Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


Διεθνώς ρεζίλι!

Posted: 27 Apr 2015 12:27 PM PDT

By Sportsfeed


Σαν τους φαντάρους μετρούν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τις μέρες που απομένουν μέχρι τη λήξη του Απριλίου. Όχι επειδή λήγει η θητεία τους, αλλά διότι στις 30 του μήνα εκπνέει η προθεσμία για να πληρώσουν την προκαταβολή στα ξενοδοχεία, στα οποία θα μείνει η ελληνική αποστολή κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου

Πρόκειται για την πάγια τακτική που ακολουθούν όλες οι Ολυμπιακές επιτροπές που εκπροσωπούνται κάθε τέσσερα χρόνια στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη. Μόνο που αυτή τη φορά η ΕΟΕ βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και κινδυνεύει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Αν και στο ταμείο της επιτροπής βρίσκονται περίπου 3 εκατ. ευρώ, η πληρωμή της προκαταβολής καθίσταται αδύνατη επειδή η πολιτεία καθυστερεί να εγκρίνει τον αναμορφωμένο προϋπολογισμό. Εδώ και τρεις εβδομάδες τον έχουν καταθέσει οι συνεργάτες του Σπύρου Καπράλου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά έγκριση δεν πήραν με συνέπεια να μπλοκάρουν όλες οι πληρωμές. «Ουσιαστικά μιλάμε για μία παύση πληρωμών», μας είπαν άνθρωποι που ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει στην ΕΟΕ. Και αν για το εσωτερικό η προσωρινή παύση μπορεί να μην έχει αρνητικό αντίκτυπο, η ιστορία με την προκαταβολή των ξενοδοχείων στο Ρίο μπορεί να μας κάνει διεθνώς ρεζίλι. Διότι οι κρατήσεις των δωματίων έχουν γίνει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τον πρωθυπουργό, για τον υφυπουργό αθλητισμού, για το προεδρείο της επιτροπής! Όλοι αυτοί κινδυνεύουν άμεσα να βρεθούν στον αέρα επειδή ο Σταύρος Κοντονής, οι συνεργάτες του και ο υπόλοιπος κρατικός μηχανισμός έχει χαθεί στα γρανάζια της κόντρας με την ΕΠΟ. Μένουν, λοιπόν, δύο και σήμερα για να δούμε πώς μπορούμε να αποφύγει άλλο ένα κάζο.

Υφυπουργός αθλητισμού ή μήπως ποδοσφαίρου;

Posted: 27 Apr 2015 12:21 PM PDT

By Sportsfeed


Ο ελληνικός αθλητισμός αρχίζει και παίρνει τα πάνω του. Οι διακρίσεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο διαδέχονται η μία την άλλη και η πολιτεία ασχολείται με το ποδόσφαιρο…

του Θανάση Νικολάου

Τρεις Έλληνες ιστιοπλόοι είναι στην κορυφή του κόσμου. Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού νίκησε την ομάδα που δεν έχανε ποτέ και πήρε την ευρωλίγκα. Ο Πετρούνιας πήρε χρυσό σε ένα από τα πιο δύσκολα αγωνίσματα των 28 Ολυμπιακών αθλημάτων. Η Στεφανίδη και ο Μάστορας επέστρεψαν από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με μετάλλια στον βασιλιά των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι Έλληνες κολυμβητές ανεβαίνουν ψηλά στα παγκόσμια ranking, ο Ηλιάδης κουβαλάει όλο το ελληνικό τζούντο ως Νο1 στον πλανήτη, το βόλεϊ επέστρεψε στην παγκόσμια ελίτ, η κωπηλασία δε σταματά να φέρνει μετάλλια και η λίστα μεγαλώνει διαρκώς.
Τί κάνει η πολίτεία; Έχει ερωτευτεί το ποδόσφαιρο. Το μοναδικό άθλημα στην Ελλάδα που διαχειρίζεται φανερά (αλλά και κάτω από τα τραπέζι) εκατομμύρια ευρώ. Το μοναδικό άθλημα το οποίο είναι άκρως επαγγελματικό και δεν έχει καμία απολύτως ανάγκη την πολιτεία. Τη μοναδική πληγή που κανένας ποτέ δεν κατάφερε (και ούτε θα καταφέρει) να γιατρέψει. Διότι, οι τύποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, θέλουν τρεις υφυπουργούς και πέντε γγα για πρωινό. Διότι είναι πανίσχυροι οικονομικοί παράγοντες που έχουν για συνομιλητές πρωθυπουργούς και όχι υφυπουργούς.
Και όμως, ο μεγαλύτερος καημός της νέας αθλητικής ηγεσίας ήταν ένας νέος αθλητικός νόμος κατά της βίας. Οι συναντήσεις με την ΟΥΕΦΑ και οι αγκαλιές με τον Πλατινί. Την ίδια στιγμή, αθλητές σε ολόκληρη την Ελλάδα πληρώνουν από την τσέπη τους για να προπονούνται σε ανθρώπινες συνθήκες και στους αγώνες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Tις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο, αν είχαν τα στοιχειώδη.
Σε όλους αυτούς, η νέα αθλητική ηγεσία (όπως και οι προηγούμενες για να μην είμαστε άδικοι) έχει γυρίσει την πλάτη. Τους θυμάται μόνο για τις φωτογραφίες και τα δελτία Τύπου στις επιτυχίες (αλήθεια, πότε θα σταματήσουν οι αθλητές να τους κάνουν τα χατήρια;).
Το ότι η ΕΟΕ δεν έχει για να πληρώσει τις κρατήσεις των δωματίων για την αποστολή της Ελλάδας στο Ρίο, είναι ακόμα ένα επεισόδιο στην απαξίωση της πολιτείας προς τον αθλητισμό. Είναι σίγουρο πως ο Σπύρος Καπράλος θα βρεί τη λύση. Όπως το έπραξε και με τις χορηγίες-υιοθεσίες των αθλητών τη στιγμή που οι πρώην αλλά και οι νυν πολιτικοί σφυρίζουν αδιάφορα. Ας κάνει λοιπόν ο αγαπητός Αλέξης Τσίπρας υφυπουργό-γγα τον Καπράλο να τελειώνουμε.

