Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


Ευρωπαίκό πρωτάθλημα: Ιδανική πρεμιέρα στο Πόζναν

Posted: 29 May 2015 11:30 AM PDT





Μόνο ως ιδανική μπορεί να χαρακτηριστεί για τα ελληνικά πληρώματα η σημερινή πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών που διεξάγεται στη λίμνη Μάλτα του Πόζναν της Πολωνίας.

Από τα οκτώ πληρώματα που αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα των αγώνων το ένα εξασφάλισε απευθείας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό , τα τέσσερα πέρασαν στα ημιτελικά κι ένα ακόμη διεκδικεί το πρωί του Σαββάτου την είσοδό του στην καλύτερη 12άδα.

Πιο αναλυτικά η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου των ανδρών με τους Γιάννη Χρήστου-Γιώργο Τζιάλλα-Γιάννη Τσίλη-Διονύση Αγγελόπουλο πήρε την πρώτη θέση στον προκριματικό και προκρίθηκε απευθείας στον τελικό της Κυριακής εξασφαλίζοντας μάλιστα μια παραπάνω ημέρα ξεκούρασης.

Εντυπωσιακή στην πρώτη της παρουσία σε επίσημους αγώνες και η βάρκα του διπλού σκιφ γυναικών με την Κατερίνα Νικολαϊδου και την Σοφία Ασουμανάκη (φωτό) να τερματίζουν στην 2η θέση των προκριματικών και να κλείνουν θέση στα ημιτελικά χωρίς να περάσουν από επαναληπτικούς.

Στο διπλο σκιφ ελ βαρών ο Παναγιώτης Μαγδανής αφού τερμάτισε 4ος στον προκριματικό πήρε στη συνέχεια την πρώτη θέση στον επαναληπτικός και πέρασε κι αυτός στον ημιτελικό.

Ανάλογη πορεία και για το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών , ένα επίσης νέο πλήρωμα με τις Γεωργία Δημάκου και Αμαλία Τσιάβου που αν και τις χωρίζουν περίπου 13 χρόνια δούλεψαν αρμονικά και μετά την 4η θέση στα προκριματικά πήραν την 1ηστον επαναληπτικό και προκρίθηκαν στον ημιτελικό.

Πολύ καλή εμφάνιση και για το αντίστοιχο πλήρωμα των ανδρών με τους Σπύρο Γιάνναρο και Στέφανο Ντούσκο να είναι 4οι στον προκριματικό αλλά και 2οι στον επαναληπτικό κερδίζοντας κι αυτοί την συμμετοχή τους στον ημιτελικό.

Ο Λευτέρης Κόνσολας στο σκιφ ελ βαρών ήταν 3ος στον προκριματικό και 5ος στον ημιτελικό και πλέον θα διεκδικήσει μια θέση στον Γ΄τελικό του αγωνίσματός του

Μόνο κερδισμένη από εμπειρίες μπορεί να είναι η Θωμαή Εμμανουηλίδου . Η 17χρονη κωπηλάτρια στην πρώτη της συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν 5η στον προκριματικό και 4η στον επαναληπτικό χάνοντας για ελάχιστα δευτερόλεπτα την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Το πρωί του Σαββάτου την πρόκριση σε ακόμη ένα ημιτελικό θα διεκδικήσει και το 8ο ελληνικό πλήρωμα η δίκωπος άνευ ελ βαρών με τους Γιώργο Κόνσολα και Γιάννη Πέτρου που ήταν 3οι στον προκριματικό.

Το Σάββατο εξάλλου από τις 11:30 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν και όλοι οι ημιτελικοί των ελληνικών πληρωμάτων στην προσπάθειά τους να προκριθούν στους μεγάλους τελικούς της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το πρόγραμμα των τελικών της Κυριακής θα μεταδόσεις απευθείας το κανάλι Plus της Δημόσιας Τηλεόρασης (ώρα έναρξης 11:30).
Πηγή: www.kopilasia.gr

Ε.Π.Κ. 2015: Διαρκής ροή αποτελεσμάτων (1η ημέρα)

Posted: 29 May 2015 07:57 AM PDT

Επαναληπτικοί
Στην τελευταία ελληνική συμμετοχή στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας 2015, ο  Λευτέρης Κόνσολας δεν κατάφερε να βρεθεί στους τρεις πρώτους του επαναληπτικού του σκιφ ανδρών και έτσι, στη συνέχεια, θα διεκδικήσει μια θέση ανάμεσα στην 13η και 20η της τελικής κατάταξης.


Και το διπλό ελ.β. γυναικών με τις Γεωργία Δημάκου και Αμαλία Τσιάβου πέρασε στον ημιτελικό, μετά την πρωτιά τους στον επαναληπτικό.


Την πρόκριση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελ.β. ανδρών εξασφάλισαν οι Γιάνναρος, Ντούσκος, μετά την δεύτερη θέση που πήραν στον επαναληπτικό.


Στην τέταρτη θέση του επαναληπτικού έμεινε η Εμμανουηλίδου με αποτέλεσμα να τελειώσει τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό καταλαμβάνοντας τελικά την 13η θέση.


Στην πρώτη θέση του επαναληπτικού ο Μαγδανής και έτσι, αύριο, θα αγωνιστεί σε έναν από τους δύο ημιτελικούς του σκιφ ελ.β. ανδρών. Ο χρόνος του 7:03:64.


Προκριματικοί
Τρίτοι και οι Γιώργος Κόνσολας και Γιάννης Πέτρου στην ελαφριά δίκωπο και συνέχεια και γι αυτούς στον επαναληπτικό.


Τρίτος ο Λευτέρης Κόνσολας στο σκιφ ανδρών και επαναληπτικός για τη συνέχεια.


Δεύτερη θέση και πρόκριση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ γυναικών για τις Νικολαΐδου και Ασουμανάκη, με χρόνο 6:55:39


Πρώτη θέση και απευθείας πρόκριση στον τελικό για την τετράκωπο ανδρών με τους Τσίλη, Αγγελόπουλο, Τζιάλλα και Χρήστου. Ο χρόνος τους 6:00:37.


Στην τέταρτη θέση το διπλό των γυναικών ελ.β. με τις Γεωργία Δημάκου και Αμαλία Τσιάβου με χρόνο 7:06:93. Θα προσπαθήσουν για πρόκριση στον ημιτελικό στον απογευματινό επαναληπτικό.


Τέταρτοι οι Γιάνναρος - Ντούσκος στον προκριματικό του διπλού σκφ ελ.β. ανδρών με χρόνο 6:41:16
Συνέχεια στον επαναληπτικό.


Στην πέμπτη θέση του σκιφ ελ.β. γυναικών η Εμμανουηλίδου με χρόνο 8:06:54. Θα συνεχίσει στον επαναληπτικό.
 Στην ίδια σειρά έτρεχε και η Κύπρια Άννα Ιωάννου η οποία τερμάτισε στη τρίτη θέση και προκρίθηκε στον ημιτελικό.



Με την προκριματικό του σκιφ ανδρών ελ.β. ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις των ελληνικών πληρωμάτων. Ο Μαγδανής τερμάτισε τέταρτος στη σειρά του με χρόνο 7:17:37 και θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία, για πρόκριση στον ημιτελικό, στον απογευματινό επαναληπτικό.































Ε.Π.Κ. 2015: Μία πρόκριση σε τελικό, μία σε ημιτελικό και 5 επαναληπτικοί για το απόγευμα.

Posted: 29 May 2015 04:58 AM PDT

p
Μία πρόκριση σε τελικό, μία σε ημιτελικό και έξι επαναληπτικοί ήταν ο απολογισμός των ελληνικών πληρωμάτων στους προκριματικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, που διεξάγεται στη λίμνη Μάλτα του Πόζναν στην Πολωνία.
Στο τελικό απευθείας προκρίθηκε η τετράκωπος ανδρών με τους Γιάννη Τσίλη, Διονύση Αγγελόπουλο, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου, που τερμάτισαν στην πρώτη θέση της μιας από τις δύο, τελικά, προκριματικές σειρές (αποσύρθηκε το πλήρωμα της Μάλτας).
Την πρόκριση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ γυναικών πήραν οι Κατερίνα Νικολαΐδου, Σοφία Ασουμανάκη, μετά την δεύτερη θέση που κατέλαβαν στη σειρά τους.
Αντίθετα, τα υπόλοιπα πληρώματα δεν κατάφεραν να προκριθούν και θα προσπαθήσουν και πάλι το απόγευμα στους επαναληπτικούς, που για τα ελληνικά κουπιά ο πρώτος είναι στις 16:35 ώρα Ελλάδας.
Το πρόγραμμα των επαναληπτικών των ελληνικών πληρωμάτων είναι το παρακάτω:

