Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


4Χ Νεανίδων: Ο πλέον αμφίρροπος αγώνας του 79ου Π.Π.Κ.- FORD 2013

Posted: 13 May 2013 11:58 AM PDT


Ο πιο αμφίρροπος τελικός του 79ου Π.Π.Κ. 2013 ήταν αναμφισβήτητα ο τελικός τετραπλού σκιφ Νεανίδων, ανάμεσα στα πληρώματα των Ιωαννίνων (3), Γιαννιτσών, Καλαμαριάς και Μαυροχωρίου.
Το 1ο πλήρωμα των Ιωαννίνων πήρε μια διαφορά από τα πρώτα 500 μέτρα ελέγχοντας την κούρσα, ενώ το 2ο πλήρωμα των Ιωαννίνων, τα Γιαννιτσά, το Μαυροχώρι και η Καλαμαριά ακολουθούσαν μαζί παλεύοντας για την δεύτερη και τρίτη θέση. Το αποτέλεσμα ήταν οι τέσσερεις αυτές βάρκες να τερματίσουν μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο.
Για την ιστορία να αναφέρουμε τα πληρώματα και τους χρόνους.
1. Ν.Ο.Ι. (7:49.47)
Κολτσίδα Ξανθή, Ζυγούρα Βασιλική, Τσιάβου Αμαλία, Τζούκα Σπυριδούλα.
2. Ν.Ο.Ι.2 (7:57.04)
Γιώτη Αικατερίνη, Γκλατζούνη Αικατερίνη, Στεριάδου Νεφέλη, Μάντζιου Βαλέρια.
3. Ν.Ο.Γ. (7:57.57)
Σταυρακάκη Αικατερίνη, Σταυρακάκη Μαρία, Αλμπαντάκη Πηνελόπη, Μαξούρη Αικατερίνη.
4 Ν.Ο.Μ. (7:57.88)
Πετκανά Ευαγγελία, Βασιλειάδου Αναστασία, Παπαϊωάννου Ελεονώρα, Χαλκιά Ειρήνη-Χρυσοβαλάντη
5. Ν.Α.Ο.Κ.Θ. (7:57.89) 
Βαρβέρη-Βασιλειάδου Ελένη, Δούμπλατζη Θεοδώρα, Δουμπλατζη Κανέλλα, Κωνσταντινίδου Δέσποινα.
6. Ν.Ο.Ι.3 (8:16.09)
Τσιάβου Πετρούλα, Μέρμηγκα Φωτεινή, Κοζανίτη Βασιλική, Παίδαρου Παρασκευή.
Ευχαριστούμε πολύ την Επιτροπή Διαιτησίας για την παραχώρηση των φωτογραφιών του Fotofinish.

Απόλυτος κυρίαρχος ο Ν.Ο.Ι. στο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Posted: 13 May 2013 05:14 AM PDT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόλυτος κυρίαρχος ο  Ν.Ο.Ι.
στο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας
Με δύο… ντουζίνες  μετάλλια επέστρεψε η ομάδα του απ' το Σχινιά


