Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers

Greek Rowers


Η ΕΚΟΦΝΣ βράβευσε τον Ν.Ο.Ι. και τα κορυφαία «κουπιά» του!

Posted: 01 Apr 2015 10:25 AM PDT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΚΟΦΝΣ βράβευσε τον Ν.Ο.Ι. και τα κορυφαία «κουπιά» του!

Τα κορυφαία «κουπιά» του 2014 βράβευσε η ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή της, που έγινε την περασμένη Δευτέρα στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και από αυτήν δεν έλειψε το Γιαννιώτικο «χρώμα»!
Στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων απονεμήθηκαν κι επίσημα τα δύο κορυφαία κύπελλα της περασμένης χρονιάς, αυτό του Πρωταθλητή και Πολυνίκη ομίλου της χώρας μας, ενώ για τις διακρίσεις τους πέρυσι στους διεθνείς κωπηλατικούς στίβους τιμήθηκαν συνολικά επτά κορυφαίοι αθλητές του.
Τα δύο κύπελλα παρέλαβε για λογαριασμό του Ομίλου ο Γιαννιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Ομοσπονδία εκ μέρους της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι., κάλεσε στο βήμα όλους τους παρόντες Γιαννιώτες πρωταθλητές και τους παρέδωσε τα κύπελλα, τονίζοντας ότι «χάρη στα παιδιά αυτά ο Όμιλος βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της ελληνικής Κωπηλασίας»!
Για τις διεθνείς επιτυχίες τους στα περσινά πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και κύπελλα βραβεύθηκαν από την ΕΚΟΦΝΣ οι Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης, Αποστόλης Λαμπρίδης, Νίκος Βλάχος, Στέφανος Ντούσκος, Κατερίνα Ζέρβακαι Αμαλία Τσιάβου.

***
Πρωτιές και μετάλλια για τον Ν.Ο.Ι. στους σχολικούς αγώνες Στίβου!
Δυναμικό αγωνιστικό «παρών» δίνει σε τακτική βάση ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων και εκτός νερού! Αυτή τη φορά σχεδόν 20 νεαροί αθλητές του έτρεξαν στους σχολικούς αγώνες Στίβου τους οποίους διεξήγαγε το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ιωαννίνων στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες».
Οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. απέδειξαν για μία φορά ακόμη ότι βρίσκονται σε άριστη φυσική κατάσταση χάρη στις συστηματικές προπονήσεις που κάνουν σε καθημερινή βάση στον Όμιλο, κατακτώντας πρωτιές και μετάλλια σε αγωνίσματα όπως η σφαίρα, τα 1.500 και τα 3.000 μ. τρέξιμο. Παρών στους αγώνες, πλην των προπονητών, ήταν και ο Έφορος Κωπηλασίας του Ομίλου Κώστας Νταλαμάγκας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις των αθλητών.
Πιο αναλυτικά, στους σχολικούς αγώνες έλαβαν μέρος οι εξής κωπηλάτες: Σεμπάστιαν Καλουιάν, Άρης Γραμμενιάτης, Κατερίνα Βλάχου, Πετρούλα Τσιάβου, Παρασκευή Παίδαρου, Γιώργος Γραμμενιάτης, Αλέξανδρος Μπούγιας, Λεωνίδας Γούνης, Βασίλης Ζέρβας, Αλέξανδρος Μαμακής, Βασίλης Σαράτσης, Κων/νος Μουλάς, Δημήτρης Μπουκουβάλας, Νικολίνα Παίδαρου, Ναπολέων Μήτσης, Γιώργος Κολιός και Αριάδνη Μήτση.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Ο Ν.Α.Ο.Σούδας στο επίκεντρο της εκδήλωσης “Τράβα Κουπί για τα παιδιά του ΚΗΦΑΠ: Η Μεγαλόχαρη”

Posted: 31 Mar 2015 09:55 PM PDT



Τριήμερες εκδηλώσεις με τίτλο: "Τράβα Κουπί για τα παιδιά του ΚΗΦΑΠ: Η Μεγαλόχαρη" οργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων,η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, το ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη» και το Τμήμα Κωπηλασίας του Ναυταθλητικού Αθλητικού Ομίλου Σούδας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, από την Πέμπτη 2 έως και το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, και ώρες 10:00 -20:00, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε χθες, έχει ως εξής:

•Πέμπτη 2 Απριλίου 2015:
10:00 Τελετή έναρξης – Χαιρετισμοί διοργανωτών
10:30 Βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμόδημιουργίας αφίσας. Θα βραβευθούν οι μαθητές του Τμήματος Γ2 του Δημοτικού Σχολείου Καλυβών, του ΕΕΕΕΚ Χανίων και η μαθήτρια του Τμήματος Γραφικών Τεχνών του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, Σπυριδούλα Μαθιουδάκη.
11:00 Ομιλία από τον Ολυμπιονίκη κωπηλασίας και Υπεύθυνο Ανάπτυξης αθλήματος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, κ. Βασίλη Πολύμερο.
11:30 Μουσική εκδήλωση από τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Θερίσου. 
12:30 Αγώνας κωπηλασίας 5 λεπτών (καλύτερης απόστασης)
12:45 Αγώνας κωπηλασίας δύναμης 1 λεπτού
13:00 Σκυταλοδρομία κωπηλασίας 2 χλμ.
13:15 Σκυταλοδρομία κωπηλασίας ενηλίκων 1 χλμ.
17:30 Δραστηριότητα για παιδιά: «Μαθαίνω για τον αυτισμό, αποδέχομαι τη διαφορετικότητα». Αφήγηση παραμυθιού και διαδραστικά παιχνίδια από την κοινωνική λειτουργό κ. Ευαγγελία Δερμιτζάκη και την Ψυχολόγο κ. Ηρακλεία Κουτουλάκη.
18:30 Συζήτηση με την προπονήτρια του Ν.Α.Ο. Σούδας,κ. Δήμητρα Λαδάκη για θέματα κωπηλασίας κατηγορίας ανάπτυξης.
19:00 Συζήτηση με τον προπονητή του Ν.Α.Ο. Σούδας, κ. Δάνο Χωματά, για θέματα κωπηλασίας
19:30 Χορευτικό πρόγραμμα Ζumba από τη Σχολή «Χορότεχνο», του κ. Νίκου Κοπανά.

•Παρασκευή 3 Απριλίου 2015:
11:00 «Αυτισμός και οικογένεια». Παρουσίαση – συζήτηση με την κοινωνικό λειτουργό του Κ.ΗΦ.Α.Π., κ. Ευαγγελία Δερμιτζάκη
11:30 Δραστηριότητα για παιδιά: «Μαθαίνω για τον αυτισμό, αποδέχομαι τη διαφορετικότητα». Αφήγηση παραμυθιού και διαδραστικά παιχνίδια από την κοινωνική λειτουργόκ. Ευαγγελία Δερμιτζάκη και την Ψυχολόγο κ. Ηρακλεία Κουτουλάκη.
12:30 Αγώνας κωπηλασίας 5 λεπτών (καλύτερης απόστασης) 
12:45 Αγώνας κωπηλασίας δύναμης 1 λεπτού
13:00 Σκυταλοδρομία κωπηλασίας 2 χλμ.
13:15 Σκυταλοδρομία κωπηλασίας ενηλίκων 1 χλμ.
17:30 Δημιουργική απασχόληση με παιχνίδι από την ομάδα του 4FUN
18:30 Συζήτηση με την προπονήτρια του Ν.Α.Ο. Σούδας, κ. Δήμητρα Λαδάκη, για θέματα κωπηλασίας κατηγορίας ανάπτυξης
19:00 Συζήτηση με τον προπονητή του Ν.Α.Ο. Σούδας, κ. Δάνο Χωματά, για θέματα κωπηλασίας

