λέγαμε. Νεαρά παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα παγκόσμιο τοπίο κατασκευής αθλητικών ειδώλων από τις πολυεθνικές, επιλέγουν το… κουπί. Μηδέν προβολή, σχεδόν ανύπαρκτα κίνητρα, επίπονη προετοιμασία και απώλεια όλων εκείνων των παιδικών και εφηβικών απολαύσεων που γεμίζουν τα άλμπουμ των αναμνήσεων. Έτσι είναι η αγάπη. Ανιδιοτελής. Δίνεις τα πάντα και δεν προσμένεις αντάλλαγμα.

Σήμερα το αυγουστιάτικο φεγγάρι κράτησε ανοιχτά τα μουσεία της χώρας μας σε ένα πάντρεμα ρομαντισμού και περηφάνιας. Ώρες νωρίτερα, η ελληνική κωπηλασία φρόντισε για τον ίδιο γάμο από το Αμβούργο της Γερμανίας. Εκεί όπου 13 έφηβοι που ζουν ακόμα στη ζώνη αγνότητας του αθλητισμού και τρέφονται από το ρομαντισμό, μας έκαναν υπερήφανους με τις επιδόσεις τους. Ένα χάλκινο μετάλλιο, συμμετοχή σε πέντε τελικούς και μία πρωτιά σε μικρό τελικό (7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη). Μεγάλο επίτευγμα από μία μικρή (πληθυσμιακά) χώρα.

Σημειώστε τα ονόματα των πρωταγωνιστών, γιατί θα μας απασχολήσουν για τα επόμενα 15 χρόνια. Κατερίνα Ζέρβα, Αθηνά-Μαρία Αγγελοπούλου, Σοφία Ασουμανάκη, Δήμητρα Κουκλοτίδου, Παρασκευή Γιάννου, Νίκος Κακούρη, Θωμάς Καραμήτρος, Χαριζάνης Αθανασίου, Κώστας Λεμόνας, Γιώργος Παπασακελλαρίου, Νίκος Βλάχος, Γιάννης Πέτρου, Στέφανος Ντούσκος. Αυτοί είναι οι 13 έφηβοι που αθόρυβα ταξίδεψαν στο Αμβούργο και συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων.

Αυτά τα παιδιά που δε ζουν τη φυσιολογική ζωή ενός… παιδιού, δίνουν τον αγώνα τους με το χαμόγελο στα χείλη. Αν και το γνωρίζουν καλά πως από την κωπηλασία δε θα μπορέσουν να βιοποριστούν, δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια τους. Ούτε το χαμόγελο εγκαταλείπει το πρόσωπό τους. Πως μπορούμε να τους εγκαταλείψουμε εμείς;

Παγκόσμιο Εφήβων-Νεανίδων: Αν ο αέρας ήταν διαφορετικός.....

Posted: 10 Aug 2014 11:13 PM PDT


Ένα χάλκινο μετάλλιο, στις πέντε συνολικά συμμετοχές σε τελικούς και μια πρωτιά σε μικρό τελικό είναι ο τελικός απολογισμός της Εθνικής ομάδας εφήβων-νεανίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε-Ν. που ολοκληρώθηκε εχθές στο Αμβούργο της Γερμανίας. Ένας απολογισμός που πιθανόν να ήταν πολύ καλύτερος ή, για να είμαστε ακριβείς, διαφορετικός, αν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα των τελικών επηρέαζαν το ίδιο όλα τα πληρώματα. Ο Νοτιοανατολικός όμως άνεμος επηρέαζε λιγότερο αρνητικά την έκτη διαδρομή, περισσότερο την πέμπτη και φυσικά ακόμη περισσότερο την πρώτη. Η FISA, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, άλλαξε τη σειρά εκκίνησης των πληρωμάτων, τοποθετώντας τα σύμφωνα με την επίδοσή τους στους προηγούμενους γύρους.
Έτσι, τα τρία από τα πέντε ελληνικά πληρώματα των τελικών βρέθηκαν στις διαδρομές 1 και 2, καταλαμβάνοντας σχεδόν τις αντιστρόφως αντίστοιχες θέσεις.
Το διπλό των νεανίδων τρέχοντας στην 4η διαδρομή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ μόνο στην κούρσα του σκιφ νεανίδων μπερδεύτηκε λίγο η σειρά.
Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζεται η σειρά τερματισμού και η σειρά εκκίνησης του κάθε αγωνίσματος, όπου παρατηρείται το φαινόμενο στις 9 από τις 13 κούρσες νικητής να είναι στη διαδρομή Νο 6, στις 3 στη διαδρομή Νο 5 και μόνο ένας νικητής από τη διαδρομή Νο 4. Το ίδιο συμβαίνει με τους δεύτερους (9 στους 13) και στους τρίτους (8 στους 13). Τώρα αν αυτός ο κανονισμός είναι δίκαιος είναι κάτι που σηκώνει πολλή συζήτηση.
1
JW4-
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1
2
3
4
5
6

CHN
USA
ITA
GER
FRA
BLR
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
5
6
3
4
2
1
2
JM4+
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1
2
3
4
5
6

ITA
GBR
NZL
RSA
GER
UKR
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
6
5
4
3
2
1
3
JW2-
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1
2
3
4
5
6

ROU
CAN
USA
ITA
CHI
GER
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
6
5
3
4
2
1
4
JM2-
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1
2
3
4
5
6

CZE
ROU
AUT
GER
RSA
GRE
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
5
6
3
2
4
1
5
JM4-
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1
2
3
4
5
6

GER
ROU
CRO
ESP
GRE
ITA
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
6
5
4
3
2
1
6
JW4X
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1
2
3
4
5
6

CHN
GER
GBR
NED
ROU
NZL
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
6
5
4
1
3
2
7
JM4X
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1
2
3
4
5
6

GER
GBR
NZL
ROU
SLO
NED
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
6
5
4
2
3
1
8
JM2X
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1
2
3
4
5
6

GER
LTU
AUS
ITA
TUR
GRE
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
6
5
4
3
1
2
9
JW2X
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1
2
3
4
5
6

ROU
GER
GRE
HUN
ITA
UKR
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
6
5
4
3
2
1
10
JW8+
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1
2
3
4
5
6

GER
RUS
ROU
ITA
AUS
USA
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
6
5
4
3
1
2
11
JM1X
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1
2
3
4
5
6

GER
CAN
RSA
SUI
RUS
USA
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
5
4
6
1
2
3
12
JW1X
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1
2
3
4
5
6

GER
FRA
NED
GRE
CHN
BUL
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
4
6
3
5
2
1
13
JM8+
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1
2
3
4
5
6

GER
NED
ITA
GBR
FRA
ESP
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
6
5
4
1
2
3