Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Κατερίνα Νικολαΐδου: Με το κουπί στην κορυφή της Ευρώπης

Posted: 10 Jun 2014 09:21 PM PDT

Μαρία Λεμονιά 10/06/2014 - Πρώτο Θέμα



Τα νερά του ποταμού Σάβα στο Βελιγράδι αποδείχτηκαν τυχερά για την Κατερίνα Νικολαΐδου, η οποία κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην Ευρώπη.Λίγες ώρες μετά το άκουσμα του εθνικού μας ύμνου, το «χρυσό» κορίτσι από την Κατερίνη μίλησε για όλα: τους βιοπαλαιστές γονείς της, την πολύτεκνη οικογένειά της, τις στερήσεις και όλα όσα πέρασαν από το μυαλό της στα τελευταία μέτρα του αγώνα
Διαβάστε περισσότερα »

Κοινόβιο για 17 στην Καστοριά

Posted: 10 Jun 2014 03:31 AM PDT

Ξεκίνησε στην Καστοριά την Δευτέρα (9/6) και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6 Ιουλίου ένα ακόμη προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας με την συμμετοχή 17 αθλητών κι αθλητριών των κατηγοριών Ανδρών Γυναικών και κάτω των 23.

Αναλυτικά οι αθλητές που βρίσκονται στην Καστοριά είναι οι:

Διονύσης Αγγελόπουλος (ΝΑΣ), Γιάννης Χρήστου(ΝΟΚ), Νίκος Αφεντούλης ΕΝΟΑ), Σπύρος Γιάνναρος (ΕΝΟΑ), Κωνσταντίνος Χρηστομάνος (ΝΟΒΑ), Γιώργος Κόνσολας (ΝΟΣ), Λευτέρης Κόνσολας (ΝΟΣ), Απόστολος Λαμπρίδης (ΝΟΙ), Παναγιώτης Μαγδανής (ΝΟΛ), Γιάννης Τσίλης (ΝΟΙ), Γιώργος Τζιάλλας (ΝΟΙ), Κατερίνα Νικολαϊδου (ΝΟΚατ), Βασίλης Αγγελόπουλος (ΝΑΣ), Ελενη Διαμαντη (ΝΟΙ), Αθηνά Αγγελοπούλου (ΝΑΣ), Ξανθή Κολτσίδα (ΝΟΙ), Αμαλία Τσιάβου (ΝΟΙ).

Την προπονητική ομάδα απαρτίζουν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Σάκης Αθανασιάδης, Τόλης Παλιοπάνος, Χρόνης Βλασταρίδης και Κώστας Κοντομανώλης.
Πηγή:  www.kopilasia.gr

«Η κορυφή της Ευρώπης της ανήκει»

Posted: 10 Jun 2014 03:27 AM PDT

Η Κατερίνα Νικολαϊδου μιλάει στο woop.gr για τις επιτυχίες της στην κωπηλασία τα τελευταία χρόνια

Η Ελληνίδα αθλήτρια της κωπηλασίας, Κατερίνα Νικολαϊδου, επιβεβαιώνει τον τίτλο της κορυφαίας κι ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Κατερίνα Νικολαΐδου γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1992. Κι ενώ στην αρχή της ζωής της είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με την κολύμβηση, η επιρροή του πατέρα της, -ευτυχώς- την έκανε να το ..γυρίσει στην κωπηλασία. Το αποτέλεσμα; Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων (2010), αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων γυναικών (2012), χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2013), χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες (2013), χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών (2013), αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (2013).

Η πιο πρόσφατη επιτυχία της 21χρονης Κατερίνας, ήταν αυτή πριν από λίγες ημέρες, στα νερά του ποταμού Σάβα στο Βελιγράδι. Εκεί όπου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης θριαμβεύοντας στον τελικό του μονού σκιφ ελαφρών βαρών. Επιβεβαιώνοντας πως ,ναι, κουπιά – κουπιά, είναι πλέον η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια!
Διαβάστε περισσότερα »

Διασυλλογικοί αγώνες "1α Αλεξίδεια" στη μνήμη του Στρατή Αλεξίδη.

Posted: 09 Jun 2014 11:02 PM PDT


Στις αρχές του επόμενου μήνα (6 Ιουλίου) συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον αναπάντεχο θάνατο του 26χρονου αθλητή της κωπηλασίας Στρατή Αλεξίδη, από καλπάζουσα μορφή λευχαιμίας.
Ο Ν.Α.Π.Σ.Π.Μ. "Αιόλος", ο όμιλος με τα χρώματα του οποίου ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το άθλημα, διοργανώνει στη μνήμη του διασυλλογικούς αγώνες με την επωνυμία "1α Αλεξίδεια". Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην περιοχή της Σκάλας Παμφίλων στη Λέσβο, την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014.
Ο Στρατής Αλεξίδης, αθλητής του ΝΑΣ Αίολου Παμφίλων Μυτιλήνης απ' όπου και η καταγωγή του καθώς και του Ομίλου Ερετών, είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας και είχε διακριθεί στους διεθνείς στίβους την περίοδο 2003-2006. Στο ενεργητικό του είχε πολλές πανελλήνιες νίκες με τους συλλόγους που αγωνίστηκε.

Το Σάββατο 14/6ου οι διασυλλογικοί αγώνες από τον Ν.Ο.Κοζάνης

Posted: 09 Jun 2014 09:45 PM PDT

Ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης "Ο Αλιάκμων", διοργανώνει, το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας στις εγκαταστάσεις του στη λίμνη Πολυφύτου.
Περισσότερα στη προκήρυξη που ακολουθεί: