Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


Με τα μουστάκια στο Ρίο!

Posted: 31 May 2015 09:10 PM PDT

By Sportsfeed


Έτσι χωρίς λόγο ξεκίνησαν να καλλιεργούν τα μουστάκια τους πριν από καιρό. Στο Πόζναν τους έφεραν γούρι και πλέον θα τα κρατήσουν μέχρι τον Αύγουστο του 2016. Τότε που η ελληνική τετράκωπος καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κωπηλατεί προς την Ολυμπιακή διάκριση.

της Σεβαστής Βρακατσέλη

Το πιο πετυχημένο πλήρωμα στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας έβγαλε για άλλη μία φορά ασπροπρόσωπα τα ελληνικά κουπιά, τα οποία από φέτος είναι και… μυστακοφόρα. Μία μόδα που ξεκίνησε στην ελληνική ομάδα πριν από καιρό, έτσι χωρίς λόγο η οποία όμως όπως φαίνεται θα συντροφεύσει το επιτυχημένο πλήρωμα των Τσίλη, Τζιάλλα, Αγγελόπουλου και Χρήστου μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε η τετράκωπος στο Πόζναν της Πολωνίας, πρόκειται για μια επιτυχία που δείχνει το δρόμο για τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης για το Ρίο, μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τέλος Αυγούστου στην Γαλλία (30/8-6/9).
Ένας από τους πρωταγωνιστές, ο Γιώργος Τζιάλλας ο οποίος δεν έχει μείνει χωρίς μετάλλιο σε καμία από τις οκτώ συμμετοχές του(!) μίλησε στο Sportsfeed λίγο μετά την απονομή του όγδοου ευρωπαϊκού του μεταλλίου και αποκάλυψε το μυστικό των μουστιακιών. «Ήταν μια απόφαση που πήραμε όλοι μαζί να το κάνουμε ενώ πίναμε καφέ! Τρέλα της στιγμής…» δήλωσε ο πολυμεταλλιούχος των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. «Αυτό ήταν το 8ο στη συλλογή μου. Ήταν μια από τις πιο δύσκολες κούρσες που έχω κάνει. Καταφέραμε και κερδίσαμε το αργυρό μετάλλιο αν και πιστεύω ότι η βάρκα μας άξιζε το χρυσό, απλά από κάποια τεχνικά λάθη που κάναμε δεν μπορέσαμε να τερματίσουμε πρώτοι. Πρέπει να τα κοιτάξουμε αυτά τα λάθη ώστε να μας δώσουν το κάτι παραπάνω στους επόμενους αγώνες! Είναι μια χρονιά πολλή δύσκολη και η διοργάνωση ήταν ένα τεστ για εμάς να δούμε που βρισκόμαστε. Τώρα ο επόμενος αγώνας είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου εκεί θα κριθεί και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ελπίζουμε να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι».
Για μία πολύ δύσκολη κούρσα έκανε λόγο και ο Διονύσης Αγγελόπουλος. «Η σημερινή κούρσα ήταν πολύ διαφορετική από εκείνη του προκριματικού. Σήμερα υπήρχαν έξι βάρκες οι οποίες ήθελαν όλες μετάλλιο. Εμείς μπήκαμε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Φτάσαμε πολύ κοντά και στους Άγγλους οι οποίοι ήταν το φαβορί. Καταφέραμε να πάρουμε την δεύτερη θέση και αυτό μας ευχαριστεί πολύ και αποτελεί ανταμοιβή των κόπων μας. Τώρα έχουμε μια εβδομάδα να ξεκουραστούμε και μετά μας περιμένει πολύ δουλειά γιατί τέλος Αυγούστου  είναι ο κύριος στόχος μας. Η πρόκριση για το Ρίο». Όσο για τα φοβερά μουστάκια, ο Αγγελόπουλος συμφώνησε με τον Τζιάλλα. «Δε σημαίνουν κάτι. Ήταν μια απόφαση και από τους τέσσερις μας να πάμε στους αγώνες έτσι. Μπορεί να μας έφεραν και τύχη. Να ήταν το τυχερό μας…»

