Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


Πανέτοιμοι για τον τελικό

Posted: 24 Jul 2015 09:06 PM PDT




Ραντεβού με το μετάλλιο έδωσαν οι Στέφανος Ντούσκος και Γιάννης Πέτρου για το απόγευμα του Σαββάτου στις 16:45.

της Σεβαστής Βρακατσέλη

Το δίδυμο της δικώπου ελαφρών βαρών αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι η θέληση μπορεί να σε στείλει ψηλά θέλει να συνεχίσει την παράδοση των επιτυχιών που έχει η Ελλάδα στα παγκόσμια πρωταθλήματα K23 και για ακόμα μια διοργάνωση ελληνικό πλήρωμα να ανέβει στο βάθρο.
Μπορεί να βρίσκονται μαζί στη βάρκα του διπλού μόλις μια εβδομάδα ωστόσο η «καλή χημεία μέσα και έξω από την βάρκα είναι αυτή που μας βοηθάει και προχωράμε» εξομολογείται στο Sportsfeed από τη γειτονική Βουλγαρία ο Στέφανος Ντούσκος για να συμπληρώσει ο έτερος της βάρκας Γιάννης Πέτρου ότι «η σκληρή προπόνηση που κάναμε όλη τη χρονιά και το ότι το θέλαμε πάρα πολύ ήταν αυτό που μας έφτασε μέχρι τον τελικό».
Είναι νωρίς για πανηγύρια και ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων το γνωρίζει πολύ καλά. «Μόλις τελείωσε ο ημιτελικός απλά το πανηγυρίσαμε. Τα επόμενα θα τα σκεφτούμε από αύριο…» μας είπε ο Ντούσκος ο οποίος δεν έκρυψε την αισιοδοξία για τον τελικό του Σαββάτου. «Η μέχρι τώρα πορεία μας έχει δείξει πως όλα πάνε καλά. Με τον Γιάννη είμαστε ευχαριστημένοι για τις εμφανίσεις μας και νιώθουμε μέρα με την μέρα πιο έτοιμοι για να κατακτήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση στον τελικό».
Σε αυτό συμφωνεί και ο αθλητής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης. «Θα είμαστε ευχαριστημένοι αν κάνουμε καλή κούρσα από εκεί και μετά το αποτέλεσμα θα έρθει από μόνο του και είμαι σίγουρος ότι άμα τα πάμε καλά τα αποτελέσματα θα είναι και αυτό καλό».
Πηγή: sportsfeed.gr

Τέσσερις συμμετοχές, δύο τελικοί

Posted: 24 Jul 2015 09:04 PM PDT



Ημέρα τελικών η αυριανή για τα ελληνικά κουπιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23 της Βουλγαρίας.

της Σεβαστής Βρακατσέλη

Πρώτοι θα μπουν στη μάχη του μεταλλίου οι άντρες της ελληνικής αποστολής. Στέφανος Ντούσκος και Γιάννης Πέτρου στις 16:45 θα αγωνιστούν στον τελικό της δικώπου ελαφρών βαρών. Με την ολοκλήρωση αυτής της κούρσας παίρνουν θέση στην εκκίνηση οι Αναστασία Βόντζου, Ανέτα Κυρίδου, Κατερίνα Ζέρβα και Παρασκευή Γιάννου στον τελικό του τετραπλού σκιφ που είναι προγραμματισμένος για τις 17:00.
Το πρωί της ίδιας ημέρας η ελληνική αποστολή θέλει να πανηγυρίσει ακόμα δυο φορές την πρόκριση πληρώματος της σε τελικό. Στις 10:50 η Αμαλία Τσιάβου μετέχει στον δεύτερο ημιτελικό του σκιφ ελαφρών βαρών και στις 11:35 οι Θωμαή Εμμανουηλίδου και Μαρία Πέργουλη στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Και οι δυο βάρκες θέλουν μια θέση στην πρώτη τριάδα που οδηγεί στους μεγάλους τελικούς της Κυριακής.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δόθηκε λύση για το παγκόσμιο

Posted: 24 Jul 2015 09:00 PM PDT



Ανοίγει ο δρόμος για να ταξιδέψουν οι Έλληνες πρωταθλητές της κωπηλασίας στη Γαλλία για να λάβουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου

Δημοσιεύτηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως οι νέοι όροι για τις συναλλαγές με τις τράπεζες και μέσα από τις διαφοροποιήσεις επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις, δηλαδή, έπειτα από έγκριση η μεταφορά στο εξωτερικό μέχρι 2.000 ευρώ ανά άτομα σε κάθε ταξίδι. Πρακτικά, δηλαδή, η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία μπορεί να ζητήσει από την τράπεζα, με την οποία συνεργάζεται χρήματα για τους αθλητές και τους συνοδούς της ομάδας. Με αυξημένες πιθανότητες να δει ο Γιάννης Καρράς το πράσινο φως. Αρκεί, βέβαια, οι αθλητές και οι συνοδοί να διαθέτουν λογαριασμούς στην ίδια συστημική τράπεζα και κυρίως να διαθέτει η ΕΚΟΦΝΣ το ποσό των 30.000 που έχει μείνει ως υπόλοιπο για το ταξίδι στη Γαλλία μετά από την προκαταβολή των 13.000 ευρώ πριν από αρκετούς μήνες.
«2. Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου πρώτου της από 18 Ιουλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 84) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:
Επιτρέπεται ειδικώς η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο νόμισμα έως του ποσού των ευρώ δύο χιλιάδων (2.000) ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό έως την έκδοση της προβλεπόμενης στην παράγραφο 17 του παρόντος άρθρου πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Από τον περιορισμό του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού», αναφέρει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε αργά το βράδυ ο υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Για να μην μένουν απορίες, ας δούμε τι έγραφε η παράγραφος 4 που αναφέρεται στην ΠΝΠ.
«Η μεταφορά κεφαλαίων ή μετρητών στο εξωτερικό, με κάθε τρόπο, απαγορεύεται, περιλαμβανομένης της εντολής μεταφοράς κεφαλαίων σε λογαριασμούς που τηρούνται σε πιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν και λειτουργούν στο εξωτερικό καθώς και της μεταφοράς κεφαλαίων με τη χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων και χρεωστικών καρτών για διασυνοριακές πληρωμές».
Πηγή: sportsfeed.gr

