Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Κ. Κοντομανώλης: Καλή δουλειά στο τμήμα κωπηλασίας του Ν.Α.Ο. Σούδας

Posted: 10 Oct 2014 01:28 PM PDT

Για εργομετρικές δοκιμασίες αθλητών-τριων του Ν.Α.Ο. Σούδας βρέθηκε το περασμένο Σάββατο 4-Οκτ-2014 στα Χανιά ο ομοσπονδιακός προπονητής κωπηλασίας, Kώστας Κοντομανώλης, ο οποίος έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα που είδε, δηλώνοντας ότι στο τμήμα γίνεται καλή δουλειά.

Το τεστ, που έγινε εν όψει των καμπ προετοιμασίας των εθνικών μας ομάδων, περιελάμβανε τρέξιμο στο Ε.Σ. Χανίων και στη συνέχεια εργομετρικές δοκιμασίες στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας.

Μετείχαν επτά αγόρια και τρία κορίτσια του ΝΑΟΣ, τα οποία συνόδευε ο προπονητής τους, Δάνος
Διαβάστε περισσότερα »

TΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ... ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Posted: 10 Oct 2014 12:08 PM PDT


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«TΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ... ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ!!»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ


Το Ολυμπιακό μας μουσείο, για πρώτη φορά φέτος - μετά από δέκα χρόνια επιτυχούς υλοποίησης μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων, σε περισσότερους από 25.000 μαθητές ετησίως - βγαίνει εκτός των ''τειχών'' του και... πάει σχολείο! Το Μουσείο, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έρχεται ακόμα πιο κοντά στα σχολεία που βρίσκονται εκτός της πόλης της Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας έτσι, στα δεκαέξι στο σύνολο μουσειοπαιδαγωγικά του προγράμματα που σχεδιάστηκαν για τη νέα σχολική χρονιά, το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο: ''ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΕΙ.... ΣΧΟΛΕΙΟ!..'' το οποίο διεξάγεται εντός των σχολείων και είναι αφιερωμένο στην ειδική θεματική «Σύγχρονοι Ολυμπιακοί & Παραολυμπιακοί Αγώνες». 

Το Ολυμπιακό Μουσείο σταθερά προσανατολισμένο στους εκπαιδευτικούς του στόχους και με την πολύτιμη αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για άλλη μια φορά, πρωτοπορεί και πρωτοτυπεί! Η αφετηρία του προγράμματος δίνεται με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που ορίσθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, ως ημέρα εορτασμού για όλα τα σχολεία της χώρας μας και με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η εκπαιδευτική μας ομάδα, συγκεντρώνει τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό και επισκέπτεται απομακρυσμένα σχολεία, αντιμετωπίζοντας έτσι δυναμικά, την δυσκολία της απόστασης, αλλά και της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας. Η εκπαιδευτική δράση «Πάμε Σχολείο;…» απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο θα έρθουν κοντά στο μοναδικό Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας, αλλά και στα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα, συνδυάζοντας θεωρητική μάθηση και βιωματική εμπειρία, μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες. Τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αγώνες προσομοίωσης αθλημάτων που περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων ενώ σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση στις αξίες της αριστείας, του σεβασμού και της φιλίας, στα τρία συστατικά που αποτελούν το Ολυμπιακό ιδεώδες, η αναγνώριση των ατομικών δεξιοτήτων και η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.

Το καινοτόμο, δίωρης διάρκειας εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχεδιάζεται και υλοποιείται προσαρμοσμένο στις δυνατότητες και στη δυναμική του εκάστοτε σχολείου ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.


ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                              ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ                            «TΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ... ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ!!»
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ            ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ
Τ 23 10 96 85 31-2 F 23 10 96 87 26                           ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ 



Όλες οι ελληνικές συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παράκτιας

Posted: 09 Oct 2014 11:54 PM PDT


Photo: Όλες οι ελληνικές συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παράκτιας    Μαζική θα είναι η συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών  στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη από 16-19 Οκτωβρίου στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Ανάμεσά τους Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές.     Συνολικά 18 πληρώματα εκ των οποίων 6 γυναικεία και 12 ανδρικά με 47 αθλητές (31 ανδρες-16 γυναίκες)  έχουν δηλώσει συμμετοχή στην ξεχωριστή διοργάνωση στην οποία αναμένονται περισσότεροι από 400 αθλητές από 21 χώρες .   Από τους 47 Έλληνες κωπηλάτες και κωπηλάτριες που θα πάρουν μέρος στην διοργάνωση ξεχωρίζουν οι δυο χάλκινες Ολυμπιονίκες του Λονδίνου η Αλεξάνδρα Τσίαβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου που θα τρέξουν σε διαφορετικά αγωνίσματα καθώς και οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές, Γιάννης Τσίλης  Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας , ο Ηλίας Παππάς και ο πηδαλιούχος Λάμπρος Ρίζος . Μοναδική και η συμμετοχή του Γιάννη Κουρκουρίκη, επίσης παγκόσμιου πρωταθλητή με πολύχρονη καριέρα στις Εθνικές ομάδες αλλά και σπουδαία καριέρα στους αγώνες δρόμου. Πριν λίγες μέρες μάλιστα κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στο Σπάρταθλον τον φημισμένο υπερμαραθώνιο που διεξάγεται από την Αθήνα στη Σπάρτη συνολικής αποστάσεως 260 χλμ.   Διευκρινίζεται ότι στα παγκόσμια πρωταθλήματα παράκτιας κωπηλασίας τα πληρώματα εκπροσωπούν τα σωματεία τους και όχι την Εθνική ομάδα.     Αναλυτικά οι Ελληνικές συμμετοχές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Παράκτιας της Θεσσαλονίκης :  ΓΥΝΑΙΚΕΣ Σκιφ :  ΔΝΟΗ : Τσιάβου Αλ. ΚΟΕ: Παυλάτου Αν.  Διπλό σκιφ : ΝΟΘ: Κουκλοτίδου Δ.-Κυρίδου Α. ΝΟΚ: Εμμανουηλίδου Θ.-Γιαζιτζίδου Χ.  Τετραπλό σκιφ μετά πηδαλιούχου : ΝΟΘ: Γιάννου-Ιωάννου-Κουμπλή-Πέργουλη-Μακαρούνα (πηδαλ) Masters:Ζαβούνη-Κολιού-Μίσσα –Βαν ντερ Χάιντεν –Διακουμή(πηδαλ)  ΑΝΔΡΕΣ Σκιφ: ΝΟΘ: Μαλίδης Ν ΝΟΙ: Παππάς Ν.  Διπλό σκιφ: ΟΦΘ: Γκουντούλας Ν.-Γκουντούλας Α. ΟΦΘ: Καλπάκης Α.-Κόλλιας Αθ. ΝΟΘ: Χατζηστρατής Π.-Σακάς Δ. ΝΟΘ: Αρχοντάκης Κ.-Καραμπέρης Δ. ΝΟΙ: Παππάς Η.-Τσίλης Γ. ΝΑΟΚΘ: Αθανασιάδης Β-Τραυλός Θ. Masters:Κουκουβές Ι.-Πλουμάκης Β.  Τετραπλό σκιφ με πηδαλιούχο: ΝΟΘ: Αθανασίου Χ.-Χρυσόπουλος Α.-Κουρκουρίκης Ι-Βασιλειάδης Γ.-Θεολόγη Ε. (πηδαλ.) Masters: Αμανατίδης Α.-Μελαχροινάκης Ι.-Βαλσάμης Α.-Βογιατζής Α-Ρίζος Λ.(πηδαλ) Masters:Καφετζάκης Β.-Κοκκαλίδης Π.-Παγούνης Ν.-Τσουρτσούλας Β. Γκέκα Π. (πηδαλ)Μαζική θα είναι η συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη από 16-19 Οκτωβρίου στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Ανάμεσά τους Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Συνολικά 18 πληρώματα εκ των οποίων 6 γυναικεία και 12 ανδρικά με 47 αθλητές (31 ανδρες-16 γυναίκες) έχουν δηλώσει συμμετοχή στην ξεχωριστή διοργάνωση στην οποία αναμένονται περισσότεροι από 400 αθλητές από 21 χώρες .

