Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


Παγκόσμια αναγνώριση

Posted: 11 May 2015 10:12 AM PDT

By Sportsfeed


Δεν έχει ακόμα κλείσει τα 23 της χρόνια και η συλλογή των μεταλλίων της είναι ήδη άκρως εντυπωσιακή. Εξίσου εντυπωσική είναι και η αναγνώριση της Κατερίνας Νικολαΐδου από τον παγκόσμια ομοσπονδία, ως ένα από τα πλέον ανερχόμενα αστέρια της κωπηλασίας.

της Σεβαστής Βρακατσέλη

Η Ελληνίδα κορυφαία αθλήτρια του 2013 και 2014 με τις εκτός Ελλάδας διακρίσεις της (χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και δύο ασημένια μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα επίσης στο σκιφ ελαφρών βαρών) ανάγκασε την παγκόσμια ομοπονδία να την χαρακτηρίσει ανερχομενο αστέρι. Το Sportsfeed επικοινώνησε με την Κατερίνα Νικολαϊδου στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά όπου βρίσκεται για προετοιμασία και σας μεταφέρει τα συναισθήματα της. «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διάκριση για εμένα βλέποντας ότι η ίδια η παγκόσμια ομοσπονδία αναγνωρίζει τις προσπάθειες μου και τις επιτυχίες μου θέλοντας να με τιμήσει με αυτόν τον τρόπο. Αναμφίβολα για κάθε αθλητή, στιγμές σαν και αυτή σου δίνουν τεράστια ψυχολογική δύναμη να συνεχίσεις να κυνηγάς τους στόχους σου πάρα την κούραση και τις εκάστοτε δυσκολίες. Πόσο μάλλον αυτή την περίοδο που είμαστε ουσιαστικά λίγες ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων διεθνών υποχρεώσεων με την Εθνική ομάδα. Έπειτα από μία δύσκολη και επίπονη προετοιμασία όλη τη χρονιά αυτή η τιμή πιστεύω ότι ήρθε την καλύτερη ίσως δυνατή στιγμή δίνοντας μου σημαντική ώθηση για τους επικείμενους αγώνες αυξάνοντας βέβαια και τις προσδοκίες από την πλευρά μου».

Κυρίαρχες Γερμανία και Κίνα στο Μπλεντ

Posted: 11 May 2015 10:02 AM PDT

By teamSportsfeed


Η Γερμανία και η Κίνα κυριάρχησαν στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο, που έγινε στο Μπλεντ της Σλοβενίας. Αγώνες της σειράς θα φιλοξενηθούν στη Βρετανία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.

της Σεβαστής Βρακατσέλη

Μπορεί η Κίνα να έστειλε τη μεγαλύτερη αποστολή στους αγώνες, κερδίζοντας συνολικά εννιά μετάλλια, ωστόσο η Γερμανία ήταν εκείνη που πήρε την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων χάρη στα τέσσερα χρυσά της (συνολικά πήρε επτά μετάλλια). Από τις σημαντικότερες στιγμές των αγώνων ήταν η εμφάνιση των Μαρσέλ Χάκερ, χάλκινου Ολυμπιονίκη το 2000 και παγκόσμιου πρωταθλητή το 2002 στο σκιφ και Στέφαν Κρουέγκερ, που κέρδισαν πρόσφατα τις γερμανικές προκρίσεις στο διπλό σκιφ. Αν και αγωνίζονται στην ίδια βάρκα μόλις λίγες εβδομάδες, κατέλαβαν την πρώτη θέση αφήνοντας πίσω τους τα πληρώματα της Σερβίας και της Τσεχίας. Η γερμανική ομάδα πήρε το χρυσό μετάλλιο και στο διπλό σκιφ των γυναικών, στο τετραπλό σκιφ των ανδρών και την οκτάκωπο.
Στις υπόλοιπες συμμετοχές, η έξι φορές Ολυμπιονίκης Εκατερίνα Κάρστεν από τη Λευκορωσία, κέρδισε στο παγκόσμιο κύπελλο σε ηλικία 42 ετών. Τέλος η Πολωνία πήρε έξι μετάλλια συνολικά ολοκληρώνοντας τους αγώνες στην τρίτη του πίνακα των μεταλλίων. Συνολικά 20 χώρες συγκέντρωσαν πόντους στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπλεντ. Η διοργάνωση θα συνεχιστεί μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με τον επόμενο αγώνα να διεξάγεται στο Βαρέζε της Ιταλίας, 18-21 Ιουνίου και θα ακολουθήσει αυτός της Λουκέρνης στις 10-12 Ιουλίου.

Διασυλλογικοί αγώνες ΝΟΚ: Φωτογραφίες από τις απονομές

Posted: 11 May 2015 09:39 AM PDT

Οι φωτογραφίες είναι από το nokast.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα »

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι αγώνες "Κοσμάς Μασιακός" του Ν.Ο.Καστοριάς

Posted: 11 May 2015 09:34 AM PDT

Η σύζυγος και τα παιδιά του Κοσμά Μασιακού παραλαμβάνουν αναμνηστική
πλακέτα από τα χέρια της Ολυμπιονίκης του Ν.Ο.Κ. Χριστίνας  Γιαζιτζίδου 
Με τη συμμετοχή 14 Ομίλων και 360 αθλητών διεξήχθησαν χθες, Κυριακή 10 Μαΐου, στη λίμνη της Καστοριάς, οι διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας που διοργάνωσε με επιτυχία ο ενοποιημένος με την Ναυτική Ένωση Καστοριάς πλέον, Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, στη μνήμη του Κοσμά Μασιακού.

Οι Όμιλοι που πήραν μέρος ήταν οι ΝΟΚ, ΝΟΜαυρ από Καστοριά, ΝΟΘ, ΟΦΘ, ΙΟΘ, ΝΑΟΚΘ από Θεσσαλονίκη, ΟΕΑΝΑΒ από Βόλο, Ν.Ο.Κοζάνης, ΝΑ.ΠΕ.Σ.Πεθελινού, Ν.Ο.Γιαννιτσών, Ν.Ο.Κατερίνης,  Δ.Ν.Ο.Ηγουμενίτσας, Ν.Α.Ο.Κέρκυρα και ο μετά από αρκετό καιρό επανεμφανισθείς σε διασυλλογικούς αγώνες, Ν.Ο.Ιωαννίνων.
.
Στην αρχή της ημέρας, οι διοργανωτές, στο καλωσόρισμα των πολυάριθμων αθλητών και θεατών των αγώνων, αναφέρθηκαν στον τιμώμενο Κοσμά Μασιακό με τα παρακάτω λόγια:
"Καλημέρα σας.
Αγαπητοί μας φίλοι, επισκέπτες, αγαπητοί αθλητές & αθλήτριες, κυρίες και κύριοι.
Ιδιαίτερη η χαρά μας που οι σημερινοί αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του ΚΟΣΜΑ ΜΑΣΙΑΚΟΥ.
Γεννημένος το 1966 από πολύ νωρίς μαγεύτηκε από τα κάλλη της κωπηλασίας και έγινε αθλητής του Ναυτικού Ομίλου στα τέλη της δεκαετίας του 80. Μεγάλωσε στην αγκαλιά της λίμνης που τον ανέδειξε  σε σπουδαίο αθλητή και ακέραιο χαρακτήρα.
Γρήγορα ανδρώθηκε με πλούσια σωματικά και ψυχικά προσόντα ανεβαίνοντας κατ' επανάληψη  στις πρώτες θέσεις του Πανελλήνιου Πρωταθλητή στο μονό μα και στα διπλά κουπιά. Επίσης επί σειρά ετών ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας.
Άριστος οικογενειάρχης και σύντροφος, πατέρας δύο αξιαγάπητων κοριτσιών.
Αξιέπαινος τεχνίτης της γούνας μα και αξιοζήλευτος τεχνίτης στα μυστικά της κωπηλασίας. Ο αυθορμητισμός του και η αγάπη του για την παρέα και τους συναθλητές κέρδισαν από τις πρώτες στιγμές τις καρδιές μας ώστε να επιζητούμε πάντα την παρέα του.
Σήμερα μοιραζόμαστε μέσα από τις τόσες θύμησες την αγάπη του, την υπομονή του, τα πειράγματά του, την τιμιότητά του. Στα νερά της λίμνης μας  βλέπουμε σήμερα την μορφή του, το αγωνιστικό του πνεύμα, την ήρεμη και φιλότιμη καρδιά του. Οι αρετές του είναι η περήφανη παρακαταθήκη, σκυτάλη που παίρνουν σήμερα οι νεώτεροι για τη συνέχιση του καλού αγώνα στο μέλλον.
Είμαστε εδώ αφιερώνοντας τούτους τους αγώνες προς τιμήν του ΚΟΣΜΑ ΜΑΣΙΑΚΟΥ, για να εκφράσουμε με πράξεις ότι οι μνήμες είναι ζωντανές, μια ομαδική αγκαλιά κόντρα στη λύπη της απουσίας του. Είναι ηθική και συναισθηματική ανάγκη της Κωπηλατικής Οικογένειας η διατήρηση ζωντανής της μνήμης του Κοσμά ως πρότυπο αθλητή και συνανθρώπου.
Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλούς αγώνες."