Με δύο ντουζίνες μετάλλια και… κάτι παραπάνω στις αποσκευές του  επέστρεψε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων  από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξήχθη επί ένα τετραήμερο στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά!
Ο Ν.Ο.Ι. επικράτησε με άνεση των  αντιπάλων του (29 σωματεία απ' όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στην πρώτη φάση του φετινού Πρωταθλήματος) και διατήρησε τα «σκήπτρα» του Πολυνίκη κατακτώντας συνολικά 25 μετάλλια, εκ των οποίων τα 10 είναι χρυσά και αφορούν τα σημαντικότερα αγωνίσματα της διοργάνωσης. Πολύ πίσω του άφησε στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα το Ν.Ο. Βόλου με τα μισά χρυσά μετάλλια (πέντε) και τρίτος κατετάγη ο Ν.Ο. Θεσσαλονίκης με τέσσερα χρυσά.
Ο Ν.Ο.Ι. κατετάγη πρώτος με διαφορά και στον πίνακα της βαθμολογίας συγκεντρώνοντας 195,5 βαθμούς, με δεύτερο τον Όμιλο Βόλου που συγκέντρωσε 111 βαθμούς. Η εντυπωσιακή αυτή διαφορά σημαίνει ότι ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων ουσιαστικά στέφεται Πρωταθλητής Ελλάδος από την πρώτη κιόλας φάση του Πανελ. Πρωταθλήματος, αφού είναι πρακτικά αδύνατο να γεφυρωθεί τον Ιούλιο στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στην Καστοριά!
Πλήρης ήταν η επικράτηση των  Γιαννιώτικων πληρωμάτων στις μεγάλες κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, οι τελικοί των οποίων διεξήχθησαν την Κυριακή, με το Ν.Ο.Ι. να παίρνει τις πρωτιές σε αγωνίσματα όπως οι Τετράκωποι Ανδρών και Γυναικών, το Τετραπλό Σκιφ και οι Οκτάκωποι στις ίδιες κατηγορίες. Αυτά εξάλλου είναι και τα αγωνίσματα με το μεγαλύτερο… γόητρο, τα οποία παραδοσιακά κερδίζει ο Γιαννιώτικος Όμιλος Ιωαννίνων τις τελευταίες τρεις δεκαετίες!
Σε ορισμένα μάλιστα, όπως η Οκτάκωπος των Ανδρών, η Τετράκωπος των Γυναικών και η Τετράκωπος με πηδαλιούχο των Ανδρών, τα πληρώματα του Ν.Ο.Ι. κατέκτησαν διπλά μετάλλια! Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποδείχθηκε την Κυριακή το φινάλε των αγώνων. Κατά την διάρκεια του τελικού της Οκτακώπου Ανδρών ξέσπασε καταιγίδα στο Σχινιά, με αποτέλεσμα η απονομή κυπέλλου και μεταλλίων στους νικητές να γίνει στην σκεπαστή εξέδρα του Κωπηλατοδρομίου. Ο καιρός δεν εμπόδισε φυσικά τα δύο πληρώματα του Ν.Ο.Ι. που πήραν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο να πανηγυρίσουν την διπλή αυτή επιτυχία!
Σωτ. Στάμος – Θ. Βλάχος
«Οι προβλέψεις που είχαμε κάνει πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος  επαληθεύτηκαν πλήρως. Ο Ν.Ο.Ι. θριάμβευσε, αναδείχθηκε ήδη και με διαφορά  Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος  και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση», ανέφερε σε δηλώσεις του με αφορμή τις νέες επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου ο Πρόεδρός του κ. Σωτήρης Στάμος. Παράλληλα, εξέφρασε και δημοσίως τα συγχαρητήριά του προς όλη την ομάδα και τους προπονητές για την προσπάθεια που έκαναν και τις διακρίσεις που κατέκτησαν στο Σχινιά.
Αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων ο επικεφαλής τεχνικός του Ν.Ο.Ι. κ. Θύμιος Βλάχος ανέφερε ότι «ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων για μία ακόμη φορά έκανε την πόλη μας περήφανη, ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας και κατακτώντας τα περισσότερα μετάλλια από κάθε άλλο σωματείο. Το Πανελλήνιο θα ολοκληρωθεί στην Καστοριά και ο Ν.Ο.Ι. θα είναι και εκεί ο μεγάλος πρωταγωνιστής».
