Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


ΕΚΟΦΝΣ: Ανακοίνωση προς τους ενδιαφερόμενους για το Παγκόσμιο Παράκτιας Κωπηλασίας

Posted: 05 Sep 2014 04:30 AM PDT



Ενόψει της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας 2014 στην Θεσσαλονίκη τον προσεχή Οκτώβριο από 16-19 Οκτωβρίου, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους Έλληνες κωπηλάτες και κωπηλάτριες τα ακόλουθα:

1. Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής μέσω των σωματείων που ανήκουν οι αθλητές του πληρώματος, προς την ΕΚΟΦΝΣ: Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα έγγραφα που πρέπει να συμπληρωθούν και αποσταλούν στην ομοσπονδία μας, ήτοι:
ENTRY FORM (.pdf) BIOGRAPHIC FORM (.pdf) COMMITMENT (.pdf)

2. Ενοικίαση σκαφών: με αίτημα μέσω της ιστοσελίδας των αγώνων ΕΔΩ το συντομότερο δυνατόν καθώς τα σκάφη που υπολείπονται είναι λίγα

3. Αγορά σκαφών: Υπενθυμίζουμε στα Σωματεία μας ότι για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει η δυνατότητα αγοράς σκαφών Παράκτιας κωπηλασίας της εταιρείας EURODIFFUSIONS σε ειδικές τιμές λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου στη χώρα μας και με εξοικονόμηση των εξόδων μεταφοράς αφού αυτή θα καλυφθεί από την Οργανωτική Επιτροπή.

Παρακαλούμε δείτε τον αναλυτικό πίνακα:

ΤΥΠΟΣ ΣΚΑΦΟΥΣ ΤΙΜΗ ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ
Υ18: 1Χ 1988€ 1690€
Υ25: 2Χ 4186€ 3559€
Χ35: 4Χ 9129€ 7760€

Παραμένουμε στη διάθεση σας για κάθε αναγκαία διευκρίνιση και ευελπιστούμε στη μεγαλύτερη δυνατή Ελληνική συμμετοχή σε αυτή την νέα και δυναμικά ανερχόμενη μορφή της Κωπηλασίας που ταιριάζει ιδιαίτερα σε χώρες σαν την δική μας λόγω της εξαιρετικά μεγάλης έκτασης των ακτογραμμών μας.

Με κωπηλατικούς χαιρετισμούς,

Διασυλλογικοί και πάλι

Posted: 05 Sep 2014 12:15 AM PDT


Μετά τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού, διεθνείς και εγχώριες και με την προσοχή στραμμένη στο Βαλκανικό που θα διεξαχθεί στη Βοσνία το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν και πάλι οι Διασυλλογικοί αγώνες που διοργανώνουν οι Όμιλοι της χώρας μας, δίνοντας την ευκαιρία σε νεαρούς αθλητές και αθλήτριες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Την αρχή κάνει το Ναυτικό Περιβαλλοντικό Σωματείου Πεθελινού, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, με τους ετήσιους αγώνες του "Κύπελλο Δήμου Εμμανουήλ Παππά", στη λίμνη του Πεθελινού. Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι στις κατηγορίες Αρχαρίων Παίδων-Κορασίδων (1Χ, 2Χ), Παίδων-Κορασίδων (1Χ, 2Χ και Π4Χ) και ένα αγώνισμα (2Χ) Νεανίδων.
Στον παρακάτω σύνδεσμο η προκήρυξη
Διασυλλογικοί Αγώνες ΝΑ.ΠΕ.Σ.Πεθελινού

Την επόμενη Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης διοργανώνει, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, διασυλλογικούς αγώνες στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Οι κατηγορίες που θα αγωνιστούν είναι Αρχαρίων, Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων.
Στον παρακάτω σύνδεσμο η προκήρυξη.
Διασυλλογικοί Αγώνες Ι.Ο.Θεσσαλονίκης

Στις 20 και 21 του ίδιου μήνα, θα διεξαχθούν στο Ρωμέικο Γιαλό της Λήμνου, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το Δήμο Λήμνου και φυσικά της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας  και του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου, οι 13οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Κωπηλασίας. Αγωνίσματα και προκήρυξη δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα.

Στο τέλος του μήνα, στις 28, ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης διοργανώνει, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, την 22η διεθνή ρεγκάτα κωπηλασίας με την ονομασία "Ρεγκάτα Μεγάλου Αλεξάνδρου"
Διασυλλογικοί Αγώνες Ν.Ο.Θεσσαλονίκης

Στο Βαλκανικό πέντε κωπηλάτες του ΝΟΒ-Α

Posted: 04 Sep 2014 09:53 PM PDT

Με 35 κωπηλάτες- τριες αναχώρησε οδικώς, για το Βίσεγκραντ της Βοσνίας, η Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων –Κορασίδων, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί εκεί στις 6-7/9/14.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται πέντε αθλητές του ΝΟΒ-Α, οι: Λαδόπουλος Διονύσης, Λεμονάς Κων/νος, Χάγιας Ιωάννης , Προκοπίου Ιωάννης και Βόντζου Αναστασία, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στα παρακάτω αγωνίσματα:

Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου Εφήβων: Λαδόπουλος Διονύσης – Λεμονάς Κων/νος
Οκτάκωπος Εφήβων: Λαδόπουλος Διονύσης – Λεμονάς Κων/νος- Χάγιας Ιωάννης και Προκοπίου Ιωάννης
Σκιφ κορασίδων και Τετραπλό σκιφ κορασίδων: Βόντζου Αναστασία.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΒ-Α και τα μέλη του Δ.Σ. εύχονται στους αθλητές και στην αθλήτριά τους καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους.
Πηγή: www.goalpost.gr

Τρεις Καστοριανές αθλήτριες με την Εθνική ομάδα στους Βαλκανικούς στη Βοσνία

Posted: 04 Sep 2014 09:52 PM PDT



Τρεις Καστοριανές αθλήτριες στην Εθνική Ελλάδος κωπηλασίας, στο προπονητικό κοινόβιο που ξεκίνησε από την Κυριακή στην Καστοριά.

Πρόκειται για τη Θωμαή Εμμανουηλίδου και τη Σοφία Τσιόλα του ΝΟΚ, καθώς και την Αθανασία Νίκα της ΝΕΚ.

Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά στην λίμνη της Καστοριάς, εν όψει των Βαλκανικών Αγώνων κωπηλασίας που θα γίνουν το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΝΕΚ για την Αθανασία Νίκα:

"Αγαπητή Αθανασία,Η επιδόσεις σου στο άθλημα των προκριματικών αγώνων για το βαλκανικό πρωτάθλημα κωπηλασίας που συμμετείχες μάς έκαναν όλους υπερήφανους και ιδιαίτερα τους συναθλητές σου .
Θερμά συγχαρητήρια από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ν.Ε.Κ για την δυναμική παρουσία σου και τις επιδόσεις σου. Η θέλησή σου, το πάθος σου, η αγωνιστικότητα του φρονήματος αποτελούν μαθήματα ζωής για όλους μας, αλλά επιπλέον, αποτελούν ένα ισχυρό παράδειγμα για τα νεότερα παιδιά του Σωματείου μας που ασχολούνται με την κωπηλασία.
Με τιμή το Δ.Σ της Ν.Ε.Κ

Πηγή: www.top-sport.g
(Φωτογραφία: fouit.gr)

Με τρεις κωπηλάτες ο ΝΑΟΚ στους Βαλκανικούς

Posted: 04 Sep 2014 11:59 PM PDT


Μεγάλη επιτυχία για το Τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας, που πέτυχε να έχει τριπλή εκπροσώπηση στην ομάδα της Εθνικής που θα συμμετάσχει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, το οποίο θα διεξαχθεί στις 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014 στο Βίσεγκραντ της Βοσνίας.

Η Κωπηλατική ρεγκάτα επιλογής πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014 και ο ΝΑΟΚ συμμετείχε με 4 αθλητές, εκ των οποίων επελέγησαν οι Μάμαλου Δήμητρα, Αρμενιακός Κωνσταντίνος και Καλέντζης Σπύρος, μετά από εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Την αποστολή στην Βοσνία θα ακολουθήσουν προπονητές γονείς αλλά και φίλοι του τμήματος.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΑΟΚ συγχαίρουν τους αθλητές του Ομίλου για την επιτυχία τους και τους εύχονται ολόψυχα καλή επιτυχία στους Βαλκανικούς αγώνες.

Για το ΝΑΟ Κέρκυρας

       Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας
  Τηλέμαχος Γαβαλάς                                   Χρήστος Μητσιάλης

Επιλογή δύο αθλητών του Ν.Ο.Αργοστολίου από την Εθνική Ομάδα - Εκπροσώπηση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Posted: 04 Sep 2014 09:40 PM PDT


Κάνουμε γνωστό στους φίλους μας ότι κατά τις δοκιμασίες Επιλογής Αθλητών Κωπηλασίας για την κατάρτιση της Εθνικής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας (Βίσεγκραντ Βοσνία – Ερζεγοβίνη 6-7/09/2014) που έγιναν στην Καστοριά 30/08/2014, ο Όμιλός μας συμμετείχε με 5 αθλητές- τριες, εκ των οποίων επιλέχθηκαν οι δύο: Κουστουμπάρδης Κλέαρχος και Μητρόπουλος Νίκος , οι οποίοι παρέμειναν στην Καστοριά σε κοινόβιο προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας και αναχωρούν για τη Βοσνία στις 04:00π.μ. τα ξημερώματα , αύριο Τετάρτη 4/09/2014 για να μεταβούν στο Βίσεγκραντ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.
Τα αγωνίσματα που θα συμμετέχουν είναι :
2- (δίκωπος ) 2000μ. Κατηγορίας Παίδων και
8- (οκτάκωπος ) 2000μ. Κατηγορίας Παίδων.
Η επιλογή τους ήταν πολύ δίκαιη διότι τα παιδιά είχαν φτάσει στο ανώτατο σημείο της προπονητικής τους προετοιμασίας , κάτι που είχε ήδη φανεί από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου κι εκεί διέπρεψαν.
Είμαστε ευτυχείς που για 2η φορά επιλέγονται αθλητές μας να συμμετέχουν στην Εθνική Ομάδα σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό για έναν επαρχιακό σύλλογο. Οι Κεφαλλονίτες πρέπει να νοιώθουμε υπερήφανοι κι αυτά τα παιδιά να έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση.
Ευχόμαστε ότι το καλύτερο μπορούν να κάνουν και να τιμήσουν τα χρώματα της πατρίδας μας.
Όσον τα παιδιά που δεν επιλέχθηκαν , κάνουμε γνωστό ότι από ατυχία δεν έγινε, έχουν όμως και την επόμενη χρονιά τη δυνατότητα στην κατηγορία τους να συμμετέχουν στις δοκιμασίες για την επιλογή τους. Οι αθλητές είναι: Κουνάδη Μαρία, Γκαβός Μανώλης και Κουστουμπάρδης Χρήστος. Τους συγχαίρουμε για την μεγάλη προσπάθεια την οποία έκαναν.
Συγχαρητήρια αξίζουν από εμάς και στον προπονητή τους κ. Γαβριηλίδη Παύλο που έφτασε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα για το επίτευγμα αυτό, αλλά και στους γονείς τους οι οποίοι συμπαραστέκονται πάντοτε δίπλα τους.

Από το Δ.Σ. του Ν.Ο.Α.
Πηγή: www.portoni.gr/

Ο Χαριτάκης του Ν.Α.Ο.Σούδας στους Βαλκανικούς αγώνες

Posted: 04 Sep 2014 09:30 PM PDT



Μέλος της εθνικής μας ομάδας που θα πάρει μέρος στο βαλκανικό πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων θα είναι ο αθλητής του Ν.Α.Ο. Σούδας, Θεόδωρος Χαριτάκης, αφού πέρασε μ' επιτυχία τα σχετικά τεστ τα οποία έγιναν στην Καστοριά.
Διάκριση ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνον για τον νεαρό κωπηλάτη (που προκρίθηκε τόσο στο σκιφ, όσο και στο διπλό σκιφ εφήβων), αλλά και για τον Σουδιανό Όμιλο, η οποία αποτελεί δείγμα των δυνατοτήτων του αθλητή, αλλά και της καλής δουλειάς που γίνεται στον ΝΑΟΣ.
Οι βαλκανικοί αγώνες θα διεξαχθούν στο Βίσεγκραντ της Βοσνίας, το διήμερο 6-7 Σεπτεμβρίου και για να εξασφαλίσει θέση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Χαριτάκης πήρε μέρος σε τρεις κούρσες, οι οποίες έγιναν μέσα σε περίπου τρεις ώρες, με τη συμμετοχή συνολικά 24 αθλητών, που έδωσαν "μάχες" για τις τέσσερις προνομιούχες θέσεις..
Ο κωπηλάτης του ΝΑΟΣ πήρε την πρόκριση στο σκιφ εφήβων καταλαμβάνοντας τη 2η θέση, ενώ στο διπλό σκιφ αγωνίστηκε μαζί με τον Σπύρο Καλέντζη (του ΝΑΟ Κέρκυρας) και κατατάχθηκαν στην 3η θέση.
* Το Δ.Σ. του Ν.Α.Ο. Σούδας συγχαίρει τον αθλητή του για την πρόκριση και τη συμμετοχή με την Εθνική ομάδα κωπηλασίας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και του εύχεται καλή επιτυχία, ενώ ευχαριστεί τον Ν.Α.Ο. Κέρκυρας για τη συνεργασία. Ακόμη, ευχαριστεί τους επίσημους χορηγούς του τμήματος κωπηλασίας του Ομίλου, που είναι η ANEK Lines και η εταιρεία ALFIX – Μανουσάκης ΕΠΕ, για την στήριξη προς τους αθλητές του τμήματος.

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ: Από τον Ν.Α.Ο. Σούδας ανακοινώθηκε ότι όσα παιδιά, ηλικίας 10 ετών και άνω, ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το άθλημα της κωπηλασίας, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον προπονητή του τμήματος, Δανιήλ Χωματά, στο τηλ. 6974028308.

Πηγή: www.haniotika-nea.gr