Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Εργάτης της κωπηλασίας

Posted: 20 Oct 2014 08:09 PM PDT

By sportsfeed



Ο πρόεδρος της ελληνικής κωπηλατικής ομοσπονδίας φιλάθλων ναυτικών σωματείων (ΕΚΟΦΝΣ), Γιάννης Καρράς, δεν είναι ο τυπικός, ατσαλάκωτος πρόεδρος μίας αθλητικής ομοσπονδίας. Αντιθέτως, πρόκειται για έναν δραστήριο και άοκνο εργάτη του αθλήματος που αγαπάει να υπηρετεί.

συνέντευξη Νίκος Κούδας

Βλέποντάς τον Γιάννη Καρρά να βοηθάει, αεικίνητος, σε κάθε στάδιο της διοργάνωσης του παγκόσμιου πρωταθλήματος της παράκτιας κωπηλασίας στη Θεσσαλονίκη, φορώντας όχι κάποιο αυστηρό κοστούμι αλλά τη μπλούζα της Εθνικής μας ομάδας, μιλώντας με εκατοντάδες ανθρώπους, συντονίζοντας, ακόμη και μεταφέροντας βάρκες μαζί με τους αθλητές πλάι στο κύμα, αντιλαμβάνεσαι ότι το να είσαι πρόεδρος δεν σημαίνει απλώς να κάθεσαι στην αναπαυτική καρέκλα ενός γραφείου και να παρευρίσκεσαι σε λαμπερές εκδηλώσεις, μα πολλά περισσότερα.

Κύριε πρόεδρε, πόσο σημαντική είναι η παγκόσμια διοργάνωση της παράκτιας κωπηλασίας για το αγώνισμά σας;
Διαβάστε περισσότερα »

Το πρώτο κουπί στον κόσμο

Posted: 20 Oct 2014 08:09 PM PDT

By sportsfeed


Είναι μόλις 46 ετών, αθλητικός, φιλόδοξος, αλλά ταυτόχρονα ένας εξαιρετικά απλός και προσιτός άνθρωπος. Ο νέος πρόεδρος της παγκόσμιας κωπηλατικής ομοσπονδίας (FISA), Ζαν-Κριστόφ Ρολάν, από τις σπουδαιότερες παρουσίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας της Θεσσαλονίκης, μίλησε στο Sportsfeed.gr σε μία συνέντευξη εκ βαθέων.

συνέντευξη Νίκος Κούδας

Βλέποντάς τον να βαδίζει ανέμελος κατά μήκος της παραλίας, χωρίς επισημότητες και συνοδείες, φορώντας ένα λευκό, κοντομάνικο πουκάμισο, λευκό παντελόνι, και με το μαύρο σακάκι του ριγμένο στον ώμο, δεν θα ήταν καθόλου περίεργο αν κάποιος τον περνούσε για έναν απλό επισκέπτη, έναν από τους χιλιάδες που κατέκλυσαν τη Θεσσαλονίκη το περασμένο σαββατοκύριακο με αφορμή τη διοργάνωση της παράκτιας κωπηλασίας. Το μοναδικό ίσως στοιχείο που θα μπορούσε να προδώσει την ταυτότητά του ήταν το χαρακτηριστικό λογότυπο με τα πέντε χρωματιστά κουπιά στο μέρος της καρδιάς. Βλέπετε, ο ψηλόλιγνος αυτός κύριος δεν ήταν άλλος από τον Γάλλο πρόεδρο της FISA, Ζαν-Κριστόφ Ρολάν.

Κύριε Ρολάν, καλώς ήρθατε στη Θεσσαλονίκη. Τι γνώμη σχηματίσατε για την πόλη και τη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος;
Για να είμαι ειλικρινής έφτασα στη Θεσσαλονίκη μόλις χθες (σ.σ. την Παρασκευή 17.10) και δεν είχα την ευκαιρία να δω την πόλη αρκετά. Ωστόσο από όσα πρόλαβα να διαπιστώσω είναι μία πανέμορφη πόλη, με υπέροχη ακτογραμμή. Όσον αφορά τη διοργάνωση θεωρώ ότι έχει γίνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους διοργανωτές, τους εθελοντές και την ελληνική ομοσπονδία. Θεωρώ ότι πρόκειται για μία πολύ πετυχημένη διοργάνωση.

