Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Την Κυριακή 19/5ου η μετάδοση του 79ου Πανελληνίου πρωταθλήματος

Posted: 16 May 2013 09:27 AM PDT



Το βράδυ της Κυριακής 19/5 στις 21:30 θα μεταδοθεί από τη συχνότητα του Action24 το 79ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Ford που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

Η μετάδοση θα είναι συνολικής διάρκειας 2.30 ωρών και θα περιλαμβάνει τους τελικούς Ανδρών-Γυναικών και Ελ βαρών της 4ης ημέρας των αγώνων, τις απονομές καθώς και συνεντεύξεις με τους νικητές και πρωταγωνιστές των αγώνων.

Το Action24 εκπέμπει ελεύθερο στην Digea, περιλαμβάνεται στο ψηφιακό μπουκέτο της NOVA ενώ το πρόγραμμά του μεταδίδεται και απευθείας απο την ιστοσελίδα του καναλιού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.action24.gr
Πηγή: www.kopilasia.gr

Εικόνες απο το 79ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ford

Posted: 16 May 2013 09:23 AM PDT

Αντιγράφουμε από το site της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ.

Εικόνες από το 79ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ford


Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Το μέλος του ΔΣ του ΝΟ Καστοριάς κ. Γιώργος Παπαδόπουλος αποτύπωσε ένα μεγάλο κομμάτι του 79ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας όπως και μέρος της προετοιμασίας από το καμπ της Ανάπτυξης και να το αποτέλεσμα. Τον ευχαριστούμε και σας το παραθέτουμε ΕΔΩ 

Πέντε μετάλλια στο Πανελλήνιο της Κωπηλασίας για το ΝΑΟΚ

Posted: 16 May 2013 05:00 AM PDT

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του ΝΑΟΚ στο 79ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε στο Σχινιά από 9 έως 12/5/2013.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος κατέκτησε 1 χρυσό και 4 χάλκινα καθώς μία 4η και μία 5η θέση στους επτά τελικούς που συμμετείχε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αλέξανδρος Δαφνής επανήλθε στην ενεργό δράση μετά από έναν μακροχρόνιο τραυματισμό κερδίζοντας ένα χάλκινο μετάλλιο.

Αναλυτικά:
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
Δήμητρα Μάμαλου & Σοφία Μουλίνου – διπλού σκιφ νεανίδων.

ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Μπαρλογιάννης Νίκος, Τόμπρος Ανδρέας, Κατέχης Γιώργος, Τάτσεβ Βαλεντινο και Καλέντζης Σπύρος – στην τετράκωπο μετά εφήβων.
Μπαρλογιάννης Νίκος, Τάτσεβ Βαλεντίνο και Καλέντζης Σπύρος – δίκωπο μετά εφήβων.
Αλέξανδρος Δαφνής - σκιφ νέων ανδρών -23.
Δήμητρα Μάμαλου – σκιφ γυναικών.

4Η ΘΕΣΗ
Αλέξανδρος Δαφνής – σκιφ ανδρών.

5Η ΘΕΣΗ
Τσιριγγάκης Γεράσιμος, Πρίφτης Σπύρος, Δημουλής Αλκίνοος, Αρμενιάκος Κων/νος – τετραπλό σκιφ εφήβων.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις αθλητές που συμμετείχαν στο τετραπλό σκιφ ανήκουν στην κατηγορία παίδων και συναγωνίστηκαν αθλητές 2 και 3 χρόνια μεγαλύτερους.

Ενθαρρυντικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι παίδες Μακρής Αντώνης και Αργυρός Αντώνης, όπως και οι Καλέντζης Μιχάλης και Γκιξάνας Φώτης που κατέλαβαν την 7η και 8η θέση αντίστοιχα στην δίκωπο άνευ εφήβων.

