Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Κατερίνα Νικολαΐδου: "Κανένα άγχος στη νέα κατηγορία"

Posted: 29 May 2013 08:41 PM PDT





Στην κατηγορία των ελαφρών βαρών κάνει το επίσημο διεθνές ντεμπούτο της η Κατερίνα Νικολαΐδου ξεκινώντας από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σεβίλης και συγκεκριμένα στο σκιφ γυναικών. Η πρωταθλήτρια της Κατερινής δηλώνει έτοιμη για την μεγάλη πρόκληση.

«Ελπίζω να έχουμε ακόμη περισσότερες επιτυχίες από το παρελθόν. Η προετοιμασία μας ήταν πολύ σκληρή στο Σχοινιά και είμαστε αισιόδοξοι. Δεν έχω άγχος που μεταπήδησα στην ελαφριά κατηγορία. Ήρθα για να μείνω. Στόχος μου στη Σεβίλη είναι να μπω στον τελικό κι από εκεί και πέρα να διεκδικήσω μια καλή θέση» τόνισε χαρακτηριστικά η πρωταθλήτρια του ΝΟ Κατερίνης που έκανε σπουδαίες κούρσες με τα χρώματα του σωματείου της στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο.

Τα προκριματικά του σκιφ ελ βαρών γυναικών είναι το 2ο αγώνισμα της Παρασκευής με τις δυο σειρές να διεξάγονται στις 12:55 και στις 13:02.

Πηγή: www.kopilasia.gr

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος της Ελληνικής Κωπηλασίας και του Ομίλου Ερετών, Θάνος Κουτσικόπουλος

Posted: 29 May 2013 08:37 PM PDT


 Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στην Αγγλία όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά στελέχη της Ελληνικής Κωπηλασίας και του Ομίλου Ερετών, ο Θάνος Κουτσικόπουλος.
ThanosKoutsikopoulosAugust2009.jpg
  Ο Θάνος Κουτσικόπουλος είχε αναπτύξει πολυσχιδή δραστηριότητα στον χώρο του Ελληνικού Αθλητισμού, το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος και Γ. Γραμματέας του Ομίλου Ερετών, Γ. Γραμματέας της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ., μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. από το 1951 και μετά , και 7 φορές κριτής Ολυμπιακών Αγώνων από το 1956 έως το 1980.
   Ήταν ο άνθρωπος που έφερε σε πέρας την διοργάνωση του Παγκ. Πρωταθλήματος Εφήβων 1970 στα Ιωάννινα, της 1ης μεγάλης Κωπηλατικής διοργάνωσης που ανέλαβε η χώρα μας και η οποία είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία με την συμμετοχή 400 αθλητών από 21 χώρες
    Ιστορικός του Αθλητισμού, ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου για τα 100 χρόνια του Ομίλου Ερετών και έχει ασχοληθεί συντάσσοντας αρκετές μελέτες σχετικές με την Ιστορία του Ελληνικού Αθλητισμού σημαντικότερη των οποίων η μελέτη σχετικά με την εγκυρότητα η μη της νίκης του Σπ. Λούη στον Μαραθώνιο των  Α΄ Ολυμπιακών αγώνων και την κατάταξη στην 2η θέση του Βασιλάκου. (μελέτη που συνετάχθη το 1946 αλλά έδωσε στην δημοσιότητα το 1996 όταν έκρινε ότι δεν συντρέχουν εθνικοί λόγοι ώστε να παραμείνει μυστική).
   Πέρα από την ενασχόληση του με τον Ελληνικό αθλητισμό, μια άγνωστη σε μας πτυχή της προσωπικής του ιστορίας, είναι η δραστηριότητα του κατά την διάρκεια του Ελληνοιταλικού πολέμου, κατά την διάρκεια του οποίου συμμετείχε στην ίδρυση και απετέλεσε μέλος της επίλεκτης ομάδας χιονοδρόμων του Ελληνικού Στρατού που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1940 και δραστηριοποιήθηκε στο Αλβανικό μέτωπο.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει!

Μάχη για μετάλλιο θα δώσει στη Σεβίλλη η Λένα Διαμάντη

Posted: 29 May 2013 04:26 AM PDT

To Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών - Γυναικών διεξάγεται από μεθαύριο, Παρασκευή και ως την Κυριακή, 2 Ιουνίου στη Σεβίλλη της Ισπανίας και από την ελληνική αποστολή δεν θα μπορούσε να λείπει εκπροσώπηση απ' την Γιαννιώτικη Κωπηλασία.
Συγκεκριμένα, στην ενδεκαμελή αποστολή συμμετέχει η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Ελένη Διαμάντη, η οποία θα αγωνιστεί στο Διπλό σκιφ Γυναικών μαζί με την Αθηνά Αγγελοπούλου. Στόχος της Γιαννιώτισσας πρωταθλήτριας είναι φυσικά μια θέση στο βάθρο και οι ελπίδες να κατακτήσει ένα μετάλλιο στη διοργάνωση είναι μεγάλες.

