Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Αλλαγές για την πρόκριση στους ΟΑ απο τη FISA

Posted: 04 Dec 2013 02:51 AM PST



Αλλαγές στο σύστημα πρόκρισης για τους Oλυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016 προτείνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας στις Εθνικές Ομοσπονδίες.

Στόχος όπως αναφέρει το συμβούλιο της FISA είναι να επιτευχθεί μεγαλύτερη ισοτιμία ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες καθώς και να ενισχυθεί ο ρόλος των μικρότερων χωρών στην διαδικασία πρόκρισης.

Η σημαντικότερη από τις προτάσεις ,που αφορά και στη χώρα μας, είναι η αύξηση του αριθμού των γυναικών που θα προκριθούν από το 36% του συνόλου των αθλητών (είναι 550) σε 40% ενώ ταυτόχρονα θα μειωθεί το ποσοστό των ανδρών που θα έχουν δικαίωμα να πάρουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Από εκεί και πέρα δυο ακόμη αλλαγές που δεν επηρεάζουν την Ελλάδα:
Α. Στην ηπειρωτική Ρεγκάτα Πρόκρισης, ο αριθμός των σκαφών που κάθε χώρα μπορεί να προκρίνει θα περιορίζεται σε ένα γυναικείο και ένα ανδρικό σκάφος από τις τέσσερις κατηγορίες σκαφών -σκιφ ανδρών, σκιφ γυναικών, διπλά ανδρών ε.β., ανδρών και γυναικών. Αυτός ο περιορισμός θα ισχύσει για αυτά τα 4 αγωνίσματα και στην Τελική Ρεγκάτα Ολυμπιακής Πρόκρισης.
Και τέλος
Β. Ομοσπονδίες μέλη από την Ωκεανία (εκτός της Ν.Ζηλανδίας και Αυστραλίας) μπορούν να αναζητήσουν την πρόκριση τους μέσω των ηπειρωτικών αγώνων ολυμπιακής πρόκρισης της Ασίας και Ωκεανίας. Σε αυτό τον αγώνα ο αριθμός των προκρινόμενων σκαφών στα σκιφ ανδρών και γυναικών έχει αυξηθεί κατά ένα.

Η πρόταση θα αποσταλεί στην ΔΟΕ στις 15 Δεκεμβρίου 2013. Οι εθνικές ομοσπονδίες μπορούν να κάνουν τα σχόλια ή τις προτάσεις τους μέχρι την 12 Δεκεμβρίου 2013.
Πηγή: www.kopilasia.gr