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΟΚ 2015
"ΚΟΣΜΑΣ ΜΑΣΙΑΚΟΣ"
Α/Α
ΟΜΙΛΟΣ
ΧΡΥΣΑ
ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΧΑΛΚΙΝΑ
1
ΟΕΑ&ΝΑΒ
7
4
5
2
ΝΟΚΑΤ
5
1
3
3
ΝΟΜαυρ
3
7
5
4
ΝΟΚ
3
4
2
5
ΝΟΘ
3
3
4
6
ΝΟΙ
3
3
1
7
ΙΟΘ
3
0
2
8
ΔΝΟΗΓ
2
6
5
9
ΝΑΟΚΘ
2
1
0
10
ΟΦΘ
1
1
0
11
ΝΑΟΚ
1
0
2
12
ΝΟΓ
0
1
2
13
ΝΟΚοζ
0
1
1
14
ΝΑΠΕΣΠ
0
1
0

Η Κατερίνα Νικολαΐδου Rising Star για τον μήνα Μάιο στο site της FISA

Posted: 11 May 2015 05:07 AM PDT

Rising Star – May 2015


Greece's Aikaterini Nikolaidou is not yet 23 years old, but her medal collection is already impressive. Last year was a medal-winning year for her. Nikolaidou won a gold medal in the lightweight women's single sculls at the European Rowing Championships and two silver medals at the World Rowing Under 23 Championships and senior World Rowing Championships, also in the lightweight single.
This remarkable 2014 record has brought Nikolaidou to our attention and World Rowing is honoured to be featuring the Greek sensation as a Rising Star in the world of rowing. Read on to learn a bit more about this promising athlete.

I row because… I just love it!

What I like most about rowing is… the feeling of freedom and speed above the water as you are on a beautiful lake.

What motivates me most is… to make my boat run as fast as possible.

The rowing crew I am most a fan of at the moment is… the Sinkovic brothers.

My favourite rowing venue is… the World Cup venues or the Rotsee lake in Lucerne.

When I am not rowing, I… try to spend my time with best friends, cook for them or go for a walk with my dog.

If I was an animal, I would be… of course a dog. The only thing I am not sure of is whether I would be a Labrador or German Shepherd.

My favourite music is… the sound of the finish when I finish first.

My non-rowing friends think… that I train also at night.

My favourite moment in 2014 was… the gold medal at the European Rowing Championships. It was the first time that my family managed to support me at an international competition and I fortunately made them happy.

In 2015 I hope to… qualify for the Olympic Games in Rio.


In ten years' time... I will have many more photos and memories from rowing venues and competitions in my room. But I hope to also have one Olympic medal next to them.  
Πηγή: www.worldrowing.com