Ο κ. Βλάχος δεν παρέλειψε  να συγχαρεί όλους τους αθλητές για την εξαιρετική τους εμφάνιση στο Πρωτάθλημα, το ήθος και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν, τους συνεργάτες του προπονητές Δημήτρη Δερέκα, Θωμά Βαρδάκα, Ευγενία Μουτσίκα και Βασίλη Ευθυμίου για την πολύ καλή δουλειά, καθώς και τη Διοίκηση του Ν.Ο.Ι. και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Σωτήρη Στάμο για την αμέριστη συμπαράσταση στην προσπάθεια που κάνει ο Όμιλος.
Τα μετάλλια
Αναλυτικά, χρυσά μετάλλια κατέκτησαν στην πρώτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τα εξής πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων:
*Ξανθή Κολτσίδα – Βάσια Ζυγούρα – Σπυριδούλα Τζούκα και Αμαλία Τσιάβου στο Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων.
*Στέφανος Ντούσκος – Χρυσόστομος ΒουκουβάλαςΒασίλης ΠάνουΚώστας Βαρδάκας στο Διπλό Σκιφ Εφήβων.
*Ελένη Διαμάντη – Λυδία Νταλαμάγκα στη Δίκωπο άνευ Νέων Γυναικών.
*Ελένη Διαμάντη – Ξανθή Κολτσίδα – Λυδία Νταλαμάγκα – Δέσποινα Εμμανουηλίδου στην Τετράκωπο άνευ Γυναικών.
*Γιάννης Τσίλης – Γιώργος Τζιάλλας – Αποστόλης Λαμπρίδης – Μιχάλης Ναστόπουλος και Βασίλης Νάσιος (πηδαλιούχος) στην Τετράκωπο μετά Ανδρών.
*Ελένη Διαμάντη – Λυδία Νταλαμάγκα στη Δίκωπο άνευ Γυναικών.
*Ελ. Διαμάντη – Λυδ. Νταλαμάγκα – Ξ. Κολτσίδα – Δεσπ. Εμμανουηλίδου στο Τετραπλό Σκιφ Γυναικών.
* Ελ. Διαμάντη. Λυδ. Νταλαμάγκα – Βάσω Νταλαμάγκα – Ξ. Κολτσίδα – Χαρά Κωστούλα – Αμαλία Τσιάβου – Σπυριδούλα Τζούκα, Δεσπ. Εμμαουηλίδου και Αγάπη Τσιρώνη (πηδαλιούχος) στην Οκτάκωπο Γυναικών.
*Γ. Τσίλης – Γ. Τζιάλλας – Μ. Ναστόπουλος – Απ. Λαμπρίδης στην Τετράκωπο άνευ Ανδρών.
*Γ. Τσίλης – Γ. Τζιάλλας – Απ. Λαμπρίδης – Μιχ. Ναστόπουλος – Γιώργος Αντώνης – Βασίλης Νταλαμάγκας – Γιάννης Ζήσης – Μιχάλης Παπατσίμπας και Νίκος Βέλλιος (πηδαλιούχος) στην Οκτάκωπο Ανδρών.
Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι ακόλουθες βάρκες του Ν.Ο.Ι.:
*Αλέξανδρος Βούλγαρης – Γιάννης Παπαδιώτης – Εμμανουήλ Παπασταύρος – Ανδρέας Κοντογιάννης και Βασίλης Νάσιος (πηδαλιούχος) στην Τετράκωπο μετά Εφήβων.
*Αγάπη Τσιρώνη – Χρύσα Πάνου – Χριστίνα Κούρου – Σπυριδούλα Τζούκα στην Τετράκωπο άνευ Νεανίδων.
*Κατερίνα Ζέρβα – Ξανθή Κολτσίδα στο Διπλό Σκιφ Νεανίδων.
*Νεφέλη Στεριάδη – Κατερίνα Γιώτη – Βαλέρια Μάντζιου – Κατερίνα Γκλατζούνη στο Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων.
*Κώστας Μαγκλάρας – Θανάσης Τσιάλιος στο Διπλό Σκιφ Νέων Ανδρών.
*Ευριπίδης Σκλιβανίτης – Χρήστος Κουτσιαύτης στην Δίκωπο άνευ Νέων Ανδρών.
*Σεμπάστιαν Καλουιάν – Νίκος Βλάχος – Γ. Ζήσης – Μιχ. Παπατσίμπας – Αλέξ. Βούλγαρης – Θανάσης Νταλαμάγκας – Γιάννης Παπαδιώτης Κώστας Μάντζιος και Βασίλης Νάσιος (πηδαλιούχος) στην Οκτάκωπο Εφήβων.
*Βάσω Νταλαμάγκα - Αγάπη Τσιρώνη – Βάσια Ζυγούρα – Σπυριδούλα Τζούκα στην Τετράκωπο άνευ Γυναικών
*Φώτης Λιόντος – Θανάσης Λιόλιος – Βασίλης Τζανίνης – Θανάσης Τσιάλιος – Παναγιώτης Μανούρης - Ευριπίδης Σκλιβανίτης – Χρήστος Κουτσιαύτης – Κώστας Μαγκλάρας και Βασίλης Νάσιος (πηδαλιούχος) στην Οκτάκωπο Ανδρών.
Χάλκινα μετάλλια, τέλος, πήραν τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:
*Γιάννης Ζήσης – Μιχάλης Παπατσίμπας στη Δίκωπο άνευ Εφήβων.
*Βάσια Ζυγούρα – Αμαλία Τσιάβου στο Διπλό Σκιφ Νεανίδων.
*Αποστόλης Λαμπρίδης – Μιχάλης Ναστόπουλος στην Δίκωπο Νέων Ανδρών.
*Φώτης Λιόντος – Θανάσης Λιόλιος – Βασίλης Τζανίνης – Θανάσης Τσιάλιος και Νίκος Βέλλιος (πηδαλιούχος).
*Χαρά Κωστούλα – Αγάπη Τσιρώνη στο Διπλό Σκιφ ελαφρών Βαρών Γυναικών.
*Χρήστος Κρούτια – Αλέξανδρος Βούλγαρης – Γιάννης Παπαδιώτης – Εμμανουήλ Παπασταύρος στην Τετράκωπο άνευ ελαφρών βαρών Ανδρών.