16:35 Παναγιώτης Μαγδανής σκιφ ελ.β. ανδρών
LM1x (18) Repechage 2 HUN NOR AZE GRE DEN 1-3->SA/B, 4..->FC

15:40 Εμμανουηλίδου Θωμαΐς, σκιφ ελ.β γυναικών
LW1x (17) Repechage LAT LTU POL GRE 1-3->SA/B

15:50 Σπύρος Γιάνναρος, Στέφανος Ντούσκος διπλό σκιφ ελ.β. ανδρών
LM2x (9) Repechage 1 FIN GRE TUR HUN SRB 1-3->SA/B, 4..->FC

16:00 Αμαλία Τσιάβου, Γεωργία Δημάκου διπλό σκιφ ελ.β. γυναικών
LW2x (8) Repechage FRA GRE CZE UKR 1-3->SA/B

16:35 Λευτέρης Κόνσολας, σκιφ ανδρών
M1x (7) Repechage 2 UKR GER GRE DEN SUI NED 1-2->SA/B, 3..->SC/D

Η δίκωπος ελ.β. των ανδρών με τους Γιώργο Κόνσολα και Γιάννη Πέτρου θα αγωνιστεί αύριο στις 11:50 στον επαναληπτικό με στόχο μια από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στον μεγάλο τελικό. 

Πρεμιέρα σήμερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2015

Posted: 28 May 2015 11:20 PM PDT


Ξεκινά σήμερα στις 10:30 ώρα Ελλάδας, στο Πόζναν της Πολωνίας, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας (ΕΠΚ 2015) με τη συμμετοχή 8 ελληνικών πληρωμάτων στους προκριματικούς.

Το πρόγραμμα των ελληνικών πληρωμάτων είναι το εξής:

Στις 10:30 σκιφ ελ.β. με τον Παναγιώτη Μαγδανή
LM1x (18) Heat 1 HUN RUS FRA SVK CZE GRE 1-2->SA/B, 3..->R

10:45 σκιφ ελ.β. γυναικών με την Εμμανουηλίδου Θωμαή
LW1x (17) Heat 1 CYP SWE GBR GRE LTU 1-3->SA/B, 4..->R

11:25 Διπλό σκιφ ελ.β. ανδρών με τους Σπύρο Γιάνναρο, Στέφανο Ντούσκο
LM2x (9) Heat 3 CZE POL IRL GRE FRA 1-2->SA/B, 3..->R

11:35 διπλό σκιφ ελ.β. γυναικών με τις Αμαλία Τσιάβου και Γεωργία Δημάκου
LW2x (8) Heat 2 GER DEN GRE SUI 1-3->SA/B, 4..->R

11:55 Τετράκωπος άνευ ανδρών με τους Γιάννη Τσίλη, Διονύση Αγγελόπουλο, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου
M4- (5) Heat 3 MLT SRB POL GRE 1-3->SA/B, 4..->R

12:20 Διπλό σκιφ γυναικών με τις Κατερίνα; Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη
W2x (3) Heat 1 GRE SWE BLR GER DEN 1-3->SA/B, 4..->R

13:05 Σκιφ ανδρών με τον Λευτέρη Κόνσολα
M1x (7) Heat 2 GRE NOR UKR RUS CZE 1-2->SA/B, 3..->R

13:25 Δίκωπος ελ.β. ανδρών με τους Γιώργο Κόνσολα και Γιάννη Πέτρου.
LM2- (20) Heat 2 AUT FRA RUS HUN GRE 1->FA, 2..->R 

Τσίλης – Τζιάλλας – Ντούσκος – Τσιάβου στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωτ/ματος

Posted: 28 May 2015 10:43 PM PDT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τσίλης – Τζιάλλας – Ντούσκος – Τσιάβου
στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωτ/ματος
Ξεκινά αύριο (σήμερα) στο Πόζναν της Πολωνίας –Δηλώσεις των Ολυμπιονικών του Ν.Ο.Ι.