ΥΓ. Μιας και η νέα πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, έχει τέτοιον καημό με το ποδόσφαιρο ας εφαρμόσει τη μία και μοναδική λύση που υπάρχει. Αυτοδιοίκητο 100%. Να αποσυρθεί η αστυνομία και κάθε σύνδεση του κράτους με το ποδόσφαιρο. Για ότι συμβαίνει να είναι υπόλογοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων και ας βγάλουν τα μάτια μόνοι τους. Ποτέ όμως δεν πρόκειται να συμβεί αυτό, διότι είτε δεξιά, είτε κεντρώα είτε αριστερή είναι η κυβέρνηση, πάντα θα θέλει να έχει λόγο στη μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων. Για να μη μας δουλεύουν, οι νυν…

Κοινόβιο με 21 αθλητές και όχι μόνο

Posted: 27 Apr 2015 05:23 AM PDT

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Κυριακή 26 Απριλίου ένα ακόμη προπονητικό κοινόβιο 21 επίλεκτων αθλητών κι αθλητριών στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

Οι αθλητές θα παραμείνουν για περίπου ένα μήνα ενώ από τους συγκεκριμένους θα προκύψει και η ομάδα που εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Πόζναν της Πολωνίας (29-31/5).

Ανάμεσα στους 21 αθλητές που συμμετέχουν στο κοινόβιο και μια μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, η αθλήτρια του ΝΑΣ Γεωργία Δημάκου (ΦΩΤΟ). Η 33χρονη πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, με συμμετοχές και επιτυχιες στην Εθνική ομάδα, είχε διακόψει τον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια λόγω των οικογενειακών υποχρεώσεων της, επέστρεψε δριμύτερη όμως στο τελευταίο πανελλήνιο πρωτάθλημα και με τις επιδόσεις της κέρδισε μια θέση στην επίλεκτη ομάδα του κοινοβίου.

Επικεφαλής προπονητής του κοινοβίου είναι ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε και μαζί του οι συνεργάτες του ομοσπονδιακοί προπονητές Τόλης Παλαιοπάνος, Χρόνης Βλασταρίδης, Κώστας Κοντομανώλης και Παναγιώτης Ζυγούρας.

Αναλυτικά οι 21 εκλεκτοί αθλητές είναι :

Γιάννης Χρήστου (ΝΟΚ), Γιώργος Τζιάλλας (ΝΟΙ), Διονύσης Αγγελόπουλος (ΟΣΦΠ), Γιάννης Τσίλης (ΝΟΙ), Γιάννης Πέτρου (ΝΟΘ), Στέφανος Ντούσκος (ΝΟΙ), Παναγιώτης Μαγδανής (ΝΟΛ), Σπύρος Γιάνναρος (ΕΝΟΑ), Λευτέρης Κόνσολας (ΝΑΟΣαλ), Γιώργος Κόνσολας (ΝΑΟΣαλ), Σοφία Ασουμανάκη (ΕΝΟΑ), Κατερίνα Νικολαϊδου (ΝΟΚατ), Θωμαΐς Εμμανουηλίδου (ΝΟΚ), Αμαλία Τσιάβου (ΝΟΙ), Γεωργία Δημάκου (ΝΑΣ), Μαρία Πέργουλη (ΝΟΘ), Ελένη Ασουμανάκη (ΕΝΟΑ), Νικόλαος Βλάχος (ΝΟΙ), Σπυρίδωνας Αντώνης (ΝΟΙ), Γιώργος Παπασακελαρίου (ΟΕΑ&ΝΑΒ), Ιωάννης Καλανδαρίδης (ΟΕΑ&ΝΑΒ)

Οι τέσσερις τελευταίοι αθλητές θα αποχωρήσουν από το κοινόβιο στις 18 Μαΐου
Πηγή: www.kopilasia.gr