Από το Γραφείο  Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων









79ο Παν. Πρωτάθλημα Κωπηλασίας μέρος 4ο (φωτογραφίες)

Posted: 13 May 2013 02:55 AM PDT

Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του Nick Thomaidis.






Διαβάστε περισσότερα »

Κοινοβιο ενόψει Ευρωπαϊκού στο Σχινιά

Posted: 13 May 2013 02:29 AM PDT


Με την συμμετοχή 12 αθλητών των κατηγοριών Ανδρών-Γυναικών και κάτω των 23 ξεκίνησε προπονητικό κοινόβιο στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά την Κυριακή 12/5 αμέσως μετά το φινάλε της Α΄φάσης του 79ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Ford .

To συγκεκριμένο προπονητικό κοινόβιο που θα διαρκέσει ως τις 26 Μαΐου διεξάγεται ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στην Σεβίλη από 28 Μαΐου έως 5 Ιουνίου.

Αναλυτικά οι αθλητές που μετέχουν στο κοινόβιο είναι οι: Σπύρος Γιάνναρος (ΕΝΟΑ), Αφεντούλης Νικόλαος (ΝΑΟ Σαλαμίνας), Κόνσολας Γιώργος (ΝΑΟΣ), Κόνσολας Λευτέρης (ΝΑΟΣ), Αγγελόπουλος Διονύσης (ΝΑΣ), Αγγελόπουλος Βασίλης (ΝΑΣ) Μαγδανής Παναγιώτης (ΝΟΛ), Νικολαϊδου Κατερίνα (ΝΟΚάτ), Διαμάντη Ελένη (ΝΟΙ), Μαγκλάρας Κωνσταντίνος (ΝΟΙ), Χρηστομάνος Κωνσταντίνος (ΝΟΒΑ), Λουλούδης Αλέξανδρος (ΝΟΒΑ)

Πηγή: www.kopilasia.gr

Διασυλλογικοί αγώνες στη μνήμη του Κώστα Τζελάλη από την Ν.Ε.Κ.

Posted: 12 May 2013 11:29 PM PDT


ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
«Η ΟΡΕΣΤΙΑΣ»
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 1  52100  ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΤΗΛ. 6948064980 (Κολλήγα Χρύσα) - ΦΑΞ 2467082932
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: xrusa_koll@hotmail.com


ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ                   

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ΩΝ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ «ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΕΛΑΛΗΣ»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΕΛΑΛΗ

1.                 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 19/05/2013.

