Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


«Αέρας» ο Ν.Ο. Ιωαννίνων στο Πανελλ. Πρωτάθλημα Καστοριάς!

Posted: 20 Jul 2015 03:19 AM PDT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αέρας» ο Ν.Ο. Ιωαννίνων στο Πανελλ. Πρωτάθλημα Καστοριάς!
Κατέκτησε άλλα πέντε χρυσά μετάλλια και στέφεται επίσημα Πρωταθλητής και Πολυνίκης για το 2015

Αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στην ελληνική Κωπηλασία παραμένει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο οποίος στέφθηκε επίσημα και για το 2015 Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος.
Ο Ν.Ο.Ι. κατακτά τον διπλό αυτό τίτλο για 27η συνεχόμενη χρονιά, ξανά με εντυπωσιακή διαφορά τόσο στα μετάλλια όσο και στους βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Χθες κατά τη β΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που διεξήχθη στην λίμνη της Καστοριάς, τα πληρώματά του έτρεξαν σε έξι αγωνίσματα, κερδίζοντας πέντε χρυσά κι ένα χάλκινο μετάλλιο. Μαζί με αυτά της α΄ φάσης, έφτασε τα 18 χρυσά μετάλλια, κατακτώντας έτσι και φέτος με μεγάλη διαφορά τον τίτλο του Πολυνίκη Ελλάδος! Ο Ν.Ο.Θ. κατέκτησε στο σύνολο 11 χρυσά μετάλλια.
Φυσικά, ο Ν.Ο.Ι. κέρδισε τα σημαντικότερα αγωνίσματα της διοργάνωσης, με κορυφαία την Οκτάκωπο των Παίδων, ενώ βρέθηκε πρώτος και στη βαθμολογία με 95,5 βαθμούς! Δεύτερο σωματείο σε μετάλλια στην Καστοριά ήταν ο Όμιλος Βόλου με δύο χρυσές και τρεις ασημένιες πρωτιές και με 73,5 βαθμούς.
Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.
Την ικανοποίησή του για τις νέες αυτές επιτυχίες του Ομίλου εξέφρασε σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων του Πρωταθλήματος ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Χρήστος Αλεξίου. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «αυτό το γεγονός δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε συμπτωματικό. Είναι αποτέλεσμα της σκληρής και υπεύθυνης δουλειάς που γίνεται στον Όμιλο από όλο το προσωπικό του, Διοίκηση, προπονητές και αθλητές.
Τα μετάλλια
Τα χρυσά μετάλλια στην β΄ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στην Καστοριά κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:
*Οι Άρτεμις Ντούσκου κι Αφροδιτη Σιόλου στο διπλό Σκιφ Κορασίδων.
*Οι Μαρία Παύλου – Κατερίνα Βλάχου – Πηνελόπη Μπατσή – Αλεξάνδρα Δρόσουστο τετραπλό Σκιφ Κορασίδων.
*Οι Αποστόλης Ντότης και Παντελής Σωτηρακόπουλος στη Δίκωπο άνευ των Παίδων.
*Οι Άγγελος Μπερής – Κων/νος Παπαδιώτης – Θανάσης Παλαιοπάνος – Γιώργος Γραμμενιάτης στο τετραπλό Σκιφ Παίδων.
*Οι Ανδριανός Οικονόμου – Φίλιππος Τσικούρας – Κων/νος Θεοδώρου – Ευλάμπιος Στύλιος - Αλέξανδρος Μαμακής - Χρήστος Προύσκας - Βασίλης Μπαλάφας - Μιχάλης Φαϊτάς - Κων/νος Μουλάς στην Οκτάκωπο των Παίδων.
Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αριάδνη Μήτση - Εύα Μπάμπου - Βίκυ Ντότη και Αλεξία Κασιούμη στο τετραπλό Σκιφ Κορασίδων.

Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων


Δήλωση Προέδρου Ν.Ο.Ι. για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Χρήστος Αλεξίου έκανε την ακόλουθη δήλωση αμέσως μετά τη λήξη του φετινού 81ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στην Καστοριά:
Ολοκληρώθηκε το 81οΠανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος. Είναι η 27ησυνεχόμενη χρονιά που ο Όμιλός μας κατακτά αυτό τον τίτλο, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα την απόλυτη κυριαρχία του Ομίλου στην Ελληνική Κωπηλασία. Το γεγονός αυτό δεν είναι βέβαια ούτε τυχαίο ούτε συμπτωματικό. Είναι αποτέλεσμα της σκληρής και υπεύθυνης δουλειάς που γίνεται στον Όμιλο από όλο το προσωπικό του, Διοίκηση, προπονητές και αθλητές. Πάνω απ' όλα όμως είναι οι γερές βάσεις πάνω στις οποίες έστησε όλο αυτό το οικοδόμημα που λέγεται Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων ο αείμνηστος Σωτήρης Στάμος, ο οποίος διετέλεσε επί 20 χρόνια Γεν. Γραμματέας και άλλα τόσα Πρόεδρός του.
Παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια, κατορθώσαμε να διατηρήσουμε τον Όμιλο σε υψηλά επίπεδα και στην πρώτη θέση πανελλαδικά. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια στους προπονητές του Ν.Ο.Ι. για τον ζήλο και την εργατικότητα με την οποία εκτελούν τα καθήκοντά τους, καθώς και στους αθλητές του Ομίλου μας για το υψηλό αγωνιστικό φρόνημα και το ήθος τους.
Με την ευκαιρία, ως Διοίκηση του Ομίλου θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθύτατη πικρία μας για την παντελή απουσία των τοπικών αρχών των Ιωαννίνων από τα προβλήματα και τις ανάγκες του Ν.Ο.Ι.. Οφείλουμε εδώ να επισημάνουμε ότι ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων αποτελεί τον αρχαιότερο και ιστορικότερο σύλλογο της πόλης μας, που την έχει εκπροσωπήσει επάξια μέσα κι έξω από την Ελλάδα και γι' αυτό άξιζε μεγαλύτερης προσοχής!
Τέλος, ο Όμιλος αφιερώνει αυτό το Πρωτάθλημα στη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου του Σωτήρη Στάμου καθώς και στον αδικοχαμένο αθλητή του και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ευριπίδη Σκλιβανίτη.