Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


Οι αγώνες Κωπηλασίας μπορούν να επιστρέψουν ξανά στα Γιάννενα!

Posted: 19 Jun 2015 12:46 PM PDT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι αγώνες Κωπηλασίας μπορούν να επιστρέψουν ξανά στα Γιάννενα!
Επίσκεψη Βασίλη Καλούδη στον Ναυτικό Όμιλο και ενημερωτική συνάντηση με τη Διοίκησή του


Τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στη Λιμνοπούλα επισκέφθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Βασίλης Καλούδης, προκειμένου να ενημερωθεί για τον Ν.Ο.Ι. και την Γιαννιώτικη Κωπηλασία γενικότερα.

Προπονητές του Ομίλου ξενάγησαν τον κ. Καλούδη στα λεμβαρχεία, το κλειστό γυμναστήριο και τις υπόλοιπες υποδομές του Ν.Ο.Ι., εν ώρα μάλιστα προπόνησης αθλητών, με τον ίδιο να δηλώνει εντυπωσιασμένος από τη δουλειά που γίνεται στο σωματείο, το οποίο συμπληρώνει φέτος 61 χρόνια λειτουργίας.

Στη συνέχεια ο εντεταλμένος δημοτ. Σύμβουλος συζήτησε εκτενώς με τον Πρόεδρο του Ν.Ο.Ι. Χρήστο Αλεξίου, τον Αντιπρόεδρο Φίλιππα Μάνθο και τον Γενικό Γραμματέα Αναστάσιο Σκλιβανίτη για την λειτουργία και πορεία του Ομίλου.

Από τη Διοίκηση του Ομίλου ζητήθηκε η συμβολή του Δήμου Ιωαννιτών για την διοργάνωση ξανά στην Παμβώτιδα διασυλλογικών αγώνων Κωπηλασίας, αλλά και για την επιστροφή αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Παράλληλα, υποβλήθηκε αίτημα για αποκατάσταση και διάθεση εκ νέου του ξενοδοχείου ΚΕΚΩΠ για φιλοξενία σωματείων απ' όλα τα ναυτικά αθλήματα που θα έρχονται για αγώνες στην Παμβώτιδα, καθώς και για να επιστρέψει ξανά στα Γιάννενα για προπονήσεις η ελληνική Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας, η οποία τα τελευταία χρόνια επιλέγει σταθερά την Καστοριά για τη θερινή της προετοιμασία. Μάλιστα, ακολούθησε και επίσκεψη στον παραλίμνιο χώρο του ΕΑΝΚΙ όπου οι κερκίδες και ο πύργος Κωπηλασίας, προκειμένου να δει από κοντά ο Βασίλης Καλούδης τις εγκαταστάσεις και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα.

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος δημοτικός Σύμβουλος αντιμετώπισε με θετική διάθεση τα ζητήματα που του τέθηκαν από τον Ν.Ο.Ι. και ανέφερε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών θα συμβάλλει στο μέτρο που του αναλογεί και μέσα από συνεργασία με τη νέα Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ – ΕΑΝΚΙ αλλά και με τον Ν.Ο.Ι. για τη διοργάνωση ξανά στην Παμβώτιδα αγώνων Κωπηλασίας, προωθώντας έτσι περαιτέρω την αθλητική τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας.

Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Πανελλήνια Συνάντηση Κωπηλασίας και πάλι τον Σεπτέμβρη

Posted: 19 Jun 2015 04:42 AM PDT

Επανέρχεται, μετά από απουσία δύο χρόνων, ο θεσμός της Πανελλήνιας Συνάντησης Κωπηλασίας που αφορά αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Ανάπτυξης (για φέτος οι γεννημένοι τα έτη 2001, 2002, 2003) και δεν έχουν πάρει μέρος σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. 

Οι φετινοί αγώνες θα γίνουν σε μία φάση, στις 5-6 Σεπτεμβρίου 2015 στην λιμνοθάλασσα του Κούταβου στο Αργοστόλι, με συνδιοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ο οποίος θα αναλάβει και τη διαμονή των αθλητών και αθλητριών που θα πάρουν μέρος.

Να θυμίσουμε ότι η τελευταία Παν. Συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί το 2012 σε δύο φάσεις. Η πρώτη στις 7-8 Ιουλίου στην Κέρκυρα και οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στον Διονύση Νικολούζο και η δεύτερη στο Αργοστόλι στις 1-2 Σεπτεμβρίου. 

