Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Εννέα μετάλλια στο Βαλκανικό για τα «κουπιά» του Ν.Ο. Ιωαννίνων

Posted: 08 Sep 2014 04:03 AM PDT

                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εννέα μετάλλια στο Βαλκανικό για τα «κουπιά» του Ν.Ο. Ιωαννίνων
Ο Ν.Ο.Ι. υποδέχθηκε τους πρωταθλητές του στα Γιάννενα –Τι δήλωσαν


Mε τρία χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Βοσνίας οι εννέα νεαροί αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων οι οποίοι αγωνίστηκαν στην διοργάνωση με τα Ελληνικά χρώματα.
Τα Γιαννιωτόπουλα και με τις νέες αυτές επιτυχίες τους σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες έλαβαν μέρος, απέδειξαν ότι αποτελούν μία άκρως ελπιδοφόρα «φουρνιά» της Ελληνικής Κωπηλασίας που έχει όλα τα προσόντα ώστε να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στους Ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους στίβους. Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου το γεγονός ότι όλοι οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα κατόρθωσαν να ανεβούν στο βάθρο!
Πιο αναλυτικά, χρυσά μετάλλια κατέκτησαν με τα πληρώματά τους ο Στέφανος Ντούσκος στο Διπλό Σκιφ Εφήβων, η Κατερίνα Ζέρβα στο Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων και οι Σπύρος Αντώνης – Κώστας Βαρδάκας – Βασίλης Νάσιος – Χρήστος Παπαδημητρίου στην Τετράκωπο άνευ Παίδων,
Διαβάστε περισσότερα »

Στην κορυφή του κόσμου με το κουπί τους

Posted: 08 Sep 2014 03:06 AM PDT

Λευτέρης και Γιώργος Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής - Η χρυσή τετράδα της κωπηλασίας

by Μαρία Λεμονιά "Πρώτο θέμα"
Λευτέρης Κόνσολας, Γιώργος Κόνσολας και Σπύρος Γιάνναρος

Κατακτώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά το χρυσό μετάλλιο -πετυχαίνοντας μάλιστα νέο παγκόσμιο ρεκόρ-, τέσσερις Ελληνες αθλητές απέδειξαν ότι είναι οι καλύτεροι κωπηλάτες του κόσμου. Τα αδέλφια Λευτέρης και Γιώργος Κόνσολας, ο Σπύρος Γιάνναρος και ο Παναγιώτης Μαγδανής, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία μόνο με τη δύναμη των κουπιών τους

Το μόνο που ήθελαν μετά τον σπουδαίο τους άθλο -και το ήθελαν απεγνωσμένα- ήταν ένα διάλειμμα. Ετσι, οι τέσσερις γίγαντες της ελληνικής κωπηλασίας δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που έγινε στην Ολλανδία και έφυγαν απευθείας για διακοπές. «Ηταν μία από τις πιο κουραστικές χρονιές που μπορώ να θυμηθώ», εξομολογείται ο Γιώργος Κόνσολας, εξηγώντας ότι «ιδρώσαμε, κοπιάσαμε και μοχθήσαμε, αλλά οι κόποι μας δεν πήγαν χαμένοι, καθώς καταφέραμε να ανέβουμε και πάλι στην κορυφή του κόσμου». Ολοι μαζί στο τετραπλό, μαζί και εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων; Οχι ακριβώς. «Τώρα οι τρεις από τους τέσσερις θα πάμε μαζί διακοπές. Πού θα είναι ο τέταρτος;» αναρωτιέται κάπως περιπαικτικά ο
Διαβάστε περισσότερα »

"Άριστα στους πιο δύσκολους Βαλκανικούς"

Posted: 08 Sep 2014 02:52 AM PDT

Μια από τις πλέον δύσκολες αποστολές των τελευταίων ετών έφερε εις πέρας και μάλιστα με επιτυχία, η εθνική ομάδα κωπηλασίας που πήρε μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα το οποίο ολοκληρώθηκε στο Βίσενγράντ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου.

Η ελληνική ομάδα επέστρεψε με 18 μετάλλια εκ των οποίων 5 χρυσά, 8 ασημένια και 5 χάλκινα, απολογισμός άκρως θετικός αν αναλογιστεί κανείς τις πολύ κακές αγωνιστικές συνθήκες, αφού για πρώτη φορά ένα βαλκανικό πρωτάθλημα διεξάγεται με το σύστημα "time trails" λόγω ρευμάτων και ακατάλληλων καιρικών συνθηκών.

«Ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες που έχει λάβει μέρος εθνικής ομάδα και τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κοντομανώλης που συνόδευσε την βαλκανική ομάδα και συμπλήρωσε. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των αθλητών με δεδομένη την πολύ μικρή προετοιμασία που κάναμε, μόλις τεσσάρων ημερών, αλλά κυρίως και των πολύ κακών συνθηκών που επικρατούσαν στον στίβο. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε ακόμη καλύτερες θέσεις αλλά αυτό πλέον δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει ότι η ελληνική κωπηλασία κέρδισε νέους αξιόλογους αθλητές κι αυτός είναι ο στόχος. Τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν ταλέντο αλλά και διάθεση να συνεχίσουν στο άθλημά μας και νομίζω ότι αυτό είναι κέρδος για όλους».
Πηγή: www.kopilasia.gr