Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


Δυναμική επιστροφή για την Μήδειας Χ’’Ξενοφώντος

Posted: 04 May 2015 08:17 AM PDT

Στα 31 της πια και μετά τον σοβαρό τραυματισμό που την ταλαιπώρησε, η Μήδεια επέστρεψε ξανά στις νίκες, με τις τελευταίες συμμετοχές της στις τοπικές προκρίσεις για Εθνική και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Με 3 μετάλλια (ένα χρυσό, ένα αργυρό κι ένα χάλκινο) επέστρεψε από το 81ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που έλαβε χώρα το τριήμερο 17-19 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά στην Αθήνα, η Κύπρια αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Μήδεια Χ''Ξενοφώντος.

Η Μήδεια επέστρεψε δειλά-δειλά στην ενεργό δράση μόλις πριν 16 μήνες μετά τον τραυματισμό που την άφησε κατάκοιτη για μήνες και μακριά από την «μεγάλη της αγάπη», το κουπί, για 2 και κάτι χρόνια.

Οι πρόσφατες καλές εμφανίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήρθαν μετά από την νίκη της στην Κατηγορία Ελαφρών Βαρών Γυναικών στις τοπικές προκρίσεις τον περασμένο Μάρτιο, και όπως μας δήλωσε η ίδια ήταν αναμενόμενες αφού οι επιδόσεις της στις προπονήσεις βελτιώνονται καθημερινά.

Η Κύπρια αθλήτρια ζει και προπονείται στην Κύπρο, ενώ αγωνίζεται με τα χρώματα του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης που όπως μας δήλωσε η ίδια την στήριξε ιδιαίτερα μετά την επιστροφή της στην ενεργό δράση. Παράλληλα με τις συνήθως διπλές προπονήσεις εργάζεται κανονικό οκτάωρο, «όχι τόσο για να συντηρούμαι η ίδια, αφού η οικογένεια μου στέκεται βράχος δίπλα μου στα καθημερινά έξοδα, αλλά κυρίως για να μπορώ να πληρώνω τις ανάγκες και τα έξοδα του αθλήματος μου».

«Έχω υπάρξει μαθήτρια και αθλήτρια, φοιτήτρια και αθλήτρια, αλλά μέχρι στιγμής το εργαζόμενη και αθλήτρια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχω αντιμετωπίσει – μετά τον τραυματισμό μου εννοείται. Η διατήρηση της συγκέντρωσης μου στην αρκετά απαιτητική μου εργασία, είναι σχεδόν όσο δύσκολη όσο κι οι προπονήσεις. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής οι διοικούντες της εταιρείας στην οποία εργάζομαι δείχνουν κατανόηση κυρίως όσο αφορά τις άδειες που χρειάζομαι για την προετοιμασία μου και τις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις».

Το διήμερο 1η και 2 Μαΐου, η Μήδεια έλαβε μέρος στον 2ο αγώνα αξιολόγησης στο νερό για την επιλογή της Εθνικής μας ομάδας, όπου κατέλαβε την 2η θέση πίσω από την Χάλκινη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, στην κατηγορία των νέων κάτω των 23 το 2012, Άννα Ιωάννου. Όπως μας δήλωσε η Μήδεια, η διαφορά ανάμεσα στις δύο αθλήτριες, παρότι μειωμένη σε σχέση με πέρσι, είναι ακόμα αρκετά μεγάλη. Παρόλα αυτά, η αθλήτρια δεν δείχνει να πτοείται και δηλώνει έτοιμη για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια να μειώσει την διαφορά, στοχεύοντας στην συμμετοχή της στο διπλό πλήρωμα ελαφρών βαρών γυναικών, για το οποίο γίνεται μια προσπάθεια δημιουργίας τα τελευταία χρόνια αφού είναι η μόνη Ολυμπιακή κατηγορία για τα γυναικεία ελαφρά βάρη, κατηγορία στην οποία ανήκουν και οι δύο προαναφερθείσες αθλήτριες.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης για την στήριξη και πίστη του σε μένα, την Digireal Studios για την κάλυψη των εξόδων της προετοιμασίας μου, όπως επίσης και τα καταστήματα WELLGOODS που στήριξαν οικονομικά τα έξοδα μεταφοράς μου στο 81ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τέλος, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια, τους φίλους μου «chocoholics» και μη, τον σύντροφο μου και στα πληρώματα μου για την στήριξη κι η υπομονή τους, όπως επίσης και στην ομάδα του 24sports που μου αφιερώνουν τον χώρο και χρόνο να μεταφέρω την ιστορία και πρόοδο μου. Τα καλύτερα έρχονται!»