Η ελληνική ομάδα βρίσκεται ήδη στη Σεβίλλη, ενόψει του Πρωταθλήματος. Στην αποστολή συμμετέχει και ο Γιαννιώτης ομοσπονδιακός προπονητής Τόλης Παλαιοπάνος, ενώ αρχηγός είναι ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς

Ο Ν.Ο.Ι. υποδέχεται και ξεναγεί Γιαννιωτόπουλα στις εγκαταστάσεις του

Posted: 29 May 2013 04:25 AM PDT


Μαθητές Δημοτικών  σχολείων της πόλης μας υποδέχεται αυτή την περίοδο ο Ναυτικός ΄Ομιλος Ιωαννίνων, ενόψει  της νέας σεζόν για αρχαρίους αθλητές, που ξεκινά μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου οι νέοι κωπηλάτες να έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται στην Παμβώτιδα με καλές καιρικές συνθήκες.
Τα Γιαννιωτόπουλα καλωσορίζουν και ξεναγούν στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι. στη Λιμνοπούλα οι προπονητές του Ομίλου, οι οποίοι τους μιλούν γα την ιστορία του αθλήματος της Κωπηλασίας, αλλά και του Ν.Ο.Ι., για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους παγκόσμιους πρωταθλητές και τους Ολυμπιονίκες του Ομίλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στα λεμβαρχεία όπου βλέπουν από κοντά τα σκάφη του Ν.Ο.Ι., επίσκεψη στο τριώροφο γυμναστήριο και στους χώρους προπόνησης των αθλητών του Ομίλου και μια πρώτη μικρή προπόνηση στην αίθουσα των εργομέτρων όπου τα παιδιά κάνουν μάθημα τεχνικής Κωπηλασίας.
Τελευταία τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου επισκέφθηκαν μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων με τη συνοδεία του γυμναστή Κων/νου Μυταρη και υπό την εποπτεία δασκάλων τους. Τους μαθητές υποδέχθηκε και ξενάγησε η προπονήτρια Ευγενία Μουτσικα.
***
Tα Δημοτικά Σχολεία που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του Ν.Ο.Ι. 26510 – 38060 (απογευματινές ώρες) ή με την κ. Μουτσικα στο τηλέφωνο: 6972059820.

Γιαζιτζίδου: "Ούτε κατάλαβα ότι τερμάτισα 2η"

Posted: 28 May 2013 10:10 PM PDT



Ενθουσιασμένη από την συμμετοχή της και ξαφνιασμένη από την κατάκτηση της 2ης θέσης στον ημιμαραθώνιο του Run Greece της Καστοριάς δήλωσε η χάλκινη Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας στο Λονδίνο Χριστίνα Γιαζιτζίδου.

"Είχα αγωνιστεί και στη Θεσσαλονίκη στα 10 χλμ. αλλά η εμπειρία να τρέχεις στην Καστοριά αποδείχθηκε τελικά μοναδική", τόνισε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης που φέτος ξεκουράζεται από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Κωπηλασία και "φορτίζει μπαταρίες" για το μέλλον.

"Πραγματικά δεν έχω δει ξανά τόσο γιορταστικό κλίμα για μια αθλητική εκδήλωση στην Καστοριά. Οι δρόμοι είχαν πολύ κόσμο, η πόλη διαφορετικό χρώμα, τα μικρά παιδιά το καταδιασκέδασαν και η οργάνωση από τον Run Greece και την Wind μαζί με τους εθελοντές βοήθησαν να γίνει ένας πολύ όμορφος αγώνας. Προσωπικά, αν και ξεκίνησα επιφυλακτικά, αφού πρώτη φορά έτρεξα σε ημιμαραθώνιο, το ευχαριστήθηκα και σίγουρα θα το ξανακάνω".

Εκτός όμως από τη χαρά της συμμετοχής η Χριστίνα Γιαζιτζίδου ανέβηκε και στο δεύτερο σκαλί του βάθρου χωρίς όπως λέει ούτε να το περιμένει ούτε να το επιδιώκει. "Ούτε κατάλαβα ότι τερμάτισα 2η. Είχα βάλει τα ακουστικά στ' αυτιά και μόνο όταν ήρθε μια κοπέλα στον τερματισμό και μου πέρασε μια κάρτα στο λαιμό το συνειδητοποίησα. Ξαφνιάστηκα ευχάριστα γιατί το κίνητρό μου ήταν μόνο η συμμετοχή, όπως πρέπει να είναι για όλους. Ελπίζω να καθιερωθεί αυτός ο αγώνας και να έχουμε κάθε χρόνο αυτή τη γιορτή στην πόλη μας" κατέληξε.
Πηγή: www.contra.gr