Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


543 Αθλητές κι αθλήτριες από 34 χώρες θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό

Posted: 28 May 2013 10:39 AM PDT



Το πρωί της Παρασκευής 31 Μαΐου ξεκινάει στον ποταμό Γουαδαλκιβίρ της Σεβίλης το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών Γυναικών όπου συμμετέχει και η Εθνική μας ομάδα με 11 αθλητές και επτά πληρώματα.

Στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση του 2013, αφού έχει προηγηθεί μόλις ένα παγκόσμιο Κύπελλο στο Σίδνεϋ, θα πάρουν μέρος συνολικά 543 αθλητές κι αθλήτριες από 34 χώρες που στελεχώνουν 208 πληρώματα. Μεγάλη απούσα ωστόσο είναι η θριαμβεύτρια των ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου η Αγγλία που αποφάσισε να μην κατεβάσει τα πληρώματά της.

Έτσι την πολυπληθέστερη αποστολή έχουν οι Γερμανία και Ιταλία με 52 αθλητές κι αθλήτριες ενώ ακολουθεί η Ολλανδία με 38 και 4η είναι η οικοδέσποινα Ισπανία με 33 . Από 30 αθλητές έχουν δηλώσει Γαλλία και Τσεχία.

Οι προκριματικοί του Ευρωπαϊκού ξεκινούν το πρωί της Παρασκευής, το Σάββατο έχουν προγραμματιστεί οι επαναληπτικοί και ημιτελικοί ενώ την Κυριακή θα γίνουν οι μικροί και μεγάλοι τελικοί.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Αναχώρησε η Εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό

Posted: 28 May 2013 03:15 AM PDT



Από την Θεσσαλονίκη αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (28/5) για την Σεβίλη η Εθνική ομάδα Κωπηλασίας προκειμένου να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που διεξάγεται στην πόλη της Ανδαλουσίας από 31/5-2/6.

Την ελληνική ομάδα στελεχώνουν 11 αθλητές κι αθλήτριες ανάμεσα στους οποίους και οι 8οι Ολυμπιονίκες του Λονδίνου στο διπλό σκιφ ελ βαρών Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας.

Αθανασιάδης: "Νέα ομάδα, πρώτος στόχος οι τελικοί"
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Αθανασιάδης τόνισε

«Αν εξαιρέσουμε τους Κόνσολα-Μαγδανή πάμε με μια καινούργια ομάδα στο Ευρωπαϊκό που για πρώτη φορά γίνεται στην αρχή της σεζόν κι όχι στο τέλος. Αυτό ελπίζουμε να βοηθήσει ώστε το επίπεδο να είναι υψηλότερο από τις άλλες χρονιές. Όσον αφορά στους στόχους της ομάδας, θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας σε όσους περισσότερους τελικούς γίνεται κι από εκεί και πέρα να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου».

Αρχηγός της αποστολής είναι ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς ενώ το προπονητικό τιμ απαρτίζουν ο τεχνικός σύμβουλος Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι ομοσπονδιακοί : Σάκης Αθανασιάδης, Τόλης Παλαιοπάνος και Χρόνης Βλασταρίδης. Επίσης στη Σεβίλη θα μεταβεί και ο γιατρός της ομοσπονδίας Γιάννης Χρηστογιάννης .

Αναλυτικά η ομάδα:
ΑΝΔΡΕΣ:
Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου: Λουλούδης Αλέξανδρος-Χρηστομάνος Κωνσταντίνος
Σκιφ: Αγγελόπουλος Διονύσης
Σκιφ ελ βαρών: Σπύρος Γιάνναρος
Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου ελ βαρών: Κόνσολας Γιώργος-Αφεντούλης Νίκος
Διπλό σκιφ ελ βαρών: Μαγδανής Παναγιώτης-Κόνσολας Λευτέρης

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
Σκιφ ελ βαρών: Νικολαϊδου Κατερίνα
Διπλό σκιφ: Αγγελοπούλου Αθηνά-Διαμάντη Ελένη
Πηγή: www.kopilasia.gr