Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Greek Rowers

Greek Rowers


Σε ρυθμούς μεταλλίων και το ’14 η Νικολαΐδου

Posted: 01 Jan 2014 09:54 AM PST

Της Σπυριδούλας Σπανέα

Το άθλημα της κωπηλασίας συγκαταλέγεται στα «βαριά χαρτιά» του ελληνικού αθλητικού... χρηματιστηρίου. Κάθε χρόνο οι κωπηλάτες μας έχουν ραντεβού με το βάθρο των κορυφαίων διοργανώσεων. Σε αντίθεση, όμως, με άλλα σπορ δεν πρωταγωνιστούν τα ίδια πρόσωπα. Συνεχώς αναδεικνύονται νέοι πρωταθλητές. Τη χρονιά που έφυγε έλαμψε το αστέρι της Κατερίνας Νικολαΐδου.
Η 21χρονη πρωταθλήτρια, η οποία έχασε 17 κιλά για να αγωνίζεται με το σκιφ ελαφρών βαρών, δείχνει να έχει το... άγγιγμα του Μίδα. Κατέκτησε χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων γυναικών και στους Μεσογειακούς Αγώνες. Το μοναδικό... χρυσάφι που της ξέφυγε ήταν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών της Κορέας όπου ήρθε δεύτερη. Στόχος της για το 2014 είναι, τουλάχιστον, ένα καρέ επιτυχιών.

«Εχουμε πολλές σημαντικές διοργανώσεις. Ξεχωρίζει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών στο Αμστερνταμ, το ευρωπαϊκό στο Βελιγράδι, θα πάρω μέρος για τελευταία φορά στο παγκόσμιο νέων γυναικών στην Ιταλία και έχω και δύο παγκόσμια κύπελλα (Αυστραλία και Ελβετία). Θα προσπαθήσω να φέρω τα καλύτερα αποτελέσματα, τόσο για εμένα όσο και για την Ελλάδα. Θέλω να παραμείνω στην κορυφή», δήλωσε στην «Κ» η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του 2013.

Η Κατερίνα Νικολαΐδου είναι κόρη του παλαιού πρωταθλητή της κωπηλασίας, Γιάννη, και, παρά την αρχική ενασχόλησή της με την κολύμβηση, από 14 ετών ασχολείται μόνο με το άθλημα των κουπιών. «Είναι αυτό που μου ταιριάζει», λέει. Οι επιτυχίες κόποις κτώνται και αυτό η 21χρονη το γνωρίζει καλά. Ακόμα και αυτές οι ημέρες οι προπονήσεις είναι εντατικές. Χθες, είχε διπλή προπόνηση στο νερό και σήμερα θα κάνει τρέξιμο, μυϊκή ενδυνάμωση κ.λπ. «Το μόνο που άλλαξε είναι ότι οι προπονήσεις δεν γίνονται στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Εχω έρθει κοντά στην οικογένειά μου και προπονούμαι στην Κατερίνη. Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα κατέβω Αθήνα όπου θα αρχίσει και το πρώτο μέρος της προετοιμασίας για τη νέα χρονιά», τονίζει.

Η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στο woop.gr!

Posted: 01 Jan 2014 09:37 AM PST


Η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς, Κατερίνα Νικολαΐδου, μίλησε αποκλειστικά στο woop.gr για το -υπέροχο για την ίδια- 2013!

Ήταν η χρονιά που είδε τους κόπους της να ανταμείβονται και με το παραπάνω.
Πέτυχε σπουδαία πράγματα, έχοντας ελάχιστα εφόδια στην διάθεσή της, αλλά με περίσσευμα καρδιάς και πίστης ότι στο τέλος θα τα καταφέρει
.
Η Κατερίνα Νικολαΐδου ήταν δικαιωματικά η Νο1 αθλήτρια της χρονιάς στην χώρα μας, καθώς πέτυχε πολύ σημαντικές διακρίσεις, που φανερώνουν πως με προσπάθεια, αφοσίωση και προσήλωση στον στόχο, μπορεί ο καθένας να δει τα όνειρά του να πραγματοποιούνται.

Η 21χρονη πρωταθλήτρια της Κωπηλασίας, μίλησε στο woop.gr, κάνοντας μια αποτίμηση του -εκπληκτικού για την ίδια- 2013, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Νέων στο Λιντς της Αυστρίας, ενώ ήταν δεύτερη (ασημένιο μετάλλιο) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που έγινε στη Νότια Κορέα.

Μας ανέλυσε τα συναισθήματά της, μας αποκάλυψε τι κάνει μια πρωταθλήτρια στην καθημερινότητά της, αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της και είπε τα δικά της "ευχαριστώ" στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα της.



Ακολουθεί η συνέντευξη της Κατερίνας Νικολαΐδου στο woop.gr:

Πως ήταν το συναίσθημα να ψηφίζεσαι η καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς στην Ελλάδα μόλις στα 21 σου χρόνια;
"Είμαι σίγουρα πολύ χαρούμενη. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα παρά τις επιτυχίες μου, αλλά πιστεύω ότι το άξιζα αυτό το βραβείο. Ασυναίσθητα ανέβηκα πάνω να παραλάβω το βραβείο στην
Διαβάστε περισσότερα »