Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


Ν.Ο.Κατερίνης: «Βραδιά με πανσέληνο στον Όμιλο»

Posted: 29 Jul 2015 04:00 AM PDT

«Βραδιά με πανσέληνο στον Όμιλο»

~~

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 21:30 θα βρεθούμε όλοι,
 παλιοί αθλητές, γονείς αθλητών, μέλη και φίλοι
του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης
 στο μπαράκι του Club Omilos στηνΠαραλία,
 για να θυμηθούμε ιστορίες από παλιά, και να οραματιστούμε το μέλλον του Ομίλου μας
υπό το φως της πανσέληνου.

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Καρυώτης


~~

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο οι έφηβοι για το Παγκόσμιο

Posted: 29 Jul 2015 01:45 AM PDT

Για το Ρίο ντε Τζανέιρο αναχώρησε σήμερα (29/7) η Εθνική ομάδα κωπηλασίας που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί από 5-9 Αυγούστου.
Συνολικά επτά αθλητές (έξι αγόρια , ένα κορίτσι) αποτελούν την ελληνική ομάδα που θα πάρει μέρος στη διοργάνωση η οποία αποτελεί test event για τους διοργανωτές ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων που θα γίνουν εκεί σε ακριβώς ένα χρόνο από σήμερα.

Την ομάδα αποτελούν οι:
Σκιφ νεανίδων: Ασουμανάκη Σοφία (ΕΝΟΑ)
Δίκωπος άνευ εφήβων: Γιώργος Παπασακελλαρίου (ΟΕΑ-ΝΑΒ)-Κωνσταντίνος Μάντζιος (ΝΟΙ)
Τετράκωπος άνευ εφήβων: Σπυρίδων Αντώνης (ΝΟΙ)-Κωνσταντίνος Βαρδάκας (ΝΟΙ)-Γιάννης Καλανδαρίδης (ΟΕΑΝΑΒ)-Νίκος Βλάχος (ΝΟΙ).
Αρχηγός της αποστολής είναι ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε ενώ μεταβαίνουν ακόμη ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κοντομανώλης και ο γιατρός της Ομοσπονδίας Γιάννης Χρηστογιάννης.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην λίμνη Ροντρίγο ντε Φρέιτας ή "Lagoa Rodrigo de Freitas" και τον στίβο που θα διεξαχθεί η Ολυμπιακή Ρεγκάτα τον Αυγουστο του 2016 . Η συγκεκριμένη λίμνη βρίσκεται στην καρδία του Ρίο ντε Τζανέιρο και αποτελεί ένα υδάτινο πάρκο αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016.
Πρόκειται για μια λιμνοθάλασσα ουσιαστικά που συνδέεται με τον Ατλαντικό μέσω ενός στενού καναλιού ενώ πλαισιώνεται από πλούσια βλάστηση και τα βουνά Floresta da Tijuca με το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό δάσος στον κόσμο.
Πηγή: www.kopilasia.gr

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω»

Posted: 28 Jul 2015 11:42 PM PDT



Η παρότρυνση του θείου της Αμαλίας Τσιάβου πριν από λίγα χρόνια και το γεγονός ότι έκαναν κωπηλασία και τα ξαδέρφια της ήταν αυτό που την οδήγησε να μπει σε βάρκα και να πιάσει το κουπί.

της Σεβαστής Βρακατσέλη

Η Αμαλία Τσιάβου τότε δεν μπορούσε να φανταστεί πως κωπηλατώντας θα φτάσει στην κορυφή του κόσμου αλλά ακόμα και τώρα που έχει για συντροφιά της το χρυσό μετάλλιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 πάνω από 24 ώρες δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει όπως εξομολογείται στο Sportsfeed. «Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω, νιώθω πολύ περήφανη αλλά και δικαιωμένη για τους κόπους μου».
«Its Kind of fun to do the impossible» έγραφαν πάνω τα μπλουζάκια που έφτιαξαν οι γυναίκες της αποστολής πριν την αναχώρηση για τη Βουλγαρία αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν το θες πολύ και η Γιαννιώτισα πρωταθλήτρια το ήθελε και το πήρε. «Το ήθελα πάρα πολύ και αυτή η θέληση είναι που με οδήγησε στο χρυσό. Είχα πολύ άγχος πριν την κούρσα. Κατά την διάρκεια του τελικού σκεφτόμουν να είμαι μπροστά και να μην αφήσω να με περάσουν. Μόλις συνειδητοποίησα ότι ήμουν μπροστά δεν μπορούσα να το πιστέψω και ακόμα δεν το πιστεύω».
Η κωπηλασία είναι ένα άθλημα που χρησιμοποιείς όλο σου το σώμα και μαζί με τη στιγμή της εκκίνησης είναι τα δυο πράγματα που συναρπάζουν περισσότερο τη 19χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια πλέον η οποία από τη μοναξιά του μονού θα επιστρέψει στο διπλό όπου την περιμένει η Γεωργία Δημάκου για να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για το παγκόσμιο πρωτάθλημα των μεγάλων στη Γαλλία.
«Ο επόμενος στόχος μου είναι να μπούμε με την Γεωργία στην 11άδα του παγκοσμίου της Γαλλίας και να πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας».



Πηγή: sportsfeed.gr