Όλες οι ελπίδες στην ΕΟΕ

Posted: 24 Jul 2015 10:12 AM PDT



Στον Σπύρο Καπράλο, στην ΕΟΕ και στη ΔΟΕ έχουν εναποθέσει οι διοικούντες την ομοσπονδία κωπηλασίας της ελπίδες για συμμετοχή των Ελλήνων πρωταθλητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γαλλίας.
του Σταύρου Γεωργακόπουλου

Ο Γιάννης Καρράς έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να μεσολαβήσει στη ΔΟΕ για να καλυφθούν τα έξοδα μετάβασης και διαμονής στην Εγκιουμπελέτ της κορυφαίας Εθνικής ομάδας των τελευταίων χρόνων. Μαζί βέβαια με εκείνη της γυμναστικής για να είμαστε δίκαιοι.
Στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο Σπύρος Καπράλος θα βρεί λύση στο πρόβλημα και μάλιστα σύντομα. «Έχει αποδείξει έμπρακτα ότι νοιάζεται για τους αθλητές και για την ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και στο παγκόσμιο της Γαλλίας θα βγούν τα εισιτήρια» εξηγούσε ο Γιάννης Καρράς την επιλογή του να απευθυνθεί στον πρόεδρο της ΕΟΕ. Οι αθλητές, βέβαια, έχουν δείξει την επιθυμία τους να πάνε στη Γαλλία. Η ανάρτηση του Λευτέρη Κόνσολα επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα όλων των πρωταθλητών. «Στο παγκόσμιο ακόμα και οδικώς» έγραψε ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, πάντως περιμένουν και τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αποφάσισε την Πέμπτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής πολιτικής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα αυξηθεί στις 100.000 ευρώ ανά ημέρα η δυνατότητα συναλλαγών στο εξωτερικό. Μια τροποποίηση στα capital controls που μπορεί να αναδείξει έναν εναλλακτικό δρόμο για τον Καρρά και τους συνεργάτες του. Αν και, το επαναλαμβάνουμε ότι ουσιαστικά η ΕΚΟΦΝΣ στηρίζεται στον Καπράλο για να μην τρέχουν και δεν φτάνουν όπως συνέβη με το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 5 εώς τις 9 Αυγούστου στο Ρίο. Οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και η τραπεζική αργία υποχρέωσαν τον Γιάννη Καρρά και τους συνεργάτες του να περιορίσουν τους αθλητές της αποστολής. Αν και ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε συμμετοχή 15 αθλητών και αθλητριών, στη Βραζιλία θα πάνε μόνο 7 με τη συνοδεία δυο προπονητών και ενός γιατρού.
Μόνο που στη Γαλλία το διακύβευμα είναι διαφορετικό. Και σαφώς μεγαλύτερο! Συνεπώς δεν μπορεί να γίνει… κούρεμα αθλητών, από τη στιγμή που όλοι τους έχουν αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πηγή: sportsfeed.gr

Στον τελικό οι Πέτρου-Ντούσκος

Posted: 24 Jul 2015 02:29 AM PDT

Στον τελικό της ελαφριάς δικώπου προκρίθηκαν οι Γιάννης Πέτρου και Στέφανος Ντούσκος. Οι Έλληνες πρωταθλητές τερμάτισαν πρώτοι στον ημιτελικό, αφήνοντας πίσω τους τα πληρώματα της Μ. Βρετανίας και της Ολλανδίας που θα τους ακολουθήσουν στον τελικό και εκτός τελικού τα πληρώματα της Αυστραλίας, του Καναδά και της Ιαπωνίας. Ο χρόνος τους 6:49:76.
Από τον άλλο ημιτελικό προκρίθηκαν τα πληρώματα της Ιταλίας (6:43:60), της Τουρκίας (6:44:43) και των ΗΠΑ (6:46:03)

Στον ημιτελικό η Αμαλία Τσιάβου.

Posted: 24 Jul 2015 12:57 AM PDT

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 και η Αμαλία Τσιάβου, το πρώτο ελληνικό πλήρωμα που αγωνίζεται σήμερα, κατάφερε να προκριθεί στον ημιτελικό του σκιφ ελ.βαρών, τερματίζοντας άνετα πρώτη στον επαναληπτικό, με χρόνο 7:47:52. 
Στη συνέχεια, στις 11:50, θα αγωνιστούν οι Πέτρου-Ντούσκος στον ημιτελικό της ελαφριάς δικώπου, για μια θέση στον τελικό.