Επιστέγασμα των παραπάνω επιτυχιών αποτέλεσε το γεγονός ότι ο Ναυτικός Όμιλος Κέρκυρας κατατάγει 5ος στην γενική βαθμολογία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας σε σύνολο 27 Ομίλων, κάτι που έχει να σημειωθεί από τις αρχές της δεκαετίας του '80.

Η βαθμολογία

1.ΝΟΙ 194,5
2.ΝΟΒΑ 111
3.ΝΟΘ 89,5
4.ΝΑΣ 48,5
5.ΝΑΟΚ 41
6.ΝΟΚΑΤ 38
7.ΔΝΟΗ 33
8.ΟΕΑ ΝΑΒ 29
9.Ομ.Ερετών 26,5
10.ΟΦΘ 24
11.ΝΑΟΚΘ 17.5
12.ΝΟΓ 16
13.ΕΝΟΑ 15
14.ΝΟΚΙ 15
15 ΝΟΚ 12,5
16.ΝΕΚ 11
17.ΙΟΘ 10
-. ΝΟΜαυρ 10
19.ΝΟΗ 8.5
20. ΝΑΟΣ 7.5
21.ΟΝΑΤ 6
-.ΝΟΑργ 6
23 ΝΟΛ 4.5
24.ΝΟΜυτ 4
25.ΝΑΟΣου 3
26.ΚΟΕ 2.5

Πηγή: www.corfutime.gr

79ο Π.Π.Κ.: Χρυσός ο Παναγιώτης Μαγδανής και σημαντικές διακρίσεις και για τους άλλους αθλητές του Ν.Ο.Λήμνου

Posted: 16 May 2013 04:30 AM PDT

Ο Παναγιώτης Μαγδανής
Μια ακόμη μεγάλη νίκη για το Λημνιό πρωταθλητή του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου Παναγιώτη Μαγδανή, ο οποίος ήρθε 1ος κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, αλλά και δύο αργυρά, στο 79ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Σχοινιά Μαραθώνα.

Ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Σκιφ Ελαφρών Βαρών Ανδρών, ενώ πήρε και το ασημένιο μετάλλιο στο Σκιφ Ανδρών, αλλά και δεύτερο ασημένιο παρέα με το συναθλητή του Κώστα Δικράνη, στο Διπλό Σκιφ Ελαφρών Βαρών Ανδρών.

Σημαντικές διακρίσεις είχαν και οι άλλοι αθλητές, καθώς στον τελικό του Μονού Σκιφ Ελαφρών Βαρών Ανδρών την 4η θέση κατέλαβε ο Κώστας Δικράνης και την 6η θέση ο Κώστας Τσόπανος, ενώ στο β΄ τελικό του Σκιφ Νεανίδων την 8η θέση κατέλαβε η Ιοκάστη Ράπτη.

Με αυτά τα τρία μετάλλια, αλλά και με άλλες σημαντικές διακρίσεις, επέστρεψαν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου στο νησί. Ο ΝΟΛ κατάφερε να πάρει πολύ καλές θέσεις και να βρίσκεται μέσα στην 1η δεκάδα, μεταξύ 412 συμμετοχών.

Ο προπονητής των αθλητών, Γιάννης Λυτσάκης, δήλωσε: «Οι αθλητές μας αγωνίζονται σκληρά για να πετύχουν και ο ΝΟΛ πλέον συζητείται, τόσο για τις μεγάλες διακρίσεις του Παναγιώτη Μαγδανή, όσο και των άλλων αθλητών. Από την παραμεθόριο στέλνουμε μήνυμα ότι μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, αρκεί και η Πολιτεία να βρεθεί κοντά μας, γιατί δαπανούμε πολλά χρήματα για τις μετακινήσεις μας και δεν έχουμε τις ίδιες δυνατότητες με τους αθλητές της υπόλοιπης Ελλάδας να παίρνουμε μέρος σε μεγάλους αγώνες.»
Πηγή: www.emprosnet.gr

79ο Π.Π.Κ: ΕΠΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Posted: 16 May 2013 03:30 AM PDT


