Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Greek Rowers

Greek Rowers


Ελληνική Κωπηλασία: Ανασκόπηση 2013

Posted: 30 Dec 2013 11:28 AM PST


Άκρως ικανοποιητική η παρουσία της Ελληνικής κωπηλασίας σε διεθνές επίπεδο, παρά την μερική ανανέωση, με μεγάλες επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα. Παγκόσμιοι τίτλοι, μετάλλια σε όλες τις διοργανώσεις που είχαμε συμμετοχή, πρόκριση δύο πληρωμάτων στους Ολυμπιακούς Νέων του επόμενου χρόνου, συνθέτουν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά και αφήνουν πολλές υποσχέσεις ότι η ελληνική κωπηλασία θα πρωταγωνιστεί και στο μέλλον.

Πρόσωπο της χρονιάς αναμφισβήτητα ήταν η Κατερίνα Νικολαΐδου, η οποία, επιλέγοντας να αγωνιστεί στα ελαφρά βάρη, κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια (Ευρωπαϊκό, Μεσογειακοί, -23) και ένα ασημένιο (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών)
Στις 2 Ιουνίου η πρωταθλήτρια από την Κατερίνη άνοιξε τον χορό των μεταλλίων στον ποταμό Γουαδαλκιβίρ στη Σεβίλλη, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών. Στις 23 του ίδιου μήνα ακολούθησε το χρυσό στους Μεσογειακούς της Μερσίνης. Τα χρυσά μετάλλια τρίτωσαν στο Λιντζ της Αυστρίας στις 25 Ιουλίου με την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. Η αγωνιστική χρονιά ολοκληρώθηκε στις 30 Αυγούστου με τη δεύτερη θέση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανδρών Γυναικών στην Κορέα.
Η φετινή πορεία της νεαρής πρωταθλήτριας από την Κατερίνη υποχρέωσε τους αθλητικούς συντάκτες να την ανακηρύξουν "Αθλήτρια της χρονιάς 2013". 
  
Ο ''Greek Rowers'' παραθέτει τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς.
Διαβάστε περισσότερα »