Ολοκληρώθηκε από τον Ν.Ο.Κατερίνης το πρόγραμμα γνωριμίας μαθητών με την Ιστιοπλοΐα και την Κωπηλασία

Posted: 19 Jun 2015 03:50 AM PDT

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με την παρουσίαση των Ολυμπιακών αθλημάτων της κωπηλασίας και της ιστιοπλοΐας  στο Δημοτικό Σχολείο της Καλλιθέας, ολοκληρώθηκε και το φετινό πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων της περιοχής μας, με τον Ναυταθλητισμό, που εκπονείται κάθε χρόνο από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, σε συνεργασία με την Κωπηλατική Ομοσπονδία και το Υπουργείο Παιδείας και την συμπαράσταση των Διευθυντών και των Εκπαιδευτικών των Σχολικών μονάδων.
Φέτος οι πτυχιούχοι γυμναστές και προπονητές κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ.  Κ.Φυτοπούλουκαι Γ.Μπικογιάννης και ο προπονητής ιστιοπλοΐας Ν.Σταυρίδης επισκέφτηκαν τις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Περίστασης, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, του Δημοτικού Σχολείου Περίστασης και του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας. Παράλληλα, τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στη Παραλία επισκέφτηκαν  το 13ο   Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, οι Δ΄,Ε΄,και ΣΤ΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας και η Ε΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου «Πλάτων».
Οι νεαροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας, που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελληνική ναυτική παράδοση, να δουν τα αγωνιστικά σκάφη, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κωπηλατικά εργόμετρα και να ακούσουν για τις μεγάλες πανελλήνιες και διεθνείς επιτυχίες που τα δυο αυτά αθλήματα έχουν φέρει στην Πιερία. 

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ: το τμήμα κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης δέχεται νέους αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 12-14 ετών, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9:00 στις εγκαταστάσεις του στην Παραλία. Τηλ 6944812050 Γ.Μπικογιάννης

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ: το τμήμα ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης δέχεται νέους αθλητές και αθλήτριες από 8 ετών, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:00 στις εγκαταστάσεις του στην Παραλία. Τηλ.6945894284 Ν.Σταυρίδης.

Ο Έφορος Δημ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Σακκάς

Αναβολή των διασυλλογικών του Ν.Α.Ο.Κ.Θ.

Posted: 19 Jun 2015 02:01 AM PDT


Αναβάλλονται τελικά οι διασυλλογικοί αγώνες "Κύπελλο Δήμου Καλαμαριάς 2015" που επρόκειτο να διοργανώσει ο Ν.Α.Ο.Καλαμαριάς-Θεσσαλονίκης την Κυριακή 21 Ιουνίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προβλέπεται να επικρατήσουν.
Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές εν καιρώ.

Διασυλλογικοί αγώνες από τον Ν.Α.Ο.Κ.Θ. την Κυριακή 21/6ου

Posted: 19 Jun 2015 12:04 AM PDT


Τους ετήσιους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας "Κύπελλο Δήμου Καλαμαριας" διοργανώνει ο Ν.Α.Ο.Καλαμαριας Θεσσαλονίκης την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015. Οι αγώνες, που θα διεξαχθούν (αν επιτρέψει ο καιρός) στη θαλάσσια περιοχή των εγκαταστάσεων του Ομίλου και αναμένεται να πάρουν μέρος οι περισσότεροι Όμιλοι της Βόρειας Ελλάδας, ξεκινούν στις 9:00 και το πρόγραμμα είναι το παρακάτω:

Α/Α
ΩΡΑ
ΑΓΩΝΙΣΜΑ
ΑΠΟΣΤΑΣΗ
1
9:00
2Χ ΑΝΔΡΩΝ
1000μ
2
9:15
2Χ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΡΧΑΡΙΩΝ
1000μ
3
9:30
4Χ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
1000μ
4
9:45
2- ΝΕΑΝΙΔΩΝ
1000μ
5
10:00
2Χ ΠΑΙΔΩΝ ΑΡΧΑΡΙΩΝ
1000μ
6
10:15
1Χ ΠΑΙΔΩΝ ΑΡΧΑΡΙΩΝ
1000μ
7
10:30
4Χ ΠΑΙΔΩΝ
1000μ
8
10:45
2Χ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
1000μ
9
11:00
1Χ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΡΧΑΡΙΩΝ
1000μ
10
11:15
2Χ ΠΑΙΔΩΝ
1000μ