Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΝΟΓ 2014.

Posted: 13 Oct 2014 11:15 AM PDT

Με τη συμμετοχή 160 πληρωμάτων από 11 Ομίλους από την Ελλάδα και 1 από τη Βουλγαρία, διεξήχθησαν χθες, Κυριακή 12 Οκτωβρίου, οι Διεθνείς Διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών, στον Λουδία. Οι Όμιλοι που πήραν μέρος ήταν οι Ν.Ο.Θ, Ν.Α.Ο.Κ.Θ. Ι.Ο.Θ., Ο.Φ.Θ., Ν.Ο.ΚΑΤ., Ν.Α.Ο.Κ., Ν.Ο.Μαυρ, Ν.Ο.ΚΟΖ., Ο.Ε.Α.&Ν.Α.Β., ΝΑ,ΠΕ,Σ,Π., Ν.Ο.Γ. και το Cherpokov Rowing Club από τη γειτονική Βουλγαρία. 
Πολυνίκης Όμιλος αναδείχθηκε ο Ν.Ο.Θ. με 4 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα με δεύτερο το Ν.Α.Ο.Κ. (3,2,2) και τρίτο το Ν.Ο.ΚΑΤ. (2,3,2).
Στους αγώνες παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων και, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γεώργιος Ορφανός, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς.
Ακολουθούν τα πλήρη αποτελέσματα και ο πίνακας μεταλλίων.


ΑΓΩΝΕΣ ΝΟΓ 2014
ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ
ΟΜΙΛΟΣ
ΧΡΥΣΑ
ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΧΑΛΚΙΝΑ
ΝΟΘ
4
3
2
ΝΑΟΚ
3
2
2
ΝΟΚΑΤ
2
3
2
ΝΟΜαυρ
1
2
1
CHERP
1
2
-
ΝΑΟΚΘ
1
2
-
ΝΟΓ
1
1
-
ΟΦΘ
1
-
1
ΝΟΚοζ
1
-
-
ΟΕΑΝΑΒ
-
-
4
ΙΟΘ
-
-
2
ΝΑΠΕΣΠ
-
-
-
ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΝΟΜαυρ
1
1
2
ΝΟΘ
2
1
1
ΝΟΓ
1
1
0

Συμμετοχές απο όλο τον κόσμο στο παγκόσμιο Παράκτιας της Θεσσαλονίκης

Posted: 13 Oct 2014 10:33 AM PDT

Σκάφη ακόμη κι από το μακρινό Χονγκ Κόγκ αλλά και το Περού θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας που ξεκινάει την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Μετά το κλείσιμο των συμμετοχών οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των 370 αθλητών κι αθλητριών που θα στελεχώσουν 140 πληρώματα από 22 χώρες όλου του κόσμου.

Το μερίδιο του Λέοντος βέβαια ανήκει στην Ευρώπη από την οποία μετέχουν όλες οι παραδοσιακές δυνάμεις της Κωπηλασίας . Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές συμμετοχές και η Κύπρος που έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου στο άθλημα και πλέον μπαίνει και στα βαθιά νερά της Παράκτιας.

Ασφαλώς όμως ξεχωρίζουν τα πληρώματα που θα ταξιδέψουν από το Χονγκ Κογκ αλλά και από το Περού προκειμένου να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη και και να πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διοργανώνει ο Δήμος της πόλης με συνδιοργανωτές την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και την Μητροπολιτική Αναπτυξιακή ΑΕ.

Η αποστολή του Περού μάλιστα φεύγοντας θα παραλάβει και την σημαία των αγώνων αφού έχει αναλάβει την διοργάνωση του επόμενου Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα γίνει στην πρωτεύουσα Λίμα σε δώδεκα μήνες από τώρα.

Την πολυπληθέστερη ομάδα διαθέτει η Γαλλία με 72 αθλητές κι αθλήτριες ενώ ακολουθούν η Ιταλία με 55 , η Γερμανία με 31 , η Ισπανία με 20 και η Ελλάδα με την Ουγγαρία που έχουν από 18.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Τσίλης – Παππάς πανέτοιμοι για το Παγκόσμιο ανοιχτής θαλάσσης

Posted: 13 Oct 2014 10:31 AM PDT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τσίλης – Παππάς πανέτοιμοι για το Παγκόσμιο ανοιχτής θαλάσσης
«Μεγάλη η πρόκληση για μας», δηλώνουν οι δύο Γιαννιώτες Πρωταθλητές

Πανέτοιμοι να ριχτούν στην μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας, εκπροσωπώντας τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία και το σωματείο τους, τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων,  είναι ο Ολυμπιονίκης Γιάννης Τσίλης και ο Παγκ. Πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι. Ηλίας Παππάς.
Οι εντυπωσιακοί αγώνες του Πρωταθλήματος ανοιχτής θαλάσσης, που γίνονται για πρώτη φορά στην χώρα μας, θα διεξαχθούν από την ερχόμενη Πέμπτη και μέχρι το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου στον Θερμαϊκό Κόλπο, κατά μήκος της προκυμαίας της Θεσσαλονίκης, μπροστά σε ένα κοινό δεκάδων χιλιάδων θεατών.
Οι δύο Γιαννιώτες Πρωταθλητές, που αυτές τις ημέρες προπονούνται στην Παμβώτιδα, θα τρέξουν στο Διπλό Σκιφ Ανδρών, με στόχο σε πρώτη φάση την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος και στη συνέχεια την διεκδίκηση μίας καλή θέσης και πιθανώς ενός μεταλλίου. Ο ανταγωνισμός προβλέπεται ιδιαίτερα υψηλός και πολλά θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων, καθώς η ανοιχτή θάλασσα έχει ρεύματα, αέρα και κύμα!

Δηλώσεις πριν τους αγώνες
Σε δηλώσεις του σήμερα ο τέταρτος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Γιάννης Τσίλης τόνισε ότι
Διαβάστε περισσότερα »

Περιοδική έκθεση αφιερωμένη στην Κωπηλασία στο Ολυμπιακό Μουσείο

Posted: 12 Oct 2014 11:08 PM PDT

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ,    ΩΡΑ 19.30