•Σάββατο 4 Απριλίου 2015
11:00 «Αυτισμός: Πρώιμα σημάδια ανίχνευσης και τομείς αξιολόγησης».Παρουσίαση – συζήτηση με την Ψυχολόγο του Κ.Η.Φ.Α.Π., κ. Ηρακλεία Κουτουλάκη
11:30 Δραστηριότητα για παιδιά: «Μαθαίνω για τον αυτισμό, αποδέχομαι τη διαφορετικότητα». Αφήγηση παραμυθιού και διαδραστικά παιχνίδια από την κοινωνική λειτουργό κ. Ευαγγελία Δερμιτζάκη και την Ψυχολόγο κ. Ηρακλεία Κουτουλάκη.
12:30 Αγώνας κωπηλασίας 5 λεπτών (καλύτερης απόστασης) 
12:45 Αγώνας κωπηλασίας δύναμης 1 λεπτού
13:00 Σκυταλοδρομία κωπηλασίας 2 χλμ.
13:15 Σκυταλοδρομία κωπηλασίας ενηλίκων 1 χλμ.
17:30 Παιδικό πρόγραμμα Ζumba από ομάδα του 4FUN και την ομάδα Dance fit Joy Studio 
18:30 Συζήτηση με την προπονήτρια του Ν.Α.Ο. Σούδας, κ. Δήμητρα Λαδάκη, για θέματα κωπηλασίας κατηγορίας ανάπτυξης
19:00 Συζήτηση με τον προπονητή του Ν.Α.Ο. Σούδας κ. Δάνο Χωματά, για θέματα κωπηλασίας 
19:30 Χορευτικό πρόγραμμα Ζumba από τη Σχολή «Χορότεχνο», του κ. Νίκου Κοπανά.

Καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχουν εργομετρικά μηχανήματα κωπηλασίας στα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να κωπηλατούν και να ενισχύουν οικονομικά το ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη σε ειδικό κουμπαρά.

Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν για τα σχολεία.

Βράβευση πρωταθλητών του Ν.Ο.Κατερίνης από την ΕΚΟΦΝΣ

Posted: 31 Mar 2015 09:35 PM PDT

Στο αμφιθέατρο της έδρας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 30 Μαρτίου η βράβευση από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία (ΕΚΟΦΝΣ) των κορυφαίων αθλητών του 2014. Ακόμη τιμήθηκαν ο Ν.Ο.Ιωαννίνων ως πολυνίκης σύλλογος, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε.  Σπ.Καπράλος, η Εθνική Τράπεζα για την  «υιοθεσία» 10 πρωταθλητών κωπηλασίας, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΑΣΑΕΔ Σπ.Ανδριόπουλος για τις αθλητικές διευκολύνσεις στους επίλεκτους κωπηλάτες που υπηρετούν στις Ε.Δ.
                Ανάμεσα στους κορυφαίους κωπηλάτες που βραβεύτηκαν, ήταν και οι πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου, Κακούρης Νίκος και Καραμήτρος Θωμάς με λαμπρές διεθνείς διακρίσεις τη χρονιά που πέρασε.
                Πιο συγκεκριμένα, ο Διοικητής της Σ.Ν.Δ. Υποναύαρχος Γ.Λεβέντης απένειμε στην πρωταθλήτρια Κατερίνα Νικολαΐδουτιμητική πλακέτα για τις :
1η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών
2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών
2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών-Γυναικών
2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων
Ακόμη το πλήρωμα των Καραμήτρου Θωμά και Κακούρη Νίκου  βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων (6ηθέση) και την 1η θέση στο μικρό τελικό (7οι στην κατάταξη) στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Κίνα.

                Την ερχόμενη εβδομάδα η Κατερίνα Νικολαΐδου ξεκινά τις φετινές διεθνείς αγωνιστικές υποχρεώσεις, με τη συμμετοχή της με τα χρώματα της Εθνικής μας Ομάδας, στη Διεθνή Ρεγκάτα "Paolo d'Aloja" στο Πιεντιλούκο της Ιταλίας, ενώ το τριήμερο 17-19 Απριλίου οι τρεις προαναφερθέντες πρωταθλητές θα βρεθούν για άλλη μια φορά στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, συμμετέχοντας στην αποστολή 16 αθλητών και αθλητριών, με την οποία θα πάρει μέρος ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας  Ανδρών-Γυναικών, Νέων και Εφήβων-Νεανίδων.