Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


Ανακοινώθηκαν από την FISA οι επικρατέστεροι για το βραβείο Thomas Keler Medal

Posted: 22 Apr 2015 11:05 AM PDT




Το βραβείο Thomas Keller Medal θεσμοθετήθηκε το 1990 για να επιβραβεύει αθλητές οι οποίοι είχαν εξαιρετική καριέρα στην κωπηλασία, τεχνική γνώση του αθλήματος και επέδειξαν παραδειγματικά φίλαθλο πνεύμα προσλαμβάνοντας θρυλική διάσταση, τόσο εντός όσο και εκτός των αθλητικών χώρων. 
Μετά από δημόσια ψηφοφορία-πρόταση υποψηφίων, το Συμβούλιο και τα μέλη της Επιτροπής της FISA ανακοίνωσαν τους επικρατέστερους που είναι οι εξής:

  • Caroline (Meyer) and Georgina Evers-Swindell (Earl), Νέα Ζηλανδία
  • Caryn Davies, Ηνωμένες Πολιτείες
  • Greg Searle, Μεγάλη Βρετανία
  • Itzok Cop, Σλοβενία
  • Rob Waddell, Νέα Zealand
  • Rossano Galtarossa, Ιταλία
Caroline (Meyer) and Georgina Evers-Swindell (Earl) - Νέα Ζηλανδία 

Οι μονοζυγωτικές δίδυμες αδελφές Caroline και Georgina αποσύρθηκαν το 2008 ενώ είχαν στεφθεί δύο φορές Ολυμπιονίκες. Η πρώτη φορά ήταν το 2004 στην Αθήνα και η δεύτερη στο Πεκίνο το 2008, που ήταν και η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών που κάποιο πλήρωμα υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο διπλό σκιφ των γυναικών. 
Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες στέφθηκαν για πρώτη φορά το 2002, ενώ οι διεθνείς τους επιτυχίες ενέπνευσαν πολλούς Νεοζηλανδούς να ασχοληθούν με την κωπηλασία. Στη συνέχεια πρόσθεσαν δυο ακόμη Παγκόσμιους τίτλους και έγιναν οι κυρίαρχες του αγωνίσματος, με αποτέλεσμα να ανακηρυχθούν δύο φορές Πλήρωμα της Χρονιάς από την παγκόσμια Ομοσπονδία. Η σπουδαιότητα
Διαβάστε περισσότερα »

4 Μετάλλια για τους κωπηλάτες του Ν.Ο.Κατερίνης

Posted: 22 Apr 2015 08:44 AM PDT

81ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ.
4 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε η νέα αγωνιστική σεζόν 2015 για την κωπηλασία του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, με 4 μετάλλια στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς το 81ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για τις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, Νέων, Ανδρών-Γυναικών και Ελαφρών Βαρών που πραγματοποιήθηκε 17-19 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Παρά το γεγονός ότι η δύσκολη οικονομική κατάσταση ανάγκασε τη διοργανώτρια ΕΚΟΦΝΣ να συμπτύξει το πρόγραμμα των αγώνων σε 3 ημέρες, η συμμετοχή ήταν αυξημένη σε σχέση με το 2014, με 404 αθλητές να συμμετέχουν σε 301 πληρώματα. Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες, η καλή οργάνωση και οι 30 εθελοντές, επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα, χωρίς καθυστερήσεις.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε σε αυτή τη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με 16 αθλητές, σε 10 αγωνίσματα, που κατάφεραν να προκριθούν σε 8 τελικούς και να σταθούν 4 φορές στην εξέδρα των απονομών κατακτώντας 2 χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλια. Πραγματοποιώντας συνολικά πολύ δυναμική εμφάνιση, έφεραν τον Ν.Ο.ΚΑΤ. 5ο στον πίνακα μεταλλίων στις κατηγορίες Ανδρών- Γυναικών και Ελαφρών Βαρών, και 6ο στο σύνολο των κατηγοριών.

Πιο αναλυτικά:
Διαβάστε περισσότερα »

Μικρές Κωπηλατικές Αγγελίες

Posted: 21 Apr 2015 10:26 PM PDT



Ο "Greek Rowers", μετά από παρότρυνση φίλου αναγνώστη και με στόχο να διευκολύνει όσους θέλουν να πουλήσουν ή να αγοράσουν υλικό, προσφέρουν ή αναζητούν εργασία, αποκλειστικά σε σχέση με την κωπηλασία, προτίθεται να δημιουργήσει μια νέα ενότητα με μικρές αγγελίες, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να προβάλει την αγγελία του. 

Για τη δημοσίευση της αγγελίας σας αρκεί να στείλετε στο thegreekrowers@gmail.com ένα σύντομο κείμενο που να περιγράφει το είδος, τους οικονομικούς όρους, μερικές φωτογραφίες και, φυσικά, στοιχεία επικοινωνίας. 
Η αγγελία σας θα αναρτηθεί δωρεάν στην ενότητα "Μικρές Αγγελίες" και θα παραμείνει εκεί μέχρι να μας ειδοποιήσετε ότι δεν ισχύει πλέον. 
Αγγελίες που άμεσα ή έμμεσα λειτουργούν ως διαφήμιση, δεν θα γίνονται δεκτές.