ΤΡΙΤΟΣ Ο ΝΟΚΑΤ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με το πέσιμο της αυλαίας του 79ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας την περασμένη Κυριακή 12 Μαΐου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης που μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος στην ιστιοπλοΐα στα Laser 4,7, είχε ακόμη ένα λόγο να πανηγυρίζει. Ή μάλλον πιο σωστά όχι μόνο ένα αλλά επτά αφού τόσα ήταν τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλήτριες και οι αθλητές του σε αυτή την φάση του 79ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που αφορούσε στις «μεγάλες» κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Νέων, Εφήβων-Νεανίδων και Ελαφρών Βαρών. Ταυτόχρονα με την πολύ δυναμική εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι αθλητές του έφεραν το Ν.Ο.ΚΑΤ. στην τρίτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών και Ελαφρών Βαρών.

Ήδη από την πρώτη μέρα (Πέμπτη 9/5) της διοργάνωσης όπου συμμετείχαν 410 αθλητές σε 282 πληρώματα, φάνηκε η πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση των αθλητών/τριών του Ν.Ο.ΚΑΤ. αφού τα περισσότερα πληρώματα κατάφεραν να προκριθούν απευθείας στον τελικό των αγωνισμάτων τους, τερματίζοντας πρώτα στις προκριματικές σειρές.

Στους τελικούς του Σαββατοκύριακου ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης που συμμετείχε στους αγώνες με 12 αθλητές σε 9 πληρώματα κατέκτησε 7 μετάλλια (2 χρυσά, 3 αργυρά και 2 χάλκινα). Πολύ δυναμική ήταν και σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η παρουσία με τα χρώματα του Ν.Ο.ΚΑΤ. της δυο φορές Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Κατερίνας Νικολαΐδου που κατέκτησε μόνη της στο σκιφ ή σε πλήρωμα με την αδερφή της Δέσποινα Νικολαΐδου 2 χρυσά ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλια.
Αναλυτικότερα τα μετάλλια:
1η θέση Χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο στο σκιφ γυναικών Κατερίνα Νικολαΐδου
1η θέση Χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο στο διπλό σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών Κατερίνα Νικολαΐδου- Δέσποινα Νικολαΐδου.
2η θέση Αργυρό μετάλλιο στην δίκωπο εφήβων Καραμήτρος Θωμάς-Κακούρης Νίκος
2η θέση Αργυρό μετάλλιο στο σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών Κατερίνα Νικολαΐδου
2η θέση Αργυρό μετάλλιο στην τετράκωπο χωρίς πηδαλιούχο εφήβων Καραμήτρος Θωμάς-Κακούρης Νίκος- Ρετζούλης Σωτήρης-Παπαθανασίου Παναγιώτης
3η θέση χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο ανδρών Καραμήτρος Θωμάς-Κακούρης Νίκος
3η θέση χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ νέων γυναικών Κατερίνα Νικολαΐδου- Δέσποινα Νικολαΐδου.
Μπικογιάννης Στέργιος-Ευσταθιάδης Λευτέρης-Ταχτατζής Κώστας που μαζί με τον Ρετζούλη Σωτήρη αγωνίστηκαν στην τετράκωπο με πηδαλιούχο Εφήβων που αφού προκρίθηκαν στον τελικό με μια πολύ δυνατή προκριματική κούρσα, έχασαν το χάλκινο μετάλλιο για 15 εκατοστά του δευτερολέπτου τερματίζοντας τέταρτοι. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι παίδες:
Επίσης πολύ θετική και η εμφάνιση των κορασίδων Κίκερη Δέσποινας και Κίκερη Έλλης που συμμετείχαν στο διπλό σκιφ νεανίδων, οι οποίες επέδειξαν ιδιαίτερη αγωνιστικότητα τόσο στον προκριματικό όσο και τον επαναληπτικό αγώνα και τελικά τερμάτισαν τρίτες στον μικρό τελικό του αγωνίσματός τους για τις θέσεις 7-12 (9ες στην κατάταξη)

Πολύ ευχαριστημένοι με τη συνολική παρουσία της ομάδας στους αγώνες δήλωσαν τόσο ο Τεχνικός Σύμβουλος κ.Μπικογιάννης Γιώργος όσο και ο έφορος του τμήματος κ. Νικολαΐδης Γιάννης που συνόδεψαν την αποστολή.

