Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Ολυμπιονίκης ετών 18

Posted: 02 Sep 2014 11:42 AM PDT

By sportsfeed


Δεν είναι ούτε καν 19 χρονών, και όμως έχει καταφέρει ήδη πράγματα που άλλες συνομήλικές της μόνο να ονειρευτούν μπορούν. Η πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Αθηνά-Μαρία Αγγελοπούλου αποτελεί μία μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού.


του Νίκου Κούδα
φωτογραφίες-βίντεο Κώστας Αμοιρίδης

Χάλκινη πρωταθλήτρια του διπλού σκιφ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων του Αμβούργου, λαμπαδηδρόμος στο Παναθηναϊκό στάδιο κατά την τελετή αφής και παράδοσης της ιερής Ολυμπιακής φλόγας στην αντιπροσωπεία της πόλης Νανζίν, αργυρή Ολυμπιονίκης του μονού σκιφ στους 2ους Ολυμπιακούς Αγώνες νεότητας της κινεζικής πόλης τον Αύγουστο, και σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής κατά την τελετή λήξης. Τα κατορθώματα της Αθηνάς μοιάζουν να μην έχουν τελειωμό, κι όλα αυτά συνοδευμένα από μία σεμνότητα και ένα φωτεινό χαμόγελο (παρά τις… μαραθώνιες προπονήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Τζιάνι Ποστιλιόνε)

Γέννημα-θρέμμα Πειραιώτισσα, η Αθηνά έμαθε την τέχνη της μέσα στις βάρκες του Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου, εκεί όπου σύντομα φανέρωσε το σπουδαίο ταλέντο της. Σύντομα ξεκίνησε η ανέλιξή της στις μικρές Εθνικές ομάδες, όπου με την καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών της και τη σκληρή δουλειά στα κοινόβια, η Αγγελοπούλου άρχισε να βγάζει στην επιφάνεια τις μεγάλες της δυνατότητες. Τα υπόλοιπα είναι όπως λένε ιστορία, κι απ' ό,τι φαίνεται με αρκετά ακόμη σπουδαία κεφάλαια προς καταχώρηση…

Ο απολογισμός του Ιταλού

Posted: 02 Sep 2014 12:46 AM PDT

Κατερίνα Νικολαΐδου: Του χρόνου το χρυσό

Posted: 02 Sep 2014 12:46 AM PDT

By sportsfeed


Η αργυρή πρωταθλήτρια κόσμου στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, Κατερίνα Νικολαϊδου, μιλάει από το καταπράσινο Άμστερνταμ για το δεύτερο συνεχόμενο ασημένιο μετάλλιό της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά το περσινό στη Νότια Κορέα, για τη Βελγίδα αντίπαλό της που την κέρδισε στο νήμα, και αφήνει υπόσχεση για το χρυσό που εξακολουθεί να της διαφεύγει…

συνέντευξη Νίκος Κούδας

Κατερίνα, τα θερμά μου συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά!
Ευχαριστώ πολύ!

Πώς αισθάνεσαι; Αργυρό μετάλλιο πέρυσι στην Κορέα, αργυρό και φέτος στην Ολλανδία. Δικαίωση και επιβεβαίωση για 'σένα;
Είμαι πολύ χαρούμενη! Πέρυσι έχασα το χρυσό για τρία δευτερόλεπτα, φέτος για μόλις 40 κλάσματα του δευτερολέπτου! Κάθε χρονιά είμαι και πιο κοντά. Ελπίζω του χρόνου να το κατακτήσω. Πάντως
Διαβάστε περισσότερα »

Βασίλης Πολύμερος: Από πρωταθλητής, μέντορας

Posted: 02 Sep 2014 12:46 AM PDT

By sportsfeed


Συνέδεσε το όνομά του με ορισμένες από τις σπουδαιότερες επιτυχίες της ελληνικής κωπηλασίας, έχοντας στεφθεί δύο φορές Ολυμπιονίκης (χάλκινος το 2004 και αργυρός το 2008) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών. Σήμερα, αποτελεί πολύτιμο δάσκαλο για τα παιδιά της νέας γενιάς των ελληνικών κουπιών, κι απ' ό,τι φαίνεται εκ του αποτελέσματος είναι εξαιρετικός και σ' αυτόν τον ρόλο. Ο Βασίλης Πολύμερος (στη φωτογραφία, με την πρώην πρωταθλήτρια και σύζυγό του Χρύσα Μπισκιτζή, και τον κωπηλάτη του ΕΝΟΑ, Σπύρο Γιάνναρο) μιλάει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, για τον ρόλο του στην ελληνική ομοσπονδία κωπηλασίας, αλλά και για το μέλλον του αγωνίσματος στη χώρα μας.

συνέντευξη Νίκος Κούδας

Κύριε Πολύμερε καλησπέρα και συγχαρητήρια για τις επιτυχίες της Εθνικής μας.Σας ευχαριστώ πολύ.

Νιώθετε δικαιωμένοι από το αποτέλεσμα;
Διαβάστε περισσότερα »

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2014: Θρίαμβος των Νεοζηλανδών

Posted: 02 Sep 2014 12:38 AM PDT

By sportsfeed


Με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τελικώς την 8η θέση της κατάταξης χάρη στα δύο μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές μας, έπεσε η αυλαία του 43ου παγκόσμιου πρωταθλήματος κωπηλασίας ανδρών-γυναικών στο καταπράσινο Μπόσμπααν του Άμστερνταμ. Μεγάλη θριαμβεύτρια της διοργάνωσης αναδείχτηκε η Νέα Ζηλανδία, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση του πίνακα με συγκομιδή εννέα μεταλλίων.

του Νίκου Κούδα

Το όμορφο κωπηλατικό ταξίδι που ξεκίνησε πριν από οκτώ ημέρες στην ολλανδική μεγαλούπολη, με τη συμετοχή περισσότερων από 1.100 αθλητών από 60 διαφορετικές χώρες, έφτασε στο τέλος του, μέσα σε μία -παραδόξως- ηλιόλουστη μέρα.
Τα πληρώματα των "Kiwis" ήταν πραγματικά ασυναγώνιστα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση της
Διαβάστε περισσότερα »