Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


Αλλάζει ο διοργανωτής της 8ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ανάπτυξης

Posted: 27 Jul 2015 09:27 AM PDT

Χαρά, περηφάνια, θαυμασμός, και πάνω από όλα συγκίνηση

Posted: 27 Jul 2015 09:04 AM PDT

Χαρά, περηφάνια, θαυμασμός, και πάνω από όλα συγκίνηση..... Είναι κάποια από τα συναισθήματα που νιώθουμε όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια γεγονότα όπως τα αποτελέσματα του παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας κάτω των 23.
Παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τις τελευταίες μέρες, οι αθλητές μας, η εθνική ομάδα κωπηλασίας κατάφερε να γυρίσει στην Ελλάδα με δυο παγκόσμια μετάλλια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο, μια έκτη και μια δεκάτη θέση!
Η Αμαλία Τσιάβου σήμερα (χθες) βγήκε πρώτη στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, μετά το τρίτο μετάλλιο που κατέκτησε χθες η δίκωπος ελαφρών βαρών με τους Πέτρου Γιάννη και Ντούσκο Στέφανο. Επίσης, έκτη θέση στον μεγάλο τελικό το τετραπλό σκιφ γυναικών με τις Γιάννου Παρασκευή, Βόντζου Αναστασία, Κυρίδου Αννέτα και Ζέρβα Αικατερίνη και τέταρτη θέση στο μικρό τελικό, δέκατη στη γενική κατάταξη, το διπλό ελαφρών βαρών γυναικών με τις Θωμαή Εμμανουηλίδου και Πέργουλη Μαρία!
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και καλή συνέχεια στην προσπάθειά τους!
Επόμενη στάση Ρίο!

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης τμήμα κωπηλασίας

Ο ύπνος της ομοσπονδίας

Posted: 27 Jul 2015 04:07 AM PDT



Στις 11:19 το πρωί, από το γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού εκδόθηκε συγχαρητήρια επιστολή για το αργυρό μετάλλιο της Αραούζου. Δεν υπήρχε λέξη για το χρυσό της Τσιάβου που κατακτήθηκε από τη Γιαννιώτισα κωπηλάτρια περίπου μία ώρα νωρίτερα. Όταν όμως το αγνοεί η ίδια η ομοσπονδία της, πως έχουμε την απαίτηση από τον υφυπουργό να το… γνωρίζει.

του Θανάση Νικολάου 26 Ιουλ, 2015

Λίγο μετά τις 10:20 το πρωί, η Ελλάδα είχε μία νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια. Η Αμαλία Τσιάβου είναι η κορυφαία κωπηλάτρια κάτω των 23 ετών στον πλανήτη, στο αγώνισμα του σκιφ ελαφρών βαρών. Μάλιστα κατέκτησε το χρυσό με τρομερή κούρσα, κάνοντας ένα απίστευτο τελευταίο 500αρι.
Αυτή η σπουδαία επιτυχία, μάλλον δε σημαίνει πολλά για την ελληνική ομοσπονδία της κωπηλασίας, η οποία… ξύπνησε το μεσημέρι και ανακάλυψε ότι διαθέτει νεα παγκόσμια πρωταθλήτρια. Δεν εξηγείται αλλιώς η ανακοίνωση για την επιτυχία της Τσιάβου λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Λογική και η άγνοια του υφυπουργού ο οποίος δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώνεται από τοSportsfeed για τις επιτυχιές του ελληνικού αθλητισμού. Για τα προβλήματα τους, άνθρωποι των ομοσπονδιών φροντίζουν να ενημερώνουν πλήρως την πολιτεία. Για τις επιτυχίες των αθλητών τους;
Το να επιλέγει η πολιτική αρχή του αθλητισμού να συγχαίρει μόνο την Κέλλυ Αραούζου και τον προπονητή της για το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα open water και να αγνοεί από χθες το πρωί το χάλκινο στο παγκόσμιο Κ23 κωπηλασίας των Ντούσκου-Πέτρου και το σημερινό (πρωινό επίσης) χρυσό της Τσιάβου, δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις.
Επαναλαμβάνω ωστόσο, ότι το μερίδιο ευθύνης του υφυπουργού είναι μικρό. Περισσότερο οι ευθύνες βαρύνουν τους συνεργάτες του (εκτός αν όλοι τους είναι νομικοί…) και φυσικά την ομοσπονδία της κωπηλασίας που φρόντισε από μόνη της να ευτελίσει το προϊόν της. Να μην ξεχνάμε πως πρόκειται για την ίδια ομοσπονδία που ψάχνει να βρει λύση για τη μετάβαση της Εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γαλλίας που δίνει και τις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς του Ρίο.
Ας φροντίσει λοιπόν ο πολυπράγμων κύριος Καρράς για την καλύτερη επικοινωνία του αθλήματος στο οποίο ηγείται. Η εσωστρέφεια ποτέ δεν ήταν κάτι καλό. Εκτός και αν στην Ελλάδα η κωπηλασία ακολουθεί τα βήματα των Βρετανών που θεωρούν ότι το συγκεκριμένο άθλημα ανήκει μόνο στην αριστοκρατία και πως δεν πρέπει να το προβάλλουμε στους… λαϊκούς.
Πηγή: sportsfeed.gr

«Δικαίωση των κόπων μας»

Posted: 27 Jul 2015 04:01 AM PDT


Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε το δίδυμο Ντούσκου-Πέτρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 της κωπηλασίας, είναι μια γλυκιά επιβράβευση των κόπων τους.