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»

Posted: 16 May 2013 02:37 AM PDT

Δάκρυα και ένα λευκό τριαντάφυλλο

Με ένα τιμητικό δίπλωμα και ένα λευκό τριαντάφυλλο βράβευσε χθες τις μητέρες των Ολυμπιονικών που συμμετείχαν στους Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο και του 2012 στο Λονδίνο το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα», στην πρόεδρο του οποίου, εθνική πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, Κατερίνα Παναγοπούλου, απονεμήθηκε ο θυρεός του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
Η πρόεδρος της «Καλλιπάτειρα», Κατερίνα Παναγοπούλου, παραλαμβάνει τον θυρεό του
υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας από τον υπουργό
Πάνο Παναγιωτόπουλο
Η εκδήλωση για να τιμηθούν οι μητέρες των Ολυμπιονικών έγινε στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τον θυρεό απένειμε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Πάνος Παναγιωτόπουλος, στην κ. Παναγοπούλου που δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για «την πολύ μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό μου και προς το σωματείο».

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αναφέρθηκε «στη θυσία των αμέτρητων ωρών σε στάδια και την αφοσίωση χρόνων που προσφέρει η Ελληνίδα μάνα», αλλά και στη στήριξη προς τους αθλητές και το κουράγιο της για το ευ αγωνίζεσθαι.

Οι ίδιες οι μητέρες δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους όταν μιλούσαν για τα παιδιά τους, για τον αγώνα που έκαναν από πολύ μικρή ηλικία, τις ώρες που αφιέρωσαν στα στάδια ή στη θάλασσα, τα χρήματα που δαπάνησαν, τις αγωνίες που πέρασαν και τον πόνο τους κατά τους τραυματισμούς, αλλά και την υπερηφάνεια που χάρισαν στις οικογένειές τους και σε όλη τη χώρα, με τα μετάλλια που έφεραν.
Η μητέρα της Χρ. Γιαζιτζόγλου, Αναστασία Ράπτη, παρέλαβε την τιμητική διάκριση
από τη συντονίστρια του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, Ν. Χατζητόλιου -Τακά.
«Αυτή η εκδήλωση είναι μια πράξη χρέους», είπε η κ. Παναγοπούλου, και πρόσθεσε: «οι μητέρες των Ολυμπιονικών, κάτω από αντίξοες εισοδηματικές και κοινωνικές συνθήκες, δίνουν έναν σκληρό ανιδιοτελή αγώνα και στο πρόσωπό τους αντικατοπτρίζεται ένας κόσμος άξιος να τον ζεις».

Η πρόεδρος της «Καλλιπάτειρα» σημείωσε πως η χθεσινή βράβευση ήταν μια συμβολική μόνο αναγνώριση για την προσφορά της Ελληνίδας μητέρας και έκλεισε την ομιλία της με τους στίχους του Λορέντζου Μαβίλη από την «Καλλιπάτειρα», αφού προηγουμένως ευχαρίστησε τη συντονίστρια του παραρτήματος Θεσσαλονίκης Νάντια Χατζητόλιου-Τακά και όλα τα μέλη του παραρτήματος.
Η Σοφία Μπεκατώρου, με τη μητέρα της, Γεωργία Μπεκατώρου.
«Τιμώντας τις μανάδες των ολυμπιονικών, τιμάτε τις μανάδες στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Πίσω από αυτήν τη βράβευση κρύβονται τεράστιες καθημερινές προσπάθειες με αρχιτέκτονα τη μάνα», δήλωσε ο υπουργός Π. Παναγιωτόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Ολυμπιονικών, Δημοσθένης Ταμπάκος, τόνισε πως «σήμερα τιμάται η πιο ανιδιοτελής μορφή αγάπης και προσφοράς στον κόσμο, η Ελληνίδα μάνα». Συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε η Ελένη Δεβετζή, μητέρα της αργυρής Ολυμπιονίκη στο τριπλούν στην Αθήνα το 2004 και χάλκινης το 2008 στο Πεκίνο, Πηγής, όταν αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσε η οικογένειά της και ιδιαίτερα ο πατέρας της -που δεν ζει πια. « Ήταν επίμονη, εκρηκτική και προσηλωμένη στον στόχο της», είπε, παραλαμβάνοντας το τιμητικό δίπλωμα.

