Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


Στον ημιτελικό το δίδυμο Ντούσκος-Πέτρου

Posted: 22 Jul 2015 08:12 AM PDT


Δυνατά μπήκαν τα ελληνικά πληρώματα στη μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος κάτω των 23 που διεξάγεται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας με την πρόκριση των Στέφανου Ντούσκου και Γιάννη Πέτρου στα ημιτελικά της δίκωπου άνευ ελαφρών βαρών.
της Σεβαστής Βρακατσέλη

Το ελληνικό πλήρωμα με την εκκίνηση βρέθηκε στην τρίτη θέση, άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς, πέρασε τα 1500μ. στην δεύτερη θέση για να τερματίσει στην πρώτη με χρόνο 7:04.15. Ο ημιτελικός είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή (24/7) 11:50 στις 11:50.
Στην δεύτερη ελληνική συμμετοχή της ημέρας το τετραπλό σκιφ κοριτσιών με τις Αναστασία Βόντζου, Ανέτα Κυρίδου, Κατερίνα Ζέρβα και Παρασκευή Γιάννου τερμάτισε στην τρίτη θέση στα προκριματικά του τετραπλό σκίφ κοριτσιών με χρόνο 6:45.35 και θα αγωνιστούν αύριο (23/7) στις 12:50 στη διαδικασία του ρεπεσάζ. Να θυμίσουμε ότι σε αυτή την κούρσα μόνο η πρώτη θέση οδηγούσε απευθείας στον τελικό του αγωνίσματος.
Την Πέμπτη θα μπουν στην μάχη του παγκοσμίου και οι Αμαλία Τσιάβου στο σκιφ ελαφρών βαρών (11:35) και Θωμαή Εμμανουηλίδου-Παρασκευή Γιάννου διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (12:20).
Πηγή: sportsfeed.gr

Μια από τις καλύτερες χρονιές η φετινή για τον Ν.Α.Ο.Κέρκυρας

Posted: 22 Jul 2015 04:21 AM PDT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε ο κύκλος των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων για το Κωπηλατικό τμήμα του ΝΑΟΚ.
Ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές για τους Κωπηλάτες του Ομίλου κατακτώντας 8 Πανελλήνια μετάλλια (1 χρυσό, 4 αργυρά και 3 χάλκινα)και στη γενική βαθμολογία όλων των κατηγοριών ανάμεσα σε 30 σωματεία κατετάγη 5οςμε 86,5 βαθμούς γενική βαθμολογία.
Πιο συγκεκριμένα στη ΄Β  φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων- Κορασίδων που διεξήχθη στην Καστοριά το Σαββατοκύριακο 18-19/07 ο ΝΑΟΚ συμμετείχε με 3 πληρώματα και κατέκτησε 2 μετάλλια.
Πιο συγκεκριμένα:
 Αργυρό Μετάλλιο στο 2πλο σκιφ κορασίδων με τις: Βλαχοπούλου Αναστασία και Νικοπάσχου Βικτώρια
Χάλκινο Μετάλλιο στην 8κωπο παίδων με τους:  Γεωργοτά Γιώργο, Σουβλάκη Γιάννη, Κακία Φραγκίσκο, Μερκούρη Γιώργο, Μπάρδη Χρήστο, Άνθη Γιάννη, Κοντό Σπύρο, Μολυβάτο Δήμήτρη και πηδαλιούχο τον Τσιριγκάκη Γιώργο.
Συμμετοχή στο σκιφ παίδων είχε ο Κουρής Βασίλης και αναπληρωματικός στην αποστολή ήταν ο Κορακιανίτης Κων/νος.
Την αποστολή συνόδεψαν ο έφορος του τμήματος Κος  Δημουλής Γιώργος και οι προπονητές κος Νοταρόπουλος Γιώργος και κος Καλέντζης Στέφανος.
Δηλώσεις Αρχιπροπονητή Νοταρόπουλου:  Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Κωπηλατικό τμήμα κατατάχθηκε στη γενική βαθμολόγια της ΕΚΟΦΝΣ, στην πρώτη πεντάδα και απέδειξε ότι είναι η αιχμή του δόρατος του ΝΑΟΚ.  Ειδικά φέτος κατέκτησε μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες των 8κόπων (παίδων-εφήβων-ανδρώνν) που έγινε πρώτη φορά στην ιστορία του Ομίλου. Θα ήθελα να ευχηθώ να συνεχίσει την ανοδική πορεία και την επόμενη πενταετία. Επίσης να ευχαριστήσω όλους τους γονείς που στηρίξουν όλη αυτή την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Ομίλου συγχαίρουν  προπονητές και αθλητές  του τμήματος Κωπηλασίας που για άλλη μια χρονιά έκαναν υπερήφανο τον Όμιλο και τους εύχονται και στο μέλλον να ζήσουν και άλλες ανάλογες εμπειρίες.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΚΩΠΟ ΠΑΙΔΩΝ Ο Ν.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Posted: 22 Jul 2015 04:14 AM PDT

