Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Greek Rowers

Greek Rowers


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ Θετικό ξεκίνημα στο Εγκμπελέτ

Posted: 30 Aug 2015 09:18 PM PDT

Άκρως ικανοποιητικό ήταν το ξεκίνημα για τα ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Εγκμπελέτ στη Γαλλία. Τα τρία από τα τέσσερα πληρώματα που αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα της κορυφαίας διοργάνωσης της χρονιάς πλασαρίστηκαν σε θέσεις που αποφεύγουν τους επαναληπτικούς ενώ και το 4ο και συγκεκριμένα η τετράκωπος άνευ των ανδρών είναι εντός στόχων.

Πιο αναλυτικά , το διπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών με τους Παναγιώτη Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα πήρε την 1η θέση στην προκριματική σειρά με χρόνο 6.22.34 και συνεχίζει στην επόμενη φάση.

Το σκιφ ελ βαρών με τον Σπύρο Γιάνναρο τερμάτισε 3ο με 7.08.09 και επίσης προκρίθηκε στον επόμενο γύρο όπως και το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών με τις Γεωργία Δημάκου και Αμαλία Τσιάβου που τερμάτισαν 4ες και συνεχίζουν κι αυτές στην επόμενη φάση χωρίς επαναληπτικό.

Στα πρακριματικά της τετρακόπου άνευ μόνο η πρώτη βάρκα προκρίνονταν απευθείας στα ημιτελικά. Η ελληνική με τους Χρήστου-Τσίλη-Τζιάλλα-Αγγελόπουλο (ΦΩΤΟ) αφού δεν «χτύπησε» την 1η που πήρε ο Καναδάς με 5.53.91 τερμάτισε στην 4η με 6.03.23 και θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό. Εκτός από τον Καναδά απευθείας στη 12άδα πέρασαν οι Ιταλία, Αυστραλία και ΗΠΑ ενώ και η βάρκα της Βρετανίας έμεινε 2η και θα αγωνιστεί στα επαναληπτικά.

Οι συμμετοχές της Δευτέρας

Την Δευτέρα τρία ακόμη ελληνικά πληρώματα ρίχνονται στη μάχη του Παγκοσμίου .

Στις 11:15 ώρα Ελλάδας η δίκωπος άνευ ελ βαρών των ανδρών με τους Γιώργο Κόνσολα-Κωνσταντίνο Μάντζιο αναζητά μια θέση στην τριάδα για να περάσει απευθείας στα ημιτελικά. Λίγο αργότερα στις 12:50 ώρα Ελλάδας το διπλό σκιφ των γυναικών με τις Κατερινα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη θα αγωνιστούν στα προκριματικά όπου ο νικητής περνάει απευθείας στα ημιτελικά ενώ οι υπόλοιπες βάρκες πάνε στους επαναληπτικούς και τέλος στις 13:40 ώρα Ελλάδας η τετράκωπος άνευ ελ βαρών με τους Ντούσκο-Αντώνη-Βαρδάκα-Πέτρου θα επιδιώξουν να πάρουν την 1η θέση για απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα δώσουν επαναληπτικό αγώνα.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Ασημένια επιτυχία στην Πεσκάρα

Posted: 30 Aug 2015 09:14 PM PDT

Το ασημένιο μετάλλιο στους 1ους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες που διεξάγονται στην Πεσκάρα της Ιταλίας κατέκτησε το ελληνικό τετραπλό πλήρωμα που αποτελούνταν από τα κορίτσια του ΝΟΘ Γιάννου-Γκέκα-Κουκλοτίδου-Κουμπλή-Πέργουλη. Η ελληνική βάρκα τερμάτισε στον μεγάλο τελικό σε 3.12.18 αλλά έχασε από την αντίστοιχη της Γαλλίας που τερμάτισε σε 2.54.67.

Το διπλό των ανδρών με τους Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα κατέλαβαν τελικά την 4η θέση αφού στον μικρό τελικό έχασαν από τους Ιταλούς Εβανγκελίστι και Πάρι. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 2.45.76 ενω οι Ιταλοί που πήραν το χάλκινο μετάλλιο σε 2.42.18.

Την τέταρτη θέση κατέκτησε και αντίστοιχο των κοριτσιών με τις Θεολόγη-Τσαντεκίδου να χάνουν στον μικρό τελικό από το πλήρωμα της Τυνησίας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Τέλος στο μονό ο Κωνσταντάς νίκησε τον αθλητή της Λιβύης και πήρε την 5η θέση.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα
Πηγή: www.kopilasia.gr

Π.Π.Κ. Α.- Γ. 2015: Ροή αποτελεσμάτων 1ης ημέρας

Posted: 30 Aug 2015 03:46 AM PDT

Τέταρτη η τετράκωπος άνευ ανδρών με τους Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη, Γιάννη Χρήστου και Διονύση Αγγελόπουλο στον τελευταίο αγώνα για τα ελληνικά κουπιά στην 1η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Το ελληνικό πλήρωμα θα έχει δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στον ημιτελικό μέσα από τον επαναληπτικό της Τρίτης.


Τέταρτο το διπλό ελ.β γυναικών με τις Αμαλία Τσιάβου και Γεωργία Δημάκου και συνέχεια στον προημιτελικό.

Την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στον προημιτελικό του διπλού σκιφ ε.β. ανδρών, κατέλαβαν οι Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας με χρόνο 7:02.46.