Για πολλά χρόνια βλέπουμε τους Έλληνες κωπηλάτες να πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο, παρότι ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, και είναι πραγματική ευχαρίστηση να τους βλέπουμε να αποδίδουν τόσο καλά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα. Ελπίζω ότι είναι κάτι που θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
Πιστεύετε στο μέλλον της παράκτιας κωπηλασίας και την οραματίζεστε μελλοντικά ως Ολυμπιακό αγώνισμα;
Διαβάστε περισσότερα »

Σημαντικά εκθέματα παραχώρησαν οι κωπηλάτες πρωταθλητές του Ν.Ο. Κατερίνης στο Ολυμπιακό Μουσείο

Posted: 20 Oct 2014 10:19 AM PDT

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας στη Θεσσαλονίκη, το Ολυμπιακό Μουσείο διοργάνωσε περιοδική έκθεση με θέμα το άθλημα της κωπηλασίας. Η κωπηλασία με μακρά ιστορία στη χώρα μας, εδώ και πάνω από 130 χρόνια, έχει προσφέρει πολλές και μεγάλες επιτυχίες.

Κομμάτι της ιστορίας της κωπηλασίας στη χώρα μας αποτελεί και ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης που από το 1967 είναι μέλος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του, αφού αθλητές του έχουν κατακτήσει 9 παγκόσμια μετάλλια, 2 χρυσά ευρωπαϊκά και 3 μεσογειακά μετάλλια και συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Οι παλιότεροι αλλά και οι νεότεροι πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Αμανατίδης Άγγελος, Ζώρα Ειρήνη, Κακούρης Νίκος, Καρυώτης Κώστας και Νικολαΐδου Κατερίνα, ανταποκρίθηκαν άμεσα, με ιδιαίτερη ευαισθησία, στο κάλεσμα του Ολυμπιακού Μουσείου της Θεσσαλονίκης και πλούτισαν τη συλλογή του, προσφέροντας μοναδικής αξίας εκθέματα, όπως παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια, αγωνιστικές στολές, αναμνηστικά διπλώματα, έπαθλα, φωτογραφίες, ενθύμια, πλακέτες κ.α.

Ταυτόχρονα στο χώρο του Μουσείου υπάρχει προθήκη αφιερωμένη στο Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης και το Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών, με το λάβαρο του συλλόγου, κύπελλα, έπαθλα και φωτογραφίες που παραχώρησε ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης για την έκθεση.

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου οι παραπάνω πρωταθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. καθώς και ο προπονητής τους κ. Μπικογιάννης Γιώργος, και η έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου κ. Τουλιοπούλου Αναστασία, παρευρέθηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση στα εγκαίνια της έκθεσης κωπηλασίας με τίτλο «Κάργα τα κουπιά! Ένα όνειρο…μια κουπιά…μια ιστορία» που παρακολούθησαν πλήθος φίλων του αθλητισμού και της κωπηλασίας. Μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας κ. Rolland, η Γ.Γ.Αθλητισμού κ. Κ. Γιαννακίδου και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας κ. Καρράς. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γ. Ορφανός, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ι. Μπουτάρης και η Αντιπεριφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Β. Πατουλίδου.

Η έκθεση κωπηλασίας, θα φιλοξενείται στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων του Ολυμπιακού Μουσείου μέχρι τo τέλος του έτους και οι ώρες λειτουργίας της είναι: 
καθημερινά 09:00 – 19:00, Σάββατα 10:00 –16:00, Κυριακές 10:00– 14:00.

Μοναδικές κούρσες στον Θερμαϊκό για τους Πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι.

Posted: 20 Oct 2014 08:54 AM PDT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μοναδικές κούρσες στον Θερμαϊκό  για τους Πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι.
Στη δεκάδα του Διπλού Σκιφ Γ. Τσίλης – Ηλ. Παππάς, ωραίες εμφανίσεις από Ν. Παππά και Λ. Ρίζο.