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΚΩΠΟ ΠΑΙΔΩΝ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ακόμη μια χρονιά αθλητές του  Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης σηκώνουν το κύπελλο του πρωταθλητή Ελλάδας στο αγώνισμα της τετρακώπου με πηδαλιούχο παίδων συνεχίζοντας μια παράδοση 8 ετών που θέλει τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στο βάθρο των νικητών στο συγκεκριμένο αγώνισμα, ενώ δυο ακόμη πληρώματά του (δίκωπος κορασίδων και τετράκωπος χωρίς πηδαλιούχο παίδων)διακρίθηκαν, κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο στην τελική φάση του 81ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων και ΑΜΕΑ,που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου στη Καστοριά.
            Στη διοργάνωση που φέτος συγκέντρωσε 300 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης πήρε μέρος με 21 αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν σε 6 πληρώματα και πραγματοποίησαν πολύ δυναμική εμφάνιση, συμμετέχοντας σε 4 τελικούς, όπου κατέκτησαν 1 χρυσό και 2 χάλκινα μετάλλια, αναδεικνύοντας το Ν.Ο.ΚΑΤ. στην 4η θέση πανελληνίως στον πίνακα μεταλλίων.
Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:
Το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο κατέκτησαν οι Χατζησαββίδης Χρήστος, Νάστος Σωτήρης, Μαχαιρίδης Κυριάκος, Τσέτσας Αντώνης και Τζιόμπανος Ιωσήφ, τερματίζοντας πρώτοι στον τελικό της τετρακώπου με πηδαλιούχο παίδων.
            Στην τρίτη θέση του τελικού των αγωνισμάτων τους τερμάτισαν οι Τσιβούλα Ράνια και Δανά Ζωήστη δίκωπο κορασίδων, καθώς και οι Τσελίκας Νίκος, Καζάκας Γιώργος, Σταμκόπουλος Μάρκος και Ζαβαντίας Κωνσταντίνος στη τετράκωπο χωρίς πηδαλιούχο παίδων, κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο.
            Στον τελικό του τετραπλού σκιφ κορασίδων συμμετείχαν και οι Κυριακίδου Κωνσταντίνα, Τσαρούχα Μαρία, Κωστοπούλου Κατερίνα και Ηλιάδου Νίκη, τερματίζοντας στην 5η θέση. Επίσης στο τετραπλό σκιφ στη κατηγορία παίδων οι Γραμματόσης Νίκος, Κλειτσίδης Μιχάλης, Τσιαλός Δημήτρης και Μπούφτας Μανώλης τερμάτισαν 3οι στον μικρό τελικό και κατέλαβαν την 9η θέση στο αγώνισμά τους, ενώ οι νεαροί Καμπουρίδης Δημήτρης και Τσαχουρίδης Σεραφείμ, παρά τη αγωνιστικότητα που επέδειξαν στον προκριματικό και τον επαναληπτικό αγώνα του διπλού σκιφ παίδων, δεν κατάφεραν να περάσουν στη δωδεκάδα.
            Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συνολική απόδοση των αθλητών και από την μεγάλη ομαδικότητα και αγωνιστικότητα τους, δήλωσαν οι προπονητές κωπηλασίας Γιώργος Μπικογιάννης και Κατερίνα Φυτοπούλου που επεσήμαναν ακόμη ότι τα πολύ καλά αυτά αποτελέσματα γίνονται ακόμη πιο ενθαρρυντικά αν ληφθεί υπόψη ότι οι περισσότεροι από τους αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. που συμμετείχαν σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στη κατηγορία παίδων-κορασίδων για 1 ή 2 ακόμη χρόνια, οπότε αναμένεται να φέρουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
            Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κώστας Καρυώτηςπου συνόδεψε την αποστολή, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές, για την πολύ καλή αγωνιστική αλλά και τη συνολική παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι επεσήμανε τη σημαντική στήριξη που παρείχαν οι γονείς των αθλητών, οι συναθλητές και οι φίλοι του Ν.Ο.ΚΑΤ. που βρέθηκαν στη Καστοριά για να εμψυχώσουν τα πληρώματα στη προσπάθειά τους και να πανηγυρίσουν τις επιτυχίες του Ν.Ο.ΚΑΤ. δημιουργώντας ένα πολύ θετικό κλίμα. Την αποστολή του Ν.Ο.ΚΑΤ. στη Καστοριά συνόδεψαν επίσης, ο έφορος κωπηλασίας Γιάννης Νικολαΐδης και ο έφορος Δ. Σχέσεων Κώστας Σακκάς,ενώ τους αθλητές εμψύχωσε με την παρουσία της και τις πολύτιμες συμβουλές της και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου που προπονείται με την Εθνική Ομάδα στη Καστοριά προετοιμαζόμενη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.
Ο Έφορος Δημ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.

Κώστας Σακκάς