Στην ολομέλεια της Ε.Ο.Ε. ο Κοντονής

Posted: 04 May 2015 07:58 AM PDT

By Sportsfeed«Κάλλιο αργά, παρά ποτέ», λένε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς θεωρούν ότι φτάνει το πλήρωμα του χρόνου για την πρώτη επίσημη συνάντηση της ολομέλειας με τον Σταύρο Κοντονή.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις πέντε το απόγευμα της Τρίτης 5 Μαΐου και η ενημέρωση που έχουν στην ΕΟΕ θέλει ως σίγουρη την παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού. Είχαν, βέβαια, ανάλογη ενημέρωση στην ΕΟΕ και πριν από περίπου ένα μήνα. Μόνο που τότε υπήρχαν πολλά ανοικτά μέτωπα και ο Κοντονής ακύρωσε την επίσκεψή του στον αριθμό 52 της οδού «Δημητρίου Βικέλα». Μόνο που τα περιθώρια έχουν πλέον στενέψει. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη συμμετοχή της Ελλάδας στους 1ους ευρωπαϊκούς αγώνες που πρόκειται να διεξαχθούν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, αλλά κυρίως στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αντιλήφθηκαν πώς οι περισσότερες ομοσπονδίες βρίσκονται στα πρόθυρα του λουκέτου. Έτσι, ο Κοντονής έστειλε το μήνυμα για την αποδοχή της πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Σπύρος Καπράλος.

Πέρα από το οικονομικό ζήτημα που αναμφίβολα θα ανοίξουν αρκετοί πρόεδροι ομοσπονδιών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα τεθεί και το ζήτημα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Με τους παράγοντες να διαφωνούν ανοικτά με το άρθρο που θεσπίζει ανώτατο όριο θητείας στο προεδρείο κάποιας ομοσπονδίας. Μία διαφωνία που θα εκφραστεί στον υφυπουργό αθλητισμού με γαρνιτούρα για την παρέμβαση των διεθνών ομοσπονδιών, ακόμα και της ΔΟΕ που «θέλει το αυτοδιοίκητο στις εκλογικές διαδικασίες», όπως λένε χαρακτηριστικά όσοι διαφωνούν με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία του Σταύρου Κοντονή. Έστω και αν ακόμα δεν έχει φτάσει στα χέρια τους κάποιο σχέδιο νόμου. Απλά οι παράγοντες των αθλητικών ομοσπονδιών θεωρούν ως δεδομένη τη στάση της πολιτείας απέναντι στην ΕΠΟ και προετοιμάζονται για να μη βρεθούν προ τετελεσμένου γεγονότος.
Θα έχει, λοιπόν, τεράστιο ενδιαφέρον η πρώτη παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού στην ΕΟΕ. Από τη συζήτηση θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό και η ατμόσφαιρα στον ελληνικό αθλητισμό ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Παραιτήθηκε και ο Έφορος Κωπηλασίας του Ν.Ο.Κατερίνης, κ. Ι. Νικολαΐδης

Posted: 04 May 2015 04:02 AM PDT

Ένα ακόμη μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, ο Έφορος Κωπηλασίας, κ. Ιωάννης Νικολαΐδης, πατέρας της πρωταθλήτριας Κατερίνας ΝικολαΙδου,  παραιτήθηκε από την Διοίκηση το Ομίλου. 
Ο λόγος της παραίτησης είναι ο ίδιος για τον οποίο παραιτήθηκαν η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων, κ. Τολιοπούλου και ο Αντιπρόεδρος, κ. Καρυώτης και που είναι η μη έγκριση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού 2014, στην τελευταία Γενική Συνέλευση.  
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των παραιτηθέντων μελών της Διοίκησης Μελετλίδη από την ημέρα που εξελέγη, έφτασε τους έξι (6).
Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του κ. Νικολαΐδη 

Κατερίνη 1-05-2015

Προς το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ  ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ.
Ιωάννη Νικολαΐδη 
-------
Κύριε Πρόεδρε,

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας, σεβόμενος τη βούληση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Ν.Ο.ΚΑΤ. που με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του 2014 και κατ΄επέκταση απέσυρε την εμπιστοσύνη των μελών προς το Δ.Σ., θεωρώ χρέος μου να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. και από τη θέση του εφόρου κωπηλασίας.

  

                                                                Ιωάννης Νικολαΐδης