Μοναδικές κούρσες, μάχη με τα κύματα και τον δυνατό άνεμο του Θερμαϊκού Κόλπου, συγκινήσεις και φυσικά πολλή περιπέτεια έζησαν οι αθλητές οι οποίοι αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας που διεξήχθη επί τριήμερο στην Θεσσαλονίκη.
Τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων εκπροσώπησαν επάξια τρεις εν ενεργεία Πρωταθλητές κι ένας βετεράνος πηδαλιούχος, οι οποίοι γεύτηκαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία και χάρηκαν ιδιαίτερα τις κούρσες που έκαναν στην ανοιχτή θάλασσα, παίρνοντας πολύ καλές θέσεις κατάταξης στα αγωνίσματά τους.
Τσίλης - Παππάς
Ο Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Γιάννης Τσίλης και ο Παγκ. Πρωταθλητής Ηλίας Παππάς έτρεξαν στο Διπλό Σκιφ Ανδρών. Μετά από μία εξαιρετική κούρσα στους προκριματικούς, πέρασαν με πρωτιά στον τελικό του Σαββάτου, όπου έδωσαν μία σκληρή μάχη με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατορθώνοντας να μπουν στην πρώτη δεκάδα, χωρίς ωστόσο να ανέβουν στο βάθρο. Ο ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο αγώνισμα υπήρξε ιδιαίτερα υψηλός, καθώς έλαβαν μέρος 38 επίλεκτα πληρώματα απ' όλο τον κόσμο!
«Το Παγκόσμιο Παράκτιας Κωπηλασίας ήταν μία μοναδική εμπειρία για μας, αφού πρώτη φορά τρέξαμε σε ανοιχτή θάλασσα. Χαρήκαμε τον πρώτο αγώνα, όμως στον τελικό οι συνθήκες ήταν δύσκολες και με αυτό το δεδομένο, είμαστε ευχαριστημένοι απ' το πλασάρισμά μας στην πρώτη δεκάδα», δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος ο Γιάννης Τσίλης.
 Από την πλευρά του ο Ηλίας Παππάς έκανε λόγο για την απόλυτη εμπειρία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «υπό τέτοιες συνθήκες με δυνατό άνεμο, κόντρα κύμα και φυσικά τον ανταγωνισμό, το να τερματίσεις είναι από μόνο του ένα κατόρθωμα». Τα δύο παιδιά δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν την ΔΩΔΩΝΗ και τους υπόλοιπους χορηγούς τους που τους στήριξαν προκειμένου να λάβουν μέρος στους συγκεκριμένους αγώνες.
Ν. Παππάς – Λ. Ρίζος
Ο Πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι. Νίκος Παππάς αγωνίστηκε στον μικρό τελικό του Σκιφ όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση και την ενδέκατη στη γενική κατάταξη. Ο επί 30ετία σχεδόν πηδαλιούχος του Ομίλου Λάμπρος Ρίζος έτρεξε με βάρκα βετεράνων αθλητών, στο Τετραπλό Σκιφ, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στον μικρό τελικό και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την εμπειρία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μετά τόσες δεκαετίες στο άθλημα το' ζησα κι αυτό! Είναι άλλη Κωπηλασία αυτή που γίνεται στην ανοιχτή θάλασσα, μια εμπειρία ξεχωριστή και πολύ διαφορετική απ' όσα γνωρίζαμε ως τώρα».

Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

WRCC 2014: Φωτογραφίες από τον περιβάλλοντα χώρο

Posted: 19 Oct 2014 11:01 PM PDT

7 Μετάλλια ο Ν.Α.Ο.Κέρκυρας στους αγώνες του ΝΟΓ

Posted: 19 Oct 2014 09:49 PM PDT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι διασυλλογικοί αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών στις 12 Οκτωβρίου 2014 με συμμετοχή 12 Ομίλων και ρεκόρ συμμετοχής  αθλητών. Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας συμμετείχε με 14 πληρώματα όπου και κατέκτησε στο σύνολο 7 μετάλλια εκ των οποίων 3 χρυσά, 2 αργυρά και 2 χάλκινα καθώς και 3 τέταρτες θέσεις, 1 πέμπτη, 2 όγδοες και 1 ένατη. Οι συγκεκριμένοι αγώνες ήταν ξεχωριστοί καθώς οι αθλητές συμμετείχαν σε αγώνες speed 500 μέτρων μέσα σε ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
Πιο συγκεκριμένα:
Χρυσά Μετάλλια
Σκιφ νεανίδων:
Δήμητρα Μάμαλου
Σκιφ παίδων ανάπτυξης:
Μερκούρης Γιώργος
2πλο σκιφ αρχαρίων παίδων:
Λουκάς Γιάννης, Κροκίδης Γιάννης
Αργυρά Μετάλλια:
2πλο σκιφ εφήβων:
Καλέντζης Σπύρος, Τόμπρος Ανδρέας
2πλο σκιφ παίδων:
Αρμενιακός Κωνσταντίνος, Δημουλής Αλκίνοος
Χάλκινα Μετάλλια:
4πλο σκιφ παίδων:
Αρμενιακός Κωνσταντίνος, Δημουλής Αλκίνοος, Βλάχος Στέφανος, Πασχαλίδης Κρίτωνας
Σκιφ αρχαρίων κορασίδων:
Μάμαλου Έλενα
Διαβάστε περισσότερα »