Μετά από έναν χειμώνα σκληρής κι επίπονης προετοιμασίας οι «εθνικοί» αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων ετοιμάζονται να δώσουν την πρώτη για φέτος μεγάλη μάχη τους στους διεθνείς κωπηλατικούς στίβους. Μάχη με ιδιαίτερη σημασία, καθώς αυτό το καλοκαίρι θα κριθούν οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς του Ρίο.
Ο λόγος για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο ξεκινάει αύριο στη λίμνη Πόζναν της Πολωνίας με τη συμμετοχή συνολικά 36 χωρών και 600 περίπου αθλητών.
Με τα ελληνικά χρώματα θα αγωνιστούν σ' αυτό τέσσερις Γιαννιώτες πρωταθλητές στόχος των οποίων είναι η διάκριση! Από τη μία είναι το βαρύ «πυροβολικό» του Ν.Ο.Ι., οι δύο Ολυμπιονίκες του Λονδίνου Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης, οι οποίοι θα τρέξουν με την Τετράκωπο των Ανδρών, παρέα με τους Γιάννη Χρήστου και Διονύση Αγγγελόπουλο. Από την άλλη, το «βάπτισμα» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα πάρουν η νεαρή πρωταθλήτρια Αμαλία Τσιάβου στο Διπλό Σκιφ Γυναικών ελαφρών βαρών παρέα με τη Γεωργία Δημάκου και ο Στέφανος Ντούσκος, επίσης από τις μεγάλες ελπίδες της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας, ο οποίος θα δοκιμαστεί στο Διπλό Σκιφ ελ. Βαρών μαζί με τον Παναγιώτη Μαγδανή.
Δηλώσεις Τσίλη – Τζιάλλα
Σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Γιάννης Τσίλης σημείωσε πως «έχουμε κάνει καλή προετοιμασία όλο το χειμώνα και πάμε για το καλύτερο. Είναι ο πρώτος μεγάλος αγώνας της χρονιάς για μας και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε τους αντιπάλους μας απ' όλη την Ευρώπη, ενόψει και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Τζιάλλας ανέφερε ότι «θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για ένα καλό αποτέλεσμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κάτι που είναι εφικτό, αφού έχουμε δουλέψει σκληρά. Όμως, σε τόσο υψηλού επιπέδου αγώνες ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα».
Συνολικά η ελληνική εθνική αποστολή απαρτίζεται από 15 αθλητές που συγκροτούν οκτώ πληρώματα. Οι τελικοί της διοργάνωσης στους οποίους θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξει Γιαννιώτικη συμμετοχή, θα γίνουν την Κυριακή και θα μεταδοθούν απευθείας από τη ΝΕΡΙΤ Plus.

Aπό το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

Posted: 28 May 2015 10:37 PM PDT


                Στο Πόζναν της Πολωνίας  βρίσκεται από την Τρίτη η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου ,ως μέλος της Εθνικής μας Ομάδας που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας που ξεκινά την Παρασκευή 29 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 31 Μαΐου στη λίμνη Μάλτα.
            Για τη συμμετοχή της Κατερίνας Νικολαΐδου, που φέτος έχει αλλάξει κατηγορία και αγώνισμα, και συμμετέχει στο διπλό σκιφ γυναικών ο προπονητής της στο Ν.Ο.ΚΑΤ. Γιώργος Μπκογιάννης δηλώνει:  "Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί τον πρώτο επίσημο διεθνή αγώνα της Κατερίνας Νικολαΐδου για το 2015, που για εμάς είναι μια πλύ σημαντική χρονιά, αφού φέτος θα δοθούν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Στο συγκεκριμένο αγώνα η Νικολαΐδου μαζί με τη συναθλήτριά της Σοφία Ασουμανάκη θα βρεθούν απέναντι σε πολύ μεγάλα ονόματα της διεθνούς κωπηλασίας. Θα έχουν να αντιμετωπίσουν αθλήτριες που έχουν κατακτήσει Ολυμπιακά μετάλλια και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Σημαντικότερες αντίπαλες θα είναι οι Μ.Βρετανία, η Λιθουανία,η Λευκορωσία, η Γερμανία  και η διοργανώτρια Πολωνία. Ευελπιστώ ότι το φετινό ξεκίνημα της Κατερίνας στο καινούργιο αγώνισμα του διπλού σκιφ που συμμετέχει αυτή τη χρονιά, θα είναι πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον"
            Σύσσωμο το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης εύχεται ολόψυχα στη πρωταθλήτριά του Κατερίνα Νικολαΐδου, καλή επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στη φετινή διεθνή της πορεία.
για το Ν.Ο.ΚΑΤ
Κώστας Σακκάς

Έφορος Δημ. Σχέσεων