Από τους 47 Έλληνες κωπηλάτες και κωπηλάτριες που θα πάρουν μέρος στην διοργάνωση ξεχωρίζουν οι δυο χάλκινες Ολυμπιονίκες του Λονδίνου η Αλεξάνδρα Τσίαβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου που θα τρέξουν σε διαφορετικά αγωνίσματα καθώς και οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές, Γιάννης Τσίλης Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας , ο Ηλίας Παππάς και ο πηδαλιούχος Λάμπρος Ρίζος . Μοναδική και η συμμετοχή του Γιάννη Κουρκουρίκη, επίσης παγκόσμιου πρωταθλητή με πολύχρονη καριέρα στις Εθνικές ομάδες αλλά και σπουδαία καριέρα στους αγώνες δρόμου. Πριν λίγες μέρες μάλιστα κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στο Σπάρταθλον τον φημισμένο υπερμαραθώνιο που διεξάγεται από την Αθήνα στη Σπάρτη συνολικής αποστάσεως 260 χλμ.
Διευκρινίζεται ότι στα παγκόσμια πρωταθλήματα παράκτιας κωπηλασίας τα πληρώματα εκπροσωπούν τα σωματεία τους και όχι την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά οι Ελληνικές συμμετοχές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Παράκτιας της Θεσσαλονίκης :

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Σκιφ :
ΔΝΟΗ : Τσιάβου Αλ.
ΚΟΕ: Παυλάτου Αν.

Διπλό σκιφ :
ΝΟΘ: Κουκλοτίδου Δ.-Κυρίδου Α.
ΝΟΚ: Εμμανουηλίδου Θ.-Γιαζιτζίδου Χ.

Τετραπλό σκιφ μετά πηδαλιούχου :
ΝΟΘ: Γιάννου-Ιωάννου-Κουμπλή-Πέργουλη-Μακαρούνα (πηδαλ)
Masters:Ζαβούνη-Κολιού-Μίσσα –Βαν ντερ Χάιντεν –Διακουμή(πηδαλ)

ΑΝΔΡΕΣ
Σκιφ:
ΝΟΘ: Μαλίδης Ν
ΝΟΙ: Παππάς Ν.

Διπλό σκιφ:
ΟΦΘ: Γκουντούλας Ν.-Γκουντούλας Α.
ΟΦΘ: Καλπάκης Α.-Κόλλιας Αθ.
ΝΟΘ: Χατζηστρατής Π.-Σακάς Δ.
ΝΟΘ: Αρχοντάκης Κ.-Καραμπέρης Δ.
ΝΟΙ: Παππάς Η.-Τσίλης Γ.
ΝΑΟΚΘ: Αθανασιάδης Β-Τραυλός Θ.
Masters: Κουκουβές Ι.-Πλουμάκης Β.

Τετραπλό σκιφ με πηδαλιούχο:
ΝΟΘ: Αθανασίου Χ.-Χρυσόπουλος Α.-Κουρκουρίκης Ι-Βασιλειάδης Γ.-Θεολόγη Ε. (πηδαλ.)
Masters: Αμανατίδης Α.-Μελαχροινάκης Ι.-Βαλσάμης Α.-Βογιατζής Α-Ρίζος Λ.(πηδαλ)
Masters: Καφετζάκης Β.-Κοκκαλίδης Π.-Παγούνης Ν.-Τσουρτσούλας Β. Γκέκα Π. (πηδαλ)