Δίπλα στη μητέρα της, Γεωργία Μπεκατώρου, στάθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα στους Αγώνες της Αθήνας το 2004 και χάλκινη το 2008 στο Πεκίνο, Σοφία Μπεκατώρου. «Δεν γεννηθήκαμε ολυμπιονίκες, αλλά γίναμε στην πορεία. Είμαι υπερήφανη για τη μητέρα μου γιατί είχε το σθένος να με αφήσει να σηκώσω το βάρος των επιλογών μου. Στάθηκε δίπλα μου πάντα. Μανούλα, είσαι άξια με Α κεφαλαίο», είπε η Σοφία Μπεκατώρου.
Η Παναγιώτα Μούγιου με τον ολυμπιονίκη γιο της, Δημ. Μούγιο
και την Κατερίνα Παναγοπούλου
Αντέστρεψε τους ρόλους και βράβευσε την κόρη της, Αλεξάνδρα Τσιάβου, χάλκινη ολυμπιονίκη στην κωπηλασία το 2008 στο Πεκίνο, η μητέρα της, Ευαγγελία Δέτσικα. «Η Αλεξάνδρα είναι ηρωίδα, όχι εγώ. Όταν ξεκίνησε την κωπηλασία, στα 14 της χρόνια, είχε μόλις ιδρυθεί ο Ναυτικός Όμιλος Ηγουμενίτσας.

Πάλεψε πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια, το πάλεψε μόνη της, εγώ ήμουν πάντα πολύ πίσω», είπε η κ. Δέτσικα για να συμπληρώσει η Αλ. Τσιάβου: «Ευχαριστώ τη μαμά μου που? δεν με άφηνε να κάνω κωπηλασία».


Ιστιοπλοΐα
Τιμήθηκαν ακόμη η Σταματίνα Κραβαριώτη, μητέρα της Βιργίνιας, χρυσής ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα το 2004 και χάλκινης το 2008, η Αναστασία Νικολαΐδου, μητέρα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, χρυσού Ολυμπιονίκη στο τάε-κβο-ντο το 2004 και αργυρού πέρυσι στο Λονδίνο, Ελευθερία Πολύμερου, μητέρα του Βασίλη Πολύμερου, χάλκινου ολυμπιονίκη στην κωπηλασία το 2004 και αργυρού το 2008, η Παναγιώτα Μούγιου, μητέρα του Δημήτρη Μούγιου, αργυρού Ολυμπιονίκη στην κωπηλασία το 2008, η Αναστασία Ράπτη, μητέρα της Χριστίνας Γιαζιτζόγλου, χάλκινης ολυμπιονίκη στην κωπηλασία το 2012.

Βραβεία απονεμήθηκαν ακόμη σε δύο μητέρες που απουσίαζαν, στην Κυριακή Ηλιάδη, μητέρα του Ηλία Ηλιάδη, χρυσού Ολυμπιονίκη στο τζούντο το 2004 και χάλκινου το 2012 και στην Ελένη Παπαδοπούλου, μητέρα της Σοφίας Παπαδοπούλου, χάλκινης ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα το 2004.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
Πηγή: www.ethnos.gr