Ασημένια η τετράκωπος στο Ευρωπαικό

Posted: 31 May 2015 09:05 PM PDT

Ζωντανή την παράδοση που θέλει την Ελλάδα να κατακτά μετάλλιο σε όλα τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κράτησε η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου των ανδρών στο Πόζναν της Πολωνίας.
Η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου των ανδρών με τους Γιάννη Χρήστου-Γιώργο Τζιάλλα-Διονύση Αγγελόπουλο –Γιάννη Τσίλη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό της Κυριακής επαναλαμβάνοντας τον ίδιο θρίαμβο με το Βελιγράδι στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό ένα χρόνο πριν.
Η ελληνική βάρκα αν και ξεκίνησε στην 4η θέση κατάφερε να ανεβάσει ταχύτητα στα τελευταία χίλια μέτρα και να ανεβεί στο βάθρο κατακτώντας το 8ο μετάλλιο στα οκτώ Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχει κατεβάσει η Ελλάδα ανάλογο πλήρωμα.
Στην πρώτη θέση ήταν η Μεγάλη Βρετανία και στην 3η η Λευκορωσία που τερμάτισε εκατοστά πίσω από την ελληνική βάρκα
Η δεύτερη ελληνική συμμετοχή σε τελικό στο Πόζναν , η δίκωπος άνευ ελ βαρών των ανδρών με τους Γιώργο Κόνσολα και Γιάννη Πέτρου πήρε την 5η θέση μετά από ένα συναρπαστικό τελικό.

Τέσσερα ακόμη πληρώματα πήραν μέρος στους μικρούς τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το διπλό σκιφ των γυναικών με τους Σοφία Ασουμανάκη-Κατερίνα Νικολαΐδου πήραν την 1η θέση και ήταν 7ες στην γενική , όπως και ο Παναγιώτης Μαγδανής στο σκιφ ελ βαρών. Το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών με της Αμαλία Τσιάβου-Γεωργία Δημάκου πήραν την 3η θέση και την 9η στη γενική ενώ το αντίστοιχο πλήρωμα των ανδρών με τους Σπύρο Γιάνναρο-Στέφανο Ντούσκο ήταν 6οι και 12οι στη γενική

Αποφασισμένη τετράκωπος

Posted: 30 May 2015 09:53 PM PDT

By Sportsfeed




Αν υπάρχει ένα πλήρωμα εγγύηση στις Ολυμπιακές κατηγορίες της κωπηλασίας, αυτό είναι της τετράκωπου. Τζιάλλας, Τσίλης, Αγγελόπουλος και Χρήστου στοχεύουν σε μετάλλιο στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

της Σεβαστής Βρακατσέλη
Έξι λεπτά και κάτι χιλιοστά του δευτερολέπτου ήταν αρκετά για να τους στείλουν απευθείας στον μεγάλο τελικό και να επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί της σειράς που τους ακολουθούσε. Αύριο θα παρακολουθήσουν άνετα τους ημιτελικούς περιμένοντας να μάθουν τους αντιπάλους τους.
Οι ίδιοι δηλώνουν ικανοποιημένοι μιλώντας στο Spoortsfeed ωστόσο διατηρούν χαμηλούς τόνους καθώς η σημαντική κούρσα είναι την Κυριακή και θέλουν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι για το καλύτερο αποτέλεσμα και μια ακόμα διάκριση.
Διονύσης Αγγελόπουλος «Είμαι πολύ χαρούμενος που περάσαμε απευθείας στο τελικό μιας και αποσύρθηκε μια χώρα οπότε μείναμε ποιο λίγες. Η πρόκριση είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα γιατί θα είμαστε και πιο ξεκούραστοι για τον τελικό. Η κούρσα ήταν πολύ καλή. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά από την εκκίνηση και μετά πιάσαμε ένα ρυθμό και σιγά σιγά βγήκαμε μπροστά. Τώρα πάμε γερά για τον τελικό».
Γιάννης Τσίλης «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πρώτη κούρσα για το πως αντιδράσαμε καθώς και για το αποτέλεσμα που ήρθε. Τώρα το μυαλό μας είναι στον τελικό της Κυριακής καθώς θα είναι μια πολύ δύσκολη κούρσα που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ελπίζουμε για το καλύτερο».