2.                 ΤΟΠΟΣ
ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ, Αγωνιστικός Στίβος ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

3.                 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΚΥΡΙΑΚΗ 19/05/2013
ΩΡΑ ΑΓΩΝΑ
ΑΓΩΝΙΣΜΑ
ΜΕΤΡΑ
09:30
4 +Π
2000
09:40
4- Π
2000
09:50
4χ Π
2000
10:00
2χ Κ
2000
10:10
1χΠ αρχ. 2001
1000
10:20
2χΠ αρχ. 2001
1000
10:30
1χ Κ αρχ. 2001
1000
10:40
2χ Κ αρχ. 2001

10:50
1χ Π.αρχ. 1999-2000
1000
11:00
2χ Π αρχ. 1999-2000
1000
11:10
4χ Π αρχ. 1999 -2000
1000
11:20
1χ Κ αρχ. 1999-2000
1000
11:30
2χ Κ αρχ. 1999-2000
1000
11:40
2χ Π & 2χΚ 2002 (με ευθύνη του σωματείου)
500 μ.
11:50
1χ Κ
2000
12:00
2-Κ
2000
12:10
2χ Π
2000
12:20
2-Π
2000
12:30
4- Ε
2000

Σε περίπτωση άνω των επτά συμμετοχών ανά αγώνισμα θα διεξαχθούν δυο σειρές. Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της σειράς των αγωνισμάτων.


4.                 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Θα ισχύσει ο κανονισμός της ΕΚΟΦΝΣ.

5.                 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α) Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Πέμπτη 16/05/2013 στα γραφεία του ΝΕΚ, στο ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο xrusa_koll@hotmail.com ή στο φαξ: 2467082932
β) Στις δηλώσεις συμμετοχής, θα πρέπει να αναγράφεται το έτος γένησσης και ο αριθμός δελτίου αθλητή ανανεωμένος για το 2013.
γ) Μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανά αγώνισμα ΔΥΟ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ανά σύλλογο.
δ) Οι αρχηγοί των ομάδων πρέπει να έχουν στη διάθεση της Αγωνοδίκου Επιτροπής κατά τη σύσκεψη τα δελτία των αθλητών-τριων, την κατάσταση ανανέωσης για το 2013 και τα δελτία υγείας θεωρημένα κανονικά.

6.                 ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
α) Οι παίδες-κορασίδες (γεννηθέντες 1997-1998) μπορούν να λάβουν μέρος σε δύο αγωνίσματα της κατηγορίας τους.
β) Οι γεννηθέντες το 1999-2000-2001 που δεν έχουν λάβει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπορούν να λάβουν μέρος σε ένα αγώνισμα του προγράμματος.

7.                 ΣΤΟΛΕΣ – ΚΟΥΠΙΑ – ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Τα πληρώματα πρέπει να αγωνίζονται με ομοιόμορφες ενδυμασίες και κουπιά. Επίσης όλα τα σκάφη θα πρέπει να φέρουν αριθμό διαδρομής.

8.                 ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ
Η σύσκεψη των εκπροσώπων των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Ναυταθλητικού Κέντρου. (ΔΗΝΑΚ), το Σάββατο 18/05/2013 και ώρα 19:00μ.μ. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες και η ΑΓΩΝΟΔΙΚΟΣ επιτροπή να στείλουν τον εκπρόσωπο τους.

9.                 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη.

10.            ΑΓΩΝΟΔΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Όπως έχει ορισθεί από την ΚΕΔ.



11.            ΕΥΘΥΝΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ
Οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους ευθύνη και των σωματείων τους. Η Ν.Ε.Καστοριάς και η ΑΓΩΝΟΔΙΚΟΣ επιτροπή δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή ζημιές πριν, κατά και μετά τη λήξη των αγώνων.

12.            ΕΠΑΘΛΑ
Στους τρεις (3) πρώτους νικητές θα απονεμηθούν μετάλλια. Οι απονομές θα γίνουν μισή ώρα μετά την λήξη των αγώνων στις εγκαταστάσεις του ΔΗ.Ν.Α.Κ.

13.            ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Αλυτάρχης αγώνων είναι η Κολλήγα Χρυσούλα τηλ επικοινωνίας 6948064980 και προπονητής κ. Λαπίκωφ Τάσος τηλ. Επικ. 6979672652.
Η φιλοξενία κάποιων αθλητών θα ορισθεί κατόπιν επικοινωνίας μέχρι την Τετάρτη 15/5/2013.

Για την Ν.Ε.Κ.