Με τον Σπύρο Γιάνναρο στο σκιφ ελ. βαρών ξεκίνησαν οι ελληνικές υποχρεώσεις στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών στην λίμνη Εγκμπελέτ της Γαλλίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε τρίτος στη σειρά του και προκρίθηκε απευθείας στον προημιτελικό της Τετάρτης.

Ροή αποτελεσμάτων 1ων Μεσογειακών Παράκτιας Κωπηλασίας (Πεσκάρα 2015)

Posted: 30 Aug 2015 02:30 AM PDT

Ημέρα τελικών η σημερινή, 3η και τελευταία, των 1ων Μεσογειακών αγώνων Παράκτιας Κωπηλασίας 2015 που διοργανώνονται στην Πεσκάρα της Ιταλίας και οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας του ΟΦΘ κατέλαβαν την τέταρτη θέση του διπλού σκιφ ανδρών, μετά από την ήττα τους από το ιταλικό πλήρωμα στον τελικό για τις θέσεις 3 και 4.

Την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ με πηδαλιούχου γυναικών κατέκτησε το πλήρωμα του ΝΟΘ με τις  Παρασκευή Γιάννου, Παναγιώτα Γκέκα, Δήμητρα Κουκλοτίδου, Στέλλα Κουμπλή και Μαρία Πέργουλη. Πρώτο ήταν το πλήρωμα από την Γαλλία.

Πέμπτος στο σκιφ ανδρών ο Πασχάλης Κωνσταντάς του ΝΟΘ.

Με την τέταρτη θέση στο διπλό σκιφ γυναικών με τις Δανάη Τσαντεκίδου και Ελένη Θεολόγη του ΝΟΘ έκλεισαν οι ελληνικές συμμετοχές στους 1ους Μεσογειακούς αγώνες Παράκτιας Κωπηλασίας.

Αυλαία με ελληνική αισιοδοξία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Posted: 30 Aug 2015 12:24 AM PDT

Αισιόδοξος για την παρουσία των ελληνικών πληρωμάτων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών η αυλαία του οποίου ανοίγει το πρωί της Κυριακής 30 Αυγούστου στη λίμνη Εγκμπελέτ της Γαλλίας δηλώνει ο εκ των ομοσπονδιακών προπονητών Σάκης Αθανασιάδης.

«Στόχος της ομάδας μας είναι να προκριθούν όσο το δυνατόν περισσότερα πληρώματα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Είναι ένας στόχος εφικτός για τέσσερα από τα πληρώματα μας και αναφέρομαι στα διπλά σκιφ ελ βαρών ανδρών, γυναικών το διπλό βαρύ των γυναικών και την τετράκοπο των ανδρών. Η ελαφριά τετράκοπος θα προσπαθήσει κι αυτή για την πρόκριση αλλά μην ξεχνάμε ότι αποτελείται από νέους σε ηλικία αθλητές και πρωταρχικά χτίζουμε για το μέλλον. Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε πολύ δύσκολους αγώνες αφού τα ξένα πληρώματα είναι και πολλά και εξαιρετικά δυνατά μια που όλες οι χώρες θέλουν να κερδίσουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Η ομάδα μας είναι καλά, η ομοσπονδία είναι κοντά μας και είμαστε αισιόδοξοι για την έκβαση των αποτελεσμάτων ».
Αναφερόμενος για τις συνθήκες στην λίμνη Εγκμπελέτ τόνισε «Οι συνθήκες στη λίμνη είναι ιδανικές όχι μόνο για αγώνες αλλά και για διακοπές. Το τοπίο θα το χαρακτήριζα παραδεισένιο . Το νερό είναι πολύ καλό και ελπίζουμε να παραμείνει έτσι και την περίοδο των αγώνων».

Το ελληνικό μετάλλιο στην ίδια λίμνη πριν 18 χρόνια
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια λίμνη είχε διεξαχθεί και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1997 με την Ελλάδα να κατακτά ένα χάλκινο μετάλλιο χάρις την δίκοπο μετά πηδαλιούχου όπου στελέχωναν οι Κώστας Καρυώτης-Γιώργος Φώτου και πηδαλιούχος ο Λάμπρος Ρίζος (ΦΩΤΟ) . Στην ίδια διοργάνωση το τετραπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών με τους Κουρκουρίκη-Δημητρίου-Πολύμερο-Μηλιώτη είχε κατακτήσει την 5η θέση στον τελικό ενώ το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών με τις Χρύσα Μπισκιτζή-Αγγελική Γκρέμου ήταν 5ο στο μικρό τελικό.

Τέσσερα πληρώματα στην πρεμιέρα Ώρες συμμετοχής

Στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος την Κυριακή ρίχνονται ο Σπύρος Γιάνναρος στο σκιφ ελ βαρών (11:10) το διπλό σκιφ ελ βαρών ανδρών με τους Παναγιώτη Μαγδανή-Λευτέρη Κόνσολα (13:00), το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών με τις Γεωργία Δημάκου-Αμαλία Τσιάβου (13:10) και η τετράκωπος άνευ με τους Γιώργο Τζιάλλα –Γιάννη Τσίλη-Γιάννη Χρήστου-Διονύση Αγγελόπουλο (13:35) όλες ώρες Ελλάδας.