της Σεβαστής Βρακατσέλη

Στέφανος Ντούσκος και Γιάννης Πέτρου άνοιξαν το χορό των μεταλλίων για τα ελληνικά κουπιά στη Βουλγαρία ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη δίκωπο ελαφρών βαρών συνεχίζοντας μάλιστα την παράδοση που θέλει την Ελλάδα να μην φεύγει από καμία διοργάνωση χωρίς μετάλλιο. Δε θα μπορούσαν να μη νιώθουν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Επιτέλους διαικώθηκαν οι κόποι μας» ήταν η πρώτη κουβέντα του Γιάννη Πέτρου στο Sportsfeed έχοντας προλάβει να ξεκουραστεί μετά την υπερπροσπάθεια του τελικού για να τον συμπληρώσει ο έτερος της βάρκας Στέφανος Ντούσκος «Το πιστέψαμε πολύ και όλη αυτή η προπόνηση που έχουμε κάνει μας βγήκε στην κούρσα. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και τελικά καταφέραμε να πάρουμε το μετάλλιο που περιμέναμε τόσο καιρό».
Χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει για το ελληνικό πλήρωμα καθώς ακολουθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Γαλλία στο τέλος Αυγούστου. Οι δύο αθλητές θα επιστρέψουν στην Καστοριά για να συνεχίσουν την προετοιμασία τους. «Για εμάς φέτος επόμενος και τελευταίος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Γαλλία και έτσι θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε την χρόνια μας με το καλύτερο αποτέλεσμα» τόνισε ο Στέφανος Ντούσκος με τον οποίο συμφώνησε και ο συνοδοιπόρος του στο επίπονο άθλημα της κωπηλασίας, Γιάννης Πέτρου.
Πηγή: sportsfeed.gr

Τσιάβου – Ντούσκος – Ζέρβα σήκωσαν ψηλά τη σημαία του Ν.Ο. Ιωαννίνων

Posted: 27 Jul 2015 01:10 AM PDT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τσιάβου – Ντούσκος – Ζέρβα σήκωσαν ψηλά τη σημαία του Ν.Ο. Ιωαννίνων
Ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο στο Παγκ. Πρωτάθλημα της Βουλγαρίας –Δηλώσεις Χρ. Αλεξίου

Σε μεγάλη γιορτή για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων και τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία εξελίχθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.
Στην διοργάνωση συμμετείχαν τρεις νεαροί πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι. εκ των οποίων οι δύο ανέβηκαν στο βάθρο, ενώ η τρίτη βρέθηκε με το πλήρωμά της στα έξι καλύτερα του κόσμου, δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη του Ομίλου και των προπονητών στο πρόσωπό τους! Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο ήταν συνολικά τα μετάλλια της Εθνικής Ομάδας στο Παγκόσμιο και σ' αυτά υπήρχε Γιαννιώτικη συμμετοχή!
Πιο συγκεκριμένα, η Αμαλία Τσιάβου κατέκτησε χθες το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του Σκιφ ελαφρών βαρών μετά από μεγάλη μάχη με επίλεκτες αθλήτριες απ' όλο τον κόσμο με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη και ύστερα από μία εντυπωσιακή αντεπίθεση που έκανε στα τελευταία 500 μέτρα της κούρσας του τελικού. Η πορεία της Τσιάβου προς το χρυσό ξεκίνησε δύο ημέρες νωρίτερα, με πρωτιές στον επαναληπτικό και τον ημιτελικό αγώνα του Σκιφ.

Η δεύτερη μεγάλη διάκριση για τα Γιαννιώτικα «κουπιά»  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήρθε με τον Στέφανο Ντούσκοστη Δίκωπο ελαφρών βαρών, στην οποία έτρεξε με τον αθλητή από τη Θεσσαλονίκη Γιάννη Πέτρου. Η ελληνική βάρκα κέρδισε στον χθεσινό τελικό την τρίτη θέση κυριολεκτικά στο… νήμα αφήνοντας εκτός βάθρου για πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου το πλήρωμα των ΗΠΑ!
Τέλος, στα έξι κορυφαία πληρώματα του κόσμου κατετάγη το τετραπλό Σκιφ των κοριτσιών με την Γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια Κατερίνα Ζέρβα κατά τον τελικό του Σαββάτου. Θέση σημαντική, έστω κι αν η ελληνική βάρκα δεν έφτασε σε μετάλλιο.
Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.
Σε δήλωσή του με αφορμή τις νέες αυτές διεθνείς επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Χρήστος Αλεξίου τόνισε τα ακόλουθα: «Οι νεαροί πρωταθλητές μας Αμαλία Τσιάβου, Στέφανος Ντούσκος και Κατερίνα Ζέρβα μας έκαναν περήφανους με τα μετάλλια που κατέκτησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουλγαρίας, με την σπουδαία αγωνιστική τους παρουσία, με το ήθος και τη σεμνότητά τους. Ανέβασαν πολύ ψηλά τη σημαία του Ν.Ο.Ι.. Θέλω εκ μέρους της Διοίκησης και όλης της αθλητικής οικογένειας του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων να συγχαρώ δημόσια τα παιδιά και τις οικογένειές τους για τις μεγάλες αυτές επιτυχίες και να τους ευχηθώ ανάλογη συνέχεια στην αθλητική τους διαδρομή».

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων