Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Προπονητικό κοινόβιο Εφήβων - Νεανίδων 17 έως 26 Ιανουαρίου 2014

Posted: 15 Jan 2014 06:22 AM PST

Προπονητικό κοινόβιο Εφήβων - Νεανίδων θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 26 του ίδιου μήνα, στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Στο κοινόβιο έχουν κληθεί να πάρουν μέρος οι παρακάτω αθλητές:
Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ
1
ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΝΟΚΑΤ
2
ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΝΟΚΑΤ
3
ΛΕΜΟΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΝΟΒΑ
4
ΝΤΟΥΣΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΝΟΙ
5
ΜΠΟΥΦΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΟΕ
6
ΠΕΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΟΘ
7
ΜΗΤΡΟΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΟΕΑΝΑΒ
8
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΝΑΣ
9
ΖΕΡΒΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΝΟΙ
10
ΑΣΟΥΜΑΝΑΚΗ ΣΟΦΙΑ
ΕΝΟΑ
11
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΝΟΜαυρ

Η επιβεβαίωση της συμμετοχής των παραπάνω αθλητών πρέπει να γίνει εγγράφως μέχρι αύριο, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου και ώρα 13:00.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αδυνατεί να μοιράσει χιλιάδες διαθέσιμα δολάρια στους Έλληνες αθλητές!

Posted: 15 Jan 2014 05:41 AM PST


Απίστευτο και όμως ελληνικό. Χιλιάδες δολάρια βρίσκονται «ζεστά» αυτή τη στιγμή στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δωρεά από τη ΔΟΕ για την ολυμπιακή προετοιμασία, αλλά δεν είναι δυνατόν να μοιραστούν στις αθλητικές ομοσπονδίες εάν δεν αλλάξει ο νόμος!

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, στην εκδήλωση βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών την Τρίτη:
«Το 2013, ο νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, θέλησε να τιμήσει τη χώρα μας επιλέγοντας το πρώτο ταξίδι μετά την εκλογή του, να είναι στην Αρχαία Ολυμπία. Η στήριξή του είναι ουσιαστική, αφού η ΔΟΕ χορηγεί την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών μας για τα έτη 2015 & 2016, με ενάμιση εκατομμύριο δολάρια συνολικά. Επιπλέον, ενισχύει οικονομικά τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και χρηματοδοτεί και τη συλλογή του αρχείου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004» τόνισε ο Σπύρος Καπράλος, που όμως υπενθύμισε:
«Τα χρήματα που μας προσφέρει η ΔΟΕ, δεν θα μπορέσουμε να τα δώσουμε στις ομοσπονδίες και στους αθλητές μας, αν η Πολιτεία δεν μεριμνήσει για την τροποποίηση νόμου που θα μας το επιτρέψει».
Η ΕΟΕ είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και βάση του νόμου δεν έχει δικαίωμα να δώσει χρήματα σε άλλους φορείς, όπως οι ομοσπονδίες.
Απόσπασμα από τα www.tanea.gr


Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του 2013 κι έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Posted: 15 Jan 2014 07:47 AM PST


Photo: Την τιμητική της είχε η ελληνική κωπηλασία στην ετήσια βράβευση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της ΕΟΕ το απόγευμα της Τρίτης όπου τιμήθηκαν οι αθλητές που είχαν κατακτήσει Χρυσα μετάλλια  στους Μεσογειακους αγώνες και τα παγκόσμια πρωταθλήματα Στο στιγμιοτυπο ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπυρος Καπραλος και της Κωπηλατικης Ομοσπονδίας Γιαννης Καρρας ανάμεσα στα αδέλφια Γιώργο και Λευτέρη Κονσολα ,την Κατερινα Νικολαιδου τον Σπύρο Γιανναρο και τον Παναγιωτη Μαγδανή

Σε μια λαμπρή τελετή στην έδρα της, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του 2013 κι έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος αποκάλυψε μια σημαντική βοήθεια για τον ελληνικό αθλητισμό και αφορά στην οικονομική ενίσχυση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την προετοιμασία των αθλητών και των αθλητριών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. «Το 2013, ο νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ,  θέλησε να τιμήσει τη χώρα μας επιλέγοντας το πρώτο ταξίδι μετά την εκλογή του, να είναι  στην Αρχαία Ολυμπία. Η στήριξή του είναι ουσιαστική, αφού η ΔΟΕ χορηγεί για την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών μας για τα έτη 2015 & 2016, ενάμιση εκατομμύριο δολάρια συνολικά. Επιπλέον, ενισχύει οικονομικά τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και χρηματοδοτεί και τη συλλογή του αρχείου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